בחירת קורס

bamba821

New member
בחירת קורס

שלום,
אני מגיעה מתחום אחר לחלוטין אולם החלטתי כי אני רוצה להיכנס לתחום ההייטק.
השאלה שלי היא איזה קורס ייתן לי הכי הרבה סיכוי למצוא עבודה למרות חוסר הניסיון שלי וללא תואר רלוונטי ואם אפשר אז גם היכן כדאי ללמוד קורס זה?
תודה לעונים.

amir_aikido

New member
התשובה קצרה פשוטה - אין כזה

סביר שאת רוצה להגיע לתחום ההיי-טק כי שמעת שהמשכורות בו גבוהות וכו'.
&nbsp
אלא שהסיבה לכך שהמשכורות גבוהות הינה שהדרישות מהכישורים של הרבה מהעובדים (אותם שעובדים בפיתוח או בבדיקות ברמה גבוהה) גבוהות גם כן. בין אם המדובר ביכולת של הבנה מתמטית ו/או הבנת תהליכים, או ביכולת לתכנת במספר שפות/סביבות שונות, ועוד ועוד.
למעט אנשים בודדים וחריגים, לרוב האנשים שום קורס לא ייפתח לך את הדרך לחלק הזה של ההיי-טק, ולא יימצא לך עבודה בתנאים של היי-טק עם סיכוי סביר ליציבות. החריגים הם אותו מיעוט זניח של אנשים שמלכתחילה סופר מוכשרים בתחום ורק נסיבות החיים מנעו מהם להגיע אליו (משהו כמו המתמטיקאי רמנוג'אן גם אם פחות בסדר גודל). הדרך לעבודה בתחומים הללו דורשת תואר אקדמי רלבנטי לתחום ועדיף במוסדות המוכרים ועם ציון טוב.
&nbsp
יש גם תפקידים אחרים בהיי-טק, שלא באמת דורשים את הכישורים הללו, אלא שגם אליהם, בדר"כ מעדיפים אנשים שמבינים מה האחרים עושים ועברו מסלול דומה. לפעמים אפשר להגיע לתפקידים כאלה גם ממסלול אחר על בסיס קשרים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
אמיר

שמע עלית על משהו פה. למה שלא אשווה את עצמי לרמאנוג'אן באמת?

תמיד המעטתי בערך עצמי והשוויתי את הישגי רק להוגים זוטרים כמו ניקולא טסלה או ג'יורדינו ברונו.

liron50

New member
אפשר ללמוד קורס java (בסיס + מתקדם)

למשל ג'ון ברייס או מכללה אחרת. בחלק מהמקומות גם עושים איזה פרויקט גמר שיכול לתרום.
&nbsp
לקחת בחשבון שיהיה מאד קשה למצוא עבודה ראשונה ללא ניסיון ובלי תואר. אבל אפשרי.

למעלה