בחירת מכונת נספרסו

nightingale3

New member
בחירת מכונת נספרסו

בוקר טוב,
הייתי רוצה להבין הבדלים בסיסיים בין מכונות הקפה של נספרסו. הדגמים: לטיסימה, אסנזה, יו, סיטיז ופיקסי.

הצרכים שלנו: הכנת אספרסו וגם קפוצ'ינו ומקיאטו. האם עבור הכנת קפוצ'ינו אפשר לקחת רק את הלטיסימה או אפשר לקחת כל אחת אחרת ולהוסיף מקציף חלב?
מה יותר נוח?

דרישות נוספות: אמינות המכונה (הבנתי ש U עדיין לא הוכיחה את עצמה)
ניקוי קל עד כמה שניתן
חשוב חשוב: שמעתי הרבה תלונות על קפה לא חם. חשוב לנו קפה רותח

אשמח לעזרה

יום טוב!

אם את מחפשת קפה "רותח" לא תקבלי אותו ב....

... נספרסו כי הלטיסימה עובדת על עקרון הקצפה עם קיטור בקפוצ'ינטור אוטומטי והוא מכוון ל68 מעלות ואם אלו כל הדגמים האחרים עם אירוצ'ינו חיצוני גם הם מכוונים ל65-8 מעלות אז בנושא הזה נספרסו מבחינתך

U לא הוכיחה את עצמה?! מישהו נתן לך סיבה למה? בואי אני אסביר לך משהו מאוד פשוט שהמשווקים האגרסיביים של נספרסו לא רוצים שתדעי.
לקנות נספרסו זה כמו לחתום על סלולר ל3 שנים, תשתמש בשלנו, רק בשלנו ואף אחד אחר חוץ משלנו בגלל זה יש את האסנזה, את היו, את הסיטיז וכן הלאה. האסנזה והלטיסימה מכילה בפנים את המנגנון הישן יותר, בפיקסי, יו ולטיסימה משנת 2012 יש מנגנון חדש שפחות מאפשר שימוש בקפסולות תחליפיות, בפנים בתוך המכונה יש משאבה שלפי נספרסו מספקת 19 באר וזה יחודי, זה כמו להגיד "אני עושה סלט ורק בסלט שלי יש עגבניה" המשאבה היא החלק הכי גנרי בעניין ואותה משאבה נמצאת בכל מכונת אספרסו ביתית, נתון ה19 באר הוא זניח ממש כמו אם השתמשת העגבנית ארלום או בעגבנית תמר בסלט שלך, בלאו הכי חליטת אספרסו נעשית ב9 באר בלבד.
יו זו סה"כ קופסה עיצובית יפה ומדליקה למכונה, עם פונקציונאליות גבוהה בשטח שהיא תופסת על משטח עבודה, שבפנים עשוייה עם אותו מנגנון שיש באחרות למעט העובדה שהוכנסה בה אוטומציה חשמלית, במקום שאת תעשי את פעולת המנוף של נעילת הקפסולה במקומה, המכונה עושה זאת בשבילך עם מנוע חשמלי, מה בדיוק דורש להוכיח את עצמו פה?! אוטומציה הכי בסיסית שיש.... בסוף, את תטרידי את עצמך בהשוואה בין הדגמים. תקני את זו שהכי יפה בעינייך.

nightingale3

New member
אז באיזו חברה אמצא קפה חם?

מעדיפה כמה שיותר אוטומטי ופחות התעסקות/ ניקיון

לא מפריעה לי חתונה קתולית עם קפסולות ולא קריטי לי קצף סמיך מאוד
קריטי קפה חם, טעים ותפעול נוח

תודה

השאלה היא...

כשאת אומרת הקפה לא חם, את מתכוונת לאספרסו או לקפוצ'ינו?

אם חתונה קתולית לא מפריעה לך, אז למה היללנו את השר כחלון על המכות שהנחיל על חברות הסלולאר?

אני הייתי בוחן את האפשרויות בנספרסו שוב, בודק מה באמת סביר בעיני ומה לא, אגב אם האספרסו לא מספיק חם זה בעיקר כי צריך לחמם את הכוסות במעט מים חמים לפני הכנת הקפה, זה מאסט! בכל מכונת אספרסו ביתית.

אם את רוצה להשתמש בקפה של נספרסו ורוצה למשל הקצפת קיטור טובה, הייתי אומר לך לחפש ביד 2 מכונות מהדגמים הישנים שלהם, היו כאלו עם מקציפי קיטור, אלו היו דגמים מאוד מוצלחים מבחינה טכנית רק שהיו פחות מעוצבים ויפים.

אם לא נספרסו, אז אספרסו קלאב נאוטילוס או מודו מיו/פאבולה שנמכרות בילו, לשתיהן הקצפת קיטור טובה.

nightingale3

New member
תשובות ושאלות

אני שותה בעיקר קפוצ'ינו ושם חשובה לי טמפ' גבוהה של הקפה.
מתוך ה-3 שהצעת לי (נאוטילוס, מודו מיו ופאבולה) יש מועדפת מבחינת אמינות ואיכות? ומה מבחינת תחזוקה? קלות ניקוי

ראיתי בסרטון של נאוטילוס שבה המשתמש שולט בכמות הקפה הנמזג ולא המכונה. איך זה במודו מיו ופאבולה?

תודה

לא עוצרות אוטומטית למיטב ידיעתי..

מבחינת תחזוקה, כולן פשוטות מאוד, ניגוב אחת ל מלכלוך שמצטבר עליהן, טיפול אבנית לפי הצורך, מים מסונני בריטה פעם בשלושה ודשים, מים מהברז פעם בחודש. וזהו בגדול...

nightingale3

New member
שאלת OFF TOPIC: מכונות ידניות

כאלה שטוחנים את הקפה לבד, ואת הקפוצ'ינו משיגים ע"י מקציף חלב נפרד... מומלץ? מה ירונות וחסרונות מול הלטיסימה למשל?
תודה!

כשאת אומרת מכונה ידנית...

ואני אומר מכונה ידנית, נראה לי שאנחנו לא מתכוונים לאותו דבר...
שאני אומר מכונה ידנית, זו אותה אחת עם ידית חליטה, כמו בבית קפה, ששמים בה קפה טחון ולא קפסולה, ויש לה לרוב מקציף קיטור.

שאת אומרת מכשיר ידני נראה לי שכוונתך לכך שהמכונה היא מכונה עם קפסולות, שמפעילים את המכונה ומפסיקים אותה כי היא לא יודעת להפסיק לבד ויש לה מקציף כחלק אינטגרלי מהמכונה שעובד עם קיטור
המכונה שאני קורא לה ידנית עדיפה בעיני כי אני אוהב מאוד את הטקס של ההכנה, את ההקצפה הקיטורית, הליכלוך שקפה טחון עושה לא מפריעה לי ויש לי סבלנות לנקות אחרי...
מכונה באידאל שלך צריכה להיות הכי אוטומטית שאפשר עם מינימום התעסקות, בקטע הזה הלטיסימה תנצח אני רק שאני חייב לציין כי המקציף שלה ומיכל החלב שלה, דורשים ניקוי על בסיס שימוש ויומי כי חלב שמחמיץ/מתייבש עשוי להיות גם לא בריא והבסיס לגידול חיידקים מאוד לא נעימים מתפתח בכל המקציפים האוטומטיים .
אם כבר מכונת קפסולות אז אני מהפרספקטיבה הייתי מעדיף את המכונה עם מקציף קיטור כעיקרון, או מקציף קפיץ מסתובב כדוגמת האירוצ'ינו ורק בגלל הקלות לנקות. או במקרה של קיטור, איכות הקצפה וטמפ'.

nightingale3

New member
בוקר טוב! מכונה ידנית- הכוונה שלי כמו שלך

שמים קפה טחון.
הבנתי שבמכונות האלה ניתן לעשות אספרסו בלבד. ואת הקפוצ'ינו מכינים ע"י הכנת אספרסו והוספת חלב מוקצף ממקציף נפרד?
או שיש משולבות?

nightingale3

New member
אממ...תיקון עצמי

ראיתי שקיימות ידניות עם הקצפת קיטור (האם בכאלה יש גם מיכל חלב או שמקציפים אותו במיעל נפרד כמו בבית קפה?)

אם אבחר בידנית, הכי טוב זה לטחון לבד פולים ולקנות כזו שמבוססת על קפה טחון או כזו שטוחנת בעצמה פולים?

התחזוקה שלה הרבה יותר מורכבת מהלטיסימה? כי הרי גם בלטיסימה צריך לנקות את מיכל החלב...

ולבסוף, האם יש דגמים מומלצים?

ראשית אומר שבשבילי, חובב טקסים מושבע..

... אני מעדיף מכונה שעובדת עם קפה טחון שלצידה מטחנה שמלכלכת את סביבתה ואין מאושר ממני מהקפה שיוצא. אני מראש אומר שמכונות ידניות אולי דורשות מעט יותר מחשבה בהפעלתן ודורשות מעט יותר עיסוק בנקיון המכונה וסביבתה, אבל התוצאה לאומת קפסולה היא שמים וארץ. זה נכון שקפסולות זה מאוד מאוד נקי, מאוד נוח ומאוד פרקטי ואפילו הטעם בסדר(לא מדהים בעיני אבל בהחלט טוב לרוב הלוגמים, אלו שמבחינים יותר בדקויות טעם ירגישו שזה תפל וחדגוני בעבורם, כמוני למשל אבל אין להשליך מכך על הכלל)
לגבי הקצפה, הטובה העשירה והיפה ביותר וכזו שמאפשת ציורי לאטה ארט מתבצעים בכד הקצפה עם מקציף קיטור רגיל. רוב המכונות הידניות כגון מכונות של גאג'יה וסאקו, מאפשרות חיבור לקפוצ'ינטור ששואב חלב מקרטון החלב, מחמם אותו לטמפ' גבוהה יחסית(ניתן לכיוון ברמה מסויימת) כך שלמעט שחרור ראשוני של מים וקיטור עודף בתחילת ההקצפה, ניתן פשוט לפתוח את הברז ואת כל העבודה הקפיצ'ונטור יעשה לבדו.

אספרסו2

New member
בוודאי יהיה לך לא קל

להתאים את עצמך לרצונו של הצרכן ההדיוט,חובב הקפסולות.
הגרמנים עד היום לא מבינים מדוע צריך לשלם כל כך הרבה עבור כל כך מעט אספרסו
לכן בגרמניה, לרוב ,כשתזמין אספרסו תקבל אספרסו ארוך.

Lechoke Lames

New member
אם קפה רותח מקובל עליכם (ואפילו רצוי),

אז מדוע לא להכניס את הספל למיקרוגל לכמה שניות ולקבל בדיוק את הטמפרטורה שאתם אוהבים? זה קל, זה נקי, ואני בספק אם הטעם יהיה פחות טוב מזה של קפה שהורתח בצורה אחרת.

אגב, אני מציע לבצע פעם השוואה של הטעם של קפוצ'ינו רותח מול כזה בטמפרטורה של 65-70 מעלות צלזיוס (אחד ליד השני). ייתכן שתגלו דברים מעניינים

nightingale3

New member
כנראה שזה מה שנעשה

מה שכתבת לגבי הכוסות.

זה גרם לי לחשוב באמת, אולי לשתות את ההפוך שלי פחות חם...
פשוט עד עכשיו כשבבית הקפה הגישו לי אותו לא חם, לא יכולתי לגעת בו. כנראה שיש איזשהו מקום באמצע בין פושר לרותח ואני מקווה שמכונת הקפה תדע את האמצע הזה :)

למעלה