להתחיל מהאמצע
New member
בחירת מנחה לתזה
היי,
שוחחתי השבוע עם מנחה פוטנציאלי לתזה.
הוא הסביר לי שלמרות שההמלצה הרשמית היא להתחיל לאתר מנחה רק לאחר תום שנת הלימודים הראשונה, הוא חושב שאין לי מה לחכות עם זה וכדאי לי כבר לפעול בנושא.
יש לי בגדול 3 מנחים שאני חושבת עליהם, כשהוא אחד מהם.
1. הייתי שמחה לשמוע מנסיונכם אילו פרטים כדאי לי לברר בכדי שתהיה התאמה כמה שיותר גבוהה ביני ובין המנחה.
ממה שקראתי בינתיים והתייעצתי עם אנשים חשבתי על:
(א). באילו שאלות מחקר ספציפית המנחה מתעסק?
(ב). מה הציפייה שלו מבחינת היקף שעות של מאסטרנטים?
(ג). מה תדירות הפגישות שלו עם הסטודנטים?
מה עוד הייתם ממליצים לשאול?
2. דבר נוסף, הבנתי שהדעות חלוקות מבחינת סדר הדברים.
יש שאומרים שעדיף ראשית לגבש נושא לתזה ולהבין מה הכיוון המחקרי שלי.
הוא אמר לי שבעיניו עדיף דווקא קודם לבחור מנחה ולדעת מה המתודולוגיה שלו, ואז להתכנס לנושא כי הנושא הוא תלוי מתודולוגיה ולא כל מרצה עובד עם כל מתודולוגיה.
מה לדעתכם הסדר הרצוי?
3. מבחינת פוליטיקה: כרגע המנחה המועדפת עליי לא מגיעה מהמסלול שלי אולם כבר שוחחתי איתה בעבר על בחירה בה כמנחה (היא אמרה לי שהיא בכלל נגד כל הנושא של תזה אבל שאשלח לה מייל ונמשיך משם, לא התקדמתי עם זה כי כאמור חשבתי שזה מוקדם מדי ואין לי מה להטריח אותה בשלב זה).
אני חוששת שפוליטית זה יכול להיראות רע שבחרתי מנחה שאיננה מגיעה מהמסלול שלי, הגם שהיא מהפקולטה כמובן.
אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה ושבת שלום.
היי,
שוחחתי השבוע עם מנחה פוטנציאלי לתזה.
הוא הסביר לי שלמרות שההמלצה הרשמית היא להתחיל לאתר מנחה רק לאחר תום שנת הלימודים הראשונה, הוא חושב שאין לי מה לחכות עם זה וכדאי לי כבר לפעול בנושא.
יש לי בגדול 3 מנחים שאני חושבת עליהם, כשהוא אחד מהם.
1. הייתי שמחה לשמוע מנסיונכם אילו פרטים כדאי לי לברר בכדי שתהיה התאמה כמה שיותר גבוהה ביני ובין המנחה.
ממה שקראתי בינתיים והתייעצתי עם אנשים חשבתי על:
(א). באילו שאלות מחקר ספציפית המנחה מתעסק?
(ב). מה הציפייה שלו מבחינת היקף שעות של מאסטרנטים?
(ג). מה תדירות הפגישות שלו עם הסטודנטים?
מה עוד הייתם ממליצים לשאול?
2. דבר נוסף, הבנתי שהדעות חלוקות מבחינת סדר הדברים.
יש שאומרים שעדיף ראשית לגבש נושא לתזה ולהבין מה הכיוון המחקרי שלי.
הוא אמר לי שבעיניו עדיף דווקא קודם לבחור מנחה ולדעת מה המתודולוגיה שלו, ואז להתכנס לנושא כי הנושא הוא תלוי מתודולוגיה ולא כל מרצה עובד עם כל מתודולוגיה.
מה לדעתכם הסדר הרצוי?
3. מבחינת פוליטיקה: כרגע המנחה המועדפת עליי לא מגיעה מהמסלול שלי אולם כבר שוחחתי איתה בעבר על בחירה בה כמנחה (היא אמרה לי שהיא בכלל נגד כל הנושא של תזה אבל שאשלח לה מייל ונמשיך משם, לא התקדמתי עם זה כי כאמור חשבתי שזה מוקדם מדי ואין לי מה להטריח אותה בשלב זה).
אני חוששת שפוליטית זה יכול להיראות רע שבחרתי מנחה שאיננה מגיעה מהמסלול שלי, הגם שהיא מהפקולטה כמובן.
אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה ושבת שלום.