בחירת משלבת

בחירת משלבת

שלום לכולם, השנה כבר ממש התחילה ומסיבות שונות, טרם מצאנו משלבת לבננו המקסים אך מאתגר תקשורתית, השנה הוא עלה לגן חובה בישוב, קיבלנו אישור מהמועצה ל16 שעות סיוע שבועיות, בינתיים מתחילת השנה תיפקדה אחת מנשות הצוות כסייעת, אבל היא חוזרת השבוע לאוניברסיטה.
ראיינתי לתפקיד בחורות רבות, וכעת אני מתלבטת קשות בין שתיים: האחת סטודנטית לחינוך גיל רך, צעירה ,מלאת מרץ וחייכנית עשתה שירות לאומי עם ילדים על הספקטרום מתגוררת בישוב.
השנייה מבוגרת יותר, אמא לשלושה ילדים בעלת תואר בחינוך מיוחד מנוסה בשילוב ילדים בבית ספר יסודי נראית אחראית, רצינית וחמה . החיסרון- גרה במרחק של חצי שעה מאיתנו.
הגננת ורכזת החינוך נוטות אחר הצעירה בעיקר משיקולים של פניות וזמינות ( פחות העדרויות וימי מחלה) אני התרשמתי משתיהן במידה רבה, קשה לי להחליט ואני צריכה להחזיר להן תשובה עוד השבוע.
האם תוכלו לשתף אותי, מה הכריע את הכף אצלכם בבחירת משלבת?
תודה מראש.

TikvaBonneh

New member
נתתי משקל רב להעדפה של הגננת

היא זו שתצטרך לעבוד איתה בשיתןף פעולה. גם אצלי הגננת העדיפה צעירות, לא בגלל העדרויות אלא כי הרגישה קצת מאויימת מהמבוגרות. היא רוצה להרגיש שהיא *המבוגר האחראי* בגן.

מרב געש

New member

dina199

New member
אני בעד המבוגרת.

וחצי שעה זה לא הרבה זמן . במרכז הארץ למשל נוסעים הרבה יותר.

בתור מישהי שעשתה הסבה מקצועית לא מזמן

אני נוטה אחר האמא, מה גם שהיא למדה ח"מ ועסקה בשילוב, מצד שני כאם אני מודעת לכמות הבלת"מים השנתיים הנדרשים ממני על חשבון העבודה
וחוששת שאאלץ לרדוף אחר מחליפות, זה נכון שהגננת היא זו שצריכה לעבוד עם המשלבת אבל שיקולים של ' אגו' נראים לי לא רלוונטים לטובת הבן השלי.
בעלי, אגב , סומך על בחירתי .
מי אמור למצוא החלפה לסייעת כאשר חולה\ נעדרת אנחנו או המועצה\ הגן?
שוב תודה.

אני בעד הצעירה...

התפקיד של המשלבת הוא לא להיות עוד מבוגר אחראי... תפקידו להיות חלק מהגן, מהילדים, לרוץ איתם כשצריך לשחק בתופסת...לעמוד בתור ילד עם הילדים ולהתגלץ... כדי לתת דוגמא לילד (אם הוא זקוק לזה) יזימה של משחקים שהיא משתתפת בהם, הילדים ילכו אחריה ואחרי הילד המשולב בזכות היזימה וההתערבות ביניהם...היא תתיישב על החול ותבנה איתם ארמונות, היא תייצר משחקים המאפשרים לילדים להתחבר גם לילד המיוחד... המשלבת של דניאל נהגה לשחק איתם חפשו את המטמון בחול, והם כאילו חיפשו אוצרות... דניאל היה מלך... השאלה אם היא בן אדם כזה ואם היא מתאימה... אבל בגלל זה, המשלבת צריכה להיות צעירה ואנרגטית... אבל שתדע גם להיות ילדה בשעת הצורך... היא צריכה להבין שהתפקיד שלה הוא לייצר תקשורת ואם כבר יש תקשורת, לקחת צעד אחורה ולבצע הדהייה ולתת לילד לתקשר באופן עצמאי.

אני מעולם לא חשבתי שאדם מבוגר מתאים לתפקיד כזה... לא אומרת שכולם... אבל צריך גמישות מחשבתית ויצירתיות... בעיני, אדם צעיר יכול להתאים יותר לתפקיד...

באופן אישי, מעולם לא הסכמתי להכניס לדניאל משלבת מבוגרת, הייתי שואלת על הגיל (צעירה, מבוגרת) ומה מצבה האישי (גרושה, נשואה, רווקה), כי גם הזמינות שלה להגיע לעבודה הוא חשוב.. כי כשהילד שלה חולה, איך היא תתמודד, ואם זה יבוא על חשבון הילד המשולב? ואפילו שאלתי נשואות בחוצפתי הרבה, את השאלה, מה יקרה אם היא תכנס להיריון בתוך תהליך השילוב?

גיליתי ולא להפתעתי, שמשלבות הכי טובות, אלו משלבות צעירות שלא מחוייבות משפחתית... ולכן, כל המשלבים שלי היו צעירים ולא נשואים... זה גם לא מתכון בטוח, כי זה תלוי אישיות של המשלב.

לילד בגיל הגן, צריכה להיות משלבת כריזמטית ואנרגטית.

רואה 6 6

New member
עמליה,אני מבינה למה את חושבת ככה

אבל כמעט נעלבת בשביל המבוגרים.
אני לא ילדה,כפי שמעיד הפרופיל שלי כאן ומרימה כמשלבת השתוללויות יותר מבת 20 . המשלבת הראשונה שלי היתה בגיל שלי כיום.ניפנפה את כל הילדים והשתוללה כמו ילדה למרות בעיות ברכיים שהיו לה.
המשלבת שלי כיום מדהימה ביכולת שלה לתקשר ולקרב ילדים.שוב,בגיל שלי בערך.
זה היה ונותר ענין של אישיות. רק של אישיות.לדעתי,דוקא המבוגרות,שכבר לא דופקות חשבון לנראות החיצונית שלהן,לאופן שבו עלולות להיתפס,ילדותיות (כאילו) או לא ובעיקר,יש להן זמן ולא מסתכלות על הקריירה הבאה שלהן בעוד שנה.
אני כן חושבת שלגילאים מסוימים אני אישית לא אתאים,בעיקר טיפשעשרה ואפילו למטה מזה אבל לגיל הרך,אם לא תיהיה גננת מטופשת שתגיד להן (כמו שהיה בשילוב הראשון שלי,וזו היתה מורה דוקא)שהן נשות מקצוע (ציקצוק,ציקצוק) ועליהן להתנהג לא כחברות של הילדים אלא בריחוק ו"מקצועיות" (ציקצוק,ציקצוק) צעירות עשויות עוד יותר להיתפס לשטויות כאלה ומבוגרות הרבה פחות.

אני מכבדת אותך המון על ניסיונך אבל מסתייגת מאוד מהעובדה שלא ניסית אפילו לשער יתרון אחד בלבד למבוגרות.

אני מבוגרת, בת 55 היום

ואני בגלל גילי לא אוכל לשלב ילדים צעירים... הגוף אומר את שלו. אבל, יש אנשים מבוגרים שכן יכולים, אבל כשאני מראיינת, אני לא מכירה את האדם מולי ואני יודעת שאדם צעיר יכול יותר ולכן ההעדפה שלי היא הצעירה...

ד.א. אני גם בחרתי משלבות עם מראה חיצוני נעים, העדפתי את היפות, או היפים... כי זה מושך את הילדים... נורא ואיום, לא?

ועוד משהו... אם הייתי צריכה לבחור ברונטית או

בלונדינית, הייתי בוחרת את הבלונדינית... כי ילדים אוהבים בלונדיניות, אולי בגלל הברביות... לא יודעת. חחחח

arana1

New member
גם מבוגרים

זה פשוט מדהים איזה תגובות בלונד מעורר בסביבה,אנשים כאן פשוט פרימיטיבים בטירוף,היום הייתי באיזה חנות עם הילדה והתפתח שמה "דיון" סוער סביב צבע השערות שלה,זוכר את הקטע הזה גם מהילדות שלי,אולי אני כרגיל עושה מזבוב פיל אבל נדמה לי שהרבה אוטיסטים סובלים מהקיטשיות של הסביבה כי היופי שלהם מושך כל הזמן תגובות מאוד לא נעימות ומאוד מפריעות לאנשים שמטבעם הם מופנמים יותר

arana1

New member
נו אז מה

בהרבה דברים יש בעייתיות,זה לא אומר שצריך להפסיק להשתמש בהם,הכללות זה דבר מאוד מאוד חשוב ומאוד מועיל,ולדעתי ההכללה שעשיתי כאן תקפה מאוד,אפילו יותר מדי

רואה 6 6

New member
לא.לא נורא.

בדיוק מסיבה זו,למרות שאני צעירה בהרבה מגילך,אינני רואה עצמי מצליחה לעבוד בהצלחה עם גילאים בוגרים יותר.בשבילם,נעורים גופניים הופכים משמעותיים יותר.
אבל בכל הקשור לגילאים צעירים,שוללת מכל וכול את הדברים. כמובן וכמובן,שיש צעירים מבריקים וזריזים כמו מבוגרים עייפים ונטולי אנרגיה דרושה אבל ככה זה,התאמה לעבודה. או שיש או שאין.
את ,כהורה משלב צרכייך מכובדים ואם היית פוגשת אותי ופוסלת אותי על בסיס הטעמים שהבאת הייתי מקבלת זאת במנוחה ,אולי רק מצטערת שלא הצלחתי להראות שאני עומדת בקירטריונים אבל באמת מכבדת.אבל כדיון? מטריד אותי.

arana1

New member
מבוגרים עדיפים,בהרבה

ככל שזה נוגע להתמודדות עם מורכבות וחריגות אין תחליף לאדם מנוסה שעבר משהו בחיים שלו והתמודד כבר בסבלנות ואורך רוח עם צרות ומכאובים והמון מצבים מורכבים
זה לא מקרי שהרבה אספים מחפשים דווקא קשרים עם אנשים מבוגרים

האנרגטיות של הצעירים תמיד תבוא באופן בלתי נמנע עם קונפורמיות,עם כניעה בלתי מותנית ללחצי הסביבה,עם נהיה אחרי השטחי והנוצץ ועם רצון למצוא חן בעיני כולם
אלא תכונות שלא טובות לשילוב ועזרה לילדים שונים מהממוצע

בשנה האחרונה עברו אצלנו מצעד לא קצר של מטפלות לפני שנמצאה לנו האחת,אשה מבוגרת שעברה כבר משהו בחיים שלה,ואפילו הרבה,בקושי יש בסיס להשוואה בינה לבין כל הצעירות המבריקות והיפות והמשקיענות והיצירתיות והמשכילות נורא שהיו לפניה ובמקביל לה,
היא בליגה אחרת לגמרי,
מבחינת יכולת ההתמקדות,הנתינה,תשומת הלב,היציבות והבטחון שהיא משרה על הילדה ברור שאין שום סיכוי שאיזה שהוא אדם צעיר יהיה מסוגל להתקרב בכלל לרמתה
והיא לא חכמה או מבריקה במיוחד וגם לא משכילה
פשוט אדם טוב בעל אופי טוב ואוהב שעבר כבר משהו בחיים שלו

merabel

New member
בחירת משלבת

יש משלבת מחליפה?
חשוב מאוד נושא העדרויות -אמא דואגת קודם כל לילדים שלה
היתה לנו ניסיון ממש לא טוב - מחליפות לא מתאמות מבלבל את הילד
המשלב הכי טוב שלנו היה בחור בן 18 לפני צבא (החליף אמא שלא הגיע לבה"ס הרבה)
מנסיון אישי - מכיוון שכל ילד בשילוב שונה חשוב יותר אופי הבן אדם ולא שנות נסיון (אם ילד במצב אחר)
בעלת תואר בחינוך מיוחד תעזוב במידה ותמצא עבודה במשרד החינוך

למעלה