ביבי הוא ראש הממשלה הגרוע ביותר שהיה לנו

jackie111

Well-known member
מאז הקמת המדינה. הוא משתין מהמקפצה ובעצם
מודה "כן אני אשם במחדל הגדול ובגלל זה לא אקים
ועדת חקירה ממלכתית כפי שהחוק מחייב." וזאת הוא
אומר אחרי שבמשך שנתיים טען "עכשיו? בשעת
מלחמה אסור להקים ועדת חקירה."

כל ראשי הממשלה הקודמים ידעו לקחת אחריות על
מעשיהם. הם כופפו את ראשם בפני בית המשפט
ובפני עמם. לא הסיתו נגד עמם ולא הפיצו שקרים.

אני מתבייש.

Harrington

Well-known member
מנהל

אני מתבייש.
רק נציין לחובבי ז'אנר האמת, העובדות והמציאות, אין שום חוק בספר החוקים הישראלי שמחייב הקמת ועדת חקירה ממלכתית כפי שנטען כאן למעלה. פשוט המצאה מוחלטת של הכותב שאין לה כל אחיזה במציאות.

לעניין הפרשנות שדלעיל:
א. הגזמות כמו זו שבכותרת הן אלה שמוסיפות קולות לראש הממשלה כל פעם מחדש ומסייעות לבחירתו כל פעם מחדש. המשיכו כך ותודה מראש :).
ב. ראש הממשלה למי שלא מעודכן (הכותב כאן 'שכח' להזכיר זאת) פועל להקמת ועדת חקירה שתהנה ממירב האמון הציבורי האפשרי. הוא רק מתנגד, כמו רבים במחנה הלאומי, לוועדת חקירה ממלכתית על-פי מתכונת החוק הקיים בנושא (חוק שמאפשר, לא חוק שמחייב כמובן). יש לו סיבות מצוינות לכך (ספוילר: אין להן כל קשר לאשמתו/חפותו שלו, בשום צורה ואף לוגית לא ניתן להסביר את הטיעון המטופש הזה של מחנה הרל"ב).
ג. הטענה לפי "כל ראשי הממשלה הקודמים ידעו לקחת אחריות על מעשיהם" פשוט לא אמת. אפשר לחשוב על יותר מדוגמה אחת שתשלול את האמירה הזאת. אבל הכל כשר במסגרת הצורך להשמיץ דווקא את ראש הממשלה הנוכחי כמובן, גם זריקת האמת מהחלון.
ד. בניגוד לסיסמה השחוקה (אך נבובה) של מחנה הרל"ב, ראש הממשלה לא מסית נגד איש בעמו ולא בטיח. יש אמנם צד מסית בעולם הפוליטי של ימינו, אבל נתניהו אינו חלק ממנו.

כוכבית מצויה

Well-known member

אני מתבייש.
1. ביבי לא אמר את מה שאתה טוען שהוא אמר.
2. אין שום חוק שמחייב הקמת ועדת חקירה ממלכתית.

להלן מה שכתוב בחוק ועדות החקירה:
"החלטה על הקמת ועדה
1. ראתה הממשלה שקיים עניין שהוא בעל חשיבות ציבורית חיונית אותה שעה הטעון בירור, רשאית היא להחליט על הקמת ועדת חקירה שתחקור בענין ותמסור לה דין וחשבון."

קצת עצוב שמי שמפיץ שקרים, כפי שאתה עושה, מלין על כך שאחרים מפיצים שקרים.

xyxy210

Well-known member

"החלטה על הקמת ועדה
1. ראתה הממשלה שקיים עניין שהוא בעל חשיבות ציבורית חיונית אותה שעה הטעון בירור, רשאית היא להחליט על הקמת ועדת חקירה שתחקור בענין ותמסור לה דין וחשבון."

אלוהים אדירים.
אם בארזים נפלה שלהבת......
מה יגידו כרותי האונה ?
אמרי לי בכנות, את באמת מאמינה מה שאת כותבת ?
ניסוח החוק זה מה שחשוב ?
לא חשובה העובדה העצובה שקרה לנו אסון נוראי שמחייב הקמת ועדת חקירה ממלכתית ?
לא היום , לא מחר, אתמול!!!

הפרבולה1

Well-known member
אלוהים אדירים.
מה יגידו כרותי האונה ?
ניסוח החוק זה מה שחשוב ?

הבעיה עם וועדת חקירה מממלכתית היא שנשיא בית המשפט העליון ממנה את חבריה וזה אבסורד כיוון שגם נשיא בית המשפט העליון ובכלל הרשות השופטת אמורה להחקר על ידי וועדה כזאת שכן הרשות השופטת היא חלק מהמחדל, למשל הפסיקות האלו .

הבעיה עם וועדת חקירה מממלכתית היא שנשיא בית המשפט העליון ממנה את חבריה וזה אבסורד כיוון שגם נשיא בית המשפט העליון ובכלל הרשות השופטת אמורה להחקר על ידי וועדה כזאת שכן הרשות השופטת היא חלק מהמחדל, למשל הפסיקות האלו .
כמה נוח ש"גם בית המשפט העליון" אמור להיחקר...

כולם אשמים חוץ מביבי.

אז למה אתה לא מציע שהעם יצביע על מי יחקור? מה הבעיה לארגן בחירות על זה?

שים 100 אנשים לבחירה(שופטים) מכל הקשת הפוליטית וכל אזרח יבחר כמה.

אבל לא אתה מנסה למנוע ועדת חקירה ניטרלית.

Harrington

Well-known member
מנהל
ניסוח החוק זה מה שחשוב ?
רק לחובבי האמת. אלו שנוח להם עם השקר יכולים בכיף להסתפק במשפט השקרי מהפוסט הפותח: "
"כן אני אשם במחדל הגדול ובגלל זה לא אקים
ועדת חקירה ממלכתית כפי שהחוק מחייב."."
ואתה יודע להסביר למה היא חייבת להיות דווקא ממלכתית (כי לרוב המתעקשים על כך אין מושג)?

xyxy210

Well-known member
רק לחובבי האמת. אלו שנוח להם עם השקר יכולים בכיף להסתפק במשפט השקרי מהפוסט הפותח: "
"כן אני אשם במחדל הגדול ובגלל זה לא אקים
ועדת חקירה ממלכתית כפי שהחוק מחייב."."

ואתה יודע להסביר למה היא חייבת להיות דווקא ממלכתית (כי לרוב המתעקשים על כך אין מושג)?
בישראל, ועדת חקירה ממלכתית (מכונה גם ועדת חקירה משפטית, היא ועדה ציבורית [וממלכתית] שהוקמה על פי חוק ועדות חקירה, בהחלטה של ממשלת ישראל [או בהחלטה של הוועדה לענייני ביקורת המדינה של הכנסת,] ומונתה על ידי נשיא בית המשפט העליון.
זו הועדה היחידה עם מירב הסמכויות לאיסוף הנתונים לפעול על פי חוק ולהוציא את המירב מהנתונים שתאסוף - הווה אומר את האמת על מה שקרה ב7 באוקטובר.
כל ועדה אחרת שתקום שלא במתכונת שלעיל, מטרתה לא להיות ממלכתית אלא יעודית - להציל את ישבנו של ראש בממשלה הנבחר שכיהן בזמן ארוע האסון הנוראי.
אין יותר פשוט מזה.

Harrington

Well-known member
מנהל
בישראל, ועדת חקירה ממלכתית (מכונה גם ועדת חקירה משפטית, היא ועדה ציבורית [וממלכתית] שהוקמה על פי חוק ועדות חקירה, בהחלטה של ממשלת ישראל [או בהחלטה של הוועדה לענייני ביקורת המדינה של הכנסת,] ומונתה על ידי נשיא בית המשפט העליון.
יו, כמה הדגשות. היה כל כך קשה פשוט לענות על השאלה (במשפט ההדגשות הזה הרי אין שום מענה, רק הצהרה של הידוע לכולנו).
זו הועדה היחידה עם מירב הסמכויות
לא נכון ולא נכון :). ועדת חקירה שמוקמת על-פי חוק צפויה ליהנות מאותן סמכויות בדיוק כמו ועדת חקירה ממלכתית על-פי החוק הקיים. ההבדל נעוץ בהרכב הוועדה ובמי שממנה אותה בלבד. כל השאר, חרטוטי רל"ב מצויים שאין להם כל בסיס ואין בהם כל אמת.

אגב גם הוועדה שרוה"מ הציע להקים לפני למעלה מחצי שנה ושהאופוזיציה סירבה לה, אותם כללים חלו לגביה.
כל ועדה אחרת שתקום שלא במתכונת שלעיל, מטרתה לא להיות ממלכתית אלא יעודית - להציל את ישבנו של ראש בממשלה הנבחר שכיהן בזמן ארוע האסון הנוראי.
כן כן, מכיר את סיפורי הסבתא והסיסמאות הנבובות.
אין יותר פשוט מזה.
אכן ואשריך ששבת והראית זאת :).

אז אם נסכם:
  • אין שום בעיה בעולם לתת לכל ועדת חקירה שתוקם את מלוא הסמכויות שמוקנות כיום בחוק לוועדת חקירה ממלכתית דווקא.
  • אין אפילו שום בעיה לכנות כל ועדה שתוקם ועדת חקירה ממלכתית.
  • כל השיטות שהקואליציה מציעה לוועדה כוללות את מלוא הסמכויות של ועדת חקירה ממלכתית ע"פ מתכונת החוק הקיים.
  • כל הטוענים אחרת פשוט מחרטטים עצמם לדעת ומגלים בורותם ברבים, לא מכירים (או פשוט משקרים) את ההצעות שעל הפרק ואת כוונת הממשלה והעומד בראשה. או במילים פשוטות, כרגיל וכצפוי, הרל"ביות יעקרו כל אמת ממקומה ובלבד שניתן יהיה להשמיץ את ראש הממשלה.

תודה לך על עזרתך בהבהרת התמונה לאשורה.

מיצינו.

xyxy210

Well-known member
יו, כמה הדגשות. היה כל כך קשה פשוט לענות על השאלה (במשפט ההדגשות הזה הרי אין שום מענה, רק הצהרה של הידוע לכולנו).
תגיד, ממך אני אלמד איך לענות "בפשטות" על שאלות?
תשמע אתה מצליח לעבור את כל הגבולות.
גבולות :
השכל הישר
חרטטנות יתר
גרפומניה לשמה
וגם את שיא הטמטום.
וואללה מיציתי, אין כמוך.

Harrington

Well-known member
מנהל
תגיד, ממך אני אלמד איך לענות "בפשטות" על שאלות?
תשמע אתה מצליח לעבור את כל הגבולות.
גבולות :
השכל הישר
חרטטנות יתר
גרפומניה לשמה
וגם את שיא הטמטום.
וואללה מיציתי, אין כמוך.
Loop #12. חפש שם את המילה האחרונה בתגובה. קרא אותה. במידת הצורך בקש עזרה מנכד השכנים שיקריא לך אותה. כעת קרא אותה מסופה לתחילה. ספור את האותיות שבמילה. שנן את המילה בראשך שוב ושוב. בדוק במילון אבן שושן את משמעותה (שוב תוכל לבקש עזרה במידת הצורך). לאחר שתעשה את כל הנ"ל, תוודא שהבנת נכונה את משמעות המילה לאחר שאיתרת אותה בסוף התגובה הנ"ל. חזור על כל הפעולות האלה 3 פעמים.

בהנחה (לא מוכחת אמנם) שלאחר כל הנ"ל תבין מה כתוב שם, תבין גם מדוע לא הרגשתי צורך מיוחד לקרוא את הגיגיך בתגובתך הנוכחית. עלה והצלח בכל אשר תפנה (ולא, ממש לא מעניין אותי אם תרגיש צורך לכתוב שאתה ממש משוכנע שקראתי את הגיגיך בשקיקה. כל אחד ושגעון הגדלות שלו, לצד שאר בעיותיו הנפשיות הידועות ומוכרות זה מכבר [ולדידי כמובן הנסיון שמלמד שהסיכוי שבתגובתך יש ולו מילת התייחסות עניינית אחת, נע בין 0-1 לכל היותר), מה שהקל עלי את קבלת ההחלטה שלא לטרוח לכתחילה].

בריאות.

xyxy210

Well-known member
Loop #12. חפש שם את המילה האחרונה בתגובה. קרא אותה. במידת הצורך בקש עזרה מנכד השכנים שיקריא לך אותה. כעת קרא אותה מסופה לתחילה. ספור את האותיות שבמילה. שנן את המילה בראשך שוב ושוב. בדוק במילון אבן שושן את משמעותה (שוב תוכל לבקש עזרה במידת הצורך). לאחר שתעשה את כל הנ"ל, תוודא שהבנת נכונה את משמעות המילה לאחר שאיתרת אותה בסוף התגובה הנ"ל. חזור על כל הפעולות האלה 3 פעמים.

בהנחה (לא מוכחת אמנם) שלאחר כל הנ"ל תבין מה כתוב שם, תבין גם מדוע לא הרגשתי צורך מיוחד לקרוא את הגיגיך בתגובתך הנוכחית. עלה והצלח בכל אשר תפנה (ולא, ממש לא מעניין אותי אם תרגיש צורך לכתוב שאתה ממש משוכנע שקראתי את הגיגיך בשקיקה. כל אחד ושגעון הגדלות שלו, לצד שאר בעיותיו הנפשיות הידועות ומוכרות זה מכבר [ולדידי כמובן הנסיון שמלמד שהסיכוי שבתגובתך יש ולו מילת התייחסות עניינית אחת, נע בין 0-1 לכל היותר), מה שהקל עלי את קבלת ההחלטה שלא לטרוח לכתחילה].

בריאות.
כל הכבוד שלימדת את חברי הפורום איך נותנים תשובה פשוטה.
ואללה כבר אין יותר סופרלטיבים שיכולים לתאר אותך.
אומנם זה לא ממנהגי להשתמש בשפה כזאת , אבל מישהו היה צריך לצאת בזמן........

Harrington

Well-known member
מנהל
כל הכבוד שלימדת את חברי הפורום איך נותנים תשובה פשוטה.
ואללה כבר אין יותר סופרלטיבים שיכולים לתאר אותך.
אומנם זה לא ממנהגי להשתמש בשפה כזאת , אבל מישהו היה צריך לצאת בזמן........
סורי, אבל מאחר וברי שלא הספקת בזמן המועט שעמד לרשותך לעשות את הנדרש מעלה, ממילא ברור שלא תיתכן בדבריך התייחסות עניינית כלשהי. אז גם אלמלא כן הסיכוי שהייתי קורא את הגיגיך הללו היה נמוך למדי, לאור הנסיון המצטבר מולך ומתוך כך ההבנה שהסיכוי למשהו ענייני שם שואף לאפס וגם זה בתיאור אופטימלי. אבל לאור האמור ברישא דברי, בוודאי שלא היה בכך עניין.

סומך עם זאת עליך לחלוטין שדבריך היו חשובים ביותר לנושא הדיון, תרומה עילאית לשרשור ולפורום בכלל, כמיטב מנהגך מימים ימימה בכל תגובותיך, וכו'. כמו"כ סמוך ובטוח שיהיה מי שיקרא את הגיגיך אלו בשקיקה, אולי אפילו יעשו לייק בשלב מסוים, כך שאתה יכול להורות לצרבת שלך ולכאבי הבטן להוריד מעוצמתם ולשחרר אותך מעט מאחיזתם המפריעה כל כך.

הרבה בריאות,
מיצינו (באמת יהיה נחמד אם תיאות להפנים את המילה הזאת ומשמעותה סוף סוף ותעבור הלאה לג'נן אנשים אחרים שיש להם יותר זמן וחשק לשחק איתך בשעה כזאת).

xyxy210

Well-known member
סורי, אבל מאחר וברי שלא הספקת בזמן המועט שעמד לרשותך לעשות את הנדרש מעלה, ממילא ברור שלא תיתכן בדבריך התייחסות עניינית כלשהי. אז גם אלמלא כן הסיכוי שהייתי קורא את הגיגיך הללו היה נמוך למדי, לאור הנסיון המצטבר מולך ומתוך כך ההבנה שהסיכוי למשהו ענייני שם שואף לאפס וגם זה בתיאור אופטימלי. אבל לאור האמור ברישא דברי, בוודאי שלא היה בכך עניין.

סומך עם זאת עליך לחלוטין שדבריך היו חשובים ביותר לנושא הדיון, תרומה עילאית לשרשור ולפורום בכלל, כמיטב מנהגך מימים ימימה בכל תגובותיך, וכו'. כמו"כ סמוך ובטוח שיהיה מי שיקרא את הגיגיך אלו בשקיקה, אולי אפילו יעשו לייק בשלב מסוים, כך שאתה יכול להורות לצרבת שלך ולכאבי הבטן להוריד מעוצמתם ולשחרר אותך מעט מאחיזתם המפריעה כל כך.

הרבה בריאות,
מיצינו (באמת יהיה נחמד אם תיאות להפנים את המילה הזאת ומשמעותה סוף סוף ותעבור הלאה לג'נן אנשים אחרים שיש להם יותר זמן וחשק לשחק איתך בשעה כזאת).
א.מ.ל.ק

כוכבית מצויה

Well-known member
אלוהים אדירים.
מה יגידו כרותי האונה ?
ניסוח החוק זה מה שחשוב ?
הכותב שלו הגבתי כתב (בציטוט שקרי של ביבי) שהחוק מחייב הקמת ועדת חקירה ממלכתית.
אני הגבתי לטענה הזו.
לא הבעתי בשום מקום את דעתי אם ואיך צריך לחקור.

evglev1

Well-known member
מנהל
אלוהים אדירים.
מה יגידו כרותי האונה ?
ניסוח החוק זה מה שחשוב ?
ז'אקי טוען שהסירוב של נתניהו להקים וועדת חקירה ממלכתית, מהווה הודאה באשמה, ואין לכך שום אחיזה במציאות.

jackie111

Well-known member

"החלטה על הקמת ועדה

ועדת חקירה ממלכתית היא השיטה הטובה ביותר
לחקר האמת. ואת ביבי האמת בכלל לא מעניינת.
ולכן אין אצלו הסקת מסקנות. ובגלל שלא תהיה
הסקת מסקנות ארוע כזה יחזור וזה רק עניין של זמן.

כשקורה ארוע קטסטרופלי במדינה צריך לבדוק למה
קרה וכיצד ניתן לגרום שלא יחזור. ביבי רוצה שנתווכח
ביננו לגבי ועדת חקירה ממלכתית אבל הוא מקרקע
בהזדמנות כל בדיקה אחרת כבר מעל לשנתיים.

כוכבית מצויה

Well-known member
ועדת חקירה ממלכתית היא השיטה הטובה ביותר
לחקר האמת. ואת ביבי האמת בכלל לא מעניינת.
ולכן אין אצלו הסקת מסקנות. ובגלל שלא תהיה
הסקת מסקנות ארוע כזה יחזור וזה רק עניין של זמן.

כשקורה ארוע קטסטרופלי במדינה צריך לבדוק למה
קרה וכיצד ניתן לגרום שלא יחזור. ביבי רוצה שנתווכח
ביננו לגבי ועדת חקירה ממלכתית אבל הוא מקרקע
בהזדמנות כל בדיקה אחרת כבר מעל לשנתיים.
ואיך זה קשור למה שכתבתי?

אני בסך הכל התייחסתי לשקרים שכתבת ולא לשאלה אם ואיך צריך לחקור.

למעלה