ביגוד תרמי / טכני

Maverick89

New member
ביגוד תרמי / טכני

שלום,

אני נוסע עוד שבועיים לחופשה בבנסקו (כמו רבים אחרים שכתבו פה ממה שראיתי). כחלק מההכנות קניתי מעיל ומכנס סקי מיד שנייה. הבחור שמכר לי את זה אמר לי שמתחת אפשר ללבוש רק געטקס וחולצה טרמית. עכשיו, קצת לא מובן לי העניין של מה צריך ללבוש מתחת למעיל/מכנסי סקי. מצד אחד רשום באתרים של חנויות סקי ביגוד תרמי, מצד שני קראתי הודעה ישנה בפורום הזה של משתמש בשם helloween שבה הוא כותב שביגוד תרמי בכלל לא מתאים לפעילות ספורטיבית ומה שצריך זה ביגוד טכני. לגבי השכבה השניה הבנתי שהיא עשוייה מפליז בדר"כ וגם לא תמיד צריך אותה, אז האם אני יכול להשתמש לצורך זה בז'קט מפליז שיש לי כבר?

האם אפשר בבקשה לקבל הסבר מה חובה לקנות ומה אפשר להשתמש בבגדים שכבר יש לי?
(אני נוסע פעם ראשונה לחופשת סנובורד ובגלל זה מעוניין לשמור על ההוצאות נמוכות היכן שאפשר).

תודה רבה.

כדאי מאוד ביגוד תרמי

חליפה אחת של ביגוד תרמי אינה יקרה. ביגוד תרמי לא רק שתורם לך שכבה מחממת, אלא שהוא מנדף את הזיעה.

אתן לך דוגמא. אתמול רכבתי בערב באופניים במעיל חם. הזעתי מאוד, וכיוון שלבשתי חולצת טריקו (ולא ביגוד תרמי) הזיעה לא נודפה, ומה שקרה זה שהרוח קיררה אותי מאוד בגלל שהחולצה היתה רטובה.

ביגוד תרמי מונע את זה, לא תזיע, ולא תסתבך עם חם, קר, חם קר.

כדאי גם גרביים תרמיות, שוב, כדי שלא תזיע בכפות רגליים, מה שיעניק לך חווית גלישה לא נעימה.

Maverick89

New member
אז המינוח הנכון לבגד מנדף זעה זה טרמי או טכני

? זו הסיבה שאני שואל (למרות שכנראה מדובר בטעות נפוצה):
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=396&messageid=165911151
כמה סטים של חולצה/מכנס/גרביים מומלץ פר ימי גלישה?
ובנוסף לגבי השכבה האמצעית, היא נחוצה? והאם ניתן להשתמש בביגוד פליז קיים?
תודה על העזרה.

איל שחר

New member
הבעיה אינה נעוצה בבגדים אלא במיש-מש של מושגים

שאנחנו עושים

רובינו, כולל הח"מ, מתייחסים לשכבה הראשונה הסינטטית, זו שתפקידה לנדף זיעה ולשמור את העור יבש - כביגוד טרמי.
שכבה שניה, היה וקר מאד, היא המיקרו פליז. ז'קט פליז יומיומי בדרך כלל יהיה עבה וכבד מדי.
אל תזלזל בשכבות אלו. הן א י נ ן הוצאה מיותרת.

Maverick89

New member
דווקא הז'קט פליז שיש לי די דקיק והמעיל יד

שניה שקניתי טיפ-טיפה גדול עליי אז נראה לי שזה יתאים.

drz400e

New member
לי אין געטקס , כי בד״כ לא קר לי

אבל השבוע יצא לי בוקר של -24 מעלות, אז לבשתי פשוט את מכנסי הפיג׳מה מתחת ....( וזה שיש לי מכנסי פיג׳מה זה גם משהו חדש, כי לאישתי נמאס שאני יוצא בבוקר להביא את העיתון בתחתונים.....). עבד מצוין.

איל שחר

New member
אפשר לתקן זאת בקלות. לבש לגלישה גטקעס

כותנה של אתא ויהיה לך קר. (ואפילו רטוב, באותו המטבע).
פשוט, לא?

איל שחר

New member
לאחר בחינה מדוקדקת של תמונה זו, אני חושש ש

אין לך את הבליטות הנכונות במקומות הנכונים.
תחזור לתחתונים.

itamo

New member
מנדף את הזיעה לאיפה ?

אם הביגוד התחתון מנדף את הזיעה, אז הזיעה תעבור את שכבת הפליז ותשאר שם.

drz400e

New member
בגלל זה גם המעיל צריך לנדף

השיטה עובדת רק עם כל החלקים עובדים...

itamo

New member
לא שמעתי עדיין על פליז מנדף זיעה

אז הזיעה תישאר שם, ספוגה בתוך הפליז.

HelloweeN

New member
פליז נחשב כחומר טרמי שמחמם, אבל לא מנדף במיוח

ד.
טוב כשכבה שניה.

נפתלי99

New member
פליז לבד לא מנדף

לא בדיוק ברור לי כיצד זה עובד, אבל השילוב של חולצת dri-fit , רצוי ארוכה, ומעליה פליז, נותנת אפקט חימום מדהים ויבש.

כנראה שחולצת ה- drifit מרחיקה את הזיעה מהגוף, וייתכן מאוד שהזיעה נכלאת בתוך הפליז (שאכן מאוד מריח מ-BO אח"כ),
אבל אנחנו בפנים נשארים יבשים וחמים.

ואגב - מניסיון אישי שלי - חולצות ה- drifit האלו יעילות אפילו יותר מכל הביגוד התרמי, אבל זה רק בשילוב עם הפליז.

ללא פליז - אין כמו ביגוד תרמי.

הערה - נוסה ונבדק בפברואר האחרון בתנאים של 30- בערך בצרמט-צ'רביניה בגובה 3800 מטר.

HelloweeN

New member
אני אסביר לאט,

כדי שתבין מהר

ביגוד "טרמי" = ביגוד שהוא קל משקל ומחמם. יש חולצות צמודות שהן תרמיות, יש חולצות יותר עבות יותר שמשמשות כ-2ND LAYER וכד'.
ביגוד טכני = ביגוד ייעודי, כלומר ביגוד שנועד לפעילות גופנית ומיוצר במיוחד על מנת לנדף זיעה בצורה אופטימילית. דוגמא לביגוד טכני: DRIFIT למינים, UNDER ARMOR וכד'. ביגוד טכני לא יחמם את הגוף, אבל בזמן פעילות גופנית הוא ינדף זיעה ויגרום לגוף לשמור על טמפ' תקינה ולא להתקרר. אפשר בקלות למדוד איכות של ביגוד טכני בזמן העליה ברכבל: אם קר ממש - הביגוד מרמה נמוכה. אלא יחסית נעים ואחרי כמה דקות החום בגוף מתייצב - הבגד באיכות טובה (תלוי גם בהרבה גורמים אחרים כמו רמת נידוף של ה-SHELL ועוד).

בקיצור - אם אתה עוסק בפעילות ספורטיבית - כדאי להשקיע בביגוד טכני מנדף זיעה. בסקי או סנובורד, הגוף מתאמץ ביותר ולכן גם מזיע המון (ולא משנה כמה קר בחוץ) ולכן אתה חייב ביגוד מנדף זיעה טוב. אם אתה הולך לטייל בפארק של טורונטו להאכיל את היונים ולשבת מתחת לעץ בחורף, כשבחוץ 30 מעלות מתחת ל-0, הייתי ממליץ על ביגוד תרמי חם.

מקווה שזה יותר ברור.
אם לא, פשוט תרשום מה כן יש לך ואז יהיה אפשר לומר.

איל שחר

New member
אבל, אם הוא יבוא לחנות ממוצעת ויבקש

שכבת "ביגוד טכני" + שכבת "ביגוד טרמי" יפתחו עליו עיני עגל.
מהיכרות שלי את החנויות, רוב (דגש על רוב, לא כל) אנשי המכירות קוראים לשכבה הראשונה ביגוד טרמי ולשניה - פליס/מיקרו פליס.
לכן, כדאי שישתמש בביטויים השגורים על לשונם.

HelloweeN

New member
לכן עדיף לו להשתמש במונחים

הנכונים ולהסביר בדיוק מה הוא רוצה וצריך. זה שמרבית החנויות משתמשות בביטויים שגויים מבלבלים לא אמור להרתיע את הבחור מלבוא ולבקש: "אני צריך חולצה מנדפת זיעה עם שרוולים ארוכים" ו"אני צריך חולצה טרמית שתשמש כשכבה שנייה ותהיה בעלת יכולת נידוף זיעה" במידה ואין הם יודעים למה הכוונה ב"ביגוד טכני".
מה שכן צריך להזהר זה שברוב המקרים כולם משתמשים בביטוי השגוי "ביגוד טרמי" ואז מביאים להם סט פליז, שאמנם מחמם בדרך מהאוטו לרכבל, אבל לא מתאים בשיט לפעילות מאומצת כמו סקי או סנובורד.

שמות גנרים, במיוחד שהם לא מדוייקים, הם ההבדל הקטן בין קניית מוצר שמתאים למטרה מסויימת לבין מוצר דומה, אבל שונה שנות אור.
(שלא לדבר עם גנריזציה של מותגים: המותג "פלאפון" כייחוס למכשיר סלולארי, "קאווקר" כייחוס לשיבולת שועל, "פרימוס" כייחוס לטרמוס, "לדרמן" כייחוס לפלאייר מתקבל וכו' וכו')

למעלה