בטון מתפורר

בטון מתפורר

שלום. קניתי שק "מלט אפור" בשביל עבודת בטון. אני מערבב לפי הוראות המוכר- כוס חול לשני כוסות בטון ומוסיף כוס מים אחת. מערבב כמו שצריך ובכל זאת המוצר הסופי לא חזק (מתפורר כמעט כמו אבן חול). ניסיתי יחסים קצת שונים של מלט וחול, וניסיתי כמויות שונות של מים, אבל שום דבר לא עוזר. מה אפשר לעשות? יש לציין שרמת ההתפוררות בפרויקט הזה צריכה להיות במינימום האפשרי, תכונות אחרות של החומר פחות רלוונטיות. אני רוצה שהמוצר הסופי יהיה קשה ממש כמו שפת מדרכה לדוגמא. האם יש חומרים אחרים חוץ מבטון שיכולים לתפקד טוב יותר? הדרישות הן: עמידה בחום גבוה, עמידה בפני כוחות לחיצה, וחומר אשר לא מתפורר. חמר למשל היה יכול להיות חומר מצויין אם הייתי יודע היכן לקנות ואיך "לאפות".

פפו

New member
המוכר מכר לך לוקש.

היחס כוס מלט ל 2או 3 חול. באשר למיים זה תלוי בצמיגות הדרושה לך לצורך היציקה שכן בסופו של דבר הם מתיבשים

המשך

תודה על התשובה. באמת ראיתי שהניסויים עם כמות החול הגדולה יותר התפוררו פחות. אך עדיין לא מגיעים לרמה של יציקות בטון שאני רואה על קירות וחלקי בטון אחרים. כמו כן היציקות שלי הרבה יותר קהות. אולי אני עדיין עושה משהו לא בסדר? האם יש הבדל בין מלט אפור למלט לבן מבחינת תכונות מכניות? האם סוג החול משנה? (חול ים או חול שרואים בדרךכלל באתרי בניה)

יציקות בלחץ אדני הרחוב או הבטונים שאתה רואה כל כך חלקים ומוצקים נעשים ע"י יציקה ודחיסה לתוך תבנית.

פפו

New member
כמה זמן אתה נותן לבטון להתייבש?

אם היציקה כהה משמע עדיין לא יבשה מספיק. כאשר אתה יוצק בטון תן לו לפחות יומיים להתייבש ומיידי פעם הרטב את שטח הפנים כדי למנוע פיצוצים. אגב אם אתה מעוניין שהבטון יהיה חזק יותר הוסף לו חצץ באותו יחס כמו חול. ושוב תן לבטון זמן להתייבש לפני מבחני הריסוק שלך

פפו

New member
דבר נוסף

אפשר להוסיף לתערובת בי ג'י בונד להגברת חוזק הבטון

BRONCO

New member
יציקת בטון

ראשית ישנם כמה דברים שצריך להבין בבטון 1 חוזק הבטון ניקבע לפי יחס מים ומלט 2 בטון שמורכב ממלט וחול חלש באופן יחסי לתערובת עם חצץ 3 בטון שיש בו זיון דהינו ברזל נותן תוצעות חוזק גבוהות 4 בטון ללא זיון וחצץ אין לא כוח בכלל אולי רק בלחיצה אבל בטח שלא במתיחה או גזירה אם היינו יודעים מה מטרת היציקה היה אפשר לתת כיוון ליחסים בין המלט והחול לחוזקים שונים ישנם חומרים מוכנים צמנטים שמיועגים למטרות דומות מגיעים לחוזקים גבוהים מאוד שוב אם היית נותן לי למה אתה מעונין להגיע בסוף אפשר יהיה לכוון אותך בברכה

dani666

New member
בתור אחד שיצק בטונים ...

בטון מסיים את התהליכים הכימיים הפנימיים שלו אחרי כ 28 יום - ואז הוא מגיע לחוזק המקסימלי שלו. אז באמת רצוי לתת לו יותר מאיזה יום יומיים להתקשות

אתה צריך מלט שמוט

מלט רגיל אינו עמיד בחום גבוה ולכן יתפורר לך כפי שציינת עלייך לערבב מלט שמוט עם מי זכוכית ואז זה יחזיק ניתן לקנות תערובת מוכנה ליישום. בברכה

המשך-פרטים

אין אפשרות לערבב חצץ עם הבטון כי מדובר ביציקות מאוד קטנות. היציקה משמשת כ"נחיר" (Nozel) של מנוע רקטי שאני בונה כפרויקט פרטי בטכניון. היציקה מזויינת עם מוטות מתכת, ולכן צריכה לעמוד רק בכוחות לחיצה וגזירה. הדבר החשוב ביותר מבחינתי הוא למנוע התפוררות מסביב לנחיר בזמן הפעלת המנוע. כאשר המנוע בפעולה עוברים על משטח הבטון גזים לוהטים במהירויות המתקרבות למהירות הקול, ולכן התפוררות והסדקות באזור נחיר הפליטה יגרמו לשינוי הגיאומטריה שלו. אני מאפשר ליציקות מספר ימים להתקשות (לפי הבנתי היציקות אמורות להגיע לחוזק של כ80% אחרי שבוע בערך). אך עדיין בכל יחס שלא ניסיתי, היציקות לא מתקרבות באכותן לבטון "רגיל" שאני רואה על חומות,מדרכות קירות וכו. האם יחס הערבוב של חול\מלט נקבע כדי לפחית את עלות היציקה הסופית, או להגיע לחוזק מקסימלי? מה היחס הטוב ביותר למטרה הנ"ל ומה עוד אפשר לעשות כדי לשפר את אכות היציקה? תודה.

BRONCO

New member
תשובות

מה הגודל הסופי של המוצר יש אפשרות אולי לערבב עם אגריגט קטן להוספת חוזק ליציקה 2 אם אין לך אפשרות כזו אז תישכח מיציקת הבטון 3 לפי מה שאתה מתאר לגבי המוצר הסופי אני בספק אם בטון יעזור לך אתה זקוק לחומרים פולימרים מיוחדים בטון בטמפרטורה כזו הוא נישרף ומיתפורר 4יחס חול ומלט ניקבע כדי להגיע לחוזקים מסוימים אבל המיים שאתה שם בתערובת יש להם תפקיד חשוב בקביעת חוזק הבטוןלדוגמא אם תשים יותר מידי מים והבטון יהיה דליל מידי אתה הורס את המולקולות של המלט לכן יש חשיבות לכמות המים בבטון יש חברה שמוכרת חומרי מליטה מיוחדים שאני קונה שם יש הן עוסקים באיטום ושיקום מבנים יש להם מגוון של חומרי מליטה גם חומרי מליטה על בסיס אפוקסי http://www.gilar.co.i תנסה להיכנס לאתר שלהם אולי מישם תבוא לך העזרה כך בחשבון שהחומרים שלהם יקרים יחסית לחומרי בניין סטנדרטים בברכה

אני אנסה אגריגט קטן

ה"שומשום" שהוצא למטה. חומרים פולימרים בטח שלא יעזרו כאן. למטרות כאלה "כוחות לחיצה וטמפרטורות גבוהות" משתמשים רק בחומרים קרמים או מתכות. אני לא חושב שתהיה בעיה בחימום יתר של הבטון כיוון שכל פעולת המנוע נמשכת 8-12 שניות, ולפי חישובים תרמודינמים הטמפרטורה של כל היציקה לא תעלה יותר מידי.

BRONCO

New member
ללא קשר לזמן פעולת המנוע

החומרים המוכנים מה שהיצעתי מסוגלים להגיע לחוזקים עצומים שלא תוכל בשום צורה לקבל את זה בעירבוב מלט רגיל וחול לדוגמה ישנו חומרמליטה מוכן שמגיע לחוזק של ב 800 ואפילו 1000 שאלה חוזקים עצומים לצורך הבהרה מיקלטים נבנים בחוזקים של ב 500 בברכה

על איזה יחידות אתה מדבר?

מגה פסקל? בכל מקרה כמו שאמרתי החוזק פחות משנה לי. רוב העומס הוא על השריון של הבטון. רק חשוב לי שבאזור פליטת הגזים לא תהיה התפוררות.

עוד כמה מילים בעניין הזה.

ראשית חצץ אינו בהכרח חצץ גס מאבנים גדולות. ישנו חצץ דק שנקרא בעגה המקצועית "שומשום" (גודלו בערך כ 5 מ"מ מקסימום לצורך ההמחשה). תמלא את רב הנפח הדרוש בחצץ זה, תוסיף חול כך שהנפח לא יגדל אלא גרגרי החול ייכנסו בחללים שבין החצצים. תוסיף מלט בערך שליש מנפח החצץ. תערבב את התערובת יבשה ותוסיף מים. תשתדל שכמות המים תהיה מינימלית והתערובת תהיה מאוד סמיכה ( כמובן שסמיכות התערובת מותנית במידות התבנית שלך ). עכשיו תיצק את התערובת לתוך התבנית תדחוס ותהדק ככל האפשר. ועוד משהו חשוב: מיד כשתראה שהתערובת התקשתה קצת ( שעה עד שעתיים ) תכניס את הכל כולל התבנית לתוך גיגית מים ואל תוציא אותה במשך שבוע לפחות. תוכל, אגב אחרי יום אחד להוציא ולפרק את התבנית. בכל אופן את הבטון תשאיר טבול במים.

זה לא משנה את החוזק הסופי. אבל,

זה לא משנה את החוזק הסופי. אבל, בניגוד למחשבה הנפוצה שתערובת הבטון מתייבשת - היא אינה מתייבשת אלא מתקשרת בתהליך כימי (שבו, אגב, המיים מתייבשים). בתהליך ההתקשרות הבטון מפריש חום רב. חום זה גורם להתפשטות ואח"כ להתכווצות - תהליך אשר גורם לסדיקה והתפוררות הבטון. לעניין החוזק: החוזק מושפע מיחס המים לכמות הצמנט. כלומר, פחות מים > פחות צמנט. יותר מיים > יותר צמנט. וזאת לקבלת אותו חוזק. עכשיו לצורך ההמחשה: כדי להרטיב סלע בגודל דלי - די בכוס אחת של מים, אולם להרטיב דלי חול נדרשים מספר ליטרים של מימ. מסקנה: ככל שהחומר בתערובת גדול או גס יותר נדרשת כמות קטנה יותר של מים ולכןגם כמות קטנה יחסית של צמנט מספיקה לתת חוזק רב. זו אגב הסיבה שהיצעתי לך להשתמש בחומר גס ככל שניתן, להכין תערובת סמיכה ככל האפשר ולתת לבטון להשלים את התהליך בצורה אידיאלית בתוך גיגית של מיים אשר תמנע את התחממותו ותצמצם את תהליך ההתכווצות וההתפשטות, עד לשלב בו הבטון יגיע לחוזקו הסופי. חוזק הבטון כעבור 7 ימים הוא כ 70 אחוז מחוזקו הסופי ולאחר 30 יום כ 100 אחוז מחוזקו הנומינלי. הבטון ממשיך להתחזק בעוד אחוזים בודדים במהלך השנה. אגב אם תקפיד על תהליך האשפרה (- הטבילה בגיגית מים ), - ככל שתצמצם את כמות החול - תקבל חוזק גבוה יותר. כלומר, תערובת של מלט עם מים תתן תוצאות טובות יותר.

BRONCO

New member
היסתיגות לשפתיים לוחשות

הורדת כמות החול איינה יכולה להעשות ללא הגבלה מלט לבד אין לו כוח ואפשר לפורר אותו ביד על אחת כמה וכמה בחום גבוה עוד משהוא הייתי רוצה להוסיף אמרת שלאחר שעה אתה ממליץ להכניס את הבטון לגיגית מים כידוע בטון זה דבר סופג ובטח לאחר שעה או שעתיים, כך שאינני מבין איך אתה יכול להכניס את הבטון לתוך גיגית מים ללא גרימת נזק ליציקה, שכאמור הבטון כדי להיתיבש הוא מוציא מיים ללא קשר לסדיקה של היתפשטות חום וקור אם הבטון יהיה כול הזמן הזה במיים זה יפריע לתהליך הכימי לעבוד

הבהרה.

ראשית, הורדת כמות החול יכולה להעשות ללא הגבלה. זה לא נעשה ממניעים כלכליים. כלומר מעל יחס מסויים בין מרכיבי הבטון לצמנט תוספת החוזק משנית ביחס לעלות. שנית בעניין הספיגה. וכי למה שבטון רטוב וספוג יספוג מים מבחוץ, וגם אם יספוג - מים אלו לא ישתלבו בתהליך הכימי שכבר מתבצע בין מרכיבי הבטון. שלישית, אם "עשר שנים למניאק" יבצע את היציקה יוכל הוא לדווח לכולנו מה התוצאות.

למעלה