בחירות

קשיים בתאוריה של הוק

אז תן לי להבין: מצד אחד, לשפר את תנאיהם הסוציאליים של כל תושבי ארץ ישראל (צמצום אבטלה, דיור ציבורי, הקלה במיסים, תקציב "חברתי", וכו´ וכו´), ומצד שני: להשמיד בתים של משפחות פלשתיניות, לדפוק עוצרים וסגרים, לבצע חיסולים ממוקדים (ולהרוג 50 נשים וילדים פלשתינים בדרך) וכיו"ב. ככה שישראלים מקבלים הטבות על שום היותם ישראלים, פלשתינים אוכלים אותה על שום היותם פלשתינים. אתה לא חושב שמדינת רווחה פשיסטית (ואני בכוונה משתמש באוקסימורון) היא רעיון קצת הזוי? איך מדינה יכולה לקיים שוויון סוציאלי מחד, ולהשמיד עם אחר מאידך? האם אכן כולם שווים, או שישנם כאלה ששווים יותר? (ועכשיו כל החוכמולוגים יגידו לי שהפלשתינים בכלל לא צריכים לעניין אותנו כי הם בכלל לא אזרחים ויש להם את הרשות הפלסטינית כגוף ריבוני; אבל כולנו יודעים שאורח החיים הפלשתיני מושפע במישרין מהחלטותיה של ממשלת ישראל, והם למעשה אזרחים סוג ב´ של המדינה. הרי עראפת ומשטרו אינם רלבנטים, שכחתם?). אין דבר כזה סוציאל-דמוקרטיה ימנית. אולי התכוונת לנאציונאל סוציאליזם?

Hawk17

New member
קצת הגזמת ג´ון.

ובכן, ממש ,אבל ממש, אבל ממש ממש ממש לא התכוונתי לנאציונאל סוציאליזם!! האם אמרתי לשלול מהערבים אזרחי ישראל את אזרחותם על שום היותם ערבים? ממש ממש ממש ממש ממש אבל אני מדגיש ממש לא.!!!!!! אם זה היה נאציונל סוציאליזם , זה היה כרוך בתוכו גם שלילת אזרחות מערביי ישראל על שום היותם ערבים, אבל זה לא כך , וגם הם ישארו כשווים בפני החוק, ולכן זו עדיין דמוקרטיה. עצם העובדה שאנחנו כובשים ´אכזריים´ ( אכזריים - נתון מאוד מאוד לויכוח אם כן או לא, שזה הויכוח הבסיסי בין השמאל לימין, ואני ממש ממש לא רוצה להיכנס איתך פה לזה, כדי לא ללכלך את הפורום הזה עד כדי כך בפוליטיקה. אנא כבד זאת בהתאם) מחוץ לקו הירוק ששם זה לא שטח מסופח של ישראל זה עדיין לא הופך את ישראל, וכולל את זו בעלת המפלגה שאני מדבר עליה אם היא שלטת ,ללא דמוקרטית, שכן בין כל אזרחיה המגוונים מתקיים שוויון מלא. כמו כן כשאמרתי ימנית, לא התכוונתי עד כדי כך ימנית קיצונית פנאטית כמו שמדינה נאציונאל סוציאליסטית תהיה. אני לא איזה כהנא שתומך בשליחה מיידית של כל הפלסטינים להשמדה על ילדיהם ונשותיהם. ממש לא ככה. גם ´טרנספר עכשיו´ זה לא . אני אחד שבעד יותר ימין מתון כמו עכשיו וגירוש משפחות מתאבדים ולא יותר מזה בנתיים, ולזה התכוונתי כאשר אמרתי מפלגה סוציאל דמוקרטית ימנית - ימין לא קיצוני!!- לא נאציונל סוציאליסטי.

הממ

רוב מפלגות הימין תומכות בגישה ליברלית בתחום הכלכלי, היינו אי התערבותה המוחלטת של המדינה בכלכלה ובכיסו של הפרט: המצליח מתעשר, המפסיד יורד מנכסיו. מפלגות השמאל תומכות בגישה סוציאלית ובכינון מדינת רווחה ע"י פגיעה מסוימת בכיסו של הפרט לשם שוויון אידיאלי בין כל האזרחים.

Hawk17

New member
פייד - הבנתי אותי יפה!!!

נכון שהסטוריה היתה תמיד משהו בעייתי, אבל מקוריות אינה דבר בלתי אפשרי. יתכן ואבהיר את עצמי יותר מאוחר.

למה סתם לזרוק דברים

זה שאתה לא אוהב את שינוי זה לא אומר שהם "עסוקים יותר מדי בעצמם ולא דואגים לאף אחד אלא אם כן זה עונה על האינטרסים שלהם". אני מכיר כבר למעלה משנה את שינוי ואני יודע מניסיון שהתחום של דת-מדינה הוא רק חלק מהמצע של שינוי (אני יכול להשיג הרבה פרטים על שינוי אם זה מעניין מישהו). בקשר לעניין עם חברת החשמל אני חושב שזה לא הגיוני גודל ההטבה שהם קיבלו ( אם אני לא טועה זה עמד על חמש פעמים צריכת החשמל ההמוצעת במשק- בחינם) וטוב שההטבה קוצצה. גם עכשיו עובדי חברת החשמל מקבלים יותר חשמל חינם ממה שהם צריכים. ולגבי ההטבות האחרות שמקבלים עובדי מדינה, אני חושב שיש מקום לבטל גם חלק מהן (כמו במקרה שציינת). חוץ מהעניין הזה שינוי העבירה בכנסת עוד הרבה חוקים חברתיים-כלכליים שפשוט לא הגיעו למהדורת החדשות ולכותרות העיתונים, אבל זה לא אומר שהן לא חשובות. "שינוי זאת מפלגה שמאלנית ואפילו שיריון של ח"כ ימני הם לא מוכנים לקבל רק כדי שיהיו להם גם קולות מהימין" זה לא נכון. בשינוי חברים אנשים גם מהשמאל וגם מהימין. ועניין השריון של ח"כ ימני עדיין לא הוכרע (אז אל תזרוק סתם דברים), וכל העניין של השריון הועלה רק מפני שהרבה אנשים חושבים שהיא מפלגה רק של שמאלנים (והיא לא). ודבר נוסף- עמיר פרץ? בנאדם שאני לא ממש מבין.מצד אחד הוא אמור לייצג את הבוחרים שלו (בתור יו"ר מפלגה) ומצד שני הוא אמור לייצג את כל העובדים במדינה בלי קשר לאיזו מפלגה הם מצביעים. נ.ב. מישהו ראה בוואלה את הכתבה על זה שאלי ישי הציע כסף (כנראה את הכסף שלנו) לקבוצות כדורגל כדי שהן יעבירו את המשחקים שלהן ליום חול?

אל תטרח

אני השגתי הרבה דברים על שינוי, והראתי לאנשים, ובכ"ז לא עזר. מי שתקוע בקיבעון המחשבתי שלו, נשאר בו. ולדי דובר "שינוי בקמפוס עין-כרם"

אתה תמים../images/Emo46.gif

ברגע שחברה חותמת על הסכם שכר ישנם שיטות להעניק את ההטבות בדרך שלא תהיה ע"י הטבה במשכורת מכל מיני שיקולים שונים ומשונים. עושים זאת ע"י מענקים כגון דמי רכב, השתלמות, אש"ל, חשמל או מוצרים של החברה בכמות מסוימת. זאת שיטה שאולי לך לא אכפת שתשתנה אבל לאלה שעובדים וסומכים על ההטבות האלה זה מהווה חלק מתנאי העבודה בדיוק כשם שלח"כם ולשרים ישנם הטבות שונות גם אם הם לא משתמשים בהם כגון רכב, מחשב גם אם כבר יש לו למשל... להיטפל לעובדי חברת החשמל זה פשוט נראה טוב בתשקורת. זה לא אומר שלא טוב שהם קיצצו את ההטבה אבל לא זה מה שיפתור את הבעיה. מעבר לזה! שינוי תמיד נאבקת בחרדים בעיקר בגלל שהם לא מתגייסים לצבא. היום פרוסם כי 7% חילוניים לא מתגייסים מסיבות שונות הדומות לחרדים. כל השאר הלא מתגייסים הם ערבים או חולים עם סיבות רפואיות פיזיות. יש 47% שלא מתגייסים: 7% חילונים סרבנים מטעמי מצפון בעיקר, 10% חרדים וכל השאר חרדים וחולים פיזית. אז למה להיטפל דווקא לחרדים? למה לא להיטפל גם לחילוניים האלה שחינוכם כשל? זה בגלל שאפשר לזרוק הכל על חרדים וצבור נקודות זכות. אני במקור מבית חרדי והיום אנחנו עם כיפה סרוגה.. חברים שלי שרוצים להתגייס לא יכולים! אם הם יעשו את זה הם יאבדו את כל עולמם. באיזה זכות המדינה יכולה לדרוש מהם את זה? צריך ליצור מסגרות שירות לאומי נוספות כמו סיעוד משמא"ז וכד´, לחייב את כולם ולבט זכויות למי שלא נוקט באחד מהמסלולים האלה. להיטפל רק לחרדים שהרבה מהם רוצים אך מנועים בגלל האוירה הציבורית בה הם חיים זאת עשיית קולות על גבם. אבל העתיד הוא טוב! כבר היום הרבה צעירים חרדים מתנדבים בהרבה תחומים כמו גמ"ח, זק"א, עזרה לתלמידים ועוד. נפתחים מוסדות השכלה גבוהה והשלמת השכלה אז כך שישנה התקדמות. צריך לבטל את חוק טל ולמצוא פתרון אחר בדמות הצעת התנועה לאיכות השלטון. שינוי זאת מפלגת שנאה שלא מעוניינת לשנות את המצב הקיים ובשם הצדק הם טופלים הכל על חרדים כמו למשל קצבאות הילדים שזה כבר סיפור אחר ואני עייף מכדי לדון בו עכשיו... אפילו עם הפלסטינאים חרדים מוכנים לדבר אבל לא עם חרדים.... מאוד ימניים מאוד...

rodsh

New member
וואלה....

אני חושב שהתכוונת במשפט האחרון ששינוי מוכנה לדבר עם ערפאת אבל לא עם חרדים...

דברי התם

הקטע עם חברת החשמל שבגללו "נטפלים" דווקא אליה הוא שבחברת החשמל המשכורות של העובדים הן יחסית גבוהות ומשום כך אין הצדקה להטבות הנוספות שהם מקבלים (יש סיבה למה כשבהרבה חברות בארץ העובדים לא מקבלים בונוסים השנה בגלל המיתון והבעיות הכלכליות, בחברת החשמל יקבל כל עובד לרגל החגים מעיל עור חדש?). בקשר למשתמטים החילוניים, אני חושב שזו בעייה שיש לטפל בה בלי קשר לחרדים. 7% שמשתמטים מסיבות שאינן מוצדקות זה המון ואני חושב שזה נושא שצריך לעלות על סדר היום אצל המפלגות והח"כים. אני חושב שהסיבה העיקרית שהנושא הזה לא מטופל הוא שזה נושא די חדש. אם אני לא טועה עד השנה היה מדובר ב 2-3 אחוז ורק השנה המספר הזה קפץ. אחת הסיבות שאני מרגיש תחושת ניכור מהחברה החרדית זה אותו עניין שהזכרת עם החברים שלך שרוצים לשרת ולא יכולים מפני שזה ייפגע בהם. בקהילות החרדיות מופעלות מערכות של לחצים על הצעירים במטרה לשמור עליהם בתוך הקהילה. בקהילות החרדיות מונעים מהצעירים להכיר הרבה אלמנטים שקיימים מחוץ לקהילה החרדית (למשל, מחולקים פליירים בתיבות דואר שממש מסיתים נגד חילוניים והתנהגותם). ואם התכווונת להגיד שאפילו עם הפלסטינאים שינוי מוכנים לדבר אבל לא עם חרדים, אז אתה טועה. אני יודע באופן אישי שלפני כחודש התקיימה פגישה במשרדי שינוי בת"א בה נפגשו פעילים של נוער שינוי עם נוער חרדי. ואם אתה רוצה לקרוא קצת על שינוי לפני שאתה כותב עליה דברים שאינם נכונים, אתה מוזמן להיכנס לאתר של שינוי.

rodsh

New member
אתה לא מתייחס לשני הצדדים

אנשי שינוי לא מוכנים להיכנס לממשלה עם חרדים אבל לעומת זאת להיכנס לממשלה שתחזיר את כל השטחים לערפאת יש"ו הם בהחלט מוכנים ומכאן שלהגיע להבנות עם חרדים הם לא מוכנים כי אז זה הם חיים ועובדה שבבחירות הקודמות רק על זה הם דיברו... יופי שצעירי שינוי דיברו עם הצעירים... עם הצעירים אין בעיה, הבעיה היא דווקא עם המבוגרים וחוץ מזה שאנשי שינוי ידברו עם הרבנים וראשי המגזר ולא עם המשוכנעים. לגבי הכרוזים שמופצים פה ושם... אז מה? יא... תפסת אותי אימאלה... עכשיו כל מה שאמרתי הוא כבר לא נכון... בכל קבוצה יש קיצוניים בדיוק כשם אצל החילוניים יש קיצונים (שעדיין חושבים שיש לחרדים עכברים בבית כי יש להם חורים במצעים...
פשוט בורים ומדברים....) נכון שבציבור החרדי יש רבים שרוצים לחיות במעין גטו כדי למנוע את השפעת העולם החיצון. הציבור הזה חי על ערכים מסויימים והם חרדים לדרך שמירת מסגרתם. זאת קיצוניות אשר אינך יכול להבין אם אינך מכיר את הציבור הזה מבפנים ומבלי להבין את הדאגות שמקוננות בליבם ואולי לך נראות טיפשיות או פרימיטיוויות. בעולם החרדי והדתי ישנו מושג של קדושת המשפחה והם בראש מעייניהם. לגבי בעיית החילוניים שלא משרתים מסיבות לא מוצדקות... בעיני אותם חילוניים הסיבות הן מוצדקות וחץ מזה לא הייתה קפיצה כזאת השנה פשוט רק עכשיו התחילו לדבר על זה. עד היום דיברו רק על חרדים ועתה התחילו לדבר גם על חילוניים בגלל תופעת הסרבנים. כשאני הגעתי לטכניון בתור סטודנט דתי ועתודאי הייתי המום מהבורות של חבריי החילוניים בנושאי הדת היהודית ולמעשה המסורת של עמם ומצד שני גם למדתי רבות על חברי והצלחתי לשבור די הרבה סטיגמות (מסתבר שיש חילוניים אידאולוגיים ולא רק כאלה שחושבים על סמים ונשים כל היום). צו פיוס! זאת הדרך! לא ש"ס ולא שינוי! רק צו פיוס והבנה של אחד את השני... ובא לציון גואל... אמן! שבוע טוב!

איזה שני צדדים?

הסיבה ששינוי מוכנה להיכנס לממשלה שתחזיר את כל השטחים לערפאת היא שכל הקטע הביטחוני-מדיני לא במצע שלהם. יש בשינוי כאלה שבעד החזרת שטחים ויש כאלה שנגד, ובהצבעות בכנסת כל ח"כ של שינוי מצביע לפי אמונתו. לעומת זאת, התנגדות לחוקי דת זה כן חלק מהמצע של שינוי ולכן עם החרדים שינוי לא תשב בממשלה. שינוי באמת עסקה בעיקר בעניין החרדים לפני הבחירות הקודמות מפני שהמפלגה רק קמה כשלושה חודשים לפני הבחירות ולא היה להם זמן לפתח מצע שלם (ולמרות הזמן הקצר הם השיגו 6 מנדטים וצפויים להגיע ל 11 בבחירות הבאות). כשאתה אומר שהחילונים בורים בנושאי הדת והמסורת היהודית אתה גורם לזה להישמע כאילו צורת החיים של החרדים היא הדרך בה חיו היהודים מאז ומתמיד, ולא צורת חיים שהתפתחה רק לפני פחות ממאתיים שנה. והאמת גם אני שמעתי שיש חילוניים שלא חושבים רק על סמים ונשים כל הזמן. אני חושב שאחד גר בגבעתיים והשני בנתניה. ושיהיה לך שבוע פורה בטכניון.

rodsh

New member
אתה מעוות הכל... הכל... ../images/Emo66.gif

קודם כל מה שהתכוונתי לומר בקשר לחילוניים שהיו לי סטיגמות ודעות קודמות שהשתנו לגבי חילוניים. היה לי את העונג לפגוש באנשים (בעצם חברים) שהם בעלי ראש על הכתפיים ואשר ממלאים את חייהם בתוכן משמעותי כמו דאגה לאיכות סביבה, הגשמה במדע וכד´. החילוניים באמת בורים בענייני המסורת ואת זה אפילו חכם כמוך לא יכול לחדש או להאיר את עיני. פעם פגשתי חילוני שבא לשמחה כלהי בבית הכנסת שלי והוא נראה בקי בענייני הלכה ולמעשה הסתבר שהוא התחיל בחזרה בתשובה אבל לא שלמה... באשר לצורת חייהם של יהודים וחרדים. אני מניח שבמדבר סיני בני ישראל לא הלכו עם שטריימל... אבל באשר לקיום מצוות... הנה בורות נפוצה בקרב חילוניים. החרדים והדתיים, בניגוד לרפורמים או לקונרבטיביים (אצלנו קוראים להם: "ללכת עם ולהרגיש בלי") האורתודוכסים לא שינוי את מינהגים או דינים מסויימים לאורך ההסטוריה. ישנם דברים שאולי מקפידים בהם יותר מפני שציבור קיבל זאת על עצמו כמנהג וישנו כלל שמנהג שפשט בישראל - דין הוא והוא למעשה הפך למעין הלכה שכולם מקיימים. ישנה תופעה נוספת בעיקר בקרב חרדים והיא היחס לעולם החיצון. הגישה שלהם, ששונה משלנו, קרי הציבור הדתי - ציוני, היא שכל מגע עם העולם החיצון עלול להשפיע לרעה על חייהם הרוחניים ולכן הם מקפידים הקפדה מיוחדת בשונה מגישות אחרות שטוענות דווקא שיש ללמוד כיצד לחיות בתוך העולם ולא ליצור לעצמך גטו. דוגמא לכך היא הלבוש שלהם שהינו שחור עד עצם היום הזה לא בגלל שהם חייבים לעשות זאת אלא בגלל שזהו מנהגם כדי להרגיש מובדלים. היהדות האמיתית (ולא זאת שפותחה בארה"ב) לא שינטה את עורה במקור, כלומר הטעמים למצוות ולהלכות נשענים על אותם יסודות אולם גם ההלכה נדרשת פעמים רבות לשאלה לגבי התפתחות טכנולוגית ואז בוחנים את הטכנולוגיה לפרטי פרטים ותוך הסתמכות על עקרונות הלכתיים שנלמדו לאורך שנים - פוסקים והלכה לפי הרוב (כמובן). ישנו מכון שנקרא מכון "צומת" אשר הינו מכון טכנולוגי דתי (נדמה לי שאינו חרדי אבל חרדים גם סומכים עליו) והוא נדרש למצוא פתרונות טכנולוגיים לכל מיני מוצרים על מנת שיהיה אפשר להפעילם בשבת כמו למשל (האור במקרר שנפתח ברגע שפותחים את הדלת). אם שינוי רוצה לעסוק רק בנושאי דת הרי שהיא חייבת לשמור על איזון בנושאי ביטחון ולהצביע תמיד חצי-חצי או להמנע... אחרת שיגבשו דעה. לצערי כבר קרה שהסכם איום ונורא המכונה אוסלו ב´ (כמו סרטי האימה של פרדי קרוגר... יש א´... ב´...) עבר בין השאר ע"י קול של ח"כ שקיבל לנסר בעבור הצבעתו... גם בבחירות הבאות שינוי תטיל את כל האשמה על החרדים וכך היא תצבור את הקולות. היא לא תעשה שום דבר מעבר לזה כי יש להם שעיר לעזאזל ולא משנה שלא רק החרדים משתמטים (7% חילוניים...) או שלא רק לחרדים משפחות גדולות החיות מתחת לקו העוני (מישהו שמע פעם על ערבים שמקבלים את הקיצבאות האלה) או שכסף שהולך לרבני שכונות ושירותי כשרות ומקוואות זה לא שירות שהציבור רוצה בדיוק כשם ישנה תמיכה בספורטאים או בשחקני תיאטרון וקולנוע. חוקי דת? אתה מתכוון לסגירת המסעדות בערב תשעה באב? מסכן... לא אכלת מספיק בערב תשעה באב האחרון? האם תשעה באב הוארק יום ציון של דתיים? האם ביום זה לא איבדנו את ארצנו וגורשנו מכאן? האם תקומת העם בארצו אחרי 2000 שנות גלות לא צריכה להיזכר? (אנשים אוהבים סוף טוב... אבל מה לגבי העבר?) לשלוח חיילים דתיים לפנות מאחזים בשבת לא מהווה כפיה חילונית? האם צה"ל הוא משטרה? שבוע פורה לך בטכניון! אני כבר סיימתי...

haim9798

New member
סליחה שאני מתפרץ ...

ישבתי לי וקראתי את כל השרשור הדי נחמד הזה , וניסתי להבין אם יש משהו שמציק לי, אז בסופו של דבר הגעתי להודעה הזאת ויש כמה דברים שמציקים לי: 1.כשמיפלגה ,כל מפלגה משינוי ועד ש"ס לא מכלילה במצע שלה דעה על הנושא המדיני כל מה שהיא עושה זה שהיא לא מתחייבת לנקוט צד זה או אחר , אין באי הצהרה כזאת משום לחייב אותה להיות מאוזנת בעניינים מדיניים, לדוגמא הזיגז המדיני של ש"ס שהצטרפה למששלות ימין ושמאל ועשתה מה שהיה נוח לה באותו רגע כדי להשיג דברים לציבור שלה. זה לגיטמי במשחק של הדימוקרטיה. 2. חוקי דת: אני לא מכיר מקום אחד בארץ , חוץ מחיפה שבו אני יכול לנסוע בתחבורה ציבורית בשבת וחג! זאת הכפייה הדתית בצורתה הגרועה ביותר. בואו נחזור כולנו כמה שנים אחורה לתקופה בה לא היו רשיונות בכיסנו או בכיסי חברנו. מי מאתנו שרצה לצאת לבלות מחוץ למרחק הליכה (מה שרוב מקומות הבילוי...) נאלץ לשלם למוניות או להסעות מאורגנות או לנסוע עם הוריו, מה שלא קיים בשום מקום אחר בעולם בו האוטובוסים והרכבות עובדים כל השנה. אני מסכים כי יש יום אחד בשנה שבו לא תהיה תחבורה ציבורית כלל , ביום הכיפורים כמובן בו צריך להמשיך ולסגור גם את בתי העסק. ובכך הגעתי לדוגמא השניה שלי : אני לומד בחיפה אבל בית הורי ביבנה , מה לעשות שאת רוב ההוצאות שלי אני עושה עם הכסף של הורי ולידם באיזור המרכז. תסכימו איתי כי יש לי בשביל זה את יום חמישי שאני מגיע הביתה ואת הסוף שבוע , אך אבוי , אין חנויות פתוחות ברוב הקניונים בארץ כי ככה קובע החוק שאוסר פתיחת בתי עסק בשבת , שוב כפייה דתית! יש עוד דוגמאות רבות וכל אחד יכול לחשוב עליהם כרצונו , אבל rodsh איך שאתה ענית לעניין חוקי הדת היה דמגוגיה , ואם יורשה לי לשפוט לא טובה במיוחד. אתה לא עונה על הדברים השוליים של הטענה כשאתה מגיב עליה , תגיב לעיקר ולא לטפל בבקשה. אני לא תופס מעצמי דתי או אחד שמבין גדול בהלכות הדת אבל אני מסכים איתך שיש בורות רבה מאוד אצל אחוז גדול מהאוכלוסיה לדבי המסורת היהודית , ואת זה צריך לשפר בחינוך אבל בשום אופן לא בכפייה. כאחד שהתחנך אצל משפחה מורחבת מסורתית שלקחה על עצמה להראות לי את היהדות המסורתית והדתית , לפעמים אני עומד נכלם מול ידע אפסי של אנשים לא דתיים. ועוד הערה קטנה מאוד , סגנון חייהם של האורתודקסים אכן השתנה מאוד במאתיים השנים האחרונות , אבל אפשר גם להגיד את זה על כולנו. הבנתי שסיימת את לימודך בטכניון , אז שיהיה שבוע טוב בכל מעשי ידך.

אני בא לכתוב תגובה...

ומגלה שהיא כבר כתובה. פשוט הוצאת לי את המילים מהפה. ההבדל היחיד הוא שאני עמדתי לציין כחוק דתי שלא אמור להתקיים את העובדה שאין בישראל נישואים אזרחיים, אבל הדוגמא שלך לא פחות טובה. ושתי הערות ל rodsh בקשר לשינוי, האחת היא שבאמת רבים מהמצביעים של שינוי חושבים כמו בפרסומת של ה-
, שהמצב המדיני לא ישבור אותנו אבל המצב החברתי יהרוס אותנו. ומכאן אני מגיע לעניין השני שאומר שכמה שלא תתעקש שינוי זה לא רק אנטי-דת ואנטי-דתיים. הם עוסקים גם בעניינים של חינוך ותרבות, כלכלה חופשית, איכות הסביבה ודאגה למגזרים שונים (סטודנטים, גמלאים וכד´). ושוב אני מפנה את כל המעוניין לדף עיקרי שינוי באתר של שינוי.

יש לך טעות אחת קטנה

המצע של שינוי לא מתבסס על עקרונית אנטי דתיים כלל וכלל, הוא מתבסס על עקרונות אנטי חרדים ועקרונות חופש הדת והאמונה.

rodsh

New member
לשינוי אין צורך המצע...

טומי לפיד רק צריך לומר: "החרדים הפרזיטים הם עלוקות ולכן צריך להחזיר את ירושלים לפסטינאים"

שינוי !? שמאלה?!

טומי לפיד הוא פאשיסט גזען שחרט על דגלו מטרה אחת והיא להוציא ציבור שלם אל מחוץ לזירה הפוליטית בישראל. מלבד זאת, מפלגתו אינה אלא קומץ של ימנים מושחתים ושונאי ערבים. שינוי לא ראויה להיות מסומנת בשמאלה של המפה הפוליטת: מפלגת שמאל לא מוקיעה ציבור שלם ונלחמת בכל החלטה שלו, אלא פועלת לשוויון חברתי בין כל המגזרים בחברה. שינוי אמנם נמצאת באופוזיציה, אבל גם הר פיהרר ליברמן, וסגניו הר רייכסמארשל בני איילון ואפי איתם שורצים באופוזיציה.

למעלה