בחירת מוסד

• פותח הנושא 5HT
  • פורסם בתאריך

5HT

New member
בחירת מוסד

היי
יש לי התלבטות לגבי בחירת מקום הלימודים. בת"א לא התקבלתי. בבר אילן, בבן גוריון ובעברית כן.
תואר ראשון במדעמחשב. ידוע לי כי הרמה בעברית נחשבת הכי גבוהה וזה המקום המוביל ברשימה לבחור בו בכל מקרה.
עם זאת, אשמח לקבל חוות דעת על הרמה בבן גוריון ובבר אילן, ואם מישהו לומד או לומד שם, ויכול להשוות את רמת הקורסים בעלי אופי מתמטיים.
מה מומלץ לבחור לתלמיד בינוני מבחינת יכולת לקורסים מתמטיים?
עוד שיקול- העדפה להשאר במרכז ולא להעתיק מגורי למעונות בדרום או בי-ם.
ההרשמה כבר נגמרה וזה על בסיס מקום פנוי, קצת לחוץ עם ההחלטה.

Double Oxygen

New member
די ענית לעצמך

אם אתה לא ממש רוצה לגור במעונות או לגור בירושלים או בדרום אז האופציה היחידה שנותרה לך היא בר אילן.
את האמת,אני פחות חושבת שזה משהו איפה לומדים. בסופו של דבר תלמד באוניברסיטה וההשקעה שלך היא זו שתקבע באמת את היכולת שלך להצליח בתואר. אני ממליצה ללכת על פי השיקולים שלך.

בהצלחה!

5HT

New member
השאלה

היא עד כמה זה יפגע בי במציאת עבודה אם אסיים בבר אילן. ממה ששמעתי, יש לה שם רע אצל מעסיקים. אבל הרי זו עדיין אוניברסיטה ולא מכללה. ומה שקובע זה הממוצע...

בוא נדבר במספרים

http://www.forbes.co.il/news/new.aspx?Pn6VQ=E&0r9VQ=FFFF

שכר ממוצע:
1. הטכניון - 20,866 שקל.
2. המרכז הבינתחומי - 20,263 שקל.
3. אוניברסיטת תל אביב - 20,228 שקל.
4. האוניברסיטה הפתוחה - 19,997 שקל.
5. אוניברסיטת חיפה - 18,668 שקל.

העברית לא רשומה. ניתן להבין מהכתבה שהשכר הממוצע לבוגר מדמ"ח מבר אילן הוא 12,310 (לפי 41% פחות מהטכניון).
עלוב מאוד באופן יחסי.

וקרא גם פה: http://www.forbes.co.il/news/new.aspx?0r9VQ=FIHF

הפקולטה של מדמ"ח בעברית היא מקום 27 בעולם (עוקפת את ייל). לא ידוע איפה בר אילן אבל היא מחוץ למאיה הראשונה בוודאות.

5HT

New member
בוא נדייק

באחד הלינקים ששמת כתוב "שכבוגרי הטכניון תרוויחו יותר מכל הסטודנטים של מדעי המחשב בארץ, עם משכורת ממוצעת של 20,866 שקל לחודש (ברוטו), 41% יותר מבוגרי מדעי המחשב באוניברסיטת בר אילן, למשל. עם זאת, בוגרי בר אילן משתלבים טוב יותר בשוק העבודה, כאשר 69.5% מהם מועסקים כשכירים בשוק העבודה אל מול 56% מבוגרי הטכניון."
ניתן להסיק מכך, כי שכרם של ב"א נמוך יותר מהטכניון, אך רובם כן מוצאים תעסוקה ומשתלבים בתחום. לא כ"כ אכפת לי ששכרי יהיה נמוך יותר, כל עוד אעבוד במקצוע ובתנאים ש"נוחים" לי.

לגבי הלינק השני, העובדה שב"א לא מופיעה בדירוג אוניברסיטאות עולמי, ומקומה נמוך משל מוסדות אחרים בארץ, לא מנבא באופן מלא את הפוטנציאל של בוגרי ב"א להשתלב בתחום ולעסוק במקצועם. לא בטוח שהמעסיקים בוחנים לפי הדירוג העולמי.

לא דיברתי ולא שאלתי על שכר. או על הדירוג. אלא רק לגבי, האם אוכל למצוא אחריו עבודה בתחום או שיש הילה שלילית על ב"א במידה כה רבה כי מסננים\פוסלים בוגרים על השם של המקום? האם בוגרי ב"א מתקשים למצוא עבודה או להתקדם או להשתלב בגלל המקום?

נתקלתי במעסיקים שפוסלים בוגרי בר אילן

אמנם אני לא עוסק בתחום אבל סייעתי לא מעט לחברים שלי בחיפוש עבודה ונתקלתי פה ושם במודעות דרושים שבהן מחפשים "בוגרי אוניברסיטאות מובילות בלבד", וזה מעבר לדרישה לבוגרי אוניברסיטאות בלבד שקיימת בלא מעט מודעות כאלו. תחשוב בעצמך כמו מעסיק - למה לך לקחת בוגר מוסד X כאשר אתה יודע שרוב הסיכויים שהוא בחר במוסד הנ"ל בגלל שלא התקבל למוסדות העילית? גם סביר להניח שיהיה לך נטוורקינג יותר טוב בעברית לעומת בר אילן.

5HT

New member
אוקיי

אבל ידוע ש..ממוצע התואר חשוב מאוד. ואם הממוצע שלי יהיה נמוך במוסד "עילית" או שלא אעבור שנה א' במוסד עילית, ואילו במוסד "פחות מעילית" כן אעבור בהצלחה בשנה א' ואגיע לממוצע רצוי וגבוה יותר. האין זה יהיה עדיף במקרה זה? בנוסף לכך, שבר אילן לפחות בכל זאת במרכז, וניתן לחפש עבודה בשנה ג'. אני עוד לא בחרתי. ואין פה עקשנות על מקום מסויים\מועדף. פשוט חשוב לי להעריך עד כמה זה באמת משמעותי בחירת המוסד, כי זו החלטה רצינית עם משקל על כל המשך.

5HT

New member
כשמסתכלים על ממוצע

ומעסיקים לפי זה, וכאשר זה מה שיקבע אם בכלל אסיים את התואר או לא, אז כן. זה רק בהתחלה ראש לשועלים ופחות טוב. אחרי שעבדת שנתיים וכו', לא כ"כ מסתכלים על המוסד, ולא תחשב לנחות יותר מעובד אחר, בתנאי שיש לך ניסיון והוכחת את עצמך והידע בעבודה עצמה. הרי במילא מה שעושים בעבודה זה לא מה שלומדים באינפי בשנה א'. ושם מתבטא בעיקר הפער ברמה, בקורסים המתמטיים. לא? במילא בעבודה לומדים את הדרוש, ולומדים המון תוך כדי עצמאית ומתקדמים מלמידה לבד ובתפקיד.

natilousky

New member
נראה שאתה סגור על מוסד הלימודים,אז לך על זה

המון בהצלחה...!

ממליץ לך בחום לעשות את הבחור שמתחתי המליץ.

אין לי אפשרות לחזות את העתיד

אני כן ממליץ לך לעשות כמה דברים:
1. לקרוא סילבוס של קורסים בתואר שאותו רוצה ללמוד ולהתחיל להבין מה הרמה הלימודית הנדרשת ממך.
2. לקרוא בפורום עבודה בהיי טק שנמצא בתפוז כדי לשמוע מידע גם מעובדים וגם מעסיקים בנוגע לדרישות של משרות בתעשיה.
3. לעבור על מודעות דרושים באינטרנט כדי להתרשם בנוגע לדרישות המעסיקים.
4. להיעזר ברשתות חברתיות כמו פייסבוק ולינקדין כדי להגיע לבוגרים של העברית ובר אילן ולראות מה עושים בימים אלו.

בסופו של דבר אמור להיות לך מספיק מידע כדי לבצע החלטה מושכלת ולבחור במקום הנכון עבורך.

GuestOfHonor

New member
תגובה של מישהו מהמקצוע

בר אילן אכן אוניברסיטה, אבל יש אמת בזה שמעסיקים מסתכלים עליה פחות טוב. מעבודה עם בוגרי בר אילן, אם כי הדעה הזאת היא כבר בת כמה שנים - יש מידה מסויימת של צדק.

זה לא אומר שלא תמצא עבודה במידה ותסיים עם ממוצע טוב. זה כן אומר שיהיה קצת - לא הרבה, קצת - יותר קשה להשתלב במקומות עבודה שיש להם דרישות גבוהות. הסף העיקרי הוא להגיע ממש לראיון. מרגע שמזמנים אותך, כבר הרבה פחות משנה אם למדת בבר אילן, בעברית או במרכז האקדמי ביר אל מכסור.

אני אישית למדתי בעברית והגעתי מחוץ לעיר. היה לי אחלה, והייתי מאוד מרוצה מרמת הלימודים (ביחס להיצע בישראל). לי החווייה של ללמוד רחוק מהבית עשתה רק טוב למרות שזה היה פחות שיקול. סך הכל אתה צריך לשקול מה לתעדף, קרבה לבית או מוסד (כנראה) טוב יותר. זה שאני תיעדפתי את השני לא אומר שזה מתאים לכל אחד.

אגב, הקורסים המתמטיים קשים מאוד בכל המוסדות שציינת, ובעברית החוג למתמטיקה לא מרחם יותר מדי. אני לא חושב שזה צריך להיות שיקול כי מתמטיקה ברמה אקדמית זה משחק אחר לגמרי ויכול להיות שתגלה שזה מתיישב עליך יותר טוב מהתיכון. אבל תהיה מוכן להרבה עבודה קשה, בלי קשר באיזה מוסד תבחר בסופו של דבר.

למעלה