בחירת משלבת

dina199

New member
גם סטודנטית לחינוך בסוף תהיה

בעלת תואר ותעזוב .
בסוף כולם עוזבים.
ומעירות אפילו מתחתנות , נכנסות להריון וגם מגיעות למצב שיש להן כמה ילדים
.
נכון הורים שנאלצים למצוא משלבת הם לא עסק עצמאי שמעסיק אנשים מבחירה חופשית (כנ"ל למי מעסיק מטפלת).זה אילוץ. אבל האילוץ הזה לא מעניין את החוק.
בכל מקום אחר ברגע שהיו אומרים בצורה ישירה: עדיף צעירה, אנרגטית, בלי ילדים (שעלולים להיות חולים) - זה עבירה על חוק שוויון זכויות בתעסוקה.

TikvaBonneh

New member
אם העבודה דורשת כושר גופני

זו לא עברה על חוק שיוויון זכויות. אם האם רוצה שהמשלבת תהיה מסוגלת לרוץ שעות בחצר ולשחק תופסת, זו עבודה שמתאימה יותר לאדם עם כושר גופני טוב.

דינה, משלבת טובה שתכיר את הילד

אפילו אם תשאר איתו רק למשך שנתיים, זה מספיק על מנת לקדם את הילד... משלבת שמחסירה, גם אם היא נהדרת עם הילד, היא משלבת גרועה. הבסיס שלי בראיון עבודה עם משלבות, הוא מצבם האישי, וגם עד כמה הם מבינות את הלקות (אפשר גם בלי נסיון, אבל עם הדרכה יומיומית מצד ההורים או מנחה מטעמם), כך שאותה משלבת עוד לפני כניסתה לעבודה תבין שהעדרויות פוגעות בילד וברצף הטיפולי... ואם היא לא מבינה את זה, אז ברור שהיא לא מבינה את מהות העבודה ומהות הלקות...

כשאני מראיינת משלבת אני יודעת שהעבודה שלה היא ההצלחה לשילוב, יחסי אנוש טובים חשובים במיוחד, כי הרי היא צריכה לתקשר עם אנשי הצוות והילדים, זה כל כך חשוב בעיני, שאני מדברת איתם לפחות שעה ולאט לאט מגלה איפה נקודות הקושי אצלה ואז ממשיכה הלאה... וכן, לפעמים גם מתפשרת. כי אין את המשלבת המושלמת... חחחחחחחח

עליתן על שיקול בעייתי

עד כה כאשר ראיינתי בחורות שמתי לנגד עיני , לא פחות מאשר את טובת בני את טובתי שלי,
כלומר ניסיתי למצוא בחורה אשר לצד המקצועיות והידע תהיה אינטלגנטית, אשת שיחה וכזו שהכימיה והתקשורת שלי איתה תהיה חזקה ,
על היבטים כריצה והתפלשות בחול שמתי דגש מועט יותר.
לאור זאת אני חושבת כי הבחירה הנכונה עבור בני תהיה הסטודנטית לגיל הרך.
מקווה שבעתיד אדע להפריד בין הצרכים שלי כהורה וכמבוגר לבין צרכיו של בני.
תודה לכולכן.

חחח... אני בהחלט חושבת שגם השיקול שלך הוא

חשוב... הקשר שלך עם המשלבת הוא מאוד חשוב... את זו שצריכה לתת לה הוראות וללמד אותה על הילד שלך, את זו שתצטרך להקשיב לה והיא תצטרך להקשיב לה... הקשר שלה עם צוות הגן הוא מאוד חשוב, כי בלי שיתוף פעולה מצידה עם הצוות, זה שוב יכול להפיל שילוב...

משלבת צריכה להיות הרבה דברים...

אני מצידי מציעה להכין מסמך, מה הן הדרישות ממשלבת (תלןי בגיל הילד) ומה לבדוק בראיון... אבל שאנשים יכתבו כאן מה שחשוב להם ונעשה משהו משותף.

dina199

New member
אני בהחלט מבינה את זה

לכן כתבתי שאלה אילוצים כשהמעסיק הוא אדם פרטי שבתנאים 'נורמליים' (ז"א אם הילד שלו לא היה א"ס) בחיים לא היה מעסיק.
רק רציתי להראות איך זה נראה מהצד . למשל אם עיריה או מנהל בית ספר כשיבחרו גננות או מורות התנאי יהיה צעירות, אנרגטיות (שיכלו לרוץ אחרי ילדים) וללא ילדים (שלא יעדרו בגלל מחלות ילדים) .

dina199

New member
כתבי שאני מבינה מה עובר

על אמא שמחפשת משלבת.
אבל מתייחסת למצב תיאורטי (שיכול להיות רציני) שאם משלבת תגלה שיש לה נתונים זהים לאחרת, אבל היא נפסלה מטעמי גיל ו/או מצב משפחתי , היא יכולה להגיש תביעה על אפליה
(אני לא מתייחסתי ל'אנרגטי' כי אני לא יודעת אם בחוק מתייחס למצב גופני).

שלומות0

New member
מתוך ניסיון רב

לבת שלי היו סייעות רבות במערכת החינוכית, חלקן אף הוצמדו לה בשל הבעיה הפיזית בנוסף על היותה אוטיסטית, ומהניסיון שלי
הרבה יותר טוב היה עם המבוגרות יותר, אשה שעברה משהו בחיים יכולה להתמודד הרבה יותר טוב עם מצבים שונים שעלולים לצוץ
ומה זאת אומרת מבוגרת ? הרי לא מדובר באישה בגיל פנסיה..
לכן לדעתי אשה באמצע חייה הכי מתאימה..

למעלה