בחירה חופשית

Raja Sing

New member
אכן

רוב האנשים חרמנים משום שזו היא בדיוק הסיבה שהביאה אותם להתקיים, וחוזר חלילה

justchip

New member
למה באלימות?

אפשר פשוט לספק להם RNAi לגן המדובר ובכך לשתק אותו , אתם רואים תמיד טענתי של gene therapy יש מעלות.

הגנים לי

לא מצליחים להעיף אותי מהמיטה לפני אחת בצהרים
ולא משנה באיזו שעה אני הולכת לישון. וזה מעצבן, כי סידרתי לעצמי משמרות ערב כדי שיהיו לי בקרים פנויים לעשות בהם כלמיני סידורים. אנ'לא מבינה איך האיש שלצידי קם בחמש וחצי, אבא שלי קם כל יום ברבע לחמש, סבתא שלי בארבע וחצי כבר שותה קפה. ואצלי כבר שבוע וחצי יש קו טלפון אבל אין מכשיר כי אין לי זמן לקנות. ובכלל יש תחושה כזו של זמן שטס. שיש לי מלא מה לעשות, אני לא משועממת לשנייה אבל לא מספיקה כלום. אני יודעת, ניהול זמן, קביעת יעדים, מטרות ולו"ז וכאלה אבל מה שיוצא שאני עובדת-חיה 4 שעות-ישנה. מעסבן. טוב זהו ממחר. ובעניין התינוקות. זה מצחיק שתינוק זה גם מתאר איכשהו שם עצם וגם ציווי.

naty 1

New member
אם כבר, למה לצטט חלקי פסוקים?

גן נעול אחותי כלה, גל נעול מעיין חתום. הפיחי גני יזלו בשמיו, יבוא דודי לגנו ויאכל פרי מגדיו. באתי לגני אחותי כלה, אריתי מורי עם בישמי, אכלתי יערי עם דבשי, שתיתי ייני עם חלבי, אכלו רעים, שתו ושיכרו דודים. וגומר. פסוקים כדורבנות משוחים בשמן הקודש, ומהיותר אהובים עלי. (למרות שאף פעם לא הבנתי מה עושים שם הרֵעִים ולמה להרוס הכל עם ההָפִיחִי, אבל שיהיה). כלל גדול בתורה אם פוסק הפסוק, אין מפסיק באמצעו והמתחיל במצווה אומרים לו גמור זו היתה פינת שטייט אין פוסי-ק לשבת זו (ובעברית, פסוק לי פסוקך, אבל באידיש זה נשמע הרבה יותר ר-טוב)

עונש

זה לא בהכרך גמול על מעשים רעים. הרבה פעמים העונש נועד לשמור על תקינות החברה. כך שלגנים ולבחירה אין קשר.

למעלה