בחירת עבודה ראשונה

MishaTheCoder

New member
בחירת עבודה ראשונה

שלום, אני סטודנט למדמח באחת האוניברסיטאות ועכשיו שאני בשנה ב' עם ממוצע מעל 90 (ברוך השם) התחלתי לחפש משרת סטודנט.
יש לי נסיון של כשנה בפיתוח web בפייתון (django למי שמכיר ואנגולר צד לקוח)
כרגע אני עברתי את הראיון הראשון לשתי חברות למשרת סטודנט בתור מפתח, שתי החברות מתעסקות בתחומים שונים מאוד ורציתי לשמוע את דעתכם לגביי בחירת הכיוון המתאים לי ביותר.
בחברה א - התפקיד הינו מפתח קומפיילר למעבדים של החברה, מדובר בפיתוח בC בעיקר ואסמבלי.
חברה ב' - פיתוח באנדרואיד וios (בצד לקוח) התעסקות בML ושירותים שונים של אמזון(בצד שרת, לא ידוע לאן ישבצו אותי עדיין וזה כמובן אם בכלל אתקבל)

מצד אחד אני מכיר הרבה יותר טוב את העולם של החברה השנייה ויש לי נסיון בעבודה עם שרותי אמזון שונים מה גם ש"באז וורדס" כמו ביג-דאטא וmechine learning דיי "קונים" אותי. מצד שני פיתוח בlow level מסקרן אותי בטירוף בייחוד שיש לי 0 נסיון בC (שלא לדבר על אסמבלי), וגם יש שמועות על זה שמפתחי C מקבלים משכורות גבוהות יותר בעתיד.
עד כמה הבחירה בכיוון של C תשפיע על העתיד שלי? האם מדובר בסיכון?
בכללי אשמח לשמוע את הדעות פה בנושא.

choo

Active member
זה מאוד תלוי בנטיות ליבך, והשכר לא רלוונטי בבחירה

&nbsp
גם במשרות low level וגם במשרות high level תוכל להגיע למשכורות דומות. המשכורת תלויה בעיקר במי אתה ובאיזו חברה אתה עובד, ופחות בדומיין.
&nbsp
לגבי קומפיילרים - זה לא ממש פיתוח low level כמו שאתה מדמיין. אתה תתעסק בעיקר בשפה ובכלים הפנימיים של הקומפיילר (אף חברה לא מפתחת קומפיילרים בעצמה - כולן עובדות עם gcc או קומפיילר קוד פתוח אחר ומוסיפות לו תמיכה בפקודות הספציפיות של המעבד שלהן). זה אומר שהעבודה היא בעיקר בחלק מאוד ספציפי מה-backend של הקומפיילר - לא אופטימיזציות, לו parsing ולא בניית עצים וניתוח סמנטי. יצא לי לראיין אנשים צעירים שעסקו בזה - והידע שהם רכשו הרגיש לי די מוגבל. זו נישה מאוד צרה, והכישורים שרוכשים בה מוגבלים (אם היה מדובר באמת בלפתח קומפיילר או תכונות חדשות בקומפיילר קיים - זה היה משהו אחר לגמרי). הקוד נוטה להיות לינארי, חלקו כלל לא נכתב ב-C אלא בשפת תאור פנימית של הקומפיילר, ובפועל לא בהכרח לומדים הרבה על המבנה של הקומפיילר והחלקים המעניינים שלו. ברר איתם את זה -שידברו איתם בבאז וורדז רלונטיים - ותוכל לבחון את זה.
&nbsp
לגבי משרת ios ו-ML -נשמע לי שילוב מוזר. יכול להיות שהחברה עוסקת גם בזה וגם בזה, אבל אני בספק שמבצעים למידת מכונה על גבי ios - יותר סביר שיש מנוע שרץ על מכונות אחרות, ומי שעובד עליו לא נוגע בתוכנה שרצה על הטלפונים - ולהפך. חשוב מאוד להבדיל בין מה כלל הדברים שבהם החברה נוגעת - ובמה נוגע כל עובד בודד שלה. בעיקרון כל אחד משני התחומים שללו (פיתוח לטלפון, ולמידת מכונה) הוא תחום מבוקש בפני עצמו - ושוב הכל תלוי במה באמת תעשה בהם. קח בחשבון שבמשרת סטודנט, אלא אם מדובר במשרה בהיקף רחב במיוחד (משרה סטנדרטית היא יומיים בשבוע) הלימוד שלך די מוגבל (בשנה של משרת סטודנט לרוב תלמד פחות ממה שלומדים ב-3-4 חודשים של משרה מלאה ראשונה אחרי התואר) - לכן קח את זה בתור הזדמנות לטעום תחומים, כדי שיהיה לך יותר מושג במה תרצה לעסוק אחרי הלימודים.

למעלה