בחירה בין שתי ערים באוסטרליה

donjuan11

New member
few points

first, if u have an offer from brissie go ahead. its only a PhD and u can move afterwards.

Brisbane is nice, its up and coming, more and mroe people moving there , it has a not too bad vibe but the coffee still sucks.
you have nice access to all the qld nature activities and the weather is warmer. if you going to UQ the neighbourhoods there are young and there is always somehting going on,
so dont be locked on melb, although it is still the best city in the world!

אוף אני אוהבת קפה...:(

מסכימה אתך בגדול, אבל עדיין יש כמה דברים שמדאיגים אותי
- היחס למהגרים, למרות שאני מניחה שזה לא כמו "פעם"
- הצחיחות התרבותית
- אוכל אנגלוסקסי גרוע\קפה גרוע
- העובדה שרצינו למלבורן. כשעושים צעד כ"כ גדול, ולרוב לא קל, יש טעם ללכת בדיוק לאן שרצית - זה נותן יותר אורח רוח ועמידה מול כל הבעיות הנלוות להגירה. בבריסבין, מה לעשות, לא נחיה ב"לב שלם"
- נכון שאחרי 4 שנים נוכל לעבור, אבל עכשיו אנחנו זוג בלי ילדים, ואולי קצת חבל לבזבז את שנות החופש האחרונות האלה ב...נתניה :)

donjuan11

New member
actually

the cultural rise in brisbane is way bigger than melb these days. Brisbane is trying its best to attract young generation of people and improve its cultural image and its evident. Melb has its style, and traditions but it doesnt aim to change its image.

your "last" free years in brissie be just fine - spend every weekend hiking in QLD and access to the reef.

as for netanya - all the rich european going to spend their holidays in netanya.it must not be as bad

טוב אנ אפשט את השאלה - בריסבן דומה לקנברה?

במהלך הטיול שלנו פה באוז, שתלווה בקריאות "וואו" שלוש פעמים ביום, תכננו לנסוע ל jervis bay (וואו!) אבל בגלל תחזית של סופה של 3 ימים, והעובדה שהיינו בקמפר-וואן, החלתנו לחתוך פנימה שם התחזיות היו רגועות יותר.
הגענו לקנברה.
עזבו שישנו בערך בבית זונות לילה ראשון, עד כדי כך ששקלנו לחזור לישון בקמפר שחנה ברחוב...זאת פשוט עיר מזעזעת!
הכל אפור, הכל בטון, נראה כמו אוניברסיטת בן גוריון למי שזוכר, רק בלי השמחת חיים.
האגם באמצע - המקום הראשון באוז שהיה פשוט ריק מאדם!
במלבורן בצהריים הפארקים מלאים אמהות עם עגלות, בסידני הגנים מלאים מעובדי משרד חתיכים עושים ספורט, בכל מקום ראינו עשרות אנשים, בחוץ, רצים, מטילים, שותים קפה. ושם - דממה, כמו אחרי פצצה גרעינית.
אפילו האוכל היה מזוויע, רק ג'אנק, שום דבר שמושך את העין.
בבקשה תגידו שבריסבן לא כזאת....:)

loadbalancer

New member
ממש לא

בריסביין אחלה עיר עם הרבה מהגרים והרבה תרבות קפה ואוכל טוב ומגוון
זה עיר של למעלה מ1.6 מיליון איש כך שיש הכל מהכל
יש בבריסביין שכונות מאוד לא טובות בעיקר בדרום העיר(יצא לי לעבוד שם תקופה) אבל זה לא משהו שונה מכל עיר אחרת או משהו שמשפיע באופן משמעותי על המרקם הכולל של העיר
תשובות לא תמצאו כאן כי כנראה צריך להיות ולהרגיש ובטוח לא מאנשים שביקרו יומיים בבריסביין.
העיר קרובה יחסית לסידני ולרוב האוכלוסיה באוס' בעיני עדיפה בהחלט על פרת'

tal6peled

New member
נראה שאת פשוט לא רוצה את בריסבן

השאלה מה את מחפשת דוקטורט או מקום לגור? הכוונה מה עדיפות ראשונה?
נראה שאת ממש רוצה לעבור למלבורן, ביקרתי בה עיר יפה ונחמדה אבל אני לא ממש מכירה
אני בבריסבן ב UQ שהיא אוניברסיטה מצויינת יושבת על הנהר המון ירוק ושטחים נרחבים
בריסבן ׳העיר׳ היא מאוד קטנה ורוב השטחים הם פרברים, אבל היתרון הוא שיש הרבה שטחים פתוחים, פארקים יש כאן טבע קרוב (קרוב במונחים אוסטרלים) ורוב האטרקציות המדהימות כמו Fraser Island, בירון ביי וכו נמצאות כאן
יש גם תרבות, אני לא יודעת אם בקליבר של מלבורן אבל יש הופעות ומקומות בילוי והצגות ומועדונים וכו וכו.
בריסבן היא עיר מצויינת למשפחות, אמרת שאין לכם ילדים אז אולי זה לא ממש משנה לכם אבל לידע כללי.
אני יכולה להגיד לך שהצבע השולט בבריסבן הוא ירוק (ולא אפור) ויש המון טבע מסביב וגם בתוך העיר, אם תגיעי לכאן אני אקח אתכם לראות קנגרואים ממש בתוך העיר.
למילה אחרונה
דוקטורט הוא רק שלוש-ארבע שנים אבל בתור מישהי שעושה דוקטורט עכשיו אני חייבת להגיד לך שזה לא רק וזה די הרבה שנים ואת צריכה להיות מרוצה מהמנחה והתחום והמחקר כדי להנות ואם אין לך את זה אז לא ממש משנה אפוא את.
את מוזמנת לכתוב לי אם את רוצה לקבל עוד מידע אם תחליטו לבוא

The Skype

New member
תודה לכל מי שהגיב

עזרתם לי מאוד!

מה שבמיוחד הייתי רוצה לדעת זה איזה אטרקציות מיוחדות יש בכל עיר, איזה עיר מתאימה יותר לצעירים? מבחינת מקומות בילוי וחיי לילה למשל. ואיזה טיולים מעניינים אפשר לעשות מכל אחת מהערים.

תודה מראש לעונים

Mum of 3

New member
וואו, לגבי טיולים יש מלא. גם טיולי יום וגם

טיולים יותר ארוכים. תסתכל באתר שלהם
http://www.visit-queensland.com/
טיילנו שם המון. לפני שהתחתנו, אחרי שהתחתנו, עם ילדה אחת, שתיים וגם שלושה. יש מלא מה לעשות. זו מדינה ענקית. ה highlights לפי דעתי זה Daintree , Whitsundays (islands ), barrier reef , לסופי שבוע ואפילו יותר כל האיזור של ה Sunshine Coast, הפארקים ב Gold Coast, ומשם דרומה, בערך שעה נסיעה לByron bay שזה בצפון של NSW, מהמם. www.seaworld.com.au
www.wetnwild.com.au
www.movieworld.com.au
www.dreamworld.com.au
זה כל כך זול לטוס מסידני לבריסבן שיצא לנו להגיע לשם מלא פעמים. גם Zaske עשה שם טיול רציני אז אולי הוא ישמח לשתף.

לגבי בילויים, אני לא מקומית אז אין לי מושג. כשהיינו בריסביין הסתובבנו בעיקר במרכז ב Southbank,
www.visitsouthbank.com.au

Tyr Y

New member
לא מומחה, אבל...

אני אסייג ואפתח בזה שאני גר בבריסביין רק חודש בינתיים, אבל אני צופה 3 שנים מעולות עד סיום הדוקטורט.
האווירה סביב האוניברסיטה כיפית וצעירה. לכל אורך הנחל יש ספורטאים (רצים ואופניים), הרבה פארקים ובתי הקפה תמיד בתפוסה חצי מלאה עד מלאה.
מבחינת יציאה, "ווסט-אנד" היא השנקין המקומית, עם הרבה מוזיקת ג'ז חייה בפאבים והיפסטרים על ווספות ולבוש רטרו.
בנוסף, וזה כבר משמועות ולא מניסיון אישי, חיי הלילה מתמקדים ב"פורטיטיוד וואלי", ובמרכז העיר ("סי.בי.די"). סביב האוניברסיטה יש בארים של סטודנטים (אני מכיר אחד ב"טוונג" שנקרא "ג'יי.ביי") ומרכזי קניות. יש שוק בשבתות ב"ווסט אנד", והוא צמוד ל"סאוט'-באנק" שם יש חוף מלאכותי שבד"כ מלא בסופי שבוע במשפחות עם ילדים. שם גם יש ריכוז של התיאטראות והמוזיאונים המקומיים.

Tyr Y

New member
זה כי אני כזה טיפוס מגניב

אפילו יחסית ל"נתנייתי" של אוסטרליה.
התלבטתי מאד אם להגיב או לא, גם בגלל שאני חדש בבריזביין וגם כי עוד לא הייתי באף עיר אוסטרלית אחרת אז אין לי מדד להשוואה.
אבל נראה לי שמנקודת מבטי, מי שרוצה ליצור לו פב בבריזביין "בועה" צעירה ובליינית לא יתקשה, וגם מי שמחפש חיים רגועים יותר. לפי דעתי, ומתוך שיחות שעשיתי עם ישראלים אחרים פה, דווקא אלו שבאמצע יתקלו פה בקשיים. יכול להיות שזה משהו כלל-אוסטרלי, כי נראה שהאוכלוסייה פה היא כזאת - הרבה צעירים ילדותיים וחובבי מסיבות ואלכוהול, הרבה מבוגרים שקטים שצריך לקבוע איתם דברים חודש מראש (שהם גם חובבי אלכוהול) ומעט מאד באמצע.

למעלה