בזיליקום מר - מה הסיבה?

צפנתי

New member
השנה חיפושיות שחורות התעללו לי

בבזיליקום ואמרתי נואש! לאחר זמן מה נפלו לידי עשרות שתלים של בזילקיום, קטנטינים, שאריות מניסוי בפקולטה. חילקתי המון, שתלתי המון, ויצא לי ההההממממווון יבול נפלא ומדהים!!! ככה: חמאת בזיליקום: 200 גרם חמאה מלוחה בטמפ' החדר, שן שום ועלי בזיליקום טריים בערך כוס רחוצים וייבשים. טוחנים עלים ושום היטב במורפי/פוד פרוססור, מוספים את החמאה וחבל"ז. שלא תדעו מצרות. זה כ"כ טעים שאני לא מכינה את זה יותר מפעם אחת כל קיץ. ממש מפגע קולנארי. פסטו "מצונזר" (ללא צנוברים) שמים עלים שטופים ויבשים, טריים כמובן כמו קודם, שן שום, ומוספים שמן זית עד לקבלת משחה. מזה ניתן להפריש לריזר ולהקפיא, לשים בפשטידות גבינה, כריכים, פסטות ועוד...מ.מ.מ. לזניית גבינה- קחו מתכון מוצלח וקל ופשוט (למשל המתכון עם העלים המוכנים מאיזה ספר מפורסם שיש לכולם ולצערי לא זוכרת כעת את שמו) ושימו המון עלים קצוצים של בזיליקום באחת השכבות של הגבינה. זה מוסיף המון טעם, ריח וצבע מדהים.
 

צפנתי

New member
בדיחה על אוכל שקיבלתי במייל

בראשית ברא אלוהים את השמים ואת הארץ, והארץ הייתה מכוסה ברוקולי, כרובית ותרד, וירקות ירוקים, צהובים וכתומים מכל הסוגים, ואדם וחווה חיו חיים ארוכים ובריאים. ויברא השטן את גלידת בן וג'רי, ואת בייגל נאש. ויאמר השטן לאדם: אתה רוצה גבינת שמנת עם זה? ויאמר לו אדם: כן! ותאמר חוה: אני גם רוצה. עם חמוצים. ויעלו השניים 3 קילו כל אחד. ואלוהים יברא יוגורט מלא בריאות כדי שהאישה תוכל לשמור על הגזרה שאדם כל כך אהב. ויברא השטן את הקמח הלבן מחיטה, וסוכר לבן מקנים, ויערבב אותם. ותעבור חוות ממידה 36 למידה 44. ויאמר אלוהים: מהסלט הירוק שבגני תאכלו לתיאבון. ויאמר השטן: ותוסיפו לו רוטב גבינה כחולה עם לחם שום בצד. ויפתחו אדם וחווה את חגורותיהם בעקבות הסעודה. ויאמר אלוהים: שלחתי לכם ירקות בריאים ללב, שמן זית כתית טהור! ויפרוש השטן על שולחן קבב כבש, שווארמה בפיתה ועוף מטוגן בציפוי פריך לאכול ככל יכולתך. ויעלה הכולסטרול של אדם וחווה השמיימה בסערה. ויברא אלוהים את תפוח האדמה, דל שומן באופן טבעי וגדוש אשלגן ורכיבים מזינים. ויקלף השטן את תפוח האדמה ויגזור אותו רצועות רצועות ויטגן אותו בשמן עמוק מן החי ויקרא לו "צ'יפס", ויוסף השטן ויתבל אותו במלח בלי חשבון. ויוסף האדם ויעלה עוד במשקל. ויצמחו לחווה חצ'קונים. ואלוהים ברא את נעלי הריצה, ייתן לילדיו, למען ישרפו את עודף המשקל. וייתן השטן לאדם וחווה טלוויזיה בכבלים עם שלט רחוק, למען לא יסבול האדם בהחלפת הערוצים. ויצחקו ויבכו אדם וחווה אל מול האור המהבהב, ויחלו ללבוש טרינינגים רפויים. וייתן אלוהים לאדם וחווה בשר רזה, ומוצרים דיאט, ונקניקים לייט, למען יצרכו פחות קלוריות. ויברא השטן את מקדונלדס, ואת הצ'יזבורגר הכפול בחמישה שקלים. ויאמר השטן לאדם: אתה רוצה גם צ'יפס? ויאמר לו: כן! ותגדיל לי! ויחטפו אדם וחווה התקף לב. ויאנח אלוהים, ויברא את ניתוח המעקפים המשולש. ויגחך השטן בקרבו, ויברא את... קופות החולים.
 

Rebeccan

New member
../images/Emo6.gif קבלתי מזמן - עדיין רלבנטי

ראיתם כתבה על תזונה בסויה
גורם בין היתר להתבגרות מינית מוקדמת ... ולא בריא בכלל בכל מיני מצבים רפואיים
פרינצסה
בגן הפרחים
 

Rebeccan

New member
היתה כתבה ב-TV בערוץ 2

ומן הסתם יהיה גם מחר בעיתונים פרינצסה
בגן הפרחים
 

רוּפֵן

New member
במיוחד אצל בנות...

מזרז את ההורמונים...! ובאחת הכתבות .. נאמר גם כי הסוייה מאוד מסוכנת.. בגלל "זה"... וגם "זה".. וגם מקצרת אות אורך החיים...! אז אחד מהמגיבים לכתבה (ב YNET), כתב " אז איך זה שהסינים אוכלים כל הזמן סויה ומתרבים בלי סוף ..?!"
 

רוּפֵן

New member
בעניין 'כולסטרול'.. ../images/Emo32.gif רציני....

קיבלתי במייל כתבה באנגלית + תרגום לעברית על ההיסטוריה של המצאת המרגרינה ומה היא מכילה ומה היא עושה לנו.. רגע.. הולך להביא את הכתבה.., שניייה.. הנה, חזרתי... בבקשה.. : (מצרף גם את הקובץ.. למי שרוצה לשמור.. או משהו..) מרגרינה מול חמאה תרגום: ליאור יריב – דורמן מרגרינה נוצרה כדי לפטם (להשמין) תרנגולי הודו. כשהיא הרגה את תרנגולי ההודו, האנשים שהשקיעו את כל הכסף במחקר, רצו להחזיר לעצמם את ההשקעה. הם חשבו בצוותא מה ניתן לעשות עם המוצר הזה כדי שניתן יהיה לקבל את הכסף בחזרה. זה היה חומר לבן ללא שלא עורר כל משיכה ולכן הוסיפו לו צבע צהוב, ומכרו אותו לאנשים, כתחליף לחמאה. איך זה נשמע לכם? וכך הם המציאו גם טעמים שונים. האם את יודעים מה ההבדל בין מרגרינה וחמאה? * לשתיהן אותה כמות קלוריות. * בחמאה יש מעט יותר שומן רווי – 8 גר' לעומת 5 גר' במרגרינה. * אכילת מרגרינה עלולה להעלות את שיעור מחלות הלב אצל נשים ב-53% לעומת אכילת חמאה, לפי מחקר עדכני של המרכז הרפואי בהרווארד. * אכילת חמאה מעלה קליטת חומרים מזינים במזון. * לחמאה יש יתרונות תזונתיים רבים בעוד שלמרגרינה רק אחדים שמוסיפים אותם אליה. *טעם החמאה טוב יותר משום שהוא מחזק טעמים של מזונות אחרים. *החמאה קיימת מזה מאות בשנים ואילו המרגרינה פחות מ- 100 שנה. וכעת .... למרגרינה: • מכילה רמות גבוהות של שומן מוקשה (טראנס) הגורמות ל-פי 3 סכנה למחלות לב, מעלה את רמת הכולסטרול הכללי וה- LDL (זה הכולסטרול הרע). • מוריד את ה- HDL (הכולסטרול הטוב). • מעלה עד לפי 5 את הסכנה לסרטן, מוריד את איכות חלב אם, מוריד את תנגודת המערכת החיסונית, ומוריד את תגובת האינסולין. והנה עובדה מזעזעת............והכי מעניינת.... המרגרינה רחוקה במולקולה אחת מלהיות פלסטיק! עובדה זו מספיקה לי כדי שאמנע ממרגרינה כל חיי ולכל פריט שהוא הידרוגני .( שמוסיפים לו מימן, כדי לשנות את מבנה המולקולה של החומר) אתם יכולים לנסות זאת בעצמכם. השאירו חפיסת מרגרינה בחצר ביתכם במקום מוצל. תראו מספר דברים: אין זבובים , אפילו הברחשים המטרידים הבאים לפירות לא מתקרבים לזה. (זה אמור להביע משהו). זה לא מתקלקל או מסריח כי אין בזה חומרים בעלי ערך תזונתי, כלום לא יגדל על זה, אפילו האורגניזמים הזעירים לא מוצאים את זה כבית גידול. מדוע? כי זה כמעט פלסטיק. האם הייתם רוצים להמס את קופסת הפלסטיק (טאפרוור ) שלכם ולמרוח אותה על הטוסט שלכם? Margarine vs. Butter Margarine was originally manufactured to fatten turkeys. When it killed the turkeys the people who had put all the money into the research wanted a payback so they put their heads together to figure out what to do with this product to get their money back. It was a white substance with no food appeal so they added the yellow coloring and sold it to people to use in place of butter. How do you like it? They have come out with some clever new flavorings. DO YOU KNOW the difference between margarine and butter? Read on to the end... gets very interesting! • Both have the same amount of calories. • Butter is slightly higher in saturated fats at 8 grams compared to 5 grams. • Eating margarine can increase heart disease in women by 53% over eating the same amount of butter, according to a recent Harvard Medical Study. • Eating butter increases the absorption of many other nutrients in other foods. • Butter has many nutritional benefits where margarine has a few only because they are added! • Butter tastes much better than margarine and it can enhance the flavors of other foods. • Butter has been around for centuries where margarine has been around for less than 100 years. And now, for margarine... • Very high in trans fatty acids triple risk of coronary heart disease. Increases total cholesterol and LDL (this is the bad cholesterol). • Lowers HDL cholesterol, (the good cholesterol) • Increases the risk of cancers by up to five fold, lowers quality of breast milk, decreases immune response & decreases insulin response. And here is the most disturbing fact... HERE IS THE PART THAT IS VERY INTERESTING! Margarine is but ONE MOLECULE away from being PLASTIC. This fact alone was enough to have me avoiding margarine for life and anything else that is hydrogenated (this means hydrogen is added, changing the molecular structure of the substance). You can try this yourself: Purchase a tub of margarine and leave it in your garage or shaded area - Within a couple of days you will note a couple of things: No flies, not even those pesky fruit flies will go near it (that should tell you something). It does not rot or smell differently because it has no nutritional value, nothing will grow on it - Even those teeny weensy microorganisms will not a find a home to grow. Why? Because it is nearly plastic! Would you melt your Tupperware and spread that on your toast?
 

Rebeccan

New member
והאם עברת בדרך אצל חנן ../images/Emo35.gif

כן, כן .. אתר לא רלבנטי - הרבה שגיאות במאמרים פרינצסה
בגן הפרחים
 

שחיין

New member
אכילה מוסוות

הבעיה היא שאת רעל המרגרינה מכינסים כמעט בכל דברי מאפה כמו למשל רוגלאך. קנינו פעם ספר - "הבישול הבריא". כשקצת גדלתי ולמדתי תזונה קראתי אותו שוב, ומה אני מגלה; כל מתכון כמעט מכיל מרגרינה.....
 

Rebeccan

New member
../images/Emo45.gif נכון ולכן ... ../images/Emo32.gif

אני עברתי לדיאטה נטולת מרגרינה אם אין תחליף אחר - מוותרת
ואם אפשר משתמשת בשמן נוזלי צמחי שמן זית במאפה מלוח ושמן קנולה / חמניות במאפה מתוק ואני אוהבת מאפים ... אז מוצאים פתרון (נכון, מדי פעם חוטאת באיזה רוגלך, אבל נדיר ביותר - רק ב-4 בבוקר, באמצע טיול סליחות, בשוק מחנה יהודה, הרוגלך חמים ישר מהמאפייה, לא תאכלו
) פרינצסה
בגן הפרחים
 

מוטי בר

New member
להפקת מרגרינה משתמשים בסודה קאוסתית

שהיא חומצה רעילה ביותר וזה כשלעצמו אומר דרשני. דבר נוסף. בחמאה יש גם לציטין שמסייע בהמסת השומן ופיזורו בגוף, ולראיה יעיד המטבח הצרפתי העשיר בבישול בחמאה, או המטבח המזרחי האוטנתי המפיק חמאה גולמית לא מזוקקת ישירות מהרתחת החלב. (בדואים, ערבים,דרוזים,כורדים,תורכים, צ'רקסים, וכל החבל הבלקני.) בילדותי בכל אופן, החמאה היחידה שנכנסה הביתה היתה מהחלב פרה הטבעי והרתוח של אימי, מהפרות במשק,ואותה הינו מורחים על לחם שחור מרוח בדבש. אין היום בארץ טעמים כאלו יותר אלא בכפרים בלבד. בידידות, מוטי.
 

דובב

New member
בואו לא ניסחף............

מרגרינה עשויה משמן צמחי שעבר הידרוגינציה אבל בין זה לפלסטיק ? אם נשים קערה עם שמן זית בגינה זה ימשוך זבובים?חתולים?כלבים?גם זה רעל? אחד הדברים המרגיזים ביותר הוא אנשים שמפרסמים דברים בלי ממש להבין בניהם או לבדוק ועוד יותר מרגיז שיש כאלה שמתייחסים לכתובים הללו כמו לתורה מסיני בתהליך ההידרוגינציה הופכים שומן צמחי בלתי רווי לרווי וזה הכל פשוט מוסיפים לו מימן במקום קשר כפול (בעזרת חומצה שהיא תורמת מימן) ובכימיה כמו בכימיה נוצר חומר חדש עם תכונות חדשות שבמקרה זה מזכיר שומן רווי בהתנהגותו בטבע יש הרבה חומרים שדומים אחד לשני וההבדלים בניהם נעים סביב קשר בודד או אפילו רק מבנה מרחבי שיכול לשנות את מבנה החומר ותכונותיו ללא היכר. הייתי מודאג יותר מכמויות ההורמונים והתרופות למיניהן שמקבלות החולבות שמגיעות אילנו לבסוף דרך החמאה ( טוב אבל על זה עוד לא עלו בסיינטיפיקים למיניהם)
 

מוטי בר

New member
למזלי גדלנו על מוצרי חלב נטולי הורמ

ונים וכו' בילדותנו, אבל היום הכל שונה ומנוכר, גם לעירוני וגם לאיכר. אין מוצרים טהורים מכימיכלים ואין טעמים עתיקים כמו של פעם. היתה כתבה מאוד מעניינת על גבינות צרפת היחודיות שנעלמו מהעולם כי התורה להכנתן היתה ידועה לקומץ אנשים דל, עברה מדור לדור בעל פה וסודות הכנתן ויצורן ירדו שאולה עם בעליהן. אני חושש מאוד שבעוד כמה שנים כבר לא ידעו כיצד להכין מזון גולמי בריא. בידידות, מוטי.
 
מזון ללא כימיקלים

מוטי כשאני קורא את שכתבת ואני חושב כך הכל כימיה מהבוקר ועד הלילה כי הם מנהלים את העולם אנשי הכימיה ואומרים שתוחלת החיים עלתה לא נכון האנשים שנולדו אז לפני 90 שנה לפני שמונים שנה התפתחו ללא כימיה והם ממשיכים לחיות כי הבסיס שלהם היה טוב אלו בני 60 ובני 50 התחילו את חייהם ללא כימיה ומצבם עדין טוב ואלו בני ה 30 נולדו עם כימיה בפה ועדין אנחנו לא יודעים את תוחלת החיים שלהם כנראה שתתקצר כי הם נולדו עם כימיה והילדים והנכדים נולדו להורים שנולדו עם כימיה בפה והקטנים דור שני להרבה כימיה וחייהם בוודאי לא יגיעו ל100 אינני יודע אם צריך אך החיים לא יהיו איכותיים כי הם בתוך הכימיה אך אני אופטימי גם זה בתהליכי שינוי והכימיה תעלם כי זה יגיע מלמטה אנחנו יום אחד נתעורר ונצעק די לכימיה הזאת לא רוצים אוכל עם רעל תנו לנו אוכל נקי זה כבר התחיל אך בשקט תראו המהפכה תגיע כי בעצם המילה תוחלת החיים עלתה זה בלוף ההם שנולדו אז חיים עד היום והצעירים עדין בני שלושים ומי יודע בברכה עודד יפה מנהל המעבדה
 

רוּפֵן

New member
בוקר אור../images/Emo42.gif עודד יקר ! מסכים ../images/Emo45.gif

לא קלה היא לא קלה הדרך... ..לסכם את התובנות שלנו ולהגישם כ"חבילה" לדורך ההמשך שלנו, מבלי שירתעו מה"שטויות של הזקנים"... כאן לא מספיקה הדוגמא האישית.., כמו בחינוך ילדים בכלל, אלא דרושה יותר השקעה.., כי החברים מסביב.. אוכלים "פיצה".. ו"המבורגר" והרבה "קטצ'ופ" והילדים שלנו, לא רוצים להיות שונים מה"חברה".. כי .. להיות חלק מה'חברה'.., זה מאוד חשוב להם. אבל כמון ב"שיגעון" שלי (שאיתו נולדתי..!) להיות צמחוני ולא לאכול "חיות מתות".., כך אף במזון איכותי. הילדים רואים, ומפנימים לאט לאט, טועמים ואכן מחליטים לבד ולומדים לזהות את האיכות. אם הם באים לשאול, זה כבר טוב. כי בכפייה, ניתנים רק 'עשרת הדברות'. אז, תודה לאל, החבורה שלי, מעדיפים ל'נשנש' מול הטלויזיה, או תוך כדי קריאת ספר, דווקא מלפפון עסיסי שקטפו לבד מהגינה ועל אף כל ההתראות מה'דודות' וה'סבתות' יודעות כל, כולם צמחונים, מבחירה שלהם ! (2 מהם טועמים בשר כפעם בחודש או חודשיים.. ומה יוצא מזה ? רופאת השיניים שטיפלה השבוע בבתי, מילאה כרטיס ושאלה, תוך כדי, "מי רופא המשפחה שלכם ?" ולאחר שלא קיבלה תשובה.., הבהירה בעברית צחה"..מי הרופא שמטפל בכם...?! ב ק ו פ ת ח ו ל י ם..!...?!" בתי הרימה אלי עיניים בבקשה לסיוע.., ואני אמרתי לרופאה.. " אין לנו..! לא משתמשים בהם, כי אנחנו לא חולים" - (משפחה "דפוקה"..!) ידידי היקר, ז"ל, שהלך לעולמו לפני כשנתיים, מורי ורבי כאן בזכרון, מותיקי החקלאים, נפטר בגיל 97 - במלוא אונו ! ואם בנו, לא היה "טרוד" בעניני "ירושה", היה ידידי ממשיך לחיות עמנו עוד שנים ארוכות. לפני כ 5 שנים, לחצו עליו כל "יודעי הדבר" ללכת לבדיקות סדירות בקופ"ח.., "כמו כולם" ! "עיזבו אותי..! הניחו לי.." ולבסוף נעתר.. הרופא בדק אותו.. והחליט כי לחץ הדם שלו "לא בסדר" ושיפסיק לאכול פלפל חריף בבוקר עם הלחם, העגבנייה והשמן זית.... כי אחרת... יהיה "רע מאוד"..! וזה "לא בריא".. לאחר כחודש, פגש אותי ברחוב לשיחת חולין. הראה לי את הכתמים הצבעוניים שהותירו לו על היד, לאחר בדיקת הדם הבלתי מוצלחת, שעשו לו ב"בדיקות". וכדרך אגב, סיפר לי כי .."..בשבוע שעבר, הד"ר נפטר ! קיבל התקף לב.. ו..מת !" השתהה קלות.., ואז, כהרגלו, עלה לו אותו חיוך שובב ואמר " בדיוק כמו אבא שלו ! שהיה גם הרופא שלי.. לפני 40 שנה.. ואמר לי אותם דברים.. והנה, שניהם עכשיו שוכבים שם ביחד.. "בריאים" בלי "לחץ דם".."
 
למעלה