בחירת כיוון מקצועי

eyal4441

New member
בחירת כיוון מקצועי

שלום רב,
אני בוגר תואר ראשון בכלכלה מאוניברסיטת תל אביב, וגם לאחר כל הבחינות של הרשות לניירות ערך.
כרגע אני עובד בבנק במשרה שעבדתי בה בזמן התואר ואני מחפש להתקדם.
נפתחו בפני שתי אפשרויות תעסוקה שאני מתלבט איזו מבינהם לבחור, אחת היא סטאג' בניהול תיקים בבית השקעות לא גדול
והאפשרות השניה היא תפקיד של כלכלן. (אחראי על ניתוחים כלכליים בניית תקציב, עבודה עם אקסל וכו')
אני יודע שמדובר בהעדפה אישית אבל אני מתלבט כי שתי ההצעות נשמעות לי טובות, אם אני אלך על הכיוון של הסטאג' לאחר קבלת הרישיון אוכל לעבוד או כמנהל השקעות או כיועץ השקעות בבנק או כמשווק השקעות, אך אנשים רבים סיפרו לי שבתי ההשקעות רק הולכים ומתמזגים וזה תחום קשה עם הרבה רגולציה.
המשרה של הכלכלן תיתן לי ניסיון של כלכלן ואוכל להתחיל לצבור וותק של כלכלן וזה גם קשור לתואר שלמדתי, בדרך כלל למשרות של כלכלן מבקשים לפחות שנתיים ניסיון, החיסרון כאן שלא עבדתי מעולם ככלכלן ואני לא יודע כמה מעניין אופי העבודה של כלכלן.
אני יודע שהכי טוב לקפוץ למים ולנסות אבל ברגע אני שאני בוחר משרה אחת אני מוותר על המשרה השניה, לכן הייתי שמח לשמוע דעות שונות של אנשים שעובדים בתחום או שמכירים.
תודה רבה.

גרי רשף

New member
אנסה לתת לך כיוון להחלטה

אני משער שיש לך העדפה לאחת משתי האפשרויות, אבל אתה חושש מגודל ההחלטה: אולי אתה מפחד שבהחלטה זו תחרוץ את גורלך לקריירה בתחום ניהול תיקים או בתור כלכלן, או שאולי תפספס הזדמנות אדירה שאחת הבחירות תקנה לך ואינך יודע איזו. בקיצור- אי וודאות.

שוק העבודה מאוד דינאמי, ורוב הסיכויים שבעוד 10 שנים תעבוד בעבודה שאין הרבה קשר בינה לבין שתי הנ"ל, אבל ללא כל ספק- הנסיון והידע שתצבור ילכו איתך לכל מקום ותמיד יעזרו לך.

לפני כ-25 שנים סיימתי את הלימודים (כלכלה ומנהל עסקים) והתקבלתי לעבודה הראשונה (והאחרונה) שלי ככלכלן. בדיעבד זו לא הייתה תחילתה של קריירה מפוארת בתחום.
משם עברתי להוראה, ובהמשך לתחום בסיסי נתונים כמתכנת; אבל בהרבה נקודות זמן הנסיון והידע שצברתי באותן שלוש שנים בהן הייתי כלכלן - סייעו לי.

שורה תחתונה- לך על מה שיותר קורץ לך כרגע.

למעלה