בחן ידע כללי

בחן ידע כללי

חלק מהשאלות בבחן הן שאלות ידע גרידא, אחרות שאלות הסקת מסקנות קלילות. גם אם אינכם יודעים את התשובה המדויקת (או לא זוכרים), ידע כללי בתחום יסייע לכם לענות לשאלה. אנא מכם, היו כנים עם עצמכם וענו על השאלות בלי "להציץ" בחומרי לימוד. אם בכל זאת אתם עושים זאת – לפחות תלמדו מזה משהו. ציון של מעל 80 יעיד על ידע כללי שהייתי מצפה ממי שרציני בתחום. הציון המקסימלי האפשרי הוא 104. כל שאלה שווה 4 נק'. את התשובות אל תרשמו בפורום, אלא שילחו לי במסרים האישיים (מספר השאלה והתשובה שלכם). אל תצפו לתשובה ממני מיד, יקח לי זמן לבדוק. קחו בחשבון כי ישנם שאלות להן יותר מתשובה אחת נכונה. מאגיה טקסית (כולל הרמטית, גואטיה וכן הלאה): 1) ידי ימין שלי מונפת כלפי מעלה ויד שמאל מתוחה כלפי מטה ומבטי לכיוונה. איזה טקס אני כנראה מבצע? 2) איך קוראים לסימן (מהשאלה הקודמת)? 3) השלם : מולי_______ מאחורי ________ מימיני_______ ומשמאלי ________ 4) למה בגואטיה (בספר המכונה בשם זה) מופיע תאור של 72 מהשדים? 5) מאיזו שיטה באות המילים הבאות: EXARP, HCOMA, NANTA ו- BITOM? 6) מה משמעות המילים משאלה מס' 5 ובאיזו שפה הם? 7) מה שמן של האותיות א,מ ו-ש? 8) ב"32 נתיבות חכמה", למה הכוונה? 9) בגד כפת – איזו אות חסרה? 10) אם אני יוצר קמע לפרנסה, סימן של איזו פלנטה כדאי לי לשים? 11) אני רוצה לעשות טקס למציאת אהבה, באיזה יום כדאי לי? 12) מה אומרים ראשי התיבות INRI מבחינה מאגית? 13) בונוס: מה המשמעות המקובלת של ראשי התיבות משאלה 12? 14) מתי השעות הפלנטריות הן בדיוק באורך של 60 דקות כל אחת? 15) אני רוצה שלא ישימו לב אלי בכמה השעות הקרובות, איזה טקס כדאי לעשות? 16) סווסטיקה היא סמל ל-_____________ 17) מה משמעות המספר 93? 18) היכן מופיע לראשונה המספר 666? 19) כמה ריבועים בריבוע הקסם של שבתאי? 20) מהו ה- Cipher Manuscript (תאור קצר, בלי היסטוריה) 21) מה הכלל הבסיסי שמופיע בטבלת האזמרגד? 22) מי כתב את טבלת האזמרגד? 23) מהו טקס ה-LIRP? 24) מהו חוק הת'למה (שני החלקים)? 25) מיהו אלפונז לואיס קונסטנט? 26) מה שמות ארבעת העולמות הקבליים:

לא באופן ישיר

כפי שאמרתי למלאכית מן הגיהנום, אפרסם מקומות אשר חלק מהתשובות נמצאות שם (בין אם אתרים באינטרנט או ספרים). הבחן בראש ובראשונה נועד לתת כיווני שאלות מסויימים וחיפוש אחר התשובה יגרום לכם ללמוד דברים לא מעטים. ועוד הבהרה : מדובר בתחום של מאגיה הרמטית. איני מצפה ממי שאינו עוסק בתחום לדעת (אם כי שוב, ידע כללי לא מזיק), אך יש כמה אנשים בפורום שטוענים לידע רב בתחומים האלה (ובכלל לטועני "אני מבין הרבה בגואטיה, מאגיה וכו'" למיניהם) שמהם הייתי מצפה לגבות את טענותיהם - זה חומר שהם אמורים להכיר, לפחות חלק ממנו. בעתיד אוסיף גם בחנים שעוסקים במאגיה שאינה הרמטית (למשל מה שמכונה בפי העם "מאגיה נמוכה" אפילו שזה מונח שגוי), ויקה, פגניות ועוד.

AngelFromHell

New member
אוקיי.....

אני מרגישה די טיפשה לא ידעתי שום דבר מהדברים כאן

אין לך מה להרגיש טפשה

הנושאים בשאלון הם ספציפיים מאוד וקשורים במאגיה ההרמטית/טקסית (הכוללת גם קבלה). אם זה לא התחום שלך, אז אין סיבה שתדעי, אם כי גם אז מומלץ ללמוד קצת רקע לדברים האלו. בעוד כשבוע-שבועיים אפרסם היכן ניתן למצוא תשובות לחלק מהשאלות ומשם תוכלי ללמוד.

Swicca

New member
לא בדיוק .....

... זה הולך ככה מאגיה טקסית זו מאגיה גבוהה (הרמטית היא סוג של מאגיה טקסית שבאה במקור ממצרים)....:)

המאגיה הטקסית המודרנית

בהחלט כלולה בתוך המכלול של המאגיה ההרמטית. רוב מסדרי המאגיה שהיו קיימים במאות שעברו שילבו את המרכיבים ההרמטיים והאלכימיים אשר באים מימיו של הרמס טריסמגיסטוס (למשל השם המלא של מסדר שחר הזהב הוא The Hermetic Order of the Golden Dawn). המאגיה ההרמטית המודרנית היא לא רק זו "שבאה במקור ממצרים". אני גם משער שההגדרות שלכם למאגיה "גבוהה" ו"נמוכה" הן לא נכונות. מאגיה הרמטית היא מסלול של מאגיה "גבוהה" (דהיינו, לחולל שינוי תפיסתי באדם לכיוון מימוש הפוטנציאל האנושי, בין אם תקראו לזה "לדבר עם המלאך השומר", "להתחבר לאל", "הארה" וכו'. אל תיפלו להגדרות הסתמיות של הניו-אייג' שעשו מזה סלט ריבה עם טונה) אך ניתן להשתמש בה גם לצרכים של מאגיה "נמוכה" (שינוי בעולם הפיזי ע"י הכלים הנתונים לנו כבר). לפי ההגדרה הנ"ל, גם בדתות שונות, כגון הוויקה יש מה שמכונה "מאגיה גבוהה", למשל טקס Drawing dowm the moon, טקס ה- The Great Rite וכדומה.

kat re

New member
סלט ריבה עם טונה...איכס

אוקיי ועכשיו ברצינות... אני שוקלת להתחיל ללמוד מאגיה אבל המאגיה היחידה שאני נמשכת אליה היא של מיצרים העתיקה או ההרמטית השאלה שלי היא האם אפשר להתחיל ללמוד מאגיה ישר מההרמטית או שצריך לעבור שלבים נמוכים יותר קודם?

אין שום בעיה

דווקא אחד הספרים שתמיד מומלץ למתחילים הוא ספר שעוסק ברובו במאגיה ההרמטית המודרנית - Modern Magic. ישנם עוד ספרים טובים בסגנון (אם כי פחות מוכרים). גם במאגיה ההרמטית את מקבלת את הבסיס שיש בכל סוגי המאגיה, רק שהשיטות של כל מיני דברים הן שונות. זה הכל.

A lost angel

New member
מאגיה גבוהה זו הגדרה כוללנית.

היא כוללת הרמטית, טקסית(לא כל טקסית היא גבוהה, ולא כל גבוהה היא טקסית), גואטיה, יסודות(יש כאלה שמכניסים יסודות לגבוהה, אישית לא) ועוד כל מיני.

suki da yo

New member
בה.

אני צריכה להתחיל להשקיע יותר. אני פשוט לא בקטע של שדים וישויות, אז אני מאמינה שהגואטיה יהיה משהו שאני אדלג עליו, אבל אני סבהחלט מחכה לרגע שתתן לי קצה חוט מאיפה להתחיל לצמצם את הבורות:)

למעלה