בזמן האחרון...

בזמן האחרון...

אני חולמת חלומות, על מוות למשל או על חתונה, ואני מרגישה שזה אמיתי. לדוגמה: חלמתי שרוצחים אותי, וממש הרגשתי איך שהסכין נתקע בי. חלמתי את החלום הזה מספר פעמים. יכול להיות שיש לי חזיונות או משהו כזה? או שאין לי מה לדאוג......? מי שיכול לעזור לי- תודה ענקית! מיקי

holy_sheep

New member
בקשר לחלומות...

בחנויות רבות אפשר למצוא כל מיני ספרים לפירוש חלומות. מנסיון אישי- זה בולשיט. הספרים האלה מתבססים על סממנים מוסכמים בחברות מאוד מסויימות (לדוגמא: חתול=מזל רע. למה? כי בעבר קישרו חתולים למכשפות, ולכן לפחד, ולכן לפחד ממזל רע... טיפשי, נכון?) ולכן הם לא תמיד נכונים לגבי החיים הפרטיים שלנו. לזיגמונד פרויד ולתלמידו גוסטב יונג (נתתי שמות מלאים כי שווה לעשות חיפוש על השמות האלה בסיפרייה ולקרוא עליהם קצת) היו תיאוריות שונות בקשר לחלומות ולפירושן. התיאוריה המקבולת עלי היא כדלקמן: במשך היום אנחנו קולטים את הסביבה עם החושים שלנו (עד עכשיו אנחנו מסכימים?), ככה אנחנו מודעים לסביבה שלנו. בהתאם לכך, חלק אנחנו קולטים במודע וחלק בתת מודע (וגם הנושא הזה מתחלק ל"תת מודע" ול"לא מודע"): כאשר את מריחה ריח של מרק עוף. מצד אחד, את קולטת סוג של מאכל, בישול מסויים. מצד שני, יכול להיות שהריח הזה מזכיר לך את סבתא שלך (זה התת מודע, ובמקרה שאת לא מצליחה לקשר את המרק לסבתא שלך, זה ה"לא מודע". ואם הוא לא מודע באותו הרגע, אפשר לחשוב על זה קצת זמן ואז לעלות את זה למודע... להעלות מה"תת מודע" למודע...). אותו ריח של מרק שהזכיר לך את סבתא שלך בתת מודע, צריך ביטוי כלשהו במציאות. כמו במשחק אסוציאציות. אם האסוציאציה לא עלתה מהתת מודע, היא תתבטא בדרך שונה. בגלל שאנחנו מלאים בכל יום בהמון אסוציאציות מסוג זה (כמו שאנחנו מקבלים המון מידע מהסביבה שלנו) אנחנו צריכים לפרוק אותם בדרך כלשהי. בין אם בדרך של רגשות (כעס או נוסטלגיה לדוגמא הם הנפוצים אצלי לפחות) או סתם רעיונות, או כמו במקרה שלנו: בחלומות. מה הם חלומות? זמן למוח שלנו לפרוק דברים שאנחנו צריכים להוציא. דהיינו- מסרים שנקלטו בתת מודע. כך שאם הרחת מרק (איזו דוגמא מפגרת... ואני פשוט ממשיכה איתה כל הזמן) ונזכרת בסבתא שלך בתת מודע, יכול להיות שזה ב"לא מודע", ולכן בחלום זה יתפרש בדרך מסויימת: או שתראי את סבתא שלך (בדרך כלל לא קורא כי אנחנו קצת יותר מורכבים מזה), או שיהיה לך אלמנט בחלום שיתקשר לסבתא, שוב, בדרך של אסוציאציות. כך שבסופו של דבר, החלומות שלנו הן מכלול של אסוציאציות שהצטברו בתת מודע שלנו במהלך היום תוך כדי קליטת המציאות ע"י מערכת החישה שלנו. כבשה קדושה

בול שיט?!?!?!?!?!?

כאדם שמפרש חלומות בזמנו החופשי, הספיק לי לקרוא את השורה הראשונה ולא את כל ההודעה....... מי אתה שתגיד על תורה שלמה שהיא בול שיט? אתה יודע שיצא לי לפרש להרבה אנשים (חברים.......) חלום ואחריי יום מה שאמרתי להם קרה? אני לא בא להשביץ או משהוא........ פשוט כמו שאני לא שופט אותך על זה שאתה מתעסק בבול
אז אל תשפוט אנשים אחרים!! מקווה שהבנת את טענותי...... "ניאו המקורי"

holy_sheep

New member
ניאו המקורי (עלאק)

תקרא בבקשה את כל ההודעה לפני שאתה מתחיל להאשים אותי בהאשמות שווא... "מי אתה שתגיד על תורה שלמה שהיא בולשיט?"- הבהרתי את זה בשאר הפיסקה. אני חושבת (כן, אני בת, בעסה) שרוב הספרים המתורגמים לעברית שאני מתקלתי בהם מבוססים על מוסכמות חבריות ישנות יותר. אני מתכוונת לספרים שבהם כתוב: "ירח- בלה בלה בלה", "שולחן- בלה בלה בלה". ולא על סיטואציות מסויימות. כן, אני מסכימה שאפשר לפרש נפילה ממקום מסויים בתור פחד מכשלון, ואפשר לפרש ערום בתור בושה מפני דבר כלשהו, אבל רוב הספרים האלה, כשהם מסבירים לי מה אומר מלפפון חמוץ בחלום שלי- זה בולשיט. קרא בבקשה את שאר ההודעה. אני לא אומרת דברים לא מבוססים בדר"כ... כבשה קדושה

לכבשה הקדושה (עלאק)

איך אתה יכול להגיד על הפירושים שהם בולשיט וגם להסכים איתם באותה המידה? זה לא נשמע הגיוני....... מצטער אם העלבתי אותך או משהוא אבל........... עדיין לא נראה לי שתגיד על ספרים שאנשים מנוסים כתבו בול שיט....... האנשים האלה כותבים את סיפריהם מתוך ידע אישי נרחב ולא נראה לי הולם לקרוא להשקעה שלהם בולשיט...... חוץ מזה, עוד 2 דברים, אני לא יודע איזה ספר בעיברית קראת אבל אני ממש ממליץ על הספר: "חלומות" של ניריס די. דבר שני- לא הבנתי למה ה-עלאק- אחריי השם שלי....... השם ניאו כבר היה תפוס והציעו לי הצעות, ניאו של הצ´אט, ניאו המקורי, אז בחרתי בניאו המקורי......... חוץ מזה, אם את לא רוצה לקרוא לי ניאו המקורי- תקראי לי בשם שלי: שי ......... (ולא רק היא, כולם.....) בתודה על תגובה מהירה......... שי

חחחחח- את גם בן וגם בת..........

מצטער על העירבוב, פשוט מיהרתי......... תתייחסי לכל מה שכתבתי כלשון נקבה....... SOORY

L e s t a t

New member
אוקיי שי

כאן נגמר הויכוח חסר המשמעות שלכם. שי: קודם כל, כשאתה מגיב על הודעה - לא משנה מה - תשמור על תרבות דיון (ראה ערך: תקנון הפורום). דבר שני, תשתדל לקרוא את כל ההודעה לפני שאתה כותב תגובה. זכותך לחלוק על דעותיהם של אחרים ואני אף נהנה לראות דעות מנוגדות וויכוחים אבל רק כל עוד הם ברמה נורמלית (זאת אומרת בעיקר בלי להכריז על דבר מה כ"בולשיט"). דבר שלישי, כבשה קדושה כתבה את המילה "עלאק" אחרי השם שלך בגלל שהשם שלך כאילו טוען שהעונד אותו הוא ניאו המקורי (אם אנחנו אכן מדברים על ניאו מהסרט "מאטריקס"). אז אם אינך מבין למה היא כתבה את זה אין לך שום סיבה לחזור אחריה עם השם שלה ואגב, שני מקרים שונים לחלוטין משום שפירוש שמה הפרטי בעברית הוא אכן "כבשה קדושה" (וזו החידה שלה, אם תצליח לפתור יופי), קשה לי להאמין שהוריך קראו לך "חדש" (יוונית ב10 שניות - "ניאו" פירושו "חדש"). כבשה קדושה: אין כל צורך לכנות דיעות של אחרים או דברים אחרים כבולשיט גם אם את מכירה אותם.

holy_sheep

New member
טל טל...

"אין כל צורך לכנות דיעות של אחרים או דברים אחרים כבולשיט גם אם את מכירה אותם". כיניתי את הספרים האלה בולשיט (וכמובן שהוספתי ´מנסיון´ כי אמרתי דבר מגמתי שהוא לפי דעתי) משום שאני לא מאמינה שניתן לנתח מחשבות של אנשים באותה דרך. ´חתול´ מסמל לי ולך שני דברים שונים- תסכים איתי? בקשר לעולם האסוצאציות כבר תליתי הודעה... "דיעות של אנשים או דברים אחרים"- המממ... אסור לי לחוות דיעה? ואחר"כ גם לבסס אותה. אסור לראות בדבר מה בחסרת משמעות? אין לי בעיה עם אנשים או דברים שאומרים שטויות- יש לי בעיה אם הם מטעים אנשים אחרים. ואז אני כן רואה מקום לגונן על אנשים אחרים ע"י לגרום לאנשים להסתכל על הדבר-אדם המסויים הזה כבעל ערך מופחת. ואת זה השגתי לפי דעתי. ה"זלזלול" ב´עבודת חייו של אדם´- דהיינו, הספרים האלה- הם כי אני חושבת שהם מטעים אנשים אחרים. אם במקרה ניאו המקורי כתב ספר לפירוש חלומות, אני מצטערת שפגעתי בו ישירות, לא התכוונתי. אם אני פוגעת במוציאים לאור שכל מה שהם חיפשו זה בני נוער תמימים שרוצים פירוש חלומות בקלות- אני שמחה שעשיתי כן... כבשה קדושה

ללסטט ולכבשה הקדושה................

1. אני לא רואה איפה עברתי על תרבות הדיון בפורום 2. כשאני רואה הודעה שמתחילה בכך שמזלזלים בתורה שלמה (חשוב לציין שאני מאמין באותה תורה) או אפילו בחלק ממנה אז זה אמור להעיד על המשך ההודעה לא? אם מישהוא היה פותח שרשור שאומר:" אתם סתם מאמינים בשטויות, כל עיניין המאגיה הזה הוא בול ש*ט ואת סתם חסריי חיים ומשועממים..." מה הייתה מגיב? אתה היית ממשיך לקרוא את המשך ההודעה או שישר היית מוחק אותה? חוץ מזה, אחריי זה התנצלתי על כך שלא קראתי את כל ההודעה... 3. אני לא מבין למה אתה חושב שאני מפגר, הסברתי בדיוק למה השם שלי כאן הוא ניאו המקורי.... 4. זה אמור להיות ניאו מהסרט מאטריקס..... 5. אני יודע אנגלית טוב מאוד..... 6. למה אתה רושם שההורים שלי קראו לי ניאו אם אתה יודע מה השם שלי.... 7. לכבשה קדושה- לא כתבתי ספר על פירוש חלומות, פשוט זה נראה קצת מוגזם להיסתמך על ספר אחד שקראת שנכתב ע"י אני לא יודע מי...... ולהסיק ממנו מסקנות על כל שאר הספרים........ אני ממש מצטער שאני קצת בורח מהנושא של השרשור....

L e s t a t

New member
תשובות

1. בקטע שהתחלתם לנסות לרדת אחד על השני. 2. זה שונה, כאן כבשה קדושה נתנה לך נימוק יפה מאוד למה היא לא מאמינה ב´תורה´ המסויימת הזו. 3. לא אמרתי שאני חושב שאתה מפגר. 4. כל הכבוד לך, יש סיבה מסויימת שבחרת דווקא בניאו? 5. מעולה, אבל אני דיברתי על יוונית. 6. תקרא את הפיסקה שוב.

holy_sheep

New member
שי...

"איך אתה יכול להגיד על הפירושים שהם בולשיט וגם להסכים איתם באותה המידה? זה לא נשמע הגיוני......." הכוונה היתה לפירושים השטחיים: <בוטנים- אם ראית אוה אכלת בוטנים בחלומך, החלום מבשר לך כי תזכה בחייך לחברים רבים> <<גבר- אם חלמת על גבר, ובמיוחד אם הגבר היה זר לך, זהו חלום המבשר טובות. לעומת זאת, אם חלמת על אישה, זהו סימן אזהרה. חשוב פעמיים לפני החלטה חשובה>> [מתוך "ספר החלומות- ךקסיקון לפירוש חלומות" הוצאת עופרים הוצאה לאור בע"מ, 1995] ומה אם חלמתי על "גבר" שהוא בעצם האקס שלי? זה לא "גבר זר"- אין פירוש. ולמה גברים זה סימן טוב ונשים זה סימן רע? אני אומר לך למה- כי בעבר קישרו נשים לדברים רעים- לפיתוי (עיין ערך ספר בראשית), ערמומיות ועוד דברים רעים. לעומת זאת גברים הם חזקים, יציבים, גיבורים ברוב הסיפורים וכו´. ומה הקשר בין בוטנים לחברים? מה אם אני אלרגית לבוטנים וחלמתי שאני אוכלת מאכל שמכיל בוטנים, וזה בעצם יכול לגרום למותי? אז זה אומר שיהיו לי הרבה חברים או שאני מפחדת מדבר או שניים? תחשוב על זה... כבשה קדושה (אם כתבתי "קדושה" איך יכול להיות שאני בן?)

בדיוק!!!!!!!

בקשר לבוטנים......... אם את אלרגית לבוטנים אז זה לא סימן טוב, אבל אם את לא אלרגית לבוטנים אז זה סימן טוב........ (אני לא יודע מאיפה הסקת שבוטנים מסמלים חברים אבל נגיד.....) אני מציע לך לקחת את הבסיס (שבוטנים מסמלים בחברים) ולבנות על זה את הפירוש..... לדוגמא: אם חלמת שאת אוכלת בוטנים (ואת אלרגית) אז זאת אומרת שיהיה בעיות עם החברים (כי בוטנים מסמלים חברים ואת אלרגית לבוטנים...) חוץ מזה, אני יודע שאת בת......... פשוט מיהרתי בכתיבה...... מקווה שהבנת..... "ניאו המקורי"

holy_sheep

New member
פחחחחחח.... ניאו!!!!!

בקשר לבוטנים- זה לקוח מתוך ספר! שם הספר מצויין מתחתיו! וזה לא הספר היחדי שקראתי על פירוש חלומות! אני לא קורא משהו אחד ואז אומרת על כולם שהם כאלה.. זה פשוט הספר היחידי שהיה אצלי בבית! ולא! לא חלמתי על בוטנים! אז בבקשה אל תפרש לי חלום על בוטנים שלא חלמתי! כבשה עצבנית

לא מצחיק...............

1. בקשר לחלום- נתתי דוגמא...... זה לא אומר שחלמת אותו וזה לא אומר שאת הולכת לחלום..... 2. בקשר לגיחוך...... על מה את צוחקת? אני מקווה שזה לא עליי..... 3. בקשר לבוטנים- באמת יכול להיות, אני לא שללתי את זה רק אמרתי שלי לא ידוע על פירוש כזה....... תודה שרשמת את זה..... 4. לא כדאי לך להתעצבן!!!(!) כל הדברים שאני רשמתי, רושם ואיי פעם ירשום לא באים להעליב, לעצבן או לגרום למישהוא להרגיש רע!!!(!) 5. תחליתי מה את- בן או בת...... את ממש מבלבלת..... (תקראי שוב את ההודעה.....) 6. דעותייך הן עדיין דעותייך ודעותיי איו עדיין דעותי ולא נראה לי שמישהוא או משהוא הולך לשנות אותם בקרוב..... בתקווה ממש גדולה ששמך יחזור להיות כבשה קדושה ושאת מבינה שאני לא בא להעליב (סעיף 4) "ניאו המקורי"

dopey_wizard

New member
אני צריך לכתוב משהו לשניכם...

שיוכיח שגם שניכם טועים וגם צודקים... אבל אני צריך לחשוב ולהתאמץ קצת בישביל זה ואני לא יכול אכשיו כי אני שיכור... אז אחרי שאני יקום...

L e s t a t

New member
את צודקת וטועה כאחד

>>"בחנויות רבות אפשר למצוא כל מיני ספרים לפירוש חלומות. מנסיון אישי- זה בולשיט."<< בדיוק, מנסיון אישי ואין מציאות אובייקטיבית (לפחות לא לחלוטין) ומה שעובד לך לא בהכרח יעבוד לאדם אחר ולהפך. אז לבוא בהכרזות על מה נכון ומה לא נכון ואיך צריך לעשות, נשאיר למטיפים. >>"הספרים האלה מתבססים על סממנים מוסכמים בחברות מאוד מסויימות (לדוגמא: חתול=מזל רע. למה? כי בעבר קישרו חתולים למכשפות, ולכן לפחד, ולכן לפחד ממזל רע... טיפשי, נכון?)"<< לא. אם אדם מהחברה המסויימת שבה לחתול יש קונוטציות למזל רע (ד"א, לפי היהדות חתולים הם דווקא מזל טוב, כנראה שזה עוד אחד מהדברים שהם "ירשו" ממצרים העתיקה) והוא אכן משייך חתולים למזל רע אז למה שזה לא יהיה נכון בשבילו? אבל כמובן, שבמקרה ואדם מחברה שונה לחלוטין למשל מהחברה הבריטית המסורתית (נניח אדם שבא מהחברה הסינית המודרנית) ויקח ספר (נניח טארוט) שבעיניו יהיה טירוף מוחלט (לעומת האי-צ´ינג המסורתי, נגיד), בהחלט יש משהו בדברייך.. אבל זה הכל תלוי באותו הפרט ולאיזו חברה הוא מתחבר (יש, למשל, ישראלים שלא סובלים את התרבות הישראלית ומעדיפים תרבות אחרת על פניה). חוץ מזה, אני נוטה להסכים.

holy_sheep

New member
"חלום אמיתי"

מבחינה רפואית, כשאנחנו ישנים משתחרר הורמון מהמוח שלנו ומכניס את הגוף שלנו למצב של שינה. בזמן החלימה (כמובן שיש 4 חלקים אליהם מתחלק החלום, אבל אני בוחרת שלהשמיט את הפרט הזה) פועלים חלקים במוח שלנו שפורקים מסרים (כמו שכתבתי בהודעה הקודמת). את המסרים האלה אנחנו מתרגמים למושגים שאנחנו מכירים: חושים של טעם, ריח, חישה וכו´. אם את מרגישה שהחלום הוא אמיתי הוא אמיתי באותה צורה אם לא היית מרגישה שהוא אמיתי. אם הוא נראה לך הגיוני ומציאותי כנראה שאת מפרשת את הפעילות החשמלית של המוח שלך בצורה שתראה לך הגיונית. יש חלומות ויש חלומות. חלומות נבואיים הם דבר שונה, ואני לא בטוחה שיש דרך לזהות אותם, אלא אם היו לך כבר חלומות נבואיים ולמדת איך לזהות אותם מחלומות שונים. אני מניחה שאת האקט של הזיהוי עצמו צריך לעשות יחד עם נסיון, כמו את רוב הדברים בחיים... אל דאגה. מקווה שלמדת דבר או שניים על חלומות. כבשה קדושה

למעלה