בחירת יעד

123Rnumbers

New member
בחירת יעד

שלום,
בקרוב אתחיל את התהליך של הוצאת דרכון רומני בתקווה שעד האביב/קיץ/סתיו הבא אוכל לעבור.

אני יודעת שאני מקדימה עם השאלות אבל אני מעדיפה להתכונן כמו שצריך, לקפוץ להתרשם מהמקום לכמה ימים בשביל לגבש החלטה סופית, ללמוד את השפה, להיערך כלכלית וכו...

קצת רקע -
בת 29, רווקה, חילונית, גרה בתל אביב (בצפון אם זה משנה), בינתיים עובדת כשכירה מהבית (אינטרנט) אבל עד המעבר אהיה כבר עצמאית.
לרוב אוכלת בבית (אוכל בריא), פעם ב...יוצאת למועדונים/פאבים, לא מתעניינת בבגדים ומכשירים אלקטרוניים יוקרתיים, מתניידת בתחבורה ציבורית.

מה שאני מחפשת במקום מגורים זה אזור עירוני אבל בקרבה לטבע, תחבורה ציבורית טובה, אוכלוסייה (יחסית) ליברלית ומזג אוויר חמים שמזכיר את מזג האוויר בארץ, בלי שלג וקור קיצוני, שהקיץ יהיה קיץ (אין לי בעיה עם חום קיצוני) והחורף יהיה חורף לייט (או בכלל לא?
).
רצוי מקום עם נגישות סבירה לאוכל בריא ואורגני.
לא קריטי לי קרבה לישראלים או יהודים, אם יהיו זה יהיה נחמד ואם לא אז אסתדר מצוין גם בלי.

אם יש עיר בסגנון ברלין עם מזג אוויר ישראלי זה יהיה מושלם

בהתחלה חשבתי על איטליה וספרד (אם כי אין לי מושג איפה האזורים החמים יותר שם) אבל נראה לי (ותסלחו לי על ההכללה הגורפת
אשמח מאד לשמוע שאני טועה
) שהאוכלוסייה שם יותר מידי שמרנית עבורי ושוב - אשמח מאד לגלות שאני טועה.
ועכשיו עלה הרעיון של הריביירה הצרפתית.

מצאתי את האתר הזה http://www.seloger.co.uk ורציתי לדעת אם מישהו מכיר.
מחירי השכירות באתר הם לחודש או לשבוע?

אשמח לשמוע חוות דעת, תיקונים, הצעות, הערות, הארות וכו...
תודה

בקר12

New member
את נוסעת לנפוש או לחיות ולהתפרנס?

את יודעת עוד שפה חוץ מאנגלית?
בכלל כל הכתיבה שלך מצחיקה - יאללה עוברים למונטה קרלו?

123Rnumbers

New member
לחיות

כתבתי שאני שואלת את השאלות כדי להתכונן כמו שצריך, יש לי שנה+ עד המעבר אז אני מעדיפה להיות מוכנה.
כתבתי שאני בודקת את הדברים עכשיו בשביל שבין היתר יהיה לי זמן ללמוד את השפה.
כתבתי שאני עובדת מהבית וגם כשאהיה עצמית זה יהיה מהבית.

כמו שבארץ אני בוחרת בקפידה מקום מגורים כך גם בחו"ל.
גדלתי בצפון, ניסיתי לגור בחיפה, בצפון הרחוק (בעיר וגם בקיבוץ), בדרום ותמיד חזרתי לתל אביב במהירות הבזק, מה לעשות? אני לא מסוגלת לחיות לאורך זמן במקום שרוב האוכלוסייה בו שמרנית מידי עבורי , התזונה שלי כוללת שייקים עם דברים שלא ניתן להשיג בכל מקום, חנויות טבע ואוכל בריאותי ומגוון נמצאים לרוב באזורים ליברליים וחופשיים יותר.
גם כאן, אשמח לשמוע שאני טועה.

נו, לפחות הצלחתי להצחיק, זה גם טוב

על סמך מה החלטת שספרד היא שמרנית?

היא בין הראשונות אם אני לא טועה שאישרה נישואים חד מיניים ביבשת. יש פה הפרדה בין דת ומדינה הרבה הרבה יותר מבישראל ויש פה מודעות לתזונה בריאה (חנויות טבע, אורגני וכו'). כמובן שאין דין מדריד וברצלונה כדין אחד הכפרים באנדלוסיה או באסטוריאס. ממליצה לך לעשות שיעורי בית ברצינות ולא להסתמך על סטיגמות שאולי היו נכונות לפני 40 שנה. וכן, עניין השפה מאוד קריטי לפחות בספרד (למרות שספרדית אפשר ללמוד יחסית מהר). אולי ברצלונה תתאים לך יותר מבחינת האווירה הקוסמופוליטית והים תיכונית שלה.

123Rnumbers

New member
זה הרושם שקיבלתי מידיד ספרדי

זה הרושם שקיבלתי מידיד (ספרדי) שגדל וחי שם רוב חייו.
יכול להיות שזה כי השיחות שלנו עוסקות בחלקן הגדול בכך שכל אחד מאיתנו מקטר על הארץ שלו (
) אבל מצד שני הוא לא חי באחת מהערים הגדולות ובכלל הוא התאהב בישראל אז יכול להיות שבגלל זה הוא מציג את ספרד באור שלילי יותר ויש את עניין הכלכלה וכו...

אני שמחה לשמוע שלפחות מבחינת ליברליות אני טועה, בכל מקרה תכננתי לטייל בברצלונה בסתיו אז זה בכלל נפלא.

תודה רבה על התשובה העניינית

tch111

New member
ישנם הרבה ספרדים שמאוהבים בישראל, ברצינות.

הספרדים הם קתולים ברובם, יש הרבה שמאמינים בכל השטויות של הדת, אולם בחיים הם ממש מפרידים בין הדת לחיי היום יום.

123Rnumbers

New member
אבל הוא חילוני לגמרי (יותר ממני!)

הוא לא הוטבל, לא הולך לכנסייה אפילו בקריסמס (קיבל ממני נזיפה על העניין הזה) ואין לו שום זיקה לנצרות אבל לישראל כן ועושה רושם שגם ליהדות וזה עוד לפני שהוא ביקר בארץ, אחרי הביקור הוא ממש התאהב, לך תבין...
בחור אינטליגנט, משכיל, דובר 5 שפות, ראה עולם, עשה רילוקיישנים כמה פעמים בחיים, עוד לא הצלחתי להבין מה הוא מצא פה.

רציתי לכתוב לך בהודעה הקודמת שקנית אותי בטופלס אבל אחרי שקראתי את זה שנית הבנתי שזה לא נשמע טוב, לפחות לא מהצד שלי
אבל יאללה רצינו ליברליות אז הגנבתי את זה לכאן

tch111

New member
ישנם הבה ספרדים לא דתיים, גם.

ובהקשר לטופלס, אין פקחים שמחייבים להיות טופלס, נתתי זאת יור כדוגמה לליברליות.

123Rnumbers

New member
לשם שינוי

לא הייתי צינית לגבי הטופלס, כשהייתי בשוודיה בקיץ וראיתי נשים משתזפות טופלס נמלאתי פירגון עצום, אם לא היו תיירים נודניקים עם מצלמות והייתי נשארת עוד כמה ימים יש סיכוי שהייתי מצטרפת אליהן, עם קצת חששות אבל בכיף

123Rnumbers

New member
אחלה
יש לי הרבה חומר לקרוא עכשיו

אחזור עם שאלות ממוקדות יותר סמוך למועד הטיסה

תודה רבה לך ולפ ל פ ל ת3 על התשובות שניתנו בצורה נעימה ומכובדת

יש הבדל עצום בין ערים גדולות

כמו מדריד וברצלונה לבין בערך כל מקום אחר בספרד וגם ביניהן יש הבדל לא קטן. אם יש לך את האופציה להגיע לקצת יותר מכמה ימים לטייל (כי בכל זאת, אי אפשר להתרשם בדרך כלל כשמגיעים בתור תיירים לכמה ימים בודדים), הייתי ממליצה לך בחום לנסות להתגורר במקום שאת חושבת להגר אליו אפילו אם זה שבועיים.

123Rnumbers

New member
יש בזה הגיון

גם תל אביב ומטולה שונות במהות.

טוב, לפחות יש כיוון

דווקא מתאים לי ללכת פעם בכמה שבועות/חודשים למשחק של בארסה
, הגיע הזמן לחזור סוף סוף לראות כדורגל (או שהליגה כבר נגמרה
)

ספרדית זה מספיק טוב בשביל לחיות בברצלונה או שצריך לדעת קטלנית?

ronenfe

New member
כשהייתי לא מזמן בברצלונה וצפונה בטיול

בבתי קפה שלהם הם לא ידעו מה זה חלב סויה. המקום היחיד שהיה , היה בסטארבאקס.

ברור שהם לא ידעו מה זה חלב סויה

היית צריך לומר לצ'ה דה סוחה. אח, הישראלים האלה. חושבים שכולם מבינים עברית.

tch111

New member
לדעתי, אין עיר מתאימה יותר לבקשותייך

מהעיר בה אני חי.
אוכלוסייה (יחסית) ליברלית ומזג אוויר חמים שמזכיר את מזג האוויר בארץ, וטוב ממנו, בלי שלג וקור קיצוני, עם קיץ שהוא קיץ וחורף לייט כבקשתך.
לא מתעניינת בבגדים, הגעת למקום הנכון עלהחוף תוכלילהשתזף טופלס, ואף אחד לא יטריד אותך, גם לא אני.

חוף ים נהדר, הים התיכון
לא קריטי לך קרבה לישראלים או יהודים, אין פה הרבה ישראלים, ואלה שכן פה, הם איכותיים, עובדה אני פה,

אני כבר נשמע כמו איש הסוכנות היהודית שמשכנע לעלות לישראל.
אוי ושכחתי, המדינה היא ספרד, וממש לא שמרנית.

cmbo2

New member
אני הייתי ממליץ לך על..

ברצלונה, אם את מחפשת עיר שימשית וחמימה. ודווקא היא עיר ממש ליברלית ולא שמרנית. לדעתי היא ממש עיר תאומה של תל אביב מבחינת הליברליזם +העיצוב היפה של העיר. תטוסי לשלם לשבוע-חודש ותראי אם זה מתאים לך. אני גם כמוך דיי מתבלט על יעד נסיעה לחול וברצלונה היא הבחירה הראשונה שלי, מבחינתי זאת העיר מספר 1 בעולם בכמעט הכל. אם את צריכה טיפים ועצות לגבי ברצלונה את מוזמנת לדבר איתי בפרטי.

למעלה