בחרדה

RainDrops

New member
בחרדה

ככה... לי יש רומן ארוך מאוד הנהיגה... הייתי אצל מורה אחד, שלא לימד אותי שום דבר.. עשיתי אצלו פול שיעורים ולא הגעתי לכלום וטסט אחד גם שמן הסתם לא עברתי. עברתי לפני חודשיים למורה אחד שהתחלתי אצלו פשוט מאפס הוא לימד אותי כל כך הרבה נתו לי בטחון על הכביש ועכשיו אני נוהגת ממש טוב הוא עושה לי החלפות והמורים מחמיאים לי וגם המורה שלי מחמיא לי על הנהיגה.. וזה לא בא לי בכלל בקלות. הוא הביא אותי לרמה ממש גבוה. אבל יש לי בעיה. אני כבר פעם נכשלתי בטסטים אצלו בגלל חרדה. איך שהטסטר התיישב ליד הרגליים שלי התחילו לרעוד. איבדתי ריכוז לחלוטין... ועשיתי שטויות. אני חושבת שזה בגלל התפיסה שלי על הנהיגה שאני כל כך רוצה לעבור את הטסט אחרי כל המשוכות שעברתי... אחרי כל הימים שירדתי מהשיעורים בדמעות שאני לא מצליחה... שתבינו שלאף אחד במשפחה הקרובה שלי אין רשיון בגלל כל מיני סיבות.. ואני "כאילו" עושה הסטוריה. מה אני עושה? איך אני מתגברת על הלחץ? אני רק חושבת על טסט ואני נכנסת לחרדות. כבר כמה שבועות יש לי חלומות רעים... לפעמים אני מתעוררת בלילה בגלל איזה רעש בבהלה הלב שלי דופק חזק. אני יודעת שזה רק טסט וזה לא ביג דיל אבל משקיעה את מיטב כספי ואת מיטב כוחי בישביל הרשיון הזה.

efriend

New member
קודם כל בהצלחה

שנית, אני לא מומחה לזה אבל מה שאת מתארת נשמע כמו חרדת בחינות. יש דרכים להתמודד עם זה (אני מכיר מישהו שסובל מהתופעה), לרבות תרופת הרגעה (במרשם רופא) שלוקחים לפני המבחן ואז כל הרעד ושאר הסימפטומים לא קורים. אם עוד לא עשית זאת, כדאי מאוד לפנות לעזרה מקצועית בעניין, כי יש לזה פתרונות.

זה טבעי להלחץ במיוחד לפני טסט-

אבל אולי כדאי לעשות דברים מרגיעים לפני זה, לעשות אולי שיעור אקסטרה לפני הטסט שיפחית את הלחץ והחרדה. ולי בעצמי יש סיפור ארוך עם הנהיגה- התחלתי ללמוד, הפסקתי, התחלתי שוב ושוב הפסקתי והשנה אני מתכננת להתחיל שוב, אבל כל פעם נופלים עליי דברים שמצריכים כסף והרבה, אז זה עובר לסדר אחרון בעדיפויות.

אופירA

New member
מנהל
להיכשל בטסטים שוב ושוב ושוב

זה הדבר הכי צפוי ונורמלי בעולם. בזמננו הטסטים בנהיגה קשים, והכשלונות מרובים וצפויים. צריך בשביל זה כסף, זה מעצבן ומטריד, אבל לא מפחיד, לא בלתי סביר. אני חושבת שאת משקיעה יותר מאשר מיטב כספך ומיטב כוחך בשביל הרישיון. אני חושבת שיש פה עניין קריטי עבורך של אישור לעצמך. המורה הראשון לא התאים, אבל את לא ידעת על כך (או שידעת, אבל התמדת כי רצית אישור ממנו, אישור שהוא לא נתן). בסוף תיקנת את הטעות להפליא. אבל תראי איזה כוח את נותנת למחמאות של המורים. היחס שלהם נותן לך אישור. הטסטר לא יכול לתת לך אישור - הוא בוחן אותך. את לא יודעת אם תקבלי אישור, אז את נכנסת לחרדה נוראה, כי מצב של חוסר אישור אינו אפשרי מבחינתך, מרוב שאת מפחדת (והתוצאה - דווקא המצב הבלתי אפשרי...). את מפחדת להיות לא בסדר. להיות "גרועה". למה? מה יש אם תהיי גרועה? מה יקרה אם לא תצליחי? מה יקרה אם במקום לבכות על אי ההצלחה, תפלטי איזו בדיחה כדי להתמודד עם התסכול? זה רק יהיה הרבה יותר נחמד... תנסי להסכים להיות "לא מוצלחת". תנסי להסכים להיות גרועה. לקבל את עצמך גרועה. למה את חייבת להצטיין בנהיגה? אם תקבלי את עצמך ותהיי מוכנה לכשלונות, יפחתו החרדות. אם יפחתו החרדות - אמנם בכל מקרה תצטרכי להוציא הרבה כסף על טסטים, אבל ככל שיפחתו החרדות כך הטסט יגיע יותר מהר. עד הטסט הבא - תשנני חשיבה חיובית בנוגע למציאות הבעייתית ולקשיים. תסבירי לעצמך שזה בסדר גמור. בטסט הבא, אם ירעדו לך הרגליים ולא יהיה לך ריכוז - תעצרי רגע, תשלימי עם המצב בעזרת איזה הומור שחור, ותסבירי לעצמך שזה בסדר גמור. בהמשך - יהיו לך הפתעות!

karoch

New member
היי חמודה

הפחד מהכישלון יוצר לחץ שמכשיל אותך הרי ידוע שמאחורי כל הצלחה יש שורה של כשלונות כשלונות הם השם שנתנו לניסיונות לא לפחד מכישלון..ללמוד ממנו ולנצל אותו לטובתך אני מציעה לך ללכת לטסט הבא ללא ציפיות ורצון עז לעבור מה שיהיה יהיה... לכי לטסט ותחליטי להתרכז בנהיגה ולנהוג כמו שהיית נוהגת אילו היה לך כבר רישיון-בזהירות ולפי חוקי התנועה אל תתרכזי בתוצאה...אלה בדרך!! רק טוב קרן

למעלה