בחורה עובדת

ORITB3

New member
אני אישית נפגשתי עם הרבה בחורים שמאד אהבו

את העובדה שאני עובדת,אני גם מתכנתת,(ועכשיו אני רוכשת מקצוע נוסף)ואני נפגשתי עם בחורים מישיבות מעולות,ובחורים מוצלחים,מה שכן הם בחורים עם ראש מאד פתוח,(לא אמרתי בכוונה מודרנייים...)ואין שום בעיה עם זה את רק צריכה לדעת כיצד להציג את זה באור נכון בצורה שאת עושה את זה כדי לכלכל את בייתך לעתיד בצורה הכי טובה שאפשר,ובמיוחד אם חשוב לך בעל שלומד,עצה שלי,אל תלכי לאוניברסיטה,תנסי מכללות דתיות וחרדיות(ובינינו היום לא חסר,אם את רוצה פרטים,בשמחה!),וחוץ מזה הכל משמים והקב"ה מסדר לכל אחד ואחת את מה שהכי מתאים לו,ואם בחור לא ירצה לשמוע עלייך בגלל הסיבה הנ"ל,אז בינינו הוא לא שווה אותך...ובאמת שהיום הרבה בחורים מעוניינים בבחורה שעובדת כבר ומבוססת ומשכילה...כי כך הם לא דואגים לפרנסה.. נ.ב נדלקתי על המילה בינינו........סתאם!
אז המון בהצלחה לך.......

אני גם במצב דומה

אני לא המשכתי ו בסמינר ואני עובדת במשרה שהמון היו קופצות עליה . אומנם נשארתי אותו דבר כמו החברות שלי בסמינר .רק שאני עובדת ולא לומדת. שעזבתי את הלימודים חשבתי הרבה מה יהיה אח"כ בשידוכים. אני באמת עדין כמה זה ישפיע כי אני לא עמוק בשידוכים.אבל מקווה שאהיה טוב.

אני חושב שיש גם בחורים חרדים אמיתיים

שגם חטאו בחטא ההשכלה והינם מקפידים על קלה כבחמורה. אז אפש לומר שאולי למצוא איזה חברונר יקשה עלייך. אך אם את גם מעוניינת בבחור משכיל חרדי (תאמינו לי שהצרוף הזה כן קיים ) את יכולה למצוא. נכון שעדיין זה לא כ"כ מצוי אך אפשר לראות שהשוק הזה נמצא במגמת עלייה לאחרונה. (חרדיים ומשכילים) בהצלחה :)

נכון שיש בחורים משכילים

אבל אני לא מחפשת בכיוון הזה. כי אני כן רוצה בחור שילמד בכולל (לפחות ב5 שנים הראשונות).

שילמד יום שלם?

יקשה עלייך יקירתי. כי באיזשהו מקום אצל בחורי הישיבות, שהתרגלו שהם אלו החכמים ויודעי הדבר, יש בעיה להיות בחברת אדם שיותר "חכם" מהם או מבין יותר מהם. אולי יהיו כאלו שיחלקו עלי. כך דעתי לפחות.

זה שאני עובדת

לא אמור להפריע לו. הרי אם הייתי לומדת ואחרי החתונה מתחילה לעבוד היינו מגיעים לאותו מצב?!

טעות שלי מצטער.

אני הבנתי (כנראה בטעות) שאת לומדת כרגע במוסד להשכלה גבוהה וכרגע אני מבין שאת בסך הכל עובדת למחייתך (וקצת מעבר
) דווקא לי יש חבר מאוד טוב שהוא טען שהוא ספציפית מחפש מישהי שכן תעבוד והוא לא היחיד. (אני אישית גם בעד) אז במקרים כאלו לא אפסו סיכוייך :) יש הרבה בחורי ישיבות שכן רוצים מישהי שכן עובדת וכן עושה משהו עם עצמה יותר מאשר להמשיך במגמת גרפיקה, גננות וכד'. מה שכן ברגע שהבחורה לומדת במוסד להשכלה גבוהה לדעתי זה קצת מרתיע את הבחור (תקנו אותי אם אני טועה)

אני58

New member
למה?

כבר לא מעט אנשים אמרו לי את זה.... למה מרתיע? בגלל שהבחורה חכמה? 1) יש המון בחורות חכמות שלא לומדות במוסדות השכלה גבוהה 2) לא כל בחורה חכמה מתנשאת ומפגינה את ה"חוכמה" בכל הזדמנות ובכלל... למה בחורים מפחדים מבחורה חכמה יותר, ולא מפחדים מבחורה יפה/מוכשרת יותר?

תיקון קטן

אני גם לומדת פעמים בשבוע בערב, היה לי איזה שידוך בימים האחרונים שהבחור די אהב שאני עובדת ולומדת, אפילו אמרו לו שאני מתחילה ללמוד רישיון והוא הסכים. ככה שאין לי חשש ממה אומרים, כי אם ישאלו את הבחור הוא יסכים, הבעיה שזה עובר דרך ההורים והם אלא שאומרים שזה לא מתאים. בלי אפילו לשאול את הבחור. לפעמים אני תוהה מי המעומד לנישואים.. אנחנו או ההורים?

אני58

New member
אוי, הנועזות...

כל התגובות מסתכמות ל: "אל תפחדי- אין בעיה עם לימודים, רק שמי שלומד לא מצליח להתחתן מסיבות כאלו ואחרות"... ממש נחמד.. וגם פרדוקסלי...

שבוע טוב

אנחנו יכולים לכתוב הרבה בעד או נגד, אבל המצב לא ישתנה. כל אחד מפחד מי מה יגידו. אם וכ"ו..

מאיפה קיבלת את הנתון הזה?

5 שנים?.. מה אמור לקרות לו במהלך 5 שנים? מה אמור לקרות לאחר 5 שנים שאז זה בסדר שהוא יצא לעבוד? את מבינה שגם את חיה סביב מה אוצרים וסטיגמות? wake up!

לא אמור לקרות לו כלום

קיבלתי את הנתון מעצמי.. כי אני כן רוצה שאחרי החתונה הוא יתחיל ללמוד ויחזור בשעה מסוימת ולא יעבוד ויחזור באמצע הלילה.. אני מכירה גם כאלה שיום אחרי השבע ברכות חזרו ב10 בלילה. לא רוצה כאלה חיים מותר לי?

על משמרת בוקר שמעת?

גברת, אם זו הסיבה שאת רוצה אברך, שבי עם עצמך שוב ותבדקי בדיוק מה את רוצה ומי יכול לספק לך ת'סחורה. יש?

דlס

New member
עשי מה שבראש שלך. יש אחד למעלה

שכבר הכריז 30 יום עוד לפני שנוצרת עם מי תתחתני

לדעתי אי לימוד בסמינר

לא קשור לחוכמה! ישנם הרבה בחורים שלא יפריע להם ולמישפחותיהם בחורה עובדת. אונברסיטה? הדבר יקשה עליך בנושא השידוכין, מאוד!

אני58

New member
צודק בכל מילה

העבודה לא קשורה לחוכמה- פשוט זה תרוץ טוב... אני מעדיפה לומר שאני עובדת כי לא רציתי לבזבז את הראש שקיבלתי במתנה משמיים- מאשר לומר פשוט שאני עובדת ולהשאיר לאחרים לנחש את הסיבה. אוניברסיטה תקשה עלי... אני יודעת. זה בדיוק מה שאני שואלת- אילו אופציות עומדות בפני בת שלומדת באוניברסיטה.... ענו כאן בשרשור שיש בחורים משכילים, כאלו שגם לומדים... פשוט אני לא מכירה כאלו, והייתי רוצה לשמוע יותר- מה הסגנון של הבחורים האלו (כי אני ממש לא חרדית לייט).

ממה שאני יודע...

יש הרבה בחורים שעצם הלימודים שלך לא יפריעו להם, שמה שאת קוראת לו `השכלה` לא משנה להם. הם לא חשים `מאויימים` מהידע שלך, ובצדק. מה שיפריע להם וגם למשפחה שלהם, זה שבירת ה`טאבו` בנושא, עצם זה שאת לומדת באונברסיטה.

אני58

New member
מעניין...

שמעתי גם תגובות הפוכות- שיש כאלו שהאוני' לא תפריע להם, אלא ההשכלה עצמה... בקיצור- לכל אחד יפריע משהו...

אני58

New member
צודק בכל מילה

העבודה לא קשורה לחוכמה- פשוט זה תרוץ טוב... אני מעדיפה לומר שאני עובדת כי לא רציתי לבזבז את הראש שקיבלתי במתנה משמיים- מאשר לומר פשוט שאני עובדת ולהשאיר לאחרים לנחש את הסיבה. אוניברסיטה תקשה עלי... אני יודעת. זה בדיוק מה שאני שואלת- אילו אופציות עומדות בפני בת שלומדת באוניברסיטה.... ענו כאן בשרשור שיש בחורים משכילים, כאלו שגם לומדים... פשוט אני לא מכירה כאלו, והייתי רוצה לשמוע יותר- מה הסגנון של הבחורים האלו (כי אני ממש לא חרדית לייט).

למעלה