בחירה בין שתי ערים באוסטרליה

The Skype

New member
בחירה בין שתי ערים באוסטרליה

שלום לכולם,

בסביבות מאי אני מגיע לעבוד באוסטרליה לתקופה.

הוצעו לי שתי ערים שביניהם אני צריך לבחור. הערים הן פרת' ובריזביין.

מכיוון שאין לי ידע מקדים על אף אחת מהן, אשמח לשמוע מה יש לכל אחת מהערים להציע, מה היתרונות והחסרונות של כל אחת מהערים, ומה אתם באופן אישי חושבים.

תודה מראש על העזרה

ההבדל בין בריסביין לפרת

הוא שעה עד סוף מרץ , לאחר תום שעון הקיץ שעתיים.

wild west

New member
שלילי

אין שעון קיץ לא בקווינסלנד ולא במערב אוסטרליה.
ההבדל שעתיים בכל השנה.

wild west

New member
כמה נקודות

קודם כל, אני לא הייתי בבריסביין אז אני לא ממש יכול להשוות, אבל בכל זאת כמה נקודות
- לבריסבין יש יתרון גדול של קירבה יחסית לאטרקציות וערים אחרות במזרח אוסטרליה. פרת' מבודדת והטיסות לסידני או מלבורן יהיו יותר יקרות ויותר ארוכות.
- מזג האויר בפרת' יותר יבש, ולכן בגדול יותר מוצלח (לא יותר מדי ימי סאונה, למרות שגם אלה קיימים)
פרת' נהנית כלכלית מפריחת תעשיית המכרות. היא העיר הגדולה היחידה באוסטרליה שנמצאת בתנופה כלכלית גם במצב הכלכלי של היום.
- למי שחשוב בית ספר יהודי לילדים - אין בבריסביין ויש בפרת'. הקהילה היהודית בפרת' וגם הישראלית יותר גדולה ויותר מאורגנת.
- אין בפרת' סכנת הצפות כמו מה ששטף את אזור בריסביין לפני שנה או שנתיים

אולי תפרט יותר איזה דברים חשובים לך?

Mum of 3

New member
לא מדוייק. יש בית ספר יהודי פרטי בבריסביין

http://sinaicollege.qld.edu.au/ . לא גרתי בבריסביין ולא בפרת׳. בריסביין היא העיר השלישית בגודלה באוסטרליה והיא מתפתחת מאוד מהר. מה שיפה שם זה השמש, האור. היא אומנם לא על חוף ים, אבל קרובה (שעה נסיעה פחות או יותר) לחופים של ה gold coast והSunshine Coast. רב העיר יושבת על הנהר. יש שם אווירה צעירה (יחסית לסידני). הייתי שם מספר פעמים אצל חברים שגרו בזמנו ב Auchenflower וב Southbank .
www.visitsouthbank.com.au
תסתכל במפה של אוסטרליה לגבי מקומות שמעניינים אותך ותסתכל בקישורים הבאים לגבי מחירי טיסות פנימיות. www.jetstar.com.au או www.virginaustralia.com.au
המיקום של בריסביין מצויין ויאפשר לך להגיע ל
whitsundays , barrier reef, drain tree, Sunshine Coast וגם לטוס לסופשבוע או יותר לסידני או מלבורן.

נצל"ש - בריסביין vs מלבורן...

או ממש התנגשות הטיטאנים

אז כן - יש PR כבר זמן מה, ועוד מעט צריך לעבור - אבל לאן, חביבי, לאן??

ביקרנו רק בסידני, מלבורן, וכל מה שביניהן. בין מלבורן לסידני אין ספק בכלל שמלבורן. אנחנו רוצים מלבורן.
הבעייה שמלבורן לא כ"כ רוצה אותנו. יותר נכון אותי. יותר נכון אני רוצה לעשות דוקטורט, ובזמן שאני רודפת אחרי המנחה ממלבורן, המנחה מבריסביין רודף אחרי. טוב לא ממש רודף אבל ללא ספק מעוניין, והכל שם מסודר, בזמן שהחבורה ממלבורן עסוקה בתסבוכות ביורוקרטיות, ולא ממש מזיעה לפתור אותן.

אבל מעבר לעניין הדוק - אני פשוט קצת חוששת מבריסבן - מה שמצטייר אצלי כנתניה (סליחה זסקה!) של אוז.
מה גם שהבנתי שאין שם ים! מילא במלבורן אין ממש ים, אבל יש עיר מדהימה שתפצה על זה. עיר אוסטרלית גם משעממת וגם בלי ים???
אז ככה:
- מה היתרונות של בריסבן על פני מלבורן? יש כאלה?
- יש מישהו שגר בשתיהן?
- האם אנשים שסה"כ אוהבים את החוייה העירונית ("תל-אביבים") ימצאו את בריסבן...נתניה?
- האם היא קרובה יותר ל"טבע" (outdoors) מאשר מלבורן? מלבורן יצרה עלינו רושם של עיר פחות ירוקה מסידני, שמוקפת שמורות נהדרות וחופים מדהימים.
אמנם אנחנו עכברי עיר, אבל גם טיפוסים די outdoorsy ... שיהיה במה להתנחם.
- ערסים. כמה? למה?
- עד כמה למהגרים יהיה קשה יותר להשתלב בבריסבין? לא בקהילה ישראלית או יהודית, אלה בכלל האוכלוסייה

אשמח אם אנשים פה יוכלו לתת כמה הגיגים....:)

zaske

New member
לא היית שם

אז למה ערסים? בגלל בפורום?
את מתכוונת ל bogans ? לא בדקתי כמובן כל שכונה ושכונה. יש שכונות בסידני (למשל) שאת לא תרצי לגור בהן. סידני זה לא רק המזרח והצפון (איפה שאני מעריך שרוב חברי הפורום שגרים בסידני גרים) - זה גם המערב. אז, בגלל "המערב הפרוע" (כמו שאמנון קורה לו) צריך להסיק משהו על העיר?
ב CBD בבריזביין (משני הביקורים שלי כתייר) ראיתי פחות bogans מאשר ערסים במרכז תל אביב. אולי בסידני היו פחות במרכז, מצד שני, היו כל כך הרבה יותר אנשים במרכז.
הים לא כזה רחוק מבריזביין.
לגבי שעמום - בריזביין הפתיעה אותנו לטובה הפעם - יש מה לעשות גם בשעות ערב , צריך לדעת איפה (אין ספק שברגע שמסתובבים עם מקומיים שגרים שם הרבה זמן, זה כנראה עוזר :) )
מסתבר שבגולד קוסט, שאם כבר היא אולי מזכירה את נתניה (ערסים, ים, וכו' , סתם סתם, פיירברג היתה מתה שנתניה תהיה גולד קוסט) חוץ מכמות בטון עצומה על בנייני מלון ופארקי שעשועים יש גם טבע לא רע בכלל ליד.
מה שכן, צריך לבדוק טוב מה לגבי תעסוקה לבן זוגך, ולא בהכרח להניח ש"יהיה בסדר" - יש לי תחושה שבאוסטרליה יש פחות משרות בתחום העיסוק שלו (יחסית לישראל).
אבל אני מניח שהוא בודק את זה כבר.
אני מכיר לפחות שני אנשים שגרו ב2 הערים תקופות לא קצרות, אחד מם לדעתי יתן מידע לא רלוונטי כי הוא גר בבריזביין כבר 20 שנה. לגבי השני - אולי הוא יציץ בפורום וישיב לבד:)

עוד תשובה מהתחת...

שואלים על בריזבן ומלבורן ואתה מלהג על סידני.
שואלים אנשים שגרים שם ואתה רק הסתובבת קצת ב YHA השכונתי.

בטח שלא ראית ערסים בבריזביין כי בשבילך ערסים זה יוצאי עדות המזרח וכאלה אין שם הרבה. וגם bogans אתה לא ממש יודע מה זה אבל זה מה זה קווול להגיד bogans יחד עם נו ווריז ומייט. אז אתה מרגיש סופר שייך.
בטח שיש מה לעשות גם בשעות הערב. קולס פתוח עד 12 בלילה ובטח הלכת לקנות אטריות שתי דקות לארוחת גורמה בערב.

מה? היו מרוקאים ופרסים בגולד קואסט? ככה מפוזרים בטבע? בטח עשו מנגל עם גופיה על האי תנועה.

zaske

New member
שמע, אתה ממש דביל

התגובה שלך לא ראויה להתייחסות. מכיון שאתה מאשים אותי (בלי קשר לאוסטרליה) בדבר לא נכון , זה הדבר היחיד שאני אגיב עליו בכל זאת -
אתה רוצה לחשוב שאני גזען כלפי ספרדים - תחשוב.
כמו שכתבתי בתגובה אחרת - ערסים יש מכל העדות, גם רוסים, ובתור אחד שלמד בטכניון , אני יכול להגיד שראיתי הרבה מאוד ערסים רוסים.
בשבילי קוף זו זה סטייט אוף מיינד, ללא הבדלים של דת גזע , מין ולאום.

גזעניקו,

כל מי שקורא את התגובות שלך בפורום יודע שאתה פשוט גזען. כבר מזמן כתב את זה פה קואלה ומאז עוד הרבה אחרים.

zaske

New member
ואגב טוני

הבחור שהתלווה אלינו בבריזביין, חי בה כל כך הרבה זמן, שבתקופה שהוא עבר אליה ממלבורן, אתה עוד היית קוף מצוי בישראל.

zaske

New member
עזוב אני מתנצל

קופים הם אחלה, ותכל'ס בעלי חיים באופן כללי הם יצורים טובים.
הקיצור, היית ערס מצוי בישראל כנראה בתקופה שההוא עבר. אני לוקח את מילותיי בחזרה לגבי הקוף.

כן שמתי לב

שאתה ניים דרופר. אתה מכיר כל מיני אנשים מהזה חשובים.
אפילו את ה"בחור" שחי בבריזבן עוד מאז שאני וכל שאר הפרענקים גרנו במעברה בדרום הארץ מנסים לממש את הסיבות האופורטוניסטיות שבגללן באנו לישראל....

עכשיו בוא נראה מי הדביל.
מי נותן פה כבר שלוש שנים עצות בשקל והיה צריך להחליף סוכנים באמצע התהליך תוך איבוד זמן וכסף?
מי הוציא ויזות ואח"כ היה צריך לחזור על התהליך תוך ביזבוז זמן וכסף?
מי עשה טיסות מיותרות הלוך וחזור כי אין לו אומץ לבוא אחת ולתמיד?

zaske

New member
אתה לא דובר אמת, ואתה יודע את זה

ונסיים פה את הויכוח (רמז לאמירות השקרים שלך - הסיבה לחזרה שלנו לארץ - ממש לא קשור לחוסר אומץ, ואתה יודע את זה, אפילו שלחתי לך מסר פרטי בעניין בעבר). כשאתה מתווכח עם מישהו או אפילו מתנגח כטרול, תשמור על רמה מינימלית של אמת.

גזעניקו,

איפה כתובות סיבות? כתובות רק עובדות. עכשיו תגיד איזה עובדה לא נכונה או אמיתית (עזוב תתרוצים בצד). נו, מי דביל?

הבנת הנכתב:

שאלת איפה כתובות סיבות - אני תמיד שמח לעזור לך להבין עברית, אפילו כשאתה זה שכתב את הטקסט:

"מי עשה טיסות מיותרות הלוך וחזור כי אין לו אומץ לבוא אחת ולתמיד?"

כל מה שמופיע אחרי המילה העברית "כי" הוא סיבה, ולא סיבה עובדתית אלא השערה שלך לגבי זסקה.

נו, מי דביל?

הו, Bogans!

הכוונה אכן היתה ל Bogans
ברור לי שה CBD נחמד, מצד שני אנחנו לא מתכוונים לגור ב CBD
לצורך העניין לדעתנו יש אכן הרבה יותר בוגנס בסידני מאשר במלבורן.
יש הבדל אגב בין בוגנס לאוכלוסיות נחשלות למיניהן בשכונות מצוקה.

לגבי עבודה לבן זוג - הוא ישב קצת על אתרים ולא ראה הבדל משמעותי בהיצע העבודה....

למעלה