בחירת הנשמה

mga-abir

New member
בחירת הנשמה

האם הנשמה בוחרת? או שהיא נשלחת? מעולם לא הסכמתי עם ההנחה שהנשמה בוחרת. מתוך מקורותינו הנשמה נשלחת אל ועל פי ואני חוזר היא נשלחת, משמע נמצאת במסגרת מסויימת נשלטת. ידוע שיש המתגלגלים בדומם בצומח ובחי בנוסף לגלגול באדם. האם יש נשמה שתבחר להתגלגל בסלע למשך שנות דור? קצת בלתי מתקבל על הדעת ההגיונית. הגיוני יותר בסבב כזה (אדם ,חיה, צומח, דומם,)שבחירת הנשמה מאולצת וכפוייה. איני יודע מנין נובעת ההנחה שהנשמה בוחרת, אך יודע שיש לה קונים רבים. ושוב אותו מעגל של נוחיות. אלוהים נוח, גלגול נוח וכדומה. בברכה אביר

אני מבינה שנק´ מבטך על נושא

הגלגולים, מתבססת בעיקרה על תורת הקבלה והיהדות. האמת שלמרות שיש לי ספרות רבה בנושא, מהיבט הקבלה והיהדות, התעמקתי יותר בנושא מבחינת שאר הדתות, ותקשורים למיניהם שיצאו לאור בספרים. כפי שהמלצתי למעלה הספר התקדשות, ספרי תקשורי סת,ספר החיים והמתים הטיבטי, סדרת כוכב הבחירה היחיד,הספר קורס בניסים,ספרי זולאר והרבה נוספים, כולם רואים את מסלול הנשמה בעולמנו כמסלול שבה הנשמה בוחרת את התגלמותה בעולם הזה. היא בוחרת את ארץ הזהות שלה, את הוריה, אחיותיה, ובעצם את כל הסובב אותה להתנסויות שלה על מנת שיעזרו לה להגיע לשלמות שהיא מעוניינת להגיע אליה בסיבוב זה. כמובן שלעיתים היא בוחרת להתנסות במצב מאוד קשה כמו להיות הומלסית כל חייה, ועוד כהנה וכהנה מצבים. אבל שוב הכל מבחירה. הספר התקדשות מסביר גם לגבי התנסות הנשמה בתור סלע, אך משום שקראתי אותו לפני חמש שנים, אני לא זוכרת במדויק את הפרוש לנושא.והספר כרגע לא בביתי. אחד מהנושאים שמפגישים אותנו עם אותו אדם במשך גלגולים רבים הם נושאים לא פתורים עמוקים, או געגועים עזים שבהם נשמתנו לא משחררת נשמה אחרת ואז בד"כ יווצר מפגש חדש בגלגול הבא. יש תאוריות נוספות שגורסות שהנשמה חיה יחד במס´ מישורים, וכל ההתגלמות של הגלגולים, מתבצעת באותו זמן במס´ עולמות ותדרים, כשבד"כ סיכום הדברים בין חלקי הנשמה מתבצעת בלילה בעת שאנו יושנים, וחלק מהדברים באים לידי ביטוי בחלומות. אז כמובן שאתה יכול להתחבר לנושא של גלגול נשמות מהכיוון שמדבר אליך, והעיקר שתרגיש שבדרך זו באים פתרונות לתהיותיך, והכיוון מוביל אותך בדרך למעלה. זהו לבינתיים מס´

mga-abir

New member
גלגולים ועדכונים.

איני בר סמכא בנושא. לכן התייחסותי אל דעה הבאה ממקורותינו (כיהודים) או דעה הנובעת ממקור אחר אינה מוחלטת לגבי. מאחר ומונחים אלו נתונים לשקולינו ואנו בלבד מחליטים איזו דיעה או ידיעה לאמץ. אישית כל האפשרויות פתוחות למרות שאיני מאמץ אחת עדיפה על האחרת. במצב זה הנני גמיש בדעותי ואיני מופתע לעולם כאשר נגלה לי דבר חדש העומד בסתירה לקיים ואו לידוע. לענין שליחות מתוך בחירה משקף מצב המצביע על אפשרויות וככאלה אשאל מדוע הבחירה אם אותה נשמה הגיע ליעדה וליעודה? מצב זה יצביע שאין אחדות ושלימות ויוביל חזרה שוב אל שאלת הגלגולים. אוכל לענות מתוך הקיים כאן ועכשיו במציאות חיי הנוכחית. אם אשתמש בהקבלה, הרי אני יכול למלא את אותה שליחות במודע כאן ועכשיו, ומתוך בחירה מודעת הנובעת מהבנה.לכן השאלה אינה רלוונטית מבחינתי.איני מצדד במערכת הממחזרת את עצמה (גלגולים) תמיד יהיו השפעות המפעילות את אותה מערכת. יכולות להיות אלו השפעות חיצוניות ופנימיות, יכולים להיות אלו כוחות קיימים שנוצרו יחדיו עם בריאתנו, ואם נהיה יותר גמישים יהיה לנו גם קל לשער שיש גורם נוסף שתחת חסותו פועלת כל המערכת הזו, ואנו נתונים למרותה. בברכה אביר

בחירה חופשית ושליטה

התקופה בה אנו חיים היום , זו הנקראת "העידן החדש" מלווה בשינויים מהותיים הדנים בשאלות הקיום שלנו ברמה הגשמית וברמה הרוחנית. רמת הסקרנות הנמוכה ששיקפה בעשורים הקודמים התענינות בתורת הניסתר ממקום של חיפוש אחר עתיד מוחלט וכדומה, עברה מהפך. אין אנו מסתפקים עוד ב"עיישות" למיניהן שתגלנה לנו את העתיד ,אנו מחפשים הרבה יותר מזה. אנו נעים היום מנקודת המוצא שהינה כל מה שגלוי בפנינו ולא ברור, כמו השליטה לדוגמא,אל מה שנסתר מאיתנו. דרך זו הינה דרך לה לא היינו מודעים בעבר , מאחר ויצאנו מתוך הנחה , שכל מה שגלוי גם מובן. עידן זה מעלה את השאלות הנכונות ביחס לחיינו הגשמיים ורק אחר כך פונה אל מה שנפלא מעיננו.והשאלה שהעלת ביחס לשליטה, הרי יש לה תשובות בספרים רוחניים רבים, כולם טוענים שכדור הארץ הינו יקום נשלט. השאלה המתבקשת היא על ידי מי ועל ידי מה ומי מאפשר שליטה זו.אנרגיות רבות נעות סביבנו כאלה ואחרות. אותה תחושת נשלט שקיימת בך , קיימת בכולנו מאחר ואנו , שלא היינו מודעים לשליטה האנרגטית אפשרנו זאת.כעת אנו מודעים, אנו שואלים, אנו מרגישים את מחסום השליטה. רק בידנו המפתח להשתחרר משליטה זו. השליטה למעשה מתאפשרת כאשר אנו ממשיכים להזין אותה באנרגיה אותה היא צורכת.שנה את האנרגיה סביבך, עליך לבחור ! או שהשלם עם המצב הנתון ללא טענות ומענות. כאשר אתה פועל מתוך שלמות , גם במקום בו אתה יודע שאינו טוב בעבורך , אתה מפסיק להלחם .

mga-abir

New member
איני תמה

על שום גלוי ותפיסה. סבבתי ב"עולם הרוח" עוד מילדותי. רב הנסתר על הגלוי ורק באמצעות נכונותנו מעבר להבנה יכולה לתת מענה לשאלות. בברכה אביר

אכן ...

רב הנסתר על הגלוי , אך הגלוי מהווה סוגיה ,מאחר והבנתנו ביחס למה שאנו קולטים באמצעות חמשת החושים, משתנה. אם וכאשר נקבל, נבין את הגלוי נוכל להשתחרר אל הנסתר. בברכת יום טוב, סול ולורי

למעלה