ביגוד/הקפצה

ilan1leg

New member
דמי ביגוד לקטועים

חברים שלום האם יש למישהו מושג למה פקידה במשרד השיקום טוענת שלא מגיע לי דמי ביגוד למרות שהתקנה אומרת שכן.(53.05)???

ilan1leg

New member
פלונטר בדמי הביגוד

ענת חמודה,ולכם ידידי .(מאוחר מידי לשירשור)בהמשך לשאלתי מ1/9 אני מכיר את תקנה 53/05 והפנתי אותם להוראה הנ"ל,אולם משום מה הם מתעקשים שאני לא עונה לקריטריונים האמורים,ובנוסף לדבריהם ישנהן תקנות חדשות.נראה כאילו רוח רעה עברה ברחובות. אולי את יכולה להשיג לי את התקנה החדשה(במידה והם לא מדייקים..) כל העסק ממש יוצא מהת... בכל אופן תודה.

עָנת

New member
ביגוד../images/Emo26.gif

אילן יקירי,ע"פ הוראה 53.05 בהחלט מגיע לך דמי ביגוד,היות ויש לך תותבת. מצטטת את סעיף 2 מתוך הוראה 53.05: זכאות א. נכה בעל תותבת או מכשיר אורטופדי ארוך. ב- נכה אשה בעלת תותבת או מכשיר אורטופדי ארוך. ג. נכה פרפלג. ד. נכה אשה משותקת בגפיים תחתונות. ה. נכה קטוע שתי גפיים תחתונות. ו. נכה אשה קטועת שתי גפיים תחתונות. ז. נכה בעל חגורה אורטופדית מוחזקת קבועה, עם חיזוקי מתכת. ח. נכה אשה בעלת חגורה אורטופדית מוחזקת קבועה, עם חיזוקי מתכת. ט. נכה קוודרופלג בעל דרגת נכות 100%+ י. נכה אשה קוודרופלגית בעלת דרגת נכות 100%+ יא. נכה משותק הנמצא במרכז שיקום.
אילן,מציעה לך להדפיס את הוראה 53.05,ולהראות לה שחור על גבי לבן שאתה אכן זכאי,ומודע לזכויות שלך
אפרופו דמי ביגוד מקבלים פעם אחת בשנה
:בתגמול חודש יוני
(ז"א תגמול שנכנס לבנק ב1.7)

לאילן

בד"כ הפקידות במשה"בט אינן מכירות את התקנות ,וגם כאשר הן מכירות הן אינן יודעות לקרוא ולהבין את תכנם.זה אינו דבר חדש באגף. התקנה שנמצאת בפורום זה הינה ישנה.תקנה חדשה יצאה ב 1.4.04 ועדיין לא פורסמה רשמית.בתקנה זאת קיימים קיצוצים נרחבים אך לא לגבי הקטועים שמצבם בנושא זה לא נפגע.(תבקש מאבי אלברט,או מסניף הארגון לו אתה שייך העתק התקנה החדשה.הסניפים קיבלו התקנה.). ע"פ הבנתי הנך קטוע רגל,לפיכך הינך זכאי.אבל באם קטיעתך היא בקטגוריה של נכות בלתי מחייבת,כלומר נכות באבר זוגי שאינה נובעת מהשרות הצבאי,אינך זכאי.(זאת לשון התקנה החדשה).

עָנת

New member
../images/Emo124.gif אבי הפקס הגיע אלי בזה הרגע

ההוראה הגיעה בשלמותה. יותר מאוחר אעלה לפורום את העידכונים החדשים שיש.

עָנת

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif התחלתי להדפיס ההוראה..

מקווה שמחר אסיים העבודה.

עָנת

New member
הוראה 53.05../images/Emo26.gif

מחר אני מתחייבת להוסיף הנספחים
,ולערוך למאמר מסודר

amir00605

New member
רשימת מכשירים המזכים במענק ביגוד???

אודה לך אם תצרפי את רשימת המכשירים

גולני 4

New member
מה אם חגורת גב מתכת?

שלום ענת יש לי שאלה לא מוזכר כאן חגורת מיסגרת מתכת לעמוד שדרה תחתון? האם הוא לא מזכה בדמי ביגוד? עד היום היה מזוכה?מבקש הסבר יותר מפורט, תודה ושבת שלום.

עָנת

New member
יקירי,העתקתי/הדפסתי את ההוראה

כלשונה
ע"פ הבנתי חלו בהוראה לאחרונה שינויים,היתכן שהורידו את הזכאות למענק ביגוד,לנכים שנעזרים בחגורת מתכת

גולני 4

New member
או לנכים חדשים לא מאשרים דמי ביגוד

לפי זכאותם בעבר?ביטלו את דמי הביגוד ללא כולהודעה כול שהיא?

ilan1leg

New member
דמי ביגוד

ענת חמודה זה בדיוק מה שאמרתי לפקידה אבל... ביום ראשון העביר לה את ההוראה ואז ניראה אותה. תודה על החיזוק.

גולני 4

New member
האים ניתן לקבל את מענק דמי ביגוד

רטרו היות ונימנע ממני לקבל במשך שנים את המענק ,למרות שימוש בציוד התואם לזכאות דמי ביגוד. רק לאחרונה לאחר מעמצים מרובים היתחילו לשלם לי,גילו שכניראה טעו ,אך מסרבים להיתיחס לפניות בכתב.מה ניתן לעשות?

ilan1leg

New member
ענת אולי את...

ענת חמודה שלי. אני יודע ואף הפנתי אותם להוראה הנ"ל,אולם משום מה הם מתעקשים שאני לא עונה לקריטריונים האמורים,ובנוסף לדבריהם ישנהן תקנות חדשות. אולי את יכולה להשיג לי את התקנה החדשה(במידה והם לא מש..) כל העסק ממש יוצא מהת... בכל אופן תודה. דרך אגב תשמעי קטע(לקטועים) אני עדיין מסתייע במוניות לטיפולים,ורגליים.עובדת ברחובות שואלת את אישתי מה יש לו לעשות בטכנולג(שם עושים לי את הרגליים-ויש לי כמה)נו והאנשים האלה בחזית השרות של אגף השיקום..לך ותסביר שיש לי הנאה מזה מין קיק שכזה. מרגיזזזזז. .

עָנת

New member
../images/Emo41.gif אילן יקירי ../images/Emo41.gif

צר לי שמשרד הביטחון,עדיין לא השלים עם העובדה,שעצם היותך קטוע רגל, "מזכה" אותך בדמי ביגוד. אילן,לדעתי,כדאי לך להתייעץ עם א.נ.צ(תפנה לאלי דורי ברחובות,הוא מקסים
) ותלך לשם עם הוראה 53.05. או במקביל,תיצור קשר טלפוני עם AVI359,והוא יאיר לך הנושא
אבי, הייתי רוצה לקבל
את התוספות להוראה בפקס
מי הגברת בלשכת רחובות,שטוענת שאינך זכאי לדמי ביגוד
(סתם מאוד מסקרן אותי
)

למעלה