בחינה מותאמת, עזרה.

veredzzz

New member
בחינה מותאמת, עזרה.

שלום אני בת 22 אובחנתי בעלת לקות למידה וגם הפרעת קשב וריכוז. המבחנים שעשיתי היו לפני גיל 16 לכן לא תקפים. אני מתכוונת לעשות פסיכומטרי ביולי, אבל אני חייבת לעשות איבחון לפני שאני שולחת את הטפסים להרשמה... עכשיו השאלות הן: 1. האם אתם חושבים שהזמן יספיק לי? 2. האם כדאי ללכת למכון מסוים (האם למרכז לבחינות והערכה יש רשימה של מאבחנים שהוא מקבל מהם?) ובכלל עוד אינפורמציה שמישהו מוכן לספק לי תעזור תודה מראש

nills1

New member
אז ככה

אהלן ורד. ראשית, כן - הזמן מספיק בהחלט. המרכז הארצי ממליץ להתחיל את התהליך כ- 3 חודשים לפני המבחן, וזה בדיוק עכשיו. שנית, לעניין המכון בו כדאי לערוך את האבחון, בזה לצערי אני פחות מבין. אי משער שניצן עושים את זה מצוין, אבל אני לא בטוח. כדאי באמת לשאול את המרכז הארצי האם יש להם המלצה בעניין. פשוט להרים אליהם טלפון. בכלל, אני ממליץ להכנס לאתר של המרכז הארצי ולקרוא שם כל מה שכתוב בנעיין. פרט לכך אני מוסיף רשימה מהבלוג שלי בנושא. היא תעזור לך להבין מעט יותר טוב במה מדובר (פחות בשלב של האבחון, יותר לגבי הבחינה עצמה). בהצלחה! אופיר

veredzzz

New member
ממש תודה

אני רואה המון חסרונות במבחן ממוחשב... אני מקוה שאני טועה ובכלל מקווה שיתנו לי הקלות מסוימות

nills1

New member
חסרונות ויתרונות

אהלן ורד. זה נכון, למבחן הממוחשב יש כל מני חסרונות. עם זאת, פרק הזמן הנרחב שיש שם לכל שאלה הופך אותו בכ"ז לכדאי (ברוב המקרים). במילים אחרות - ההנחה שלי היא שאם מישהו מצליח לקבל מהמרכז הארצי מבחן מותאם, זה כנראה יעזור לו וכדאי לו לעשות אותו. בהצלחה! אופיר

למעלה