בחירת יעד

forglemmigej

New member
ברסלונה (נדמה לי ככה מבטאים)

אני מכירה שני ישראלים שחיים שמה אחת כ12 שנים אחד כחמש עשרה שנים, הם אומרים שהמצב על הפנים בעיר כשאתה בא לחיות חיי יום יום ולא של תייר זה משהו אחר לגמרי, אין שם בכלל עבודות בכלל בכלל, כל שכן לעולים חדשים ,הבחור הוא מתרגם ספרים לעברית ועובד מול הוצאות ספרים בארץ אז הוא לא תלוי בעבודה מקומית ההיא, מוטב שלא נכנס לסיפור אבל שניהם מספיק שנים בשביל לשפוט .

tch111

New member
אכן, בספרדית מבטאים ברסלונה

אם הלשון מעט בחוץ בין השפתיים, בערך כמו th באנגלית.
זה רק בספרדית בספרד, באמריקה לא.

123Rnumbers

New member
נשמע מבאס

אבל לשמחתי אני עובדת מהבית ולא תלויה במעסיק מקומי.

ynvgi

New member
לדעתי

לחפש בצורה כזו מביא לך תקשורת נחמדה עם אנשים כמונו שעונים בפורום, אך בפועל המציאות כל כך מורכבת.
אני אישית בדרך לעבור לאמסטרדם עוד חודש וחצי ואני עובר בעקבות עבודה וקורס יוגה. זה מה שהוביל אותי לשם.
אנשים אחרים נמשכים עקב הטבות מס וחיים פשוטים.
מישהו מחפש באמת להפריד בין עבודה לחיים ושמח שב 16:00 - 17:00 העט באמת נופל על השולחן ויש לו שקט אמיתי לחיות את החיים (סיפור אמיתי של חבר).
את באה לברלין ל 3 שבועות, נהנית מחיי הלילה, מהמוזיאונים, מההופעות ומגוון התרבויות, ורק אחרי שאת גרה שם חצי שנה את מגלה באמת מה קורה בפנים ולעיתים זה דבר אחר לגמרי - הקור קשה מדי, הגרמנית (שאני אישית אוהב במידה מסויימת) קשוחה מדי והאנשים הולכים עדיין בקווים ישרים מדי ולא גמישים.
כנ"ל לגבי ברצלונה, רומא, ניו יורק, תל אביב או ציריך (או אפילו כפר נידח איפשהו ברחבי ספרד רחמנא ליצלן).

יש לי חבר שחיפש חוות (WOOFING) ומצא בסוף אחרי חווה אחת או שתיים, כזאת שבא יש חיי חברה, אפשר ללמוד כיצד להקים חווה, יש מוזיקה, אווירה טובה והוא נהנה שם כבר שנה עוד מעט.

את צריכה לראות מה באמת מדליק ומעניין אותך ואחרי זה ללכת ולקוות שתמצאי את הכיף בזה לאורך זמן. בשלב הזה אני למשל יודע שאולי לא יהיה לי קל באמסטרדם, אבל קורס מורים ליוגה מוביל אותי לשם. אני לא אומר שזאת הדרך, אני רק אומר שאין דרך ואם את לא לחוצה פשוט תקחי עיר (או יישוב אחר) שהיה בו משהו שמשך אותך ותתני לו צ'אנס. לא יילך? תעברי הלאה.

זאת דעתי הצנועה, פשוט כי נדמה שאת באמת בכיוון רחב ומאוד פשטני שפשוט לא ייצור לך חיבור עם המקום שאליו תעברי.

אה, ולגבי הדרכון הרומני - מקווה בשבילך שהתהליך יהיה קצר משלי - אני כבר 4 שנים בתהליך (וכן, אני יודע שיש כאלו שהוציאו אחרי שנה, שנה וחצי) ומקווה סוף סוף לקבל בקיץ הזה.

חג שמח!

123Rnumbers

New member
מסכימה איתך לגמרי

אם כי היה כאן מישהו אחד לא נחמד אבל החלקתי את זה

אני מתחברת מאד לרעיון של למצוא משהו שייתן לי את הפוש לא רק להגיע אלא גם להתנחם ולהיאחז בו ברגעי המשבר.
לפני מספר שנים התנדבתי בבריטניה (בצורה חוקית, עם ויזת התנדבות) וגיליתי שלמרות שהיה קשה מאד ונשברתי לא מעט פעמים ולמרות מזג האוויר (אני לא בנויה לקור כזה אבל למזלי באתי באביב ועזבתי בסתיו אז זה עוד היה נסבל) ההתנדבות עצמה והרצון לתת גרם לי "להחזיק מעמד" ולהתמודד לאורך זמן, יכול להיות שאם הייתי טסה לעבודה רגילה הייתי בורחת מוקדם יותר

גם כשאני טסה לחופשות אני בדרך כלל מוצאת סיבה נוספת מלבד כמיהה להגיע ולחוות את המקום, בדרך כלל זה הופעה, משחק, כנס, חברים/ות שהתגעגעתי אליהם/ן וכו...

ברצלונה והריביירה הצרפתית הן מקומות שיש לי סיבות נוספות להגיע אליהן מלבד סתם נופש (כנס, משחק ומישהו לבקר).

אני גם מסכימה איתך בנוגע לכך שאפשר לנסות ואחר כך לשנות, החיים דינמיים, סדרי עדיפויות משתנים וגם אנחנו משתנים. למזלי למדתי לקבל את זה בהבנה ולא לראות שינויים כאלה ככישלון (ותודה לחיפה ויתר המקומות על השיעור המאתגר הזה
)

וואוו, לא ידעתי שהתהליך יכול לקחת כל כך הרבה זמן, טוב שאמרת.
אני מקווה שתקבל את הדרכון בקרוב

תודה רבה על התגובה ושיהיה סוף שבוע נעים

ynvgi

New member
בהצלחה בכל מקרה ולגבי הדרכון

אני אמור לקבל את המסמכים האחרונים עד סוף החודש ועם זה ללכת לשגרירות ולהוציא דרכון (עוד שבועיים + קצת כסף).
למען האמת זה די אירוני, שעכשיו מצאתי עבודה (אני מתחיל ביוני) באמסטרדם, ואני מקבל ויזה למרות שיש לי רק דרכון ישראלי - ובדיוק במקביל אחרי 4 שנים יהיה לי גם דרכון אירופאי (רומני).
בכל מקרה זה טוב, כי כך אני לא תלוי במעסיק שלי.

למעלה