מפזרת צלילים ברוח
New member
"בחירות" בחיים
שלום, חדשה
אני אדם רגיש, ובתקופה האחרונה יצא לי להיפגע מכמה אנשים, כולל ממישהו שהיינו דיי קרובים. יצא לי לשמוע לא אחת את הטענה שאנשים בוחרים אם להיעלב או לא, והיו מי שאיך נאמר - באו אלי בטענות על כך שנפגעתי מדברים שאמרו/עשו, וטענו שלא הייתה לי שום סיבה להיפגע ואם זה קרה זה כי "בחרתי" בכך, ובאותה מידה יכולתי "לבחור" שלא להיפגע. האמת שזה לא נראה לי. תחשבו על מצב שאדם שאני מחבבת ומחשיבה את דעתו, חוזר ומטיח בי עלבונות, לבד ובפומבי. נראה לכם שיש מה לבוא אלי בטענות שנפגעתי? ועוד במקרה שלא מדובר במשהו חד פעמי אלא בתרחיש שחזר על עצמו במשך תקופה? היו מי שאמרו לי שהיות שידעתי שמה שהוא טוען זה שטויות במיץ לא הייתה שום סיבה שאני איעלב. אני חושבת שזה לא קשור - גם אם אני יודעת למשל שאני חכמה, אם מישהו יבוא ויגיד לי עשרות פעמים בזו אחר זו שאני סתומה וטיפשה, יש גבול לכמה אפשר להתעלם. מצב אחר שקרה זה שאדם שמחשיב את עצמו כמבין עניין, שאל אותי כמה שאלות שבעיני הן דיי פוגעות, לטענתו השאלות נבעו מכך שניסה לעזור לי (הוא טוען שהוא למד קואצ'ינג). לדבריו אף אדם אחר שמכיר לא היה נפגע מהשאלות האלו (הוא שאל בין היתר אם היו לי אי פעם חברים ואם יש לי חברים, אני חושבת שזה דיי מעליב לצאת מנקודת הנחה שלאדם אין חברים ושמעולם לא היו לו, והיו עוד דברים בסגנון). אשמח לשמוע (לקרוא) מה אתם חושבים
שלום, חדשה