בחירת טכנולוגיה

בחירת טכנולוגיה

אני אמור להתחיל לבנות ללקוח נערכת מידע עם UI וובי.
יש כיום הרבה מאוד ספריות צד לקוח והם מתקדמות בקצב מהיר מאוד.
אני שואל את עצמי במה לבחור, אני לא רוצה להיכנס לדיון שנטחן הדק היטב ששמו REACT VS ANGULAR אלא האם נכון לבחור ספריה כזו בכלל.
הלקוח מקווה להשתמש במוצר הזה כעשר שנים קדימה. ככל הנראה ספריות יקומו וימותו בזמן הזה. מי יתחזק לו את זה עוד עשר שנים? מאיפה מישהו יידע אנגולר או ריאקט? הרי מי שהקים ללקוח אתר לפני 5 שנים עם אנגולר אחד די דפק אותוץ מאוד קשה אנשים שיודעים אנגולר אחד ומוכנים להמשיך לעבוד בזה. זו טכנולוגיה מתה.
למה שאני אעשה את זה ללקוח שלי?

BravoMan

Active member
אם יש לך לקוח שמצפה להשתמש עוד 10 שנים בקוד

כלשהו בלי תחזוקה ושדרוגים, הוא חי בהזיות ואתה צריך לעשות מולו תיאום ציפיות או לחפש לקוח אחר.
&nbsp
אם אתה חושב שיש לך יכולת לייצר קוד שיהיה רלוונטי ללא תחזוקה ושדרוגים עוד עשור, או שאתה בעל כוחות על לחזות את העתיד, או שאתה מפתח בעייתי במיוחד.
&nbsp
אני לא מכיר שום תוכנה, גם מחוץ לתחום ה-web המתפתח בצורה מהירה במיוחד, שמחזיקה כזה זמן ועוד נשארת רלוונטית.
&nbsp
באותה מידה יכולת לומר, שמי שכתב את האתר לפני 5 שנים דפק את הלקוח כי השתמש ב-HTML 4 או עשה התאמות מיוחדות ל-Explorer ש-MS הרגה, או השתמש ב-Flash ש-Adobe הבטיחה להרוג סופית עד 2020.
&nbsp
קוד צריך תחזוקה!
תוכנות צריכות להשתדרג עם הזמן!
&nbsp
ומערכת מידע עם UI web היא תוכנה לכל דבר ועניין...

ברור שתהיה תחזוקה והוא מבין את זה

והבעיה היא בדיוק התחזוקה הנדרשת.
אני חושב שהדוגמה של פלאש/HTML4 שהבאת היא דוגמה טובה.
מי שבנה ב-HTML4 שדרג והוסיף דברים והלקוח שלו כנראה מרוצה. מי שבנה בסילברלייט או בפלאש הלקוח שלו כנראה לא מרוצה כי הוא היה צריך לבנות את המערכת מהתחלה.
מה שמפריע לי זה שמי שמחפש מתכנת שישדרג לו אתר שבנוי באנגולר1 יתקשה מאוד למצוא וכנראה עוד שנה שנתיים הוא יחליט לבנות את כל הלוגיקה מהתחלה שזה הרבה מאוד עבודה.
אני כן רואה למשל מעלה גדולה לספריה כמו ריאקט שממה שהבנתי יותר קל לשלב אותה בתוך מערכת אחרת והיא לא פריימוורק שלם שמשנה לך את כל המבנה בו האתר שלך נטען. מעלה נוספת יש לריאקט שפייסבוק אחראית עליה ומשתמשת בה בפעילות הכי קריטית שלהם. הסיכוי שזה יום אחד לא ייתמך די נמוך, בטח בהשוואה לאנגולר שגוגל כבר הרגה את אנגולר 1 והיא גם לא משתמשת בזה בליבת הפעילות שלהם שזה גימייל ומנוע החיפוש.
אני חושב שאם אני בונה מערכת לחברה שנכון שתהיה תחזוקה אבל זה לא משהו שעוד עשר שנים ייראה אחרת לגמרי, נראה לי שצריך לחשוב לאיזה טכנולוגיות יש יותר סיכוי לשרוד עד אז.

BravoMan

Active member
אוקיי, בהצלחה בחשיבה הזו!

אתרי בדיחות מלאים בתחזיות של אנשים בדבר התפתחות תחום המחשבים.
זוכר את האמרה הידועה לשמצה "640K מספיק לכל אחד!"?
&nbsp
לריאקט יש עכשיו בעיה מבחינת הרישוי שלה שבו FB עשו שינוי כנראה בשביל שיוכלו להפר חופשי פטנטים של כולם.
זה שהם משתמשים בה בליבת העסק שלהם, לא אומר לך כלום כלקוח קצה שלהם.
&nbsp
מחר הם יכולים לסגור את הספרייה הזו.
הם גם יכולים לזרוק אותה לפח כמו ש-Google עשו. יש להם די ויותר מפתחים, והם לא חושבים לרגע שמוצר שלהם יראה ויתפקד אותו דבר בעוד 10 שנים.
&nbsp
למעשה, אני די בטוח שהם אפילו לא מצפים שהוא יהיה אותו דבר תוך שנתיים.
&nbsp
זו חברה שמתחזקת צוות שלם שכותב קומפיילר ++C מיוחד רק בשבילה כדי להמיר PHP לקוד native יעיל, ויש על השיטה המדהימה הזו כמה הרצאות של המהנדסים שלהם.
https://channel9.msdn.com/Search?term=facebook#ch9Search&lang-en=en&pubDate=year
&nbsp
לפעמים מגיע הזמן לשכתב ואין מה לעשות.
&nbsp
אבל אתה מוזמן להמשיך לשבור את הראש ולנסות לראות את העתיד.
מעניין אם יש כאן מישהו עם ראיה ארוכה מספיק לעזור לך בזה...

שומע את דברי הטעם שלך

אבל אני פחות מבין את האגרסיביות שלך.
יכולת לומר אותו דבר עם קצת פחות אגרסיביות או בכלל בלי. למה לדבר כך? אני אוהב להתווכח אבל פחות אוהב לריב.

BravoMan

Active member
נניח, יכולתי.

תראה, המספר "10 שנים" פשוט די הפיל אותי מהכיסא.
&nbsp
זו תקופה כ"כ עצומה מבחינת התחום שלנו, שאני ממש מופתע שמישהו מנסה לבנות אתר שלא יחליף ספרייה בטווח הזה.
&nbsp
לפני 10 שנים הייתי מפתח לפלטפורמה אחרת בכלים אחרים לגמרי, והיום הפלטפורמה הזו כבר מתה והכלים לא רלוונטיים.
ומי שעמד מאחורי הפלטפורמה הזו וייצר את הכלים האלה לא היה איזה עסק נישתי קטן, אלא MS בכבודה ובעצמה.
&nbsp
ואם אקוסיסטם של חברה כ"כ גדולה ויציבה יכול בכזו קלות להפוך לשריד פרה היסטורי, אז על מה יש לדבר בכלל בראיה 10 שנים קדימה?

user32

Well-known member
מנהל
זה אכן בלתי נמנע

אולי ממשק CLI לא השתנה 30 שנה אבל לגבי כל השאר - זה מה יש. בזמנו היה מקובל להגיד שאורך חיי מערכת ארגונית היא 7 שנים. לא יודע אם זה נכון אבל יש בזה הגיון.

אני יכול לספר שבנינו מערכת ללקוח הראשון שלי לפני בערך 8 שנים מבוססת GWT שהיתה אז בשיאה. למזלי, העובד שבנה את המערכת הוא מעין שותף שלי (עצמאי בעצמו ואנחנו חברים קרובים למעלה מ10 שנים) כך שעד היום הוא ממשיך להוסיף לשם קוד ולעשות שינויים. אני לא יכול לדמיין אפילו לחפש מישהו שיכתוב היום בGWT ועוד במערכת שנבנתה לאורך שנים עם הרבה לוגיקה פנימית.

עכשיו הצלחנו לשכנע אותם לכתוב מחדש, מה גם שהצרכים העסקיים השתנו במהלך השנים ויש הצדקה לעשות מערכת חדשה.

אבל כן, קוד legacy תמיד היה ואולי תמיד יהיה בעיה.

vinney

Well-known member
ומה תגיד לאלה שצריכים לתחזק מערכות קובול או MFC?

זה חלק מהחיים, אתה מייצר מוצר - אתה מקפיא את הטכנולוגיה. תחזוקה תהפוך להיות יותר יקרה ומסובכת, לא רק כי הטכנולוגיה מתיישנת אלא גם כי המוצר מסתבך והופך להיות לערימת ספגטי. עוד 10 שנים ישב הלקוח עם מישהו כמוך ויתחבט במה להחליף את המוצר שהתיישן כי זה יהיה יותר זול מלהמשיך ולתחזק אותו.
&nbsp
המשימה שלך עכשיו היא לבחור בטכנולוגיה האופטימלית לעכשיו, תוך ראיה לעתיד - תיעוד טוב, בלי להשתמש בטריקים עלומים (בתור מתכנת ++C אני יכול להגיד לך - אתה אף פעם לא תפסיק להיות מופתע לגבי מה אנשים עושים כדי לחסוך שורת קוד), וכד׳.

N i X

New member
מכיר כמה חברות בישראל

שיש להם עדיין אנגולר1 בפרודקשן וריאקט ואנגולר2. (לדעתי רוב המפתחים בארץ מכירים את השמות שלהם)
אין מה לעשות, לגאסי תמיד היה ויהיה.

לדעתי אין לך מנוס ולבחור את אחד מהם, זה יהיה הרבה יותר עדיף מאשר שתמציא את הגלגל מחדש.

יבגניי34

New member
אתה לא תשרוד בתור פרילנסר עם חשיבה כזו

תפתח בפריימוורק שאתה שוחה בו הכי טוב. עוד 10 שנים או שהסוס ימות או שהפריץ ימות.

הפרבולה

New member
אם אתה מחפש משהו שישרוד עוד 10 שנים אז אולי MFC

עובדה שזה כבר שורד 25 שנה ומיקרוסופט ממשיכה לתמוך בו ולעדכן גרסאוות.

vinney

Well-known member
IBM מעדכנים גרסאות לקובול כבר 60 שנה

זה לא אומר שצריך לבחור בה כפלטפורמה למוצר חדש

חכםפסח

New member
להתרשמותי, יש הרבה יותר משרות שדורשות קובול מפורטרן.

פעם אחרונה שחיפשתי עבודה, צצו מדי פעם באתרי חיפוש העבודה משרות קובול, וקיבלתי פרסום על קורס הסבה לקובול של מגדל, שמשלמים משכורת למשתתפים במהלך הקורס.

פורטרן זה גג nice to have לנישות של פרוייקטים מדעיים והתשתיות שמשרתות אותם. הפסקתי לציין שיש לי חמש שנות נסיון בקו"ח, כי זה לא מועיל לי כלום.

user32

Well-known member
מנהל
מזכיר לי סיפור מעניין

אני מלווה פרוייקט שעושה הגירה עכשיו מPower Builder לג'אווה + אנגולר 2. הסיבה למעבר הוא שסייבייס יצרנית PB נמכרה לSAP ולא מזמן זו הודיעה שהיא מפסיקה את התמיכה והעדכונים במוצר. אחרת כנראה היו נשארים עם זה. משהו שנכתב בשנות ה90 ועובד יפה מאוד אצל הרבה לקוחות מרוצים.

צוות הפיתוח אגב מורכב מחברים שמעלים סיפורים על השירות הצבאי שלהם בסיני אז אפשר לנחש את גילם. לא הפריע להם לעבור לאקו סיסטם חדש וזה נעשה די בטבעיות.

Grosseto

New member
אין כמו NOTEPAD ++

כותבים בעזרתו HTML + JS
&nbsp
הכי פשוט והכי עמיד

למעלה