בחורה,תרמילאית

tebetha

New member
בחורה,תרמילאית

היי,פסח שמח וכשר לכולכם. יש לי כמה שאלות פתיחה,שבעקבות יבואו עוד הרבה,אז תתכוננו... הראשונה היא בעיקר תהייה. אני בת 20,בחורה, שמטיילת לבד. שנה שעברה(בגיל 19) חרשתי את תאילנד,לאוס וקמבודיה.שם לא חששתי להיות לבד. משום מה כל התיירות הענפה הזו,השרתה בי הרגשת ביטחון מלא. אבל. השנה אני מתלבטת בין טיול בסין,של חודש וחצי (מצד שני,זה ממש מעט זמן בשביל סין), או טיול תרמילאים באירופה. וזו הבעיה. משום מה באירופה,אני הרבה יותר חוששת להיות לבד.מכל הסיבות שיכולות להיות. מבחינה לוגיסטית וכספית,אם יש לי רק חודש וחצי, אז יותר הגיוני זה לעבור דרך אירופה(או לפחות רובה),מאשר לנסות לראות כמה שיותר ובסוף להתפספס לגמריי בסין. אבל כאמור,בסין אין לי מספיק זמן,ובאירופה אני חוששת. מה דעתכם? מה הייתם עושים? תודה, מרינה

טל50

New member
אני בן 21 ואני מתכנן גם טיול

תרמילאים באירופה ואני מחפש שותף או שותפה אז אם את מעוניינת צרי איתי קשר במסרים.

טל50

New member
אני טס למערב אירופה, כנראה שאני

ינחת בפאריז ומשם אני יזרום לפי המצברוח. אני פתוח להצעות ורעיונות.

sela v

New member
קשה

באמת באירופה יש אווירה שונה, אבל לא טיילתי מספיק כתרמילאי באירופה בשביל לחוות דעה.

sela v

New member
לא זכור לי שקל

לא בערים גדולות. גם שהייתי ברוסיה בערים גדולות זה דומה. כלומר מתחברים קצת, אבל פחות מאשר במקומות אחרים בעולם. עוד שיטה זה להשתמש במועדון כמו hospitality club ויש עוד אתר דומה למצא אנשים מקומים, שיראו לכם את העיר או סתם להסתובב או אפשר גם ללון אצלם.

Temporary2

New member
לא קשה. אבל...

הרבה מהמטיילים באירופה מטיילים עם לו"ז קשיח למדי. קונים כרטיס חסכוני לרכבת ומתכננים מראש לאן הם רוצים להגיע, מתי בערך, וכמה זמן יהיו שם. אז זה לא טריוויאלי למצוא מישהו לטייל איתו זמן ארוך. That's said, אני טיילתי באירופה 6 שבועות, בחורף, לבד. זה קל יחסית. פוגשים כל הזמן מטיילים בודדים כמוך (באכסניות בעיקר), מתחברים איתם לשעה-שעתיים-שלוש, אולי אפילו יום-יומיים-שלושה - נפרדים וממשיכים הלאה. האמת היא שגם במזרח טיילתי ככה, ואני מניח שבאירופה זה היה יותר קל כי תמיד יש את המקומיים בתור backup... - מבחינת קשר אנושי, עזרה וכו'.

Temporary2

New member
אירופה לא קטנה בהרבה מסין.

ולא חסר בה מה לראות. כמו שאי אפשר לראות את סין בחודש וחצי אי אפשר גם את אירופה. כמי שטייל לבד בסין ובאירופה, אני יכול לומר שסין מרגישה פחות בטוחה. זה עניין אישי אני מניח, אבל כשאתה נמצא בסביבה שהקודים ההתנהגותיים ולא רק השפה לא ברורים לך, ואין לך מושג איך לפרש את ההתנהגות של המקומיים כלפיך, אתה בבעיה. באירופה המרחק התרבותי לא גדול עד כדי כך. והסיכוי שהאנשים דוברי אנגלית גבוה בהרבה... סין היא לא תאילנד, לאוס או קמבודיה. למעט כמה ריכוזי מטיילים (backpackers אני מתכוון) התייר הזר הבודד נשאר בה כזה : תייר, זר, ובודד. אני מקצין קצת כמובן; ברור שבמקומות הפופולריים יותר לא תהיי לבד. אבל כל תוכנית יצירתית קמעה יכולה להביא אותך כהרף רכבת למצב של תיירת בודדה לכמה ימים. המקומיים, כמובן, יכולים להיות אנשים מקסימים, אבל זה כבר עניין של תקשורת - לא מובן מאליו בכלל בסין. כל זה נאמר לא כדי להניא אותך מלנסוע לסין - רק כדי לעמיד תמונת מצב מדוייקת אולי קצת יותר. אני תפסתי טרמפים באירופה והרגשתי מצויין. כמובן שאיני יכול לומר איך הייתי מרגיש כבחורה. אבל עצם העובדה שיכולתי לקשקש עם הנהגים בטרמפ עושה הבדל גדול בהרגשה.

sela v

New member
כן

בסכום כזה אפשר גם להסתדר במדינה היקרה ביותר באירופה, בתנאי שישנים במקומות זולים. שוב המלצה שלי להשתמש באתרים שאפשר להתאחסן אצל אנשים. לא צריך לעשות את זה כל לילה, אבל זה יכול להיות נחמד כאופציה להכיר מקומיים, וגם חוסך כסף.

טל50

New member
לא נעים לי ללכת לישון אצל אנשים

זרים שאני לא מכיר, אז לא כל כך אופציה. אבל בכל מקרה אני מתכוון לישון במקומות זולים.

HelloweeN

New member
חובה מאוד. כשאתה מגיע לאיזה אכסניה

אין כמו לפרוס ת'שק"ש האישי שלך ולהנות משינה איכותית ונטולת דאגות מה הסדין עבר בחייו....

למעלה