בחירות 2006

העניין הוא לא אישי אלא אידאולוגי

העבודה אם תצטרף לממשלה תבקש להוביל קו כלכלי-חברתי מאוד מסוים. כזה שמנוגד לתפישה הכלכלית-חברתית של שינוי. אם שינוי תישב בממשלה כזאת היא תוכיח לכולם שהיא באמת מפלגה חסרת עמוד שדרה. בכל אופן, אין לי ויכוח מולך. רוב האנשים ששוקלים להצביע מרצ בכלל לא מתלבטים בין מרצ לשינוי. אז אתם יכולים להמשיך לפעול חופשי.

ZEEVS1970

New member
כל עוד פרץ בראש העבודה זה לא סביר!

ראשית לפיד כבר אמר שהפער בהשקפת העולם הכלכלית בין שינוי לעבודה של פרץ הוא בלתי ניתן לגישור ולא מאפשר ישיבה יחד באותה קואליציה. מעבר לזה פרץ נחשב איש עם נגיעה למסורת ובהחלט מאוד מיודד עם גורמים בכירים מאוד בש"ס. אם לעומת זאת פרץ יודח אחרי הבחירות והעבודה תחזור להיות המפלגה המרכזית שהייתה בתקופת פרס אז בהחלט אפשרי שתשב עם שינוי אבל לא נראה לי שזה יקרה. לשרון לדעתי יש רק שתי חלופות: ממשלת קדימה מרץ עבודה חרדים וממשלת ליכוד שינוי קדימה. אני דווקא חושב שהוא יעדיף את הליכוד כדי לשמור לעצמו אופציה להתאחד איתם בחזרה בבוא היום. חוץ מזה את השמאל הוא לא צריך בקואליציה שלו,ממילא מובטחת תמיכתם במהלכים המדיניים שלו גם מהאופוזיציה.

פרץ כנראה לא יהיה בראש העבודה

וגם אם פרץ יישאר, הוא יהיה כבר ברווז צולע. אני לא זוכר מה לפיד אמר, אבל אני ממש לא חושב שהפערים אינם ניתנים לגישור, בייחוד שמי שיקבע את המדיניות הכלכלית יהיה שר האוצר. אני קראתי את הראיון עם ברוורמן ושום דבר שם לא נשמע לי קיצוני. התדמית שעשו לשינוי כמפלגה שנלחמת בעניים היא פשוט לא נכונה. שינוי נלחמת ב עניים מבחירה, כלומר מי שמחליט שעבודה היא לא בשבילו והוא צריך לשבת בבית וללמוד תורה ו\או לגדל ילדים על חשבון אחרים. האם שינוי תתנגד להגדלת קיצבאות לזקנים ולנכים? האם היא תתנגד לכפיית שכר מינימום? האם היא תתנגד להעלאה מתונה ומודרגת של שכר המינימום? האם פרץ יעמוד על הגדלת התקציב לישיבות ולתלמידי הישיבות? מעבר לסיסמאות, אני לא רואה (ואשמח אם מישהו יראה לי) נושא פרקטי שימנע משתי המפלגות לשבת יחדיו

ZEEVS1970

New member
אם פרץ יישאר הוא גם יהיה שר אוצר

הרי ברור לך שהוא יסכים לשבת עם שרון בממשלה אחת רק אם יינתן לו תיק האוצר כי זה משרת את האג'נדה שלו וממילא בתחומים אחרים אין לו הרבה מה לתרום. אם שרון יעשה את הטעות וגם יסכים לתת לפרץ תיק זה אז ברור שלשינוי אין מה לחפש בממשלה שפרץ שר האוצר שלה. פרץ מתנגד להפרטה ומעדיף לחזק את כוחם של האיגודים המקצועיים. אתה באמת חושב שזה משהו ששינוי תוכל להשלים איתו?!

אינני מרכיב קואליציה :)

תלוי באמת מה כמה ח"כים יהיו לשינוי וכמה לקדימה וכמה לעבודה ומהם האלטרנטיבות להקמת קואליציה. בכל מקרה, אם העבודה תקבל 15-18 מנדטים (כפי שאני צופה) פרץ יצטרך להגיד תודה אם לא ישלחו אותו להיות סגנו של מצנע בירוחם. הכח שלו לכפות על העבודה להשאר מחוץ לקואליציה יהיה מאד קטן ולדעתי הוא יסתפק בתפקיד שר התמ"ת או שר הרווחה.

אם אתה מייצג תובנות פוליטיות

אזרחיות במדינת ישראל, כי אז אין ספק שהתדרדרנו אל מקומות נמוכים במיוחד. העובדה שאתה מטיף לדפוס הצבעה לפיה אדם צריך לבחור במפלגה על פי סיכוייה להרכיב ממשלה ולא על פי מה שהיא מייצגת, מצביעה יותר מהכל על התדרדרות של היושרה הציבורית. אני מתחיל לחשוב שלא לחינם הכנסת מלאה בנבחרים שמלבד תיק של שר מה שפופולי בניהם ביותר הוא ...תיק פלילי. אחרי הכל, מה שחשוב, לפי תפיסתך, זה קודם כל שיהיה תיק... אחר כך כבר נראה במה מדובר...

eman70

New member
הדבר היחידי ששינוי השיגה זה לדפוק

את החרדים, וקצת את הערבים. אה, וקצת כספים ייחודיים לסטודנטים במכללה של רייכמן. אבל מה יצא לאזרחים בכלל ול"מעמד הביניים" בפרט מהישיבה של שינוי בממשלה חוץ מהשמחה לאידם של ילדים שהקצבאות שלהם קוצצו? כלום. אפילו את "ברית הזוגיות" בגרסה בה הם בגדו בבוחרים ההומו-לסביים שלהם, הם לא הצליחו להעביר. ובכנסת הבאה בכלל לא ברור שלשינוי יש יותר סיכוי ממרצ להיות בקואליציה. אם כבר אז אולי אפילו להפך (בגלל התאימות עם פרץ בנושאים הכלכליים).

ZEEVS1970

New member
איזה שמחה לאיד?!

באמת נראה לך היגיוני שילד חמישי יקבל יותר מ1000 שקל בחודש?! למה?! במה הוא יותר טוב מהילד הראשון או השני?! שינוי בסה"כ השוותה את סכום הקיצבה לכל ילד וזה הדבר הכי הגיוני בעולם. לפחות דייק בדבריך! ובנוגע לאוכלוסייה ההומו-לסבית תבדוק קודם מה מרץ-יחד עשו מספסלי האופוזיציה לפני שאתה מדבר על שינוי. לא חוכמה לבקר את שינוי שישבה בממשלה עם מפלגה דתית ומטבע הדברים זה הגביל במידה מסויימת את מרחב הפעולה שלה. וזה עדיין עדיף בהרבה מאשר לשבת באופוזיציה ורק לנבוח!!!

מה מרצ עשתה לטובת הקהילה

אפילו אם לרגע נוריד את כל ההישגים ההיסטורים של מרצ: ביטול חוק איסור משכב זכר, ביטול האפליה כלפי הומוסקסואליות בצבא, כל התקדימים החשובים בהכנסת פוליטקאים מהקהילה במועצות עירוניות וגם בכנסת.... אז גם ממושבה באופוזיציה מרצ העבירה תיקון לחוק זכויות החולה האוסר על אפליה על רקע נטייה מינית. זה יותר מכך ששינוי היו מוכנים למכור את הקהילה בשביל לשבת בממשלת שרון.

ZEEVS1970

New member
זה ניסוח מאוד מניפולטיבי

אתה אומר ששינוי מכרה את הקהילה ואני אומר ששינוי נאלצה לדחות או לשים בצד חלק מהדברים שרצתה לקדם עבור הקהילה וזאת בתמורה למלחמה בכפייה הדתית ובשיפור מצבו של מעמד הביניים. אף פעם לא קל לוותר על שום פסיק במצע אבל מפלגה שלא מסוגלת להגדיר לעצמה סדר עדיפויות לא תגיע בסופו של דבר לשום הישג. בדיוק כפי שמרץ הפרה בבוטות את הבטחתה לבוחר והלכה לשבת עם ש"ס בממשלת ברק כי סברה שהנושא המדיני חשוב יותר מהמלחמה בכפייה הדתית ככה שינוי העדיפה לספוג ישיבה בממשלה עם המפד"ל עם כל האילוצים הכרוכים בכך רק כי סברה שחשוב לבטל את משרד הדתות וכדי שסוף סוף תהיה ממשלה ללא חרדים ואפשר יהיה לבסס משטר יותר תקין במדינה. אז נכון שהקהילה איננה בראש סדר העדיפויות של שינוי בדיוק כפי שהיא גם לא בראש סדר העדיפויות של מרץ אבל הקהילה כן בעדיפות גבוההה ולפחות שינוי היא מפלגה יותר ישרה ציבורית ומעולם לא הפרה הבטחות מפורשת לבוחר. שינוי עדיין פועלת בכל הכלים העומדים לרשותה כדי לקדם גם אינטרסים של הקהילה ומקווה שאחרי הבחירות אם תיווצר קונסטלציה של ממשלה חילונית של קדימה הליכוד ושינוי יהיה קל יותר לממש זאת. למרץ לעומת זאת יש בעיה רצינית אחרי הבחירות כי ממשלת שמאל בהכרח תיצטרך גם שותפות חרדיות כמו ש"ס בממשלה ואז נראה כמה מרץ תצליח לעשות למען הקהילה!

eman70

New member
גם במה ששינוי נכשלה, היא מכרה את

הקהילה ההומולסבית. היא רצתה להעביר את "ברית הזוגיות" רק עבור זוגות של גבר ואישה, ולהשאיר את הזוגות החד מיניים בחוץ, בתקווה שאולי פעם בעתיד יהיה אפשר להכליל אותם. בכך הם יוצרים יש מאין אפליה נגד הציבור ההומולסבי. כמו כן, אם קודם היו הישגים רבים לזוגות חד מיניים דרך המעמד של "ידועים בציבור", ההישגים האלה היו מועמדים בסכנה, כי עם החלת "ברית הזוגיות" עצם המעמד של "ידועים בציבור" היה אמור להיפגע. ואפילו לא ברור שזה היה בכלל חיוני. אני בכלל לא בטוח שהוצאת זוגות חד מיניים מברית הזוגיות היתה עוזרת להעביר את זה. אולי אפילו להפך. אולי יהיה יותר קל לדתיים לקבל את זה דוקא אם המעמד הזה היה כולל זוגות חד מיניים, . הרי אם ברית הזוגיות הזו כוללת רחמנא ליצלן זוגות חד מיניים, בעיניהם זה בודאי לא כמו נישואין "אמיתיים".

ZEEVS1970

New member
שוב ניסוח מניפוליטיבי!!!

למה הכל צריך להיות "הכל או לא כלום"?! אפשר קודם כל להחיל ברית זוגיות על זוגות של גבר ואישה ואח"כ על זוגות חד מיניים. להיפך,מרגע שיצרת תקדים זה רק יהפוך את המלאכה ליותר קלה. לפעמים דווקא כשהולכים טיפין טיפין ולא בקיצוניות עם ראש בקיר אפשר להשיג יותר. אני בטוח שגם את מעמד ה"ידועים בציבור" אפשר יהיה לפתור חקיקתית לפחות זמנית עד שברית הזוגיות תחול גם על הזוגות החדד מיניים. אני חושב שהמטרה בכך שמלכתחילה הוציאו את הזוגות החד מיניים מברית הזוגיות איננה תמיכת החרדים שממילא לא יהיו מוכנים לשמוע על זה אלא דווקא שיכנוע של יותר חילוניים בכנסת לתמוך. בין החילוניים לפחות יש הרבה יותר תמיכה ואהדה לנישואים בין גבר ואישה שאינם דרך הרבנות מאשר תמיכה בנישואיי חד מיניים. הייתי רוצה שיהיה אחרת אבל זה תהליך התבגרות של החברה שלנו שלוקח זמן. בינתיים אם נצליח עם ברית הזוגיות במתכונותו הנוכחית זאת תהיה התחלה וכאמור לדעתי זה רק יכשיר את הדרך לשלב בעתיד גם זוגות חד מיניים.

eman70

New member
נניח שאתה הולך עם קבוצת חברים לסרט

וכשאתם מגיעים לקופה מתברר שאין מספיק כרטיסים לכולם. האם אתה תיכנס לסרט, ולא יהיה אכפת לך מהחברים שלך שישארו בחוץ? או איך תרגיש אם אתה זה שתישאר בחוץ? ולמה אתה כותב ש"אתה בטוח שאפשר" לפתור את מעמד הידועים בציבור? האם שינוי כשניסתה לקדם את "ברית הזוגיות" עשתה איזשהו צעד במקביל בשביל לדאוג לפתרון כזה? אנחנו לא מדברים פה על משהו היפוטתי, אלא על עובדות.

ZEEVS1970

New member
אתה לא יודע מה שינוי ניסתה לעשות

כי בתקשורת לא מפרסמים ניסיונות אלא רק הצלחות אז אל תגיד ששינוי לא ניסתה. אפשר להתווכח על כמות התשומות ששינוי שמה ועל זה שאולי יכלה לעשות יותר אך לדעתי בנסיבות הקיימות לא יכלה לעשות יותר. ולגופו של עניין בקשר לדוגמא שלך אענה לך כך. אם המטרה שלך בהליכה לסרט היא להיות עם חבריך בכל מחיר אז תישאר איתם בחוץ ולכו לשחק באולינג. אבל אם המטרה היא לראות את הסרט אז לא קורה כלום אם חלק יראו אותו היום וחלק יראו אותו מחר. גם אם אני זה שנישאר מחוץ לאולם הקולנוע אסכים לחכות עם הסרט אם אדע שבהסכמתי לכך שחבריי יכנסו קודם זה יקדם גם אותי לראות את הסרט אחר כך. והמבין יבין!!!

eman70

New member
בסה"כ השוותה?

האם עכשיו גם ילד ראשון מקבל 1000 ש"ח בחודש? זה לא שהיא השוותה, היא (או יותר נכון, ביבי בתמיכתה) קיצצה לכו-לם. אז לילד הראשון שקיצצו בקצבה שלו מה עוזר שלילד החמישי של משפחה אחרת קיצצו יותר?

ילדים לא מקבלים כלום

אולי צריך להבין שהקיצבה הזו איננה לילדים אלא להורים. אף אחד לא יכול לדעת אם הכסף הזה מגיע לילדים או למטרות אחרות. מי שילך לבקר את הבדווי ברהט עם ה 67 ילדים יראה שמאות אלפי השקלים שקיבל הבדווי כל שנה עבור ילדיו שימשו אותו לבניית בית מפלצתי עם בריכת שחייה ולקניית ג'יפים ומרצדסים מהודרים. בניגוד למצב באירופה שם יש ריבוי טבעי שלילי במדינת ישראל קצב הריבוי הטבעי הוא הגבוה במערב. לפיכך , המדינה לא צריכה לעודד ילודה ולא צריכה לתת כסף להורים כדי שיביאו ילדים לעולם. נהפוך הוא - אני הייתי מחייב כל זוג שנישא לעבור קורס בתכנון משפחה ותכנון תקציב משפחתי.

ZEEVS1970

New member
ותאמין לי שגם זה יותר מדי!

כמה משפחות אתה מכיר שבאמת ובתמים מחזיקות ילד חודש שלם על כ200 שקל?! אם זה היה תלוי בי היה צריך לבטל את קצבאות הילדים לחלוטין!!! כאבא שמגדל שתי בנות אני יכול להגיד לך שלא קיצבת הילדים היא מה שקובע לי איך אני גומר את החודש. אבל אם כבר יש קצבאות ילדים לפחות שיהיו שוות לכל ילד. אין שום סיבה הגיונית שילד ראשון יקבל פחות מאשר ילד חמישי ודווקא בגלל שכמו שאתה רואה אצל החרדים ואצל הערבים היו משפחות שלמות שהחליטו ממש להתפרנס מהבאת ילדים לעולם. ואכן כשילד חמישי מקבל מעל 1000 שקל זאת נשמעת עבודה לא רעה!!!

ניקא

New member
אז תעשה ילדים

הרי זה חלק מתפקידן של קצבאות הילדים, לאפשר לנו להגדיל את הריבוי הטבעי ולא לחשוב "הייתי מת לעשות עוד שני ילדים, אבל אין לי בטחון בכך שאוכל לדאוג לכלכלתם". ומי שדואג לכל הבריכות שנבנה מזה... וחס וחלילה שלא הבדוואים... אלוהים אדירים, מה אתה עושה פה בפורום? תתבייש

ZEEVS1970

New member
באמת אין כמו משפחות מרובות ילדים

10 20 הכל הולך!!! אח"כ אתה פותח עיתון ומגלה שילד במשפחה כזו נשכח באוטו ונחנק למוות. ובאמת מה הפלא כשאתה צריך כל פעם לבקש מהילדים שלך להתפקד לפני שאתה לוקח אותם לאיזה מקום. מצטער ידידי אבל הנורמות האלה פסולות בעיני לחלוטין. שים לב שמחקרים מוכיחים שככל ששיעור ההשכלה עולה כך שיעור הילודה יורד וזאת בדיוק הסיבה ששיעור הילודה במשפחות ערביות החל לרדת עם יציאתן של נשים ערביות ללימודים. זאת גם הסיבה שאני בניגוד אליך ממש אבל ממש לא מפחד מהסכנה הדמוגרפית. הייתי כאן גם לפני 20 שנה כשהפחידו אותנו שבשנת 2000 כבר יהיה רוב ערבי במדינה. נו?! ומה קרה מאז?! אבל טוב שעוד יש היום מפלגות שבונות על הזכרון הקצר של בוחריהן.

הרגת אותי עכשיו!!

לדעתך מדינת ישראל צריכה לעודד כל משפחה לעשות כמה שיותר ילדים בלי חשש לפרנסתם? מי מעוניין להגדיל את הריבוי הטבעי במדינה יותר צפופה מהודו וסין? מי מעוניין לעודד אנשים חסרי השכלה וחסרי יכולת השתכרות להביא לעולם ילדים בשרשרת? ומי יפרנס את אותם ילדים?

למעלה