בזיליקום מר - מה הסיבה?

reuven4u

New member
בזיליקום מר - מה הסיבה?

הבזיליקום שגדל אצלי הוא מר. לא ממש מר - אבל מריר. גם הפסטו יצא מר. לא ממש מר - אבל מריר(חוזר על עצמי?) זה בגלל הזן(נינים של הבזיל של צפנתי) או שבמהלך הגידול עשיתי משהו שגרם למרירות (לא כולם מרים או לפחות לא באותה מידה) או זה שאני מגדל כבר 3 שנים את אותה השושלת, ואולי במשך השנים הזן "נהרס" ונהיה מריר? או אולי יש לכם סיבות אחרות?
 

reuven4u

New member
בפסטו התעצלתי להוריד את

כל העלים(היתה פשוט ערמה ענקית של בזיל קטוף) אז הגבעולים הרכים נשארו בפנים. אבל גם כשאני אוכל רק את העלים - רובם מרירים.
 

צפנתי

New member
האם הם בשמש?

שמתי לב אגב, שצמחים בני שנה טעימים יותר מאלה ששרדו משנה שעברה.
 

reuven4u

New member
אז זהו,

אלו שיותר מרירים מקבלים פחות שמש (מהזריחה עד 3-4 בערך) מאלו שפחות מרירים (מהזריחה עד השקיעה שמש ישירה) המממ...אני חשבתי שזה לא יכול להיות שזה הסיבה כולם נזרעו באביב הזה
 

reuven4u

New member
רגע צפנתי ,

מה זה כל המתכונים האלו, שהבזיליקום אצלי באמת מר בגלל מחסור בשמש?
 

צפנתי

New member
ואללה לא יודעת. חשבתי הפוך.

בכל מקרה, יש לי שתילים ואשמח לתת לך. (לא מהזרעים שיש לך, ממקור אחר)
 

inbarm

New member
צפנתי, אם אני אעשה לך עיניים יפות

תשלחי לי גם? (אני חוששת שאני כשלון חרוץ בתחום הבזיליקום. לא ממריא אצלי. לא יודעת. כל פעם אני מנסה וכל פעם כושלת מחדש. אבל אני בשלה לעוד נסיון. עוד לא אבדה תקוותי, ופסטו אני אוהבת כל כך! תוכלי לשלוח גם לי זרעים? )
 

Rebeccan

New member
ענבר .. אם את בעיר ה../images/Emo72.gif

אז יכולה להעביר לך שתילים הם זקוקים לבית חם (ו"דירה" גדולה יותר
) פרינצסה
בגן הפרחים
 

inbarm

New member
הו! אני אולי אגיע השבוע

אחותי יולדת בהדסה היום או מחר..
עברתי למסרונים. תודה!
 
גם אני מוכנה לתת שתילי בזיליקום

באזור השפלה. אולי יש לך ריחן תימני שנראה דומה לבזיליקום אבל יש לו טעם מר יותר? אצלי יש את שני הסוגים בגינה .
 

alonaski

New member
אההה!!! רגע אחד!! הנה ההזדמנות

שלי להשוויץ בבזיליקום שלי!!!
שנים ניסיתי לגדל ושנים שנחלתי כשלון חרוץ!
הבזיל היה מוציא ענף עם כמה עלים, מחזיק מעמד שבוע ו... מת!
והנה... הפעם הבזיל שלי נסק למרומים!!! תראו אותו!!! נכון שהוא ת ו ת ח ???!!!
מלך!!!
מלך!!!
מלך!!!
 

Rebeccan

New member
קנית אותי ../images/Emo47.gif

כל הגינה ... משו משו ... יופי ... רק השאלה אם את רוצה לאסוף זרעים של הריחן או לאסוף עלים לתיבול הסלט, הפסטה, הפשטידה, ה..וכו' אם עלים - כדאי להיפטר מהפריחה (גוזלת אנרגיה מהצמח) פרינצסה
בגן הפרחים
 

alonaski

New member
אני משתמשת בעלים לסלט עגבניות

שרי עם גבינת פטה... ולא מכינה אותו כל יום. בינתיים אני משאירה את הפרחים כי הבזיל הזה מפוצץ באנרגיות מטבעו גם ככה!!..
הוא נראה לי כמו אפון הפלא של ג'ק! מפחדת שעוד מעט ישתלט על הבית, יגבור על שורשי הפיקוסים שלידו ויהופך לי מרצפות...
הוא משתלט עלי לפני שאני מספיקה להשתלט עליו!! אבל אם יש לך רעיונות איך אני מחזקת את הפטרוזילה והכוסברה שלי - אשמח! כי בהם אני משתמשת הרבה יותר לכל סלט ירקות!
 

Rebeccan

New member
../images/Emo8.gif לא עונה טובה לפטרוזיליה

גם כוסברה וגם פטרוזיליה מעדיפות אקלים קריר יותר מאשר הקיץ שלנו אז או להמתין לחורף (במישור החוף כן בירושלים פחות) או להכין ערוגה גדולה יותר .. חצי צל גם לא יזיק לפטרוזיליה) פרינצסה
בגן הפרחים
 

reuven4u

New member
האמת - אני הרבה יותר חם על הארטישוק

שלך... :) לבזיל אני אצטרך להכין ערוגה חדשה...ולא בטוח שיש לי את הכוח הרצון להכין ערוגה באדמה יבשה קשה כאבן אז ניראה לי שאוותר בינתיים
 

רוּפֵן

New member
כן, כן, כן..! עשה ניסוי עם 2 שתילים

אחד בשמש מלאה והשני בחצי צל או בצל..! הבדל של יום ולילה..! זה שבשמש ממש מתוק.. כמו כל פרי..
 

שחיין

New member
רק רגע

ואם אצלי הם מקבלים שמש רק משעה 11 עד שקיעה אז הם לא יצאו טובים?
 
למעלה