בחזרה לעיתון האיגוד...

עוגיונת

New member
ויקויק

כמה הערות למה שכתבת קודם כל לא האשמתי סתם. בררתי את העניין וגם כתבתי את זה בהודעה שלי. הסתבר שיש החלטה עקרונית לא לכתוב הודעות השתתפות בצער בעיתון בכדי לא להעכיר את האווירה. ודבר שני לא מסכימה איתך שמדובר באופטימיות. אופטימיות היא לגבי העתיד, ואילו בעיתון אנשים מדברים על העבר וההווה (וגם על העתיד). וההוה אצלם הוא פשוט וקל. לא מתוארים הקשיים ולו הקלים ביותר, שאת ואני יודעות שבין אם כותבים עליהם ובין אם לא- הם שם. לגבי שינוי הקונספט, חטאתי מידי פעם בכתיבה בעיתון. אחת מהסיבות שאני לא מכניסה עצמי לעובי הקורה היא שאני לא מתה על מפגשים עם חולים אחרים מסיבות חיידקיות, ולכן לא ששה להשתתף בצוות העיתון, אלא לכתוב או לראיין לפעמים כשמבקשים ממני, אם יש לי פנאי וזה מעניין אותי.

ר י כ ט ר

New member
עוגיונת יקרה נא קראי עד הסוף

שלום רב. קראתי את הודעתך והתרשמתי מזוית הראיה המיוחדת שלך. אכן, את מעלה גישה שונה ויתכן אף נכונה. אולם לפני שאומר את דעתי, אני חושב שכדאי שתעני בעצמך על כמה שאלות: 1. מהם לדעתך מטרות העיתון? 2. מיהו קהל היעד? 3. איזה מסר רוצים להעביר בעיתון? 4. מה התועלת שתצמח מהבעת תנחומים? מה הנזק המשוער? אם תרצי את תשובותיי אענה לך. לדעתי הרבה כבוד ודאגה לחיים אין כאן, אולי משום שכל הכבוד שמור אצלנו למתים. עדיין חקוקה בזיכרון "תמונת השנה" - חיילים הזוחלים על גחונם כדי לאסוף את שרידי הגופות של חבריהם לאחר האסון הכבד ברפיח. לא במקרה צה"ל מצווה על עצמו מאז ומעולם שלא להשאיר פצועים בשטח - פצועים, ולא הרוגים - כי כל חלקי הגופות אינם שקולים כנגד חייו של חייל שלם אחד. למה הזכרתי זאת? חשוב מאוד להזכיר את המתים אך חשוב פי כמה לתת כוחות לחולים ולמשפחות על מנת שיוכלו להתמודד עם המחלה הקשה. לסייע בהעלאת המסוגלות העצמית והשליטה בחייהם. להעלות את הדימוי העצמי, לתת מענה לדילמות מחיי היומ-יום ולהראות לתורמים פוטנציאלים כי ישנם חולים שגם להם יש חלומות ורצונות לתפקד בצורה נורמלית.וכי באמצעות סיוע במימון ציוד רפואי, תרופות וטיפולים יקרים ניתן ל"נרמל" את חייהם. מה בעלון? שידרוג הפיזיו', ארגון כנסים, מידע על תזונה, תחזוקת אינהלטור, איסוף תרומות, שיחות עם מושתלים, סיפורים אישיים על שירות צבאי ולאומי של חולי סי אף ומה לא... השתמשת במילים קשות כדי לתאר עבודה קשה וברוכה של אנשים רבים שעושים במלאכה יום יום. עיתון זה הוא ראי של פעילות שהאיגוד מבצע. ישר כח!

עוגיונת

New member
קראתי עד הסוף!

סורי, לא לוקחת בחזרה את מילותי. למרות זאת אני חושבת שהעיתון נחמד מאוד, והנושאים בו מצויינים ומשרתים בדיוק את המטרה (שהיא אכן להפיח אופטימיות). למרות זאת, וזאת בעצם הנקודה העיקרית, ולאו דווקא הששתתפות-בצער כן או לא, א ני חושבת שצריך (בפעם ה- 1000) להכניס קצת יותר איזון ואמת לעיתון. אין לי שום כוונה ורצון לקדש את המתים (אני חושבת שמה שפקדו על החיילים האומללים האלה היה מיותר ומזלנו שאף אחד לא קיפח את חייו בחיפוש המגוכח הזה אחרי פרורי גופות), תקרא את מה שכתבתי לאבא המודאג לגבי משפחתה של דנה, ותגיד לי מה אתה חושב על זה.

ר י כ ט ר

New member
קראתי

את ההודעה... ליבי עם המשפחה. אולם, איני בטוח שמודעת תנחומים תשיג את המטרה שלה את מכוונת. אני חושב שיש לאמץ את המשפחה, ולספק תמיכה מתאימה ואמיתית יותר ממודעה בעיתון. ועל כן אני רואה במודעת אבל תועלת שולית פוחתת. שיהיה יום טוב

vikvik

New member
ביזוי המוות או החיים.

עוגיונת, לרגע עברה במוחי מחשבה שדיון לגופו של אדם ולא לגופו של עניין יכול להיות מבזה לא פחות....

עוגיונת

New member
נכון, את צודקת

העניין קצת מסחף פה. בעיקר שזה לא הנושא העיקרי שרציתי להגיד אלא רק דוגמא.

למעלה