בחירות העשור

rapgamer4ever

New member
בחירות העשור

ככל הידוע לרבים מכם, TNT מרימים סקר לגבי העשור האחרון בליגה. אני די מופתע שלא דובר על זה פה בזמן האחרון (או שלא שמתי לב?), אז החלטתי לפתוח את העניין הזה. כרגע יש הצבעה על משחק הפלייאוף הטוב ביותר משחקן בודד: http://www.nba.com/alldecade/vote1/ כשהמועמדים הם: -אייברסון עם נצחון החוץ ב-2001 בגיים 1 על הלייקרס, כשקלע 48 נקודות. - שאק עונה לאייברסון בגיים 2 באותה הסדרה עם 28,20 אליהם מוסיף 9 אסיסטים ו-8 חסימות. - דאנקן ב-2003 בגמר במשחק השישי, עם 21,20 אליהם הוסיף 10 אסיסטים ו-8 חסימות. - גארנט בחצי גמר המערב ב-2004 במשחק השביעי מול סקראמנטו, רושם 32,21 כולל 13 נקודות ברבע האחרון. - וויד לוקח את גיים 3 מדאלאס בגמר ב-2006 והופך את פני הסדרה. תוך כדי הוא קולע 42 נקודות. - לברון מנצח את דטרויט במשחק החמישי ב-2007 בגמר המזרח. 48 הנקודות שקלע מרשימות פחות מכך שקלע את 29 מ-30 הנקודות האחרונות של קליבלנד. למען ההגינות, ראיתי רק את שלושת האחרונים. עם כמה שהמשחק של גארנט היה עמוס באמוציות מבחינתי בתור אוהד מינסוטה, מבחינתי זה לברון בלי התלבטות. עם אחת מהופעת הפלייאוף הגדולות בכל הזמנים, ניצח לגמרי לבדו קבוצה במשחק שהיה עצמו אדיר מבחינת מתח. מאלה שלא ראיתי, אני מניח שההופעה של אייברסון גדולה משל שאק ודאנקן מהסיבה שהוא בא כאנדרדוג והצליח לנצח במשחק ענק את אחת הקבוצות הטובות בכל הזמנים, כשהייתה בשיאה. שאקיל ודאנקן באו מראש כפייבוריטים כבדים, ומנצחים את המשחקים גם בלי ההופעות המפלצתיות. הבחירה שלי בדומה לרוב הפרשנים היא לברון, שמשיג את היתרון על אייברסון פשוט כי הוא שיחק כדורסל טוב יותר ועשה את זה בדרמטיות הכי גדולה שיש. המועמדים לתואר השני והיוקרתי לא פחות, משחק הפלייאוף של העשור, הם הבאים: http://www.nba.com/alldecade/vote2/ - הלייקרס עושים קאמבק מול פורטלנד בגיים 7 ב-2000 ועולים לגמר ה-NBA. - הלייקרס מנצחים את סקראמנטו בגיים 7 ב-2002 אחרי הארכה ועולים לגמר ה-NBA. - סאן אנטוניו במשחק ששווה אליפות עם השלשה של הורי מול דטרויט בגיים 5 ב-2005. - דאלאס מנצחים את הספארס בגיים 7 בחצי גמר המערב ב-2006. - בוסטון ופירס מנצחים את לברון וקליבלנד אחרי דו קרב בין השניים בגיים 7 ב-2008. - שיקאגו לוקחים את משחק 6 מול בוסטון בפלייאוף האחרון אחרי 3 הארכות בסדרה הכי משוגעת שהייתה בעשור. האמת שקצת חסר לי הנצחון של הלייקרס על סאן אנטוניו ב-2004 עם הסל של פישר. בכל אופן בהצבעה הזאת ראיתי את 4 האחרונים מתוך 6 המשחקים. זו הצבעה באמת יותר קשה כי מצד אחד האימפקט של השלשה של הורי היה הכי גדול, מצד שני אני לא מבסוט על המשחק כי הספארס ניצחו. דאלאס-ספארס היה משחק אדיר עם המון המון תהפוכות אבל בסופו של דבר הוא לא היה שווה לדאלאס אליפות, שלא כמו 4 משחקים אחרים מ-6 המועמדים. שיקאגו-בוסטון פסיכי לחלוטין אבל פחות רלבנטי מהרבה סיבות. והדו קרב של פירס מול לברון ששניהם עם 40+ נקודות באמת היה יוצא דופן מהבחינה הזאת אבל המשחק עצמו לא היה ברמה מספיק גבוהה לטעמי. כך שמאלו שראיתי קשה מאוד להכריע. בכל אופן אני מניח שלייקרס-סקראמנטו ינצח את הקטגוריה הזאת. אתם מוזמנים לשתף פה בדעתכם לגבי 2 הקטגוריות האלה.

STEVE NASH

New member
לגבי הסל של פישר

אמנם הסל עצמו באמת אחד הרגעים הגדולים שהיו בNBA, אבל מצד שני המשחק עצמו היה די גרוע אם אני זוכר נכון.

WorldCenter

New member
חסר עוד המון פישר והורי

וגם ברייאנט במשחק מספר 2 מול דדרויט ב04 ובמשחק 1 מול אורלנדו השנה, כמו כן הסל של פישר השנה מול אורלנדו והסל מול סאן אנטוניו, בחשלק של הורי יש לו את השלשת ניצחון מול הקינגס באותה עונה אחרי שדיבאץ הדף אליו בטעות את הריבאונד , וגם ב2001 הורי הביא בפורטלנד עוד שלשת ניצחון.

rapgamer4ever

New member
מממ... אני לא חושב

קובי קלע אז מול דטרויט 33 נקודות. אי אפשר לומר שמדובר בתצוגה יוצאת דופן. מול אורלנדו השנה בגיים 1 אולי יש לו קייס, אם כי אני מעדיף כל אחת מ-6 ההופעות האחרות.

WorldCenter

New member
התכוונתי שהמשחק מול הפיסטונס

בגמר 04 צריך ללכת לאחד ממשחקי הפלייאוףך הגדולים שלו העשור, למקרות שהיה משחק מחורבן ומגעיל מהצד של הלייקרס הפיסטונס שיחקו מעולה וקובי הישווה בשלשה ענקית את המשחק להערכה ואחכ נתן עוד 2 שלשות אם אני לא טועה לגמור את הסיפור ו1-1 המשחק שלו מול אורלנדו התכוונתי לתצוגה אישית כמו שהבנת נכון.

somone14

New member
ההופעה בפיינלס של קובי

עדיפה משל ג'יימס בחצי גמר. אין מה להשוות הופעה לחצי גמר לבין גמר, אירועים שונים לגמרי, מבחינת כל מה שאתה רוצה. המג'יק של 2009 אוכלת בלי מלח את הפיסטונס של 2004, ואצל לברון זה היה חד פעמי, הופעה מקרית ופוקסית אם תרצו, עובדה שחוץ ממנה לא היה קרוב לשחזר הישג זה, בעוד קובי דפק 40 גם לדנבר ונתן עוד הופעות מרשימות. נ.ב אחרי התנתקות מוחלטת מ-NBA בשלושת הימים האחרונים (אילת, אךךך כמה כוסיות הכרתי
), הלילה קובי ב-GSW, התגעגעתי.

חחחחח, איזה ראייה סלקטיבית ../images/Emo6.gif

דטרויט ניצחה ב5 משחקים את הלייקרס 2004 שהיא קבוצה עדיפה בהרבה על הלייקרס 2009 שניצחה ב5 משחקים את אורלנדו 2009, אז מאיפה ההחלטה שאורלנדו מנצחים את דטרויט. אני רוצה לראות את הווארד משחק מול בן וואלאס בשיאו, אני בספק אם הוא היה נותן יותר ממה שהוא נתן מול גאסול/ביינום שגם זה לא היה הרבה. אבל פה לא מדובר על דטרויט 2004 אלא על 2007, שם היא כבר הייתה הרבה פחות טובה. אבל בסדר אתה אוהד קובי ומן הסתם הוא עדיף מכל מה שלברון עשה, אין מה לעשות...

somone14

New member
איזה חישובים מוזרים אתה עושה ואני סלקטיבי?

אחי אי אפשר לקבוע שהלייקרס 2004 טובים מ-2009. כמה אגו וחוסר כבוד היו בין השחקנים אז, אהבה בין קובי לפייטון לא הייתה מעולם, זה בוודאות, וזה היה אז תחילתו של משבר ביחסים בין קובי לשאקיל. האגואיזים חגג בלייקרס, אווירה רעה בחדר ההלבשה, בין המאמנים לחלק מהשחקנים, בקיצור - ברדק עצום שהשפיע על הנעשה בפרקט. ב-2009 כל אחד ידע את מקומו, הכימיה הייתה פנטסטית, כבוד בין שחקנים, אווירה בין אחים, ראית איזה פרגון היה בין כולם, קבוצה קבוצתית תרתי משמע. ואחרי כל זה, קח 10 סדרות בין הלייקרס של 2004 לזו של דטרויט, ול-LA לוקחים 9 מהם.

אז LA מנצחים את דטרויט בסדרה 9 פעמים

מתוך 10 ובכל זאת דטרויט הצליחו לנצח אותם ב5 משחקים? וואו, זאת סבירות ממש נמוכה...

somone14

New member
זה כבר דיון אחר

הנקודה שלי היא שהפיינלס זו במה אחרת לגמרי מחצי גמר, ולכן אני חושב שה-40 שלו, יחד עם 8 אס' (יותר מג'יימס) ו-8 ריב' גדולים יותר.

rapgamer4ever

New member
להסתכל על 48 הנקודות של לברון בתור מספר

ולהתעלם מאיך שהם הגיעו... קצת כמו להכניס את 81 הנקודות של קובי בתור משחק שמעלה ממוצע נקודות עונתי. חוץ מזה מלא טיעונים שלך לא קשורים לכלום. הופעה "פוקסית" של לברון- לא רלבנטי בכלל. המג'יק 2009>דטרויט 2004 זה אחד הדברים הכי פחות מבוססים ששמעתי. אוף דה רקורד, דטרויט 04' היא הקבוצה הכי טובה שיצא לי לראות לייב. גם ה-40 נקודות של קובי מול דנבר לא קשור בשום צורה, אפילו לא העקיפה ביותר.

Oxycodone

New member
אתה פשוט ליצן

דטרויט של 04 זו הקבוצה הכי טובה בעשור והם השפילו את הלייקרס כל משחק ומשחק חוץ ממשחק אחד פוקס שבריינט ניצח בשלשה ב2000 הלייקרס שלך ניצחו בפוקס את פורטלנד..שאגב גם בסדרה הזו היה שיפוט לטובת הלייקרס. .ב2002 הם רימו מול הקינגס - הקינגס זיינו אותם משחק משחק והשפילו אותם, במשחק 4 עם השלשת פוקס של הורי - כל הקאמבק של הלייקרס היה פייק השלשה מהחצי מגרש של וולקר הייתה אחרי הזמן בכלל. את משחק 6 כולם מכירים. ב2009 הפייקרים לקחו אליפות בזכות גאסול שבא לקבוצה תמורת כלום, חוסר מזל של אורלנדו וזה שחצי ליגה נפצעה !! סה"כ פרנצייס של חרטה ורמאויות בראשות אנס ששילם כסף למתלוננת

somone14

New member
תירגע ומהר

אני לא חבר ש'ך, דבר יפה. הלייקרס וסאן אנטוניו לקחו 3 אליפויות בעשור הזה, כ"כ דומיננטיות עם השחקנים הטובים בעולם, איזה דטרויט קבוצת העשור.. מכבד את ריפ, בילאפס וכל החבר'ה הנחמדים שם, אבל אף אחד מהם לא כוכב, לא היה כוכב ולא יהיה כוכב. זו הייתה אליפות מקרית וחד פעמית, הבלחה כזו של קבוצה שהכל מתחבר לה, והיא מנצלת את הבלגאן, במקרה הזה, של הלייקרים כדי לעשות אליפות. ולא חסרות דוגמאות של קבוצות בינוניות שעשו זאת בעבר... מפה להפוך את הפיסטונס לקבוצת העשור.. שיקום פה עוד אחד שיסכים לטענה הזו.. נראה. ולא נמאס לך להאשים את קובי באונס הוירטואלי הזה? יש'ך הוכחה? מה הקטע הזה בחיי.. כל הזמן אותו מנטרה מגוחכת..

WorldCenter

New member
הלייקרס לקחו 4 אלפויות

וכמו שאתם יודעים עם נתונים ומציאות אי אפשר להתווכח , הם ללא ספק מועדון העשור והקבוצה שהייתה להם מ00-02 היא קבוצת העשור.

לא, הראשונה של ס"א הייתה ב99.

גם לדעתי הלייקרס היא קבוצת העשור בגלל הפור שלהם באליפות אחת יותר אבל מצד שני היו להם 3 עונות בינוניות כולל פספוס פלייאוף אחד בניגוד לס"א שהגיעו לפלייאוף כל עונה. לס"א יש בממוצע 58 נצחונות וללייקרס יש של 53 נצחונות (שזה גם מרשים). בכלל ס"א לא ירדו כל העשור מ53 נצחונות לעומת הלייקרס שהיו להם עונת של 34, 42, 45 ו50. הלייקרס גם הגיעו פעמיים נוספות לגמר, אז בכל זאת הייתי נותן להם קבוצת העשור אבל בפער קטן מאוד מס"א...

Voice21

New member
למה אתה לא מכיר בעובדות?

אליפות של 2000 - פוקס של החיים מול פורטלנד שהייתה יותר טובה לאורך כל הסדרה - וגם פה השיפוט היה לטובת הלייקרס. מבחינתי זה אליפות של פורטלנד וראשיד. את 2001 לא ראיתי - אבל אני מניח שזו אליפות קלה בגלל החולשה של המזרח בימים אלו. אליפות 2002 - הקבוצה הכי טובה בליגה עם המאזן הכי טוב והכדורסל מסירות וקבוצתי הכי יפה של העשור - סקרמנטו קינגס הייתה אמורה לנצח ב5 משחקים שבהם הם הפגינו עליונות על הלייקרס. במשחק 4 - השופט של אותו משחק נמצא כרגע בבית סוהר - הסל של וולקר במחצית מחצי מגרש היה אחרי הזמן! כל הקאמבק של הלייקרס היה בזכות עברות תוקף של שאק ושיפוט לטובתם..אז אותו סל אגדי של האפס הזה הורי לא נחשב מבחינתי, אפילו קובי ושאק יודעים בלב שהקינגס יותר טובים מהם. במשחק 5 הקינגס ניצחו. במשחק 6 כל העולם ראה מה קרה שם: משחק הפלייאוף הכי שיפוטי אי פעם ועם אני לא טועה גם השופט הזה בכלא. אם אתה רוצה להתלהב מזה שיש לכם עוד טבעת בזכות שיפוט ועברות תוקף מכוערת של שאק...? שאגב לא יכל להתמודד עם האינטילגנציה של הקינגס..וולדאי דיוואץ עשה ממנו צחוק עם מסירות וגם הגבוהים המחליפים של הקינגס הגנו עליו טוב, פשוט הוציאו אותם על עברות שהם לא עשו. 2003 - כבר הספרס הגיעו לליגה ועשו סדר. 2004 - דטרויט ניצחה את הלייקרס 4 -1 כל משחק בלוואאוט......בלי עוררין בכלל. וכמה שאתה מזלזל בריפ? הוא חגג על קובי כל משחק וקלע לו על הראש. תגיד מה שאתה רוצה...חדר הלבשה או לא..אתה חושב שגארי פייטון ומאלון לא רצו טבעת? בסדרת הגמר אין סיכסוכים ואין נעליים, הם לא יכלו להתמודד עם ההגנה של דטרויט והמשחק הקבוצתי שלה וקיבלו בראש. אם אתה שם את דטרויט 04 מול הלייקרס הנוכחית הם לא מביאים לביינום ולגאסול לקלוע מעל 10 נק וגם זה בקושי. אגב דטרויט גם הייתה צריכה לקחת את 05..גם פה מדובר בסל פוקס של הנקניק הזה הורי. ב06 - דטרויט גם הייתה הקבוצה הכי טובה בליגה..ופרינס נחנק מול לברון ולא יכל לעשות כלום מול הגוף המפלצתי שלו. 07-08 - הקבוצה כבר נחלשה אבל עדיין הייתה מהטובות בליגה וניצחו מלא פעמים את הלייקרס במשחקי ליגה. אליפות 2009 - הלייקרס ניצחו בזכות טרייד שערורייתי, ופציעות של שחקנים בכירים בליגה. הם כמעט הפסידו ליוסטון, ומול אורלנדו שיחק להם המזל שנלסון נפצע והם שיחקו עם נלסון שחירב להם משחקים. ואורלנדו גם שמטו שני משחקים ממש טובים שלהם על ליי אפ של קורטני לי וכמה זריקות עונשין בודדות. לדעתי בסדרה חוזרת של אותו סגל משנה שעברה ואורלנדו עם נלסון בכושר...אורלנדו היו מנצחים בקלות. סבבה אליפות של הלייקרס..אבל אני אישית לא התלהבתי..לא חכמה עם גאסול וששאר המועמדות לכתר פצועות. הקבוצות הכי טובות בעשור : לדעתי הספרס ודטרויט : שהציגו הגנה ומשחק קבוצתי הכי יפה בליגה. לדטרויט קצת שיחק המזל אבל היא בהחלט הייתה אמורה לקחת עוד טבעות וסה"כ הפגינה שליטה מ03 עד 07-08. על הספרס אין מה להרחיב. ובתחילת שנות ה2000 צריך לציין את סקרמנטו קינגס ששיחקו את משחק ההתקפה והמסירות הכי יפה בליגה וגנבו מהם טבעת. רק אח"כ צריך לציין את הלייקרס שלקחו טבעות בזכות מזל לטובתם, שופטים ומשחק התקפה אגרסיבי כולל פאולים של שאקיל אוניל.

למעלה