בזמן מלחמה

שמלת תחרה1

Well-known member
כשרות לפני הכל?.
כל
לא
ולמה
לא מספיק מאות ימי מילואים, גם עם זה צריך להתמודד", אמר חייל מילואים לכאן חדשות. "כבר יומיים סגרו לנו את המקום היחיד עם מים חמים לשתייה. 04:00 בבוקר, שיא הקור ואין לנו איך להכין משקה חם. שלא לדבר על בטיחות של נהיגה מבצעית באמצע הלילה בלי קפה. 'התחקיר' נמשך כבר כמה ימים, אולי יקימו לזה ועדת חקירה ממלכתית".

Harrington

Well-known member
מנהל
כשרות לפני הכל?.
כל
לא
ולמה
לא מספיק מאות ימי מילואים, גם עם זה צריך להתמודד", אמר חייל מילואים לכאן חדשות. "כבר יומיים סגרו לנו את המקום היחיד עם מים חמים לשתייה. 04:00 בבוקר, שיא הקור ואין לנו איך להכין משקה חם. שלא לדבר על בטיחות של נהיגה מבצעית באמצע הלילה בלי קפה. 'התחקיר' נמשך כבר כמה ימים, אולי יקימו לזה ועדת חקירה ממלכתית".
בוודאי שדיני כשרות נוהגים גם בזמן מלחמה, אלא במקום של פיקוח נפש. אין שאלה בכלל. לגבי האירוע, על פניו ההחלטה הייתה נכונה. אלא מה, ככל שהטענה שהתקלה אירעה בזמן שהות הגדוד הקודם במקום, היה נכון לפתוח את המקום (לאחר הכשרתו) עם הגיע הגדוד החדש. אולי תוך ציון האירועים שהתרחשו, על-מנת שיידעו שלא ליפול לתקלה דומה.

בתכל'ס קל לתקוף את החלטת הרבנות הצבאית, אבל כעובדה רבים מהחיילים שומרי כשרות וגם להם מגיע מקום לשתות ולאכול בו ללא חשש. זכותם זו לא נופלת מזכותם של החיילים שאינם שומרי כשרות לכוס קפה חם. אגב רק נזכיר שמדובר בכלל בפקודות מטכ"ל שהחיילים (כנראה מהגדוד הקודם) עברו עליהם. כך שהבאים לתקוף, שימו לב מה אתם תוקפים בדיוק :).

SupermanZW

Well-known member
בוודאי שדיני כשרות נוהגים גם בזמן מלחמה, אלא במקום של פיקוח נפש. אין שאלה בכלל. לגבי האירוע, על פניו ההחלטה הייתה נכונה. אלא מה, ככל שהטענה שהתקלה אירעה בזמן שהות הגדוד הקודם במקום, היה נכון לפתוח את המקום (לאחר הכשרתו) עם הגיע הגדוד החדש. אולי תוך ציון האירועים שהתרחשו, על-מנת שיידעו שלא ליפול לתקלה דומה.

בתכל'ס קל לתקוף את החלטת הרבנות הצבאית, אבל כעובדה רבים מהחיילים שומרי כשרות וגם להם מגיע מקום לשתות ולאכול בו ללא חשש. זכותם זו לא נופלת מזכותם של החיילים שאינם שומרי כשרות לכוס קפה חם. אגב רק נזכיר שמדובר בכלל בפקודות מטכ"ל שהחיילים (כנראה מהגדוד הקודם) עברו עליהם. כך שהבאים לתקוף, שימו לב מה אתם תוקפים בדיוק :).
תוקפים את זה שהנענשים הם לא אלה שעברו על הפקודות ושלא התאפשר לחיילים להכין לעצמם קפה, שהוא קריטי כדי לשמור על ערנות, פיקוח נפש.

SupermanZW

Well-known member
כשרות לפני הכל?.
כל
לא
ולמה
בקרוב צה"ל ישא בתוצאות "לא צפויות" (כמובן שהן צפויות, אבל עדיין חושבים שאפשר לדרוך על חיילי המילואים), המילואימניקים יפתחו את הטרקלין, יכינו לעצמם קפה וגם אוכל. מה נראה להם, שהם מתעסקים עם ילדים? אלה אנשים בוגרים ועצמאיים, הם ידאגו לעצמם.

משתפרת1

Well-known member
כשרות לפני הכל?.
כל
לא
ולמה
אין לי בעיה עם הקפדה על כשרות במקום בו יש חיילים חילוניים ודתיים.
אין לי בעיה עם סגירת המקום בו מכינים קפה חלבי כשמישהו חימם בשר בכלים שבמקום.
יש לי בעיה עם זה שלא הכשירו את המקום תוך פרק הזמן המינימלי האפשרי כדי לאפשר ללוחמים להכין שתיה חמה, ובמקביל היו צריכים להסביר לחיילים שלכל חבריהם (ויש דבר כזה אחוות לוחמים) כולל הדתיים מגיע ליהנות משתיה חמה. הבעיתיות מחמירה כשמסתבר שהתחלפה היחידה, והחיילים שמשרתים כעת נענשים (כן, זה עונש) על מה שעשו קודמיהם.

פולגאר

Well-known member
אין לי בעיה עם הקפדה על כשרות במקום בו יש חיילים חילוניים ודתיים.
אין לי בעיה עם סגירת המקום בו מכינים קפה חלבי כשמישהו חימם בשר בכלים שבמקום.
יש לי בעיה עם זה שלא הכשירו את המקום תוך פרק הזמן המינימלי האפשרי כדי לאפשר ללוחמים להכין שתיה חמה, ובמקביל היו צריכים להסביר לחיילים שלכל חבריהם (ויש דבר כזה אחוות לוחמים) כולל הדתיים מגיע ליהנות משתיה חמה. הבעיתיות מחמירה כשמסתבר שהתחלפה היחידה, והחיילים שמשרתים כעת נענשים (כן, זה עונש) על מה שעשו קודמיהם.
הרס"ר אשם, זה תפקידו לדאוג לדברים כאלו! מאוד מקווה בשבילו שהיו לו דברים יותר חשובים, אחרת צריך להינזף.

דורון-55

Well-known member
יש מקום להקפיד על כשרות וזה בפקודות מטכ"ל
ומי שלא שומר אושומר כשרות אמור עדיין לקבל את הכוס קפה או תה
בשעות הקטנות של הלילה .
מה שמרכעיס בכל העניין זה האיטיות שבה התנהלו הדברים להכשיר את המקום
לוקח בהגזמה שעתיים שלוש
וכל מי שנמצא בבסיס אמור להנות מקפה חם
לצורך העניין אני לא זז לפני הקפה של הבוקר .
ובמילואים אני תמיד עם אמגזית וקפה.

למעלה