בחירות

יוסי99

New member
תשובה פורמאלית ואחת פחות..

הפחות פורמאלית: החלטות ביהמ"ש העליון הן אכן לעתים קרובות BS. והפורמאלית: א) כל זכות, אפילו זכות יסוד כגון חירות, לעולם אינה זכות מוחלטת. יש לה גבולות, שנובעים בד"כ משני דברים (לאו דווקא רשימה סגורה): 1) זכותו של האחד מסתיימת היכן שמתחילה זכותו של האחר 2) התנגשות כללית בין זכויות, המביאה לאיזון ושקלול. כמו כן, אפשרות לפגוע פגיעה מידתית וסבירה בזכות, ע"פי רצון המחוקק, על מנת שלא יהיה כבול לגמרי ע"י חוקה\זכויות יסוד. ב) באשר לשאלת השוויון - זוהי שאלה נפרדת. אכן, נראה כי הפטור לתלמידי ישיבות הוא בעייתי מבחינה חוקתית. אמנם הזכות לשוויון אינה מעוגנת מפורשות ב"חוקה" של ישראל, יחד עם זאת ביהמ"ש העליון נוטה לראות אותה כחלק מכבוד האדם, המעוגן בח.י. כבוה"א בחירותו (אגב בניגוד לרצונה המפורש של הכנסת, שהשמיטה את עקרון השוויון בכוונה מהחוק.. ). פגיעה בזכות מוגנת אפשרית, אך צריכה לעמוד בתנאי ס´ 8 לחוק היסוד, הידוע גם כ"פסקת ההגבלה". תנאים אלו עניינם חוק מפורש של הכנסת, התאמה לערכי מדינת ישראל(יהודית ודמוקרטית בהתאם לעקרונות מג´ העצמאות), תכלית ראויה ומידתיות האמצעי. כפי שאתה רואה, בהחלט אפשר להכיל תחת תנאים אלה הגנה לפטור לתלמידי ישיבות(למעט העובדה שזה לא היה בחקיקה עד עכשיו). יחד עם זאת, כאמור, נראה שזו תהיה הכרזה מאד מלאכותית, וישנה אפשרות ממשית, לומר כי הפטור עומד בסתירה לאמור. ביהמ"ש נתן אורכה למדינה להסדיר את העניין לפני שיפסוק, שכן אתה יכול לנחש ששופטי העליון מאד מעוניינים שלא להכריע בעצמם בסוגיה. מה עשתה המדינה? העבירה "חוק עוקף בג"צ", הלא הוא "חוק טל". יש לציין שהדבר לא מונע ביקורת שיפוטית, אבל כיוון שהדרגה הנורמטיבית של ההסדר הועלתה מתקנה מנהלית (אם אני לא טועה), לחוק מפורש של הכנסת, הדבר יותר בעייתי. כמו כן נקבעו שם כמדומני הסדרי גיוס סמליים כאלו ואחרים. לסיכומו של דבר אפשר לתקוף את החוק החדש, אבל בהיותו חוק מפורש, שהאמצעים בו יותר מתונים ממה שהיה עד כה, קשה לראות את ביהמ"ש מלכלך את ידיו ב"מלחמה" נגד הכנסת. * סביר להניח שיש כמה טעויות בהסבר הנ"ל.. אין לי כוח לתקן כי לא ישנתי מזמן..

J3di

New member
כולנו פה עשינו בגרות באזרחות אז

בואו נפסיק לזיין אחד לשני תשכל כולם יודעים שיש כמה גישות למדינה המסריחה הזאת וכל אחד רוצה שזה ינטה לטובתו הדוסים רוצים מדינת הלכה, הערבים רוצים מדינת כלל אזרחיה, והשאר מתכווחים על מה שבניהם, אז בואו נחסוך לעצמינו את ההסברים של "אתה לא הבנת את מה שאמרתי" או "אתה לא מבין את ההבדל בין זה לזה" וכו´... אז במטוטה ממכם, חלאס !

יוסי99

New member
וואי - עשית בגרות באזרחות.. ?

איך פספסתי את זה.. אני אמנע מלזיין לך את השכל, ואסביר לך בפשטות. מעתה והלאה, חסוך מאיתנו את חכמתך כי רבה היא. פשוט מאד, אני באופן אישי אחרי שקראתי 3-4 הודעות שלך, הולך להתעלם מכל מה שאתה כותב. אז אנא ממך, לטובתי ולטובת עוד כמה אנשים שאני בטוח שמסכימים איתי, תמצא עיסוקים אחרים מאשר להתערב בדיונים של אחרים. פשוט חבל על הזמן שלוקח להוריד את זה מהרשת. שלום, ולא להתראות.

J3di

New member
לא באתי לכאן לריב

אין צורך להיות ציני, שכתבתי את ההודעה לא התכוונתי אליך בפרט, אלא כללית לכל הדיון הספציפי הזה שהוא, לפי דעתי, טוחן מים. אתה לא מסכים, תענה, תגיד שאתה חושב שאני טועה, אבל למה לתקוף ככה ? דבר שני, אני לא בא לריב איתך, אם אתה רוצה להתעלם ממני בבקשה אני לא מכריח אותך לקרוא מה שאני כותב, או כל אחד אחר. אם ההודעה הקודמת שלי הייתה בוטה מידי, אני מתנצל. עמכם הסליחה...

יוסי99

New member
כנ"ל

יחד עם זאת, פלטרון שאל שאלה שיש לה תשובה מסוימת, שעם כל הכבוד לבגרות באזרחות, לא שם נמצאות התשובות הרציניות לשאלה. ובכלל, ייתכןשזה דיון מהטחונים ביותר בעולם, ושאלות הכי משעממות, אבל מי שהעלה אותן כנראה שהתכוון לעורר דיון ולא לעלות אותן בשביל לשעמם אותך. להבא, תשתדל לנקוט בלשון מתונה יותר, או בכלל לא להגיב על שרשור שלא מעניין אותך - יכול מאד להיות שאת מישהו אחר זה דווקא נורא מרתק למה חגבים עושים את זה בליל ירח מלא ...

J3di

New member
רשמתי לפני את דבריך

ואקח אותם לצומת ליבי, שוב אני מתנצל על כל הודעה שכתבתי שפגעה בך/אחרים.

ofirgaon

New member
לא כולם

אני את מה שאני יודע באזרחות זה בגלל שעזרתי לחברה שלי ללמוד לבגרות שלה (כלומר קראתי, למדתי, והסברתי לה).

ramil

New member
קודם כל תרגע...

ודבר שני - "שיוויון זכויות" לא אומר בהכרח "חופש בלתי מוגבל". להיפך - חופש לא מוגבל, פירושו גם החופש שלי להיכנס אליך הבית ולקחת את הוידאו והדי.וי.די.. חברה (כל חברה) בנויה על הגבלה של החופש, כדי לאפשר חופש לכולם (תומס הובס קרא לזה "האמנה החברתית"). בישראל, אם נחזור שניה לצבא, כדי לאפשר לכל אחד זכות (שווה!) לחיות, מן ההכרח להחזיק צבא, ולצורך זה לקיים חובת גיוס (שווה!) לכל התושבים. פטור מגיוס לנשים דתיות או נשואות, הסדר דחיית הגיוס המתמשכת לחורי ישיבות, וההימנעות מגיוס ערבים (אגב, ללא כל עיגון בחוק!) - כל אלה כבר בעיות אחרות.

H20

New member
שאלה לי אליך, בתור יועמ"ש הפורום

למה ניתן פטור משירות חובה לנשים נשואות (ללא ילדים)? אני מודעת לזה שמדובר במספר מקרים שולי, שלא ישנה הרבה, אבל זה עדיין מסקרן אותי...

Amirmel

New member
היסטורית

לא רצו לפגוע בהקמת המשפחה. אז למה לא גברים - כדי שלא יתחמקו (וצריך לזכור שגיוס חובה לנשים הוא רעיון ישראלי שפותח בחברה די שמרנית)

ramil

New member
שריד לתקופה פטריארכלית חשוכה...

אין הסבר הגיוני, מעבר לכך שנשים נשואות צריכות לטפל בבעל, לנקות את הבית, לבשל ולגדל ילדים....

פלטרון

New member
קודם כל .. נרגעתי ../images/Emo13.gif

עזוב , לא הייתי עצבני עליך מלכתחילה ... מישהו אחר עיצבן אותי שעה קודם לכן .... ונרגעתי מאז
ואם הבנתי נכון את דבריך, אתה אמנם לא מציין זאת במפורש, אך אתה די מסכים איתי ( בכללי ) . גם אני חושב ( ויודע ) שזכות איננה זכות , אלא אם היא מוגבלת (ע"י זכויות אחרות, ע"י החוק ועוד.. ). עם זאת, השוויון (זכויות וחובות) במדינתנו איננו מתקיים, וגם על כך נראה שאנו מסכימים . לרגע לא התקוממתי כנגד חובת הגיוס, שהיא הכרח במדינתנו הקטנה והמאויימת. אבל, הפטורים שאינם מתוך עניין אמיתי , אלא פוליטיקה נטו, הם הfuck המעצבן של המערכת הפוליטית במדינת-ישראל. ואם כבר - שאלה נוספת : ----------------------- אמרת וציינת כאן יותר מפעם אחת - ללבוש מדי צה"ל, כאשר בן-אדם איננו חייל בשירות (חובה או קבע) הינה עבירה על החוק. ומה בדבר הדובון ? אתה רוצה לומר לי שמי שלובש דובון ( נו המעיל הצבאי ההוא - ככה קוראים לו , לא ?? )עובר על החוק ? תודה פלטרון

= מסקנה:

ישראל איננה מדינה דמוקרטית, מעולם לא הייתה כזו ומעולם לא תהיה כזו, כל עוד היא נתונה במצב מלחמה תמידי.

ramil

New member
שולמית אלוני נתנה לנו הגדרה קולעת:

"דמוקרטיה טעונת טיפוח"

eitan007

New member
אני מתלבט בין ש"ס ליהדות התורה

סתם, סתם,רק רציתי שתהיה לי הזכות לרשום הודעה משלי ולא +1 למפלגה שכבר צוינה. האמת, אני מתכוון להצביע שינוי.

MishaB7

New member
../images/Emo42.gif

אחד השירשורים הארוכים בפורום (לפי מה שזכור לי) ודווקא
. מעניין...

שמש27

New member
מה חשבת ?

שאני לא בודק ? אני מכרתי את נשמתי לפורום הזה... חחח אז לא, הוא עדיין לא השירשור הכי ארוך (כרגע משהו כמו 92 הודעות) ואך לפני חודש היה שירשור (נדמה לי שהתחיל דרגון) עם יותר מ 105... ושניהם - אוף טופיק ! חחח טוב, זה ברור - יש נושא בעתודה שלא טחנו עד דק ?

למעלה