בחירת מוסד לימודים -

• פותח הנושא Be1n
  • פורסם בתאריך

Be1n

Member
בחירת מוסד לימודים -

שלום לכולם,

אני קורא כאן הרבה זמן ואני יודע שלא אוהבים את השאלה הזאת ושהיא נשאלת כל חצי שנה - שנה..
אבל אני צריך לקבל החלטה, לגבי מכללה שבה אני אתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב.
התקבלתי למכון הטכנולוגי בחולון, כסטודנט מן המניין ובאקדמית תל אביב יפו, כסטודנט על תנאי. (באקדמית אני מחוייב לעבור את כל הקורסים של סמסטר א, שהם: מבוא למדמח, מבוא ללוגיקה,תורת ההנמקה וחדווא 1).

אני כרגע לומד באוניברסיטה הפתוחה והקורסים שעשיתי הם:
בדידה, לינארית 1, לינארית 2, מבוא למדמח, מעבדה בתכנות (C) ומבני נתונים ומבוא לאלגוריתמים.
הממוצע שלי הוא 80.

אני אשמח לדעת מה המעסיקים חושבים על שני המוסדות הנ"ל ואם יש מוסד שהם מעדיפים את בוגריו על פניהם של בוגרי המוסד האחר ולמה ?.

אני ממש שובר את הראש שלי ולא יודע לאן ללכת, אז תודה על כל עצה !!.

GuestOfHonor

New member
האקדמית נחשבת יותר טובה

פה, אני מניח, לא חידשתי לך.

אבל מבחינת מעסיקים, כל מעסיק ואיך שהוא תופס את הדברים. אני בטוח שיש מעסיקים שלא חושבים שיש הבדל, כאלה שלא מאוד אכפת להם איפה למדת, וכאלה שיפסלו כל דבר שהמילה 'מכללה' מקושרת אליו.

בצדק או שלא? לא רלוונטי. כל מעסיק ואיך שהוא תופס את מוסדות הלימוד הללו.

אני כן יכול לספר שיצא לי לעבוד עם בוגרי האקדמית (חלקם אם נסיון קודם, חלקם לא). למעשה, מבין כל המכללות, בבוגרים שלהם נתקלתי הכי הרבה במהלך העבודה. עם בוגרי חולון לא יצא לי לעבוד ישירות אז אין לי דעה על טיב ההכשרה שלהם - אבל זה שלא יצא לי לעבוד אפילו עם אחד אולי אומר משהו. לא שהקריירה שלי היא סטטיסטיקה מייצגת
.

מניח ששקלת את האופציה לסיים את התואר בפתוחה? .

Be1n

Member
הפתוחה

שקלתי להשאר בפתוחה, כי זה "נחשב" יותר, אבל הקצב שלי שם איטי.
שני קורסים בסמסטר.
בנוסף, אני צריך גם לעבוד (שלא בתחום) וזה יוצר מצבים שלפעמים הלימודים "נדרסים" ע"י עבודה זמנית כזו או אחרת..
&nbsp
אני מעדיף להתקבל למכללה, לסיים את התואר ולהתחיל לעבוד..
(אני אולי אעשה קורסי קיץ בפתוחה, כאלה שייתפסו ע"י מעסיקים, כחשובים..)
&nbsp

vinney

Well-known member
באקדמית לא הכירו לך בקורסים של הפתוחה?

אם עשית את הלינאריות באו"פ ואתה עם ממוצע 80 - אין לך שום סיבה לחשוש מהתנאים של האקדמית.
&nbsp
מצטרף להמלצה לשקול שוב לסיים את התואר בפתוחה. אין שום דבר במכללה שאתה לא יכול לעשות בפתוחה.

Be1n

Member
עדיין לא הגשתי את הפטורים..

הבנתי. תודה !.
באקדמית, עדיין לא הגשתי את הפטורים..

הבעיה שלי עם הפתוחה היא עם הקצב האיטי וגם עם הבעיה החברתית שם.
כל קורס אני צריך להתחבר עם אנשים שונים ולאחר קורס-שניים, הקשר נעלם וצריך למצוא חבורה אחרת (אם בכלל).

אני מקווה שהלימודים במכללה לא יהיו לי לרועץ יותר מדי.

GuestOfHonor

New member
אתה תצטרך לפנות זמן ללמוד

נכון, זה שקשה לגבש קבוצת לימוד זאת ה-נקודת תורפה בפתוחה, וגם אני חוויתי אותה.

מצד שני, אם אתה עובד במשרה מלאה במקביל, יהיה לך 'מאתגר' גם ללמוד במכללה. אלא אם כן בחולון ובאקדמית יש תוכניות ערב, יהיה לך קשה ללמוד שם *וגם* לעבוד *וגם* לשמור על ממוצע טוב. ובמכללות, הממוצע שלך הוא קריטי.

Be1n

Member
אני אפנה את כל הזמן ללימודים..

אולי אמצא עבודה חלקית ..
&nbsp
תודה על העצות !.

rj111

New member
כמו שאמרו כדאי להמשיך בפתוחה

אם הבעייה היא חברתית, בדוק במכללת רמת גן שנותנת תואר מהפתוחה.

vinney

Well-known member
מכללת רמת גן לא נותנת תואר מהפתוחה

מכללת רמת גן משמשת כקמפוס של הפתוחה, רק שהתלמידים הם אלה שנדרשים לשלם שכירות במקום/בנוסף לאוניברסיטה. אין לזה שום הצדקה ממשית, ומי שסיים את קורסי שנה א' לא ימצא גם שום חוויה חברתית בקמפוס הזה, כי רוב הקורסים המתקדמים כלל לא נפתחים שם.

למעלה