בחירת מפקח

צביקי5432

New member
בחירת מפקח

אנו נמצאים בשלב של בחירת מפקח ומתלבטים מאד בין הנדסאי בניין עם נסיון והמלצות חמות לבין מלווה בניה שהגענו אליו באמצעות הפורום. מכיוון שאני קראתי כאן לאחרונה השגות לגבי ההשכלה והכישורים של מלווה בניה הייתי מבקש לשמוע על נסיונכם בנושא

איני מכירה את מלווה הבניה המדובר, אבל

מנסיון שלי עדיף שהמפקח יהייה בעל תואר של מהנדס בניה או הנדסאי

בינא

Member
ישנם 2 סוגים של מלווי בניה

לסוג הראשון יש תואר הנדסי כלשהו (מהנדס, הנדסאי בנין, הנדסאי אדריכלות) והוא מוסמך לתכנן, להגיש, לחתום על כל תוכנית ועל כל מסמך הקשור לבניה בעת ההגשה ובמהלך הבניה, כולל אישורי התקדמות לבנקים לצורך שחרור כספי המשכנתא עם התקדמות הבניה. לסוג השני אין שום תואר הנדסי או אדריכלי אבל הוא בעל ניסיון בכל הקשור לסדר התכנון, ארגון וכלכלת הבניה ולכן נותן ליווי שאינו כולל את התכנון ואינו חותם על שום תוכנית ו/או מסמך הקשורים לבניה אבל דואג שמי שמוסמך לכך יחתום. יש בונים פרטיים שמעדיפים לקחת מלווה בניה בנוסף לאדריכל ולמהנדס כי הם אינם מוכנים למלא את הפונקציות שהמלווה ממלא ולבונים, העובדים מהבוקר עד הערב ומטופלים בילדים, אין את הזמן, הידע והניסיון לעסוק במעקב אחרי התכנון והבניה בפועל. מלווים כאלה ידאגו גם לשכירת שירותיו של מפקח שיגיע בשלבים השונים של הבניה ושהוא מורשה חתימה כדי למלא את הטפסים הנדרשים לטופס 4 בגמר הבניה. הסוג הראשון יהיה בדרך-כלל עם יותר ניסיון, יותר מקצועי ויותר מעשי, אך אין זה פוסל את הסוג השני. כל זמן שהבונים מבינים את שירותיו של מי הם שכרו ואין העמדת פנים של נותן השירות כאילו הוא נותן שירותים שאין בסמכותו, על-פי חוק לתת, זה בסדר גמור.

לא ברור לי מדוע עדיף לקחת מישהוללא סמכות

לחתום. כקבלן רשום אני חותם במסמכי הרשיון כאחראי לבצוע . אך מה קורה כאשר אין קבלן ראשי , או אז בדרך כלל המפקח חותם על מסמכי הרשיון. מה המטרה של מלווה בניה בנוסף למפקח, לא ברור לי , וכבר קראתי בזמנו את אמרותיו של קודמי, שמלווה הבניה אינו אחראי לטעויות שבוצעו באשמתו, תמיד הוא יטיל את האשמה עלי ועל חברי הקבלנים, וזאת למרות שהוא אישית עלול לסמן בצורה מוטעית מיקום של הכנות בבטונים לשרוולים שונים, או לשכוח לתת לקבלן תכנית קונסטרוקציה חדשה יותר ומעודכנת

משה פרל

New member
הסוג השני גם מתחמק מכל אחריות שהיא

הוא גובה כסף, משתדל לבצע את תפקידו אבל כפי שאחד כזה כבר כתב כאן בפורום הוא אינו נושא באחריות לשום דבר גם לדברים שהבפירוש הם כשלים שלו.

למעלה