בחינה היסטרית יותר?

1234191

New member
בחינה היסטרית יותר?

יש בחינה יותר היסטרית מהפסיכומטרי? ואני לא מתכוון לקשה יותר, כי אני לא מאמין שהיא בכלל קשה, אלא היסטרית. למשל כשהייתי במיונים של הצבא לתלפיות (ולא עברתי כי אני לא די מגניב) היו שם דברים קשים רצח, הכי קשם שנתקלתי בהם בחיי - אבל הם לא היו היסטריים - וזה כי הם לא נמשכו 3 שעות ועשרים דקות רצופות, הם לא היו עמוסים במלאןתלפים שאלות שלא קושורת אחת לשניה (ואם אכן היו כאלה זה לא היה ארוך במיוחד) ולא הייתי צריך לייבש את עצמי מחשש להתקף פיפי הרה גורל. אז הגעתי למסקנה שמכל המיונים לצבא, והבגרויות - הפסיכומטרי אולי לא הכי קשה אבל הוא הכי מלחיץ והכי היסטרי. מישו מכם שמע או נתקל במבחן היסטרי יותר? מממממ..... כמו ה-GMAT למשל, לא?

SHARON 103

New member
האמת...אתה די צודק....

אני עשיתי בגרויות והרבה במקצועות לא הכי קלים אבל אף פעם לא הרגשתי לחץ לפני הבחינה או במהלכה. מבחינת מיונים לצבא... בחינות של אגף המודיעין לא היו מלחיצות למדיי ובפסיכומטרי עצמו אני ישבתי ואמרתי לעצמי "שרון, תרגע ...תנשום עמוק" והנה עברה לה חצי דקה... הלחץ ההיסטריה באמת לא באו לי בטוב... אגב, מה זה מבחן GMAT? ?

1234191

New member
אגב,

היה לי מוזר מאוד המשפט הזה : "שרון, תרגע ...תנשום עמוק", הוא ישר קפץ לי בעין, אולי בגלל שגם לי קוראים שרון :) בכל אופן GMAT זה מבחן עם ציון מ-200 עד 800 ויש בו שאלות בכמותי (עם גיאומטריה תלת מידמית ואללה יוסתור נוסף) וכתיבת חיבורים באנגלית, והוא כלו באנגלית טהורה חחח, וגרוע מכל - הוא נעשה מול מחשב והוא אדפטיבי (השאלות מתאימות עצמן לרמת הנבחן כך שכל תותחשהו שייגש ירגיש שהמבחן היה קשה ושפתחו לו תתחת בדיוק כמו שיחוש כל טמבלשהו אחר. וזה מבחן כניסה לתואר שני במנהל עסקים נראה לי...חחחח משו מפחיד לפרצוףףףףף

SHARON 103

New member
וואי..מפחיד...../images/Emo2.gif

הייתי בטוח שקוראים למבחן הזה בשם כמו "אלפא" או "גאמא" ...משהו כזה ותמיד ידעתי שהמבחן הזה לא קל...אבל לא עד כדי כך... כמה שנים עושים אותו כבר? וזה מבחן כניסה כדי להתקבל ללימודי תואר שני במנהל עסקים בלבד? אגב, עשית כבר פסיכומטרי (ראשון/ שני/ שלישי / אינסוף)? וכמה קיבלת? ושרון זה בכלל שם יפה

1234191

New member
חחחחח שם חזק

עשיתי באוקטובר 714, ובאפריל האחרון... הזה..חח אני והלך להיות הכוחה לכך שיש מגמה של עלייה ברמת הכמותי עם 147 באוקטובר ו-140 בלחץ באפריל (אפילו שחרשתי פי 1000 יותר)

SHARON 103

New member
אתה מעלה את הממוצע

עם ציון כמו שלך... אז בעצם ניגשת פעמיים.... אוקטובר האחרון ואפריל שהיה השבוע.... ואיך ההתפלגות הייתה באוקטובר מבחינת כמותי-מילולי-אנגלית? ניגשת עם קורס או לבד? ושאלת השאלות...איך אתה הוצאת כזה ציון בכמותי? זה קשה ביותר...מה אתה רוצה ללמוד אם אתה ניגש כבר פעם שנייה ועוד אחרי שקיבלת 714?

1234191

New member
אז ככה...

כמותי 147 (כנראה נס) מילולי 132 אנגלית 130 התפלגות צפוייה לאפריל: כמותי - 140 מילולי - 140 אנגלית 145 פסיכומטרי 73X. פעם ראשונה בקידום תיכון, פעם שנייה לבד (חוויה מרתקת של מתחית גבול יכולת ה... ה... שיט ברחה לי המילת... משמעת עצמית כן חחחחח). איך הוצאתי כזה בכמותי? אני לא ילד מחונן, הייתה לי בביצפר מורה מהסרטים למתמטיקה, איתה סיימתי מתמטיקה כבר בי"א (זה מה שנתן לי זמן לעשות 2 פסיכומטרים השנה בי"ב. ניחשתי שני ניחושים לא מושכלים בכלל במהלך הבחינה, לא יודע מה עלה אז בגורלם). למה לשפר? כי אני דביל. רציתי להתקבל לפסגות בעתודה נרשמתי עשיתי הכל אושר לי הכל ואז התחרטתי. אבל זה היה שבוע לפני הפםסיכו אז כבר עשיתי בתקווה שחצנית שאפציץ בציון ואקבל איזה מלגת "יוו אתה כזה חכם" בטכניון. עם 730 לא אקבל אחת כזו חחחחח. ככה שאם בא לי להתנחם אני אומר שעשיתי את הפסיכומטרי בשביל הספורט. אני גם לא אשקר - אני חושב שללמוד לפסכיומטרי זה דבר נפלא לשיפור סכם (לפחות יותר נפלא משיפור שאלון 006).

1234191

New member
פירמידות

ביחד עם מספרים מרוכבים וסדרות, הם מושאים שהחלטתי מראש לא ללמוד לבגרות. יודע אותם ברמה בסיסית של ילד בכיתה ז'. ולא מתחרט לרגע :)

airgirl

New member
אבל אבל

ב006 אין מספרים מרוכבים :) וסדרות היו נחמדות נורא ב005 [אם זה השאלון שדברת עליו...] העיקר שאתה לא מתחרט

1234191

New member
חחח

את הסדורת שלי לא-עשיתי במועד מממ... קיץ 05 (גם מועד א' וגם מועד ב') ככה שאין לי מושג לגבי נחמד או לא נחמד.

ohad60

New member
פשוט הכמותי של אוקטובר

היה יחסית קל זה הכל, הכמותי של אפריל שעבר גם היה קשה, אבל שוב זה הכל יחסי ולכן אם היית באותה רמה אמור להיות לך ציון דומה, אלא אם נפלת חזק עכשיו או הצלחת במיוחד אז..

SHARON 103

New member
ועוד שאלה לגבי המבחן GMAT

אם זה מבחן אדפטיבי אז איך אפשר להעריך את כולם לפי אמת מידה אחידה? זאת אומרת נגיד יש לי 100 נבחנים ואני מקבל רק 60...אז 30 מהם עשו מבחן קשה רצח כי הם גאונים בחסד ועוד 70 ברמות חוכמה משתנות אז לוקחים רק את אלה שהמבחן הלך ונעשה קשה אצלם? ואיך יודעים מתי להקשות יותר על אותו אחד.... הוא צריך לפתור מספר תרגילים מסויים כדי להגיע לרמת קושי גבוהה יותר? יש לזה קורסי הכנה ? ספרי לימוד? האוניברסיטאות מלמדות לקראת זה?

1234191

New member
יש קורס בקידום

ואין לי מושג לפי מה קבועים את הציון, אני רק יודע שבהשוואה לכל תושבי כדור הארץ (כן, כן...), כולל שרמוטות עם אנגלית שפת אם כמו למשל ב...מממ....נניח.....אנגליה. אני מתאר לעצמי שבמבחן אדפטיבי אתה כביכול "מתחיל" עם ציון ממוצע, ואז ככל שאתה צודק יותר הציון עולה, והשאלות נהיות קשות בהתאמה, ואתה צודק ומטפס מעלה מעלה עד שאתה מגיע פחות או יותר לטווח מסויים של ציונים שכנראה מתאים לך, ומשם אתה מקבל שאלות ברמה המתאימה כדי לקבוע את הניקוד המדוייק שלך. כמובן שאפשר גם "לטפס" מטה מטה.. וכמובן שהכל ספקולציה שחשבתי עליה הרגע :)

SHARON 103

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo42.gif מישהו יודע ממתי התחילו

לערוך את המבחן הזה? זה מהעשור האחרון? או שאולי הרבה יותר לפני? תודה לכל מי שעונה.......

SHARON 103

New member
מעניין דווקא...... אגב,מה את רוצה

ללמוד? לפי מה שהבנתי פעם אז אמרת שאת רוצה משפטים.... כמה את צריכה בפסיכו?

Proteous11

New member
GMAT זה לא 200 - 800 זה עד 56 או 60

משהו כזה ... יש שם חישוב שונה לחלוטין ...

1234191

New member
אתה בטוח?

אני נוטה לחלוק עמך לאחר עיון באתר של קידום בנושא.

Proteous11

New member
דיי בטוח, אני מכיר אנשים שעשו,

אני יכול לברר אם זה קריטי .....

למעלה