"בחירי רצתה נפשי...." ?

em5750

New member
"בחירי רצתה נפשי...." ?

הפסוק בישעיה פרק מב אומר כך: "הֵן עַבְדִּי אֶתְמָךְ-בּוֹ בְּחִירִי רָצְתָה נַפְשִׁי נָתַתִּי רוּחִי עָלָיו מִשְׁפָּט לַגּוֹיִם יוֹצִיא:" מהפרק משתמע שלכאורה זהו הבורא שמדבר, אך האם לבורא עולם יש 'נפש' ? אני מחפש באינטרנט פרושים לפסוק הזה, אך אינני מוצא. במסורת ישראל הנפש, הרוח והנשמה מופרדים כחלקים שונים המופקדים למטרות שונות באדם, אך האם זה כך באלוקים? הרי זו כפירה ועבודה זרה! מה שהצחיק אותי זה שהרי אי אפשר לתרגם את המילה "נפש" לשפה אחת, במיוחד אנגלית, אז בתרגומים כתוב "soul" יעני 'נשמה', וחלק מהתרגומים בכלל משמיטים את המילה כי אין לה תרגום. אךךך "למה רגשו גוים ולאמים יהגו ריק" האם החלק הראשון של הפרק בכלל מפי יי' ? ואם לא, אז האם זה ישעיה מדבר?

יעויין במורה בשתוף השם ``נפש``

(פרק מא מראשון) ואף שביאר על דרך ההשאלה כעין ``אם יש את נפשכם - אם ברצונכם`` עכ``ז עם ``רצת נפשי`` הדברים יגעים. ויקשה לפרש את הןפש כהשאלה לרצונו. ובהכרח שנפשו היא הרוצה, ואין נפשו -רצונו.

shushu10

New member
כל תאורי הקב"ה לקוחים מלשון בני אדם

הקב"ה הוא ישות שלמה ובלתי מושגת לאדם, אבל כדי שהאדם יוכל להתייחס ולקבל את המצאותו הוא זקוק לכלים לשוניים . כמובן שאין לו פה והוא מדבר , לא אזן והוא שומע - לכל המאמינים שהוא קיים ! לא כדאי לתרגם לאנגלית כדי שלא תקבל ," רוחי - my wind|" הדגש| . תרגום לשון הקודש נתקלת לא פעם באי דיוקים וסירוס הכוונה)

פלגיה

New member
"ביד חזקה ובזרוע נטויה"

האם יש לבורא יד? או זרוע? יש כאן האנשה - כלומר תיאור הבורא שאינו אנושי, בלשון בני אדם.

עדות הראב``ד

שגדולים וטובים מהרמבם האמינו בהגשמה! ואין צורך להזדקק לשיטות יון שבושו בפחזותם של אליליהם וע``כ המציאו את השיטה האלגורית שגויירה בידי הרמבם. ומניין לחדש מצוות שלא נצטוינו מפי משה ?

יוסי ר1

Active member
חפש באתרים נוצרים ומשיחיים,

תמצא ים שלל תשובות.
אף אחת מהן אינה מקובלת כמובן עחל יהודים יראי שמיים.

em5750

New member
מצחיק שאתה מזכיר את הנוצרים

כי את הנבואה הזו מצאתי ביוטיוב בהקשר ל"נביא" מוחמד.... מה שיותר מכאיב לי זה לא שאני לא יכול לענות להם ולפרש את הנבואה, אלא אני לא יכול להריע את נפשי שלי. "שגיאות מי יבין מנסתרות נקני"

למעלה