בטון מתפורר

BRONCO

New member
לדעתי אתה מתבלבל

1 הורדת כמות החול מעל גבול מסוים גורם לפעולה הפוכה דהייו המלט לא יהיה חזק בתערובת בטון קיימת סימביוזה בין המלט ,החול ,והחצץ כול המרכיבים הנ"ל ביחס הנכון יוצרת יציקת בטון חזקה 2 בטון רטוב אכן יספוג מיים מבחוץ כמות המים הנימצאת בבטון קטנה מכמות המים שבגיגית לכן הבטון יספוג את המים עד לרוויה. הרי חלק מתהליך ההיתקשות של הבטון הוא הוצאת המים החוצה, לכן אם אתה נותן לבטון מים ללא גבול בסופו של דבר הבטון יתקשה כי אמרנו כבר שזה תהליך כימי אבל הבטון יהיה חלש מאוד ואפילו יכול להיות פריך

Pilon

New member
WATER PUTTY

לא ציינת באיזה גדלים מדובר \ דלק מוצק \ נוזלי..שימוש חוזר או חד פעמי. בכל אופן, בניתי מספר רקטות בעבר ומצאתי כי החומר המשמש לתיקוני פחחות מצויין לבניית נחירים. הוא מתייבש ומתקשה במהירות וניתן לעצבו לאחר מכן ע"י קדיחה שיוף וכדומה. ידוע לי כי חובבי רקטות בחו"ל משתמשים בחומר שנקרא WATER PUTTY בצבע צהוב בהצלחה רבה. ברקטות " רציניות יותר " ( דלק נוזלי, או מהירויות וטמפרטות נחיר גבוהות יותר ) משתמשים כבר בשרפים מיוחדים או בנחירי פלדה שעוצבו בחריטה.

כמובן

כמובן שאם הייתה לי אפשרות הייתי משתמש בנחיר פלדה. חיפשתי בארץ הרבה את ה water putty ולא מצאתי. אני מניח שהשתמשת במרק לפחחות? הבעיה אם החומר הזה הוא שהוא לא מתייבש בנפחים גדולים. הרקטה מונעת בדלק מוצק, סדר גודל של 100KN אז אתה יכול לתאר לעצמך שזה לא מנוע קטן, ולכן מרק לא יעזור פה. השימוש הוא חוזר אבל אני יאלץ "לבנות מחדש" את הנחיר אחרי כל פעולה.

Pilon

New member
מנוע גדול !

אם כך הייתי מייעץ לך לנסות ולשאול חבר'ה חובבים שעוסקים בהתכה ויציקות מתכות. הסיבה לכך היא שרבים מהם בונים את הכבשנים בעצמם כשהמרכיב העיקרי בכבשן הוא מלט. אני משוכנע שתוכל להפיק מהם הרבה מידע ונסיון.

פפו

New member
מכיר את חומרי האטימה העשויים

משני חומרים שיש ללוש אותם? אז יש כזה שנועד לשימוש במפלטים ושם הטמפרטורה בסביבות 750 מעלות. החומר מתקשה וניתן לבצע בו כל פעולה שמבצעים במתכת כמו קדיחה,הברזה/הברגה,חריטה וכד'. שווה לנסות

איטומן

New member
לא יאומן כמה חובבנים יש פה....

אפוקסי לא מחזיק מעמד בחום גבוה, הוא מתרכך. חומר צימנטי חזק מאוד, הנו ה סיקה-רפ. מגיע גם במנות קטנות. חומר צימנטי עוד יותר חזק הנו הסיקה גראוט 214 או ה 314. חוזק של 700 עד 1000 לעומת חוזק ה 300 של הבטון. כל היתר לא יחזיק מעמד בחום, מנסיון. ורצוי גם רשת לולים או משהו דומה בתוך היציקה. טלפן 03-9023194 לחברת גילאר, יבואני סיקה. בהצלחה.

למעלה