בטיפול

בטיפול../images/Emo119.gif

מה גורם לאנשים לפנות לאנשים חיצוניים ולא מוכרים ולספר להם את כל מה שעובר עליהם או עבר עליהם ולבקש ממישהו שבכלל לא מכיר אותם לעזור להם
עוד שעה בדיוק הולכת לטיפול הראשון שלי, האמת שהייתי בעבר אבל זאת הייתה מישהי ממש זוועתית ולא ממש רציתי ללכת, הייתי חייבת כתנאי לגיוס לצה"ל ללכת לטיפול וכמו כל דבר בחינם- זה היה נראה כך, כך שלא מחשיבה בכלל את זה. האמת שלא ממש ישנתי בלילה, קצת באה עם חששות, למרות שהיא נשמעה בטלפון נחמדה מאוד, קצת פוחדת מלהתחיל לדבר, לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל, לא יודעת מה לומר, איך לומר, מה לספר, האם לספר הכל מההתחלה, האם לספר על עצמי בכלל או שהיא תגלה כבר במהלך הטיפול. קצת בבלבלה...

magenta73

New member
קודם

אוביקטיביות עוזרת. דבר שני, היא בעלת מקצוע. לא רק זרה. הגיוני שיהיו לך חששות, זה מצריך פתיחות, זה מצריך להיאבק בשדים. אבל זה יכול לעשות לך טוב. מאוד.

BellA עלמה

New member
איש מקצוע

אדם שלמד את הדברים יש לו ניסיון אדם ששם למעני ורק למעני לשעה שאני משלמת לו

לירננה

New member
../images/Emo24.gif איך היה?

את בטח חזרת משם ואמרת:אבל מה,לא הספקתי לספר כלום,יש לי כל כך הרבה לומר.מתי אני אספיק הכל. עד היום זה קורה לי,אבל היא כבר מכירה אותי ואני לא צריכה לספר את מסכת חיי מההתחלה כל פעם,אלא את הדברים הקשורים למה שאנחנו מדברות. צריך המון סבלנות בשביל טיפול. אבל הרבה פעמים כבר בהתחלה מתחילים להרגיש טוב,אולי מעצם הידיעה שאת מטפלת בעצמך. איך את מרגישה? מעבר לבלבול מה גורם לאנשים לעשות את זה? אני חושבת שהידיעה שהם רוצים שהחיים שלהם יראו אחרת. וזו אופציה שקיימת לעזור להם. אז נכון שיש יתרונות וחסרונות (ולפעמים היתרונות והחסרונות הם אותו הדבר מכמה צדדים שלו) ונכון שזה גורם לחשוב לפעמים שזו אישה זרה ומה היא תבין בכלל. אבל היא בן אדם,ובין אנשים שנמצאים יחד נוצר קשר,אי אפשר שלא. ונכון שהיא איש מקצוע-ולא היית רוצה שזה יהיה אחרת, אבל היא גם בן אדם. זה לא באמת משנה מאיפה תתחילי אני חושבת, בסוף תגיעי
בהצלחה לך

שיהיה בהצלחה.. ושתפי איך היה לך.../images/Emo13.gif

גם אני התחלתי טיפול, אמנם לא היום אבל לפני מספר שבועות. בינתיים אני בהתחלה, היום אני מרגישה שהתחלתי להפשיר, להיות נינוחה יותר, להרגיש קצת יותר חופשיה כשאני מדברת ומספרת משהו. זה לוקח זמן, אבל זה גם תלוי באדם המטופל. בינתיים אני לא מרגישה שיפור (כמו שלירננה כתבה) אבל אני כן מרגישה שהכלי שניתן לי הוא מוחשי, שהצלחתי לממש את הכלי הזה ולהרגיש את האפקט שלו. הרגע חזרתי מפגישה עם הפסיכולוגית ואני שמחה שהיום בפגישה נגעתי בנושא שלא יצא לי להתעמק בו עד הפגישה הזו. - זה נותן פידבק טוב לדעת שעוד נושא עלה לאויר ונגעתי בו. בפגישות הראשונות באמת הרגשתי שהזמן טס, אבל מתרגלים ואח"כ כבר לא כ"כ שמים לב לזה, ויותר מתעמקים בנושאים שעליהם רוצים לדבר. קצת מציק לי שלא יצא לי לדבר על נושא מסוים די חשוב, אבל יש את שבוע הבא. בכל אופן, טיפול זה תהליך יפה, הן מבחינת יצירת קשר עם המטפל והן מבחינת השינוי שיווצר. אולי תוכלי לקחת כמה טיפים והארות ממה שכתבתי, שתפי איך היה לך.

הממ...

מצאתי שעה מתאימה בול להתחיל את הפגישה איתה- הצפירה, כך שהיה די מביך, לעמוד ליד מישהי שלא מכירה, בחדר אחד שיש בו רק שתיים- אני והיא. האמת שזה הקל עליי, היא כיוונה אותי על ידי שאלות והגענו בסביבות אמצע הפגישה לדבר על הנושאים שבאמת מפריעים לי, שהם הסיבה לפנייה והגענו לכמה וכמה נושאים כאלה. אני לא מצפה לאיזה נס פלאי שישנה את כל החיים, אבל כמו שאמרתי לה היום בפגישה: "קצת איבדתי את הדרך בחושך במערה, אבל יש ניצני אור שמהבהבים" וזה בהחלט הקל עליי רק להוריד. היא נתנה לי כבר משימה: שכל פעם כשאני מבקרת את עצמי, להזכיר לעצמי שזה לא טוב ולא בריא ולחפש איפה הטוב שעושה, מה יכולה לעשות שדברים יצירתיים למשל שעושה ייצאו יפה, מה יכולה לתת מעצמי וזה כבר משהו שהתחלתי לעשות.

לירננה

New member
../images/Emo140.gif

באיזה שיטה המטפלת שלך מטפלת? יכול להיות שבשיטה קוגניטיבית? כי היא נתנה לך משימה ממשית. וסתם זה לא מוכר לי. אני לא רגילה לזה. היא אף פעם לא נותנת לי משימות. יש דברים שאני מסיקה לבד שאני משתדלת לעשות,אבל לא ממש משימה (למען האמת אני מתקשה לחשוב שהייתי מצליחה לבצע את המשימה הזו שהיא נתנה לך, אבל נראה לי שלך זה היה טוב). אולי גם כי כשאני הגעתי אליה הייתי שבורה וכואבת. ולא נראה לי שהייתי יכולה בכלל להתייחס למשימות, רציתי רק לבכות ולשפוך מה שישב לי על הלב.

לא ממש יודעת על השיטה שלה...

אני אשאל אותה בפגישה הבאה. האמת שהיה לי מוזר כי הייתי מבולבלת ולחוצה והתרגשתי אבל לאט לאט הרגשתי יותר נוח, והיא כיוונה אותי בעדינות כך שהיה לי יותר קל. לגבי המשימה- כבר התחלתי בה וזה עושה לי טוב באיזשהו מקום- לא לתת לעצמי להעביר ביקורת על עצמי אלא להסתכל על החיובי.

hayapollak

New member
שיהיה בהצלחה

הגדרת לעצמך מטרות? את יודעת מה את רוצה ומצפה להשיג מהטיפול הזה?

למעלה