בחרתי בשינוי.. אבל....

האם תוכל לפרט לי כאן את החוקים

האנטי יהודיים (לדבריך) ששינוי העבירה? אולי אני בור ועם הארץ, אך לא שמעתי על שום חוק כזה.

eitangn

New member
אז עדיף ש"ס???

השאלה בבחירות אלה מי תהיה המפלגה השלישית בקואליציה, ש"ס או שינוי. הצבעה אינה הענשה של מי שאיכזב אותך. בכך רק תעניש את עצמך. הצבעה משמעותה השפעה על העתיד. תחשוב מה עדיף.

urithe one

New member
תגובה

אתם משינוי באמת חיים בסרט. :( ש"ס ואגודת התורה לא שונאים חילונים. הם מאמינים בדרכם שהיא לימוד תורה ומה לעשות צריך גם להתקיים, אז כן הם לוקחים הבטחת הכנסה כמו עוד מאות אלפי חילונים אחרים. זוהי השקפת עולמם לדעתי היא שגויה אבל כך הם פועלים. אגודת התורה היא יותר קיצונית מש"ס ולכן לנשים שהן אלה שיכולות לעבוד כי הבעל לומד יצרו מקומות עבודה בקהילה שלהן. שהשכר שם נמוך יחסית למגזר החילוני. ש"ס פחות קיצונית ודווקא מעודדת את הנשים ללמוד ולעבוד. אז דיי עם השנאה הזו! ששינוי תתמוך בציבור החילוני תיצור מקומות עבודה כמו שש"ס עושה תתמוך בסטודנטים וכו'. אני חילוני לגמרי ואני לא הולך להצביע בחיים לש"ס אבל מגיע להם קרדיט על עשיה.

izzyr

New member
די אם השנאה הזו!!

אתם מאגו"י וש"ס באמת חיים בסרט. :( שינוי ומר"צ לא שונאים חרדים. הם מאמינים בדרכם שהיא עבודה וחופש ומה לעשות צריך גם לשלם מיסים, אז כן הם משלמים מס הכנסה כמו עוד מאות אלפי חילונים אחרים. זוהי השקפת עולמם לדעתי היא נכונה וכך הם פועלים. אז דיי עם השנאה הזו! שש"ס ואגו"י תתמוך בציבור החרדי תעודד חרדים לצאת לעבודהה כמו ששינוי עושה ותומכת בסטודנטים וכו'. אני חילוני לגמרי ואני לא הולך להצביע בחיים לש"ס אבל עבודתם למען התלות החרדית במדינה וההשתמטות בהצבא חייבות להיפסק.

urithe one

New member
תגובה

כנראה שאתה לא קורא מה שרושמים... דרך אגב למי התכוונתה שאמרת אתם?

izzyr

New member
תגובה לתגובה

כנראה שאתה לא קורא מה שרושמים... התכוונתי להם

אשרת

New member
אה?

אילו מקומות עבודה ש"ס בדיוק מייצרת לאנשים, רוצה לשתף אותנו בזה? אילו מקומות עבודה אגו"י בדיוק מייצרת לאנשים? מקומות עבודה, שבסופו של דבר המשכורת שלהם מגיעה מהמדינה דרך משרד החינוך, למרות שהם רשת פרטית (שווה ערך לאנקורי למשל), או דרך תמיכה של משרדים אחרים בממשלה? המשכורת שם לא בהכרח נמוכה ביחס למה שהולך בציבור החילוני, רק שאם אתה משפחה עם 10 נפשות לפחות, עם משכורת אחת , נאמר ממוצעת לשם הדיון, אז מן הסתם היא לא תספיק לכלום. האם אנחנו אחראים למצב שלהם? הרי הם החליטו להביא המון ילדים לעולם, ולהתמסך על משכורת אחת, ועל תמיכה ממשלתית בצורת קצבאות. המפלגות הנ"ל דואגות לכך שהעניים ימישכו להיות עניים כי זה קהל היעד שלהם בסופו של דבר, אז אל לך ממש להסתנוור מזה. כיצד לדעתך שינוי יכולה ליצור מקומות עבודה? האם היא מעסיק פרטי? האם היא חברה פרטית? כיצד? אני שואלת בכוונה של לנסות ליצור דיאלוג ושנבין אחד את השני.

urithe one

New member
אשרת היקרה

היתה כתבה יפה מאוד בערוץ 2 על העניין הזה. כמו כל מפלגה שאמורה לדאוג לאינטרסים של בוחריה שינוי צריכה להתערב בחקיקה למען הקצאת משאבים לפיתוח החינוך, והתשתיות השונות במדינה. ע"י הקצאת כספים גדולים יותר לתחומים שונים כמו מחקר, היי טק, ביוטכנולוגיה, ואפילו פילטיס נוצרים מקומות עבודה חדשים. כך יוצרים מקומות עבודה, מגדילים את רמת ההשכלה ומעודדים אנשים ללמוד באוניברסיטה.

עזוב היא לא רואה טלויזיה

ומלבד זאת לדעתי אתה מתכוון לכתבה ששודרה דווקא בערוץ הראשון, על תוכנית ויסקונסין מחד ועל עבודות ההייטק לציבור החרדיות שמנהיגה ש''ס מאידך. ואכן מה שש''ס מציעה עולה בהרבה על תוכנית ויסקונסין וראו היטב את ההבדלים בין השניים בכתבה.

sheketz

New member
עבודות היטק לציבור של ש"ס?

קודם כל שילמדו. אחר כך שיעברו ראיון עבודה. אנחנו מקבלים כל אחד שעומד בסטנדרטים, ולא משנה דת מין או מוצא. יהיה זה חרדי או ערבי, גבר או אישה אבל קודם עליו להפגין בקיאות ולא בש"ס ופוסקים אלא במאטריה. אני לא שואל שאלות מסובכות במיוחד. מועמד אחד משמונה עובר, לגבי השאר אין לי מושג מה הם עושים עם עצמם. אני מניח שלא כל בוגר אוניברסיטה או מכללה הוא מוכשר דיו לעבוד אצלנו בהיטק. אולי הם יעבדו בחברות כ"א.

urithe one

New member
אתה צודק

זו הכתבה ששודרה בערוץ 1. שכחתי שערוץ 1 יכול לפעמים לעשות כתבות טובות...

למעלה