בושה וחרפה

A m i r 17

New member
אני מצטער ככה למחוק הודעות...

אבל כבר הזהרתי שאני אמחוק הודעות עם תוכן מעליב אני כן חשוב שהדיון שלכם מוסיף ותורם לפורום, אבל לא בדרך של ההודעה שנמחקה. yossi018, אני מבקש אם אתה יכול לכתוב שוב את ההודעה שלך והפעם שתתאים לחוקי הפורום תודה

yossi018

New member
אין לי מה להגיד לך!

אני אישית נעלבתי! בסה"כ אני מביע את הדיעה שלי (גם אם היא קשה לפעמים)! אם אתה מוחק דיעות אישיות אין לי מה לכתוב ב"פורום" הזה יותר!

yossi018

New member
האצ"ל והלח"י - טרור או ציונות?

נתחיל ב"גדודים עבריים" כרקע.... ניסיון צבאי של ממש רכשו צכירים ארץ-ישראלים שהתנדבו לשירות צבאי במסגרת "הגדודים העבריים" במלחמת העולם הראשונה. ראשיתם של הגדודים - שהיו יחידות בצבא הבריטי - בתנועת ההתנדבות בקרב יהודים מארץ ישראל, אשר התורכים ראו אותם כנתיני אויב וגירשו אותם למצרים. ביוזמתו ובהנהגתו של יוסף טרומפלדור הוקמה יחידת תובלה, "גדוד נהגי הפרדות של ציון" שמנתה ארבע פלוגות בפיקודו של הקולנל הבריטי, אוהד הציונות, ג'ון פטרסון. יד ימינו והמפקד העברי הבכיר היה יוסף טרומפלדור יחידות הגדוד יצאו לגליפולי (תורכיה) ומילאו תפקיד חיוני ומסוכן במערכה, עד שהסתיימה בכישלון והם שבו למצרים (סוף 1916). חלק מחיילי גדוד זה היוו את הגרעין לגדוד השני, שנקרא "הגדוד הראשון ליהודה" (גדוד 38 של קלעי הצלך), אשר הוקם בבריטניה ביוזמת ז'בוטינסקי ופנחס רוטנברג וחייליו השתתפו בקרבות באזור ירושלים, שכם ובקעת הירדן. הגדוד השלישי (גדוד 39 של קלעי המלך), הוקם בארצות-הברית ביוזמת יצחק בן צבי ודוד בן גוריון, שגורשו מהארץ, ומעט מחייליו השתתפו בקרבות הצבא הבריטי לכיבוש עמק הירדן הגדוד הרביעי (הגדוד ה-40 של קלעי המלך) הוקם במצרים על ידי חלוצים מארץ ישראל, שגורשו לשם אך ביקשו להצטרף ללוחימים על שחרור הארץ. לאחר שחרורם, היו בין מנהיגי הישוב היהודי שביקשו להפוך את ה"גדודים העבריים" לגרעין צבא עברי, אך הבריטים מנעו זאת בכל דרך אפשרית ועכשיו לפואנטה: נתחיל באצ"ל! בשנת 1937 נוסד על ידי התנועה הרביזיוניסטית וחניכי תנועת בית"ר האצ"ל - ארגון צבאי לאומי. הארגון קיבל את הוראותיו מזאב ז'בוטינסקי שלא השלים עם מדיניות של הבלגה כנגד הבריטים כפי שנקטה ה"הגנה". הרביזיוניסטים דרשו פעולה תקיפה יותר, ודגלו בהתנגדות תקיפה ומזוינת למדיניות הבריטית האנטי-יהודית. בשנת 1937 פתחו אנשי האצ"ל בסדרת פעולות כנגד הערבים. עם פרוץ מלחמת העולם השנייה הפסיק האצ"ל את פעילותו נגד הבריטים, והביע את נכונותו לסייע במאמץ המלחמתי כנגד הנאצים. דוד רזיאל מפקד האצ"ל נשלח מטעם הבריטים בשליחות ריגול לעיראק, שם נהרג בעת פעילות צבאית. למפקד האצ"ל נתמנה מנחם בגין. על רקע הפסקת הפעולות כנגד הבריטים פרש מהאצ"ל פלג קיצוני, ארגון לח"י. לאחר מלחמתץ העולם המשיכו הבריטים במדיניותם האנטי-ציונית. שר החוץ הבריטי, ארנסט בווין, החמיר את הגזירות נגד עלייה וביצע בעיקביות את מדיניות ה"ספר הלבן", ולכן החריף האצ"ל את מלחמתו בבריטים. במשך ארבע שנים ביצע האצ"ל יותר ממאתיים פעולות נגד השלטון הבריטי. בסוף 1945 נוצר שיתוף פעולה בין ה"הגנה", האצ"ל והלח"י במסגרת של "תנועת המרי העברי", שיתוף פעולה שנמשך עד אוגוסט 1946. ביולי 1946 פוצץ מלון "המלך דוד" בירושלים על ידי האצ"ל, ונגרמו לבריטים אבדות רבות. תגובת הבריטים הייתה קשה. הסוכנות היהודית הורתה ל"הגנה" לקיים הפסקת אש, אך האצ"ל והלח"י החריפו את מלחמתם. באפריל 1947 נתלו ארבע לוחמי אצ"ל בכלא עכו. שני לוחמים נוספים (אחד מהאצ"ל ואחד מהלח"י) שנידונו למוות התאבדו בכלא בירושלים. ב-1 ביוני 1948 נתבטל קיומו של האצ"ל, וחייליו התגיסו לצה"ל. אולם מיפקדת האצ"ל המשיכה להתקיים, ובירושלים היו כוחות האצ"ל בפיקוד נפרד. נסיונה של מיפקדת האצ"ל להביא נשק באונייה "אלטלנה" נסתיים באסון טיבוע האנייה ע"י צה"ל ב-22 ביוני 1948. בעקבות אירוע זה התפרק האצ"ל סופית. אנשי האצ"ל הקימו את תנועת "החירות", המהווה מרכיב מרכזי במפלגת "הליכוד" נמשיך בלח"י: ארגון מחתרת יהודי נוסף שהוקם בתקופת השלטון הבריטי היה לח"י - לוחמי חירות ישראל. הארגון הוקם ב-1940 על ידי אברהם שטרן (יאיר). אנשי לח"י, שלא קיבלו את מרות המוסדות המרכזיים של היישוב, פרשו מהאצ"ל בשל סירובו להמשיך את המאבק המזויין בבריטים בעת מלחמת העולם השנייה. בפברואק 1942 הצליחו אנשי הבולשת הבריטית לגלות את אברהם שטרן במקום מסתורו, ברחוב מזרחי בתל אביב, והרגוהו. בנובמבר 1944 הרגו במצרים חברי הלח"י, אליהו חכים ואליהו בית-צורי, את הלורד מוין, השר הבריטי לעינייני המזרח התיכון, שלמדיניותו נלוו גילויי אנטישמיות קשים. שני חברי הלח"י נתפסו, ונתלו בקהיר ב-1945. אנשי הלח"י התמידו בפעולותיהם נגד הבריטים. מנובמבר 1945 ועד אוגוסט 1946 פעל הלח"י במסגרת "תנועת המרי העברי", ארגון הגג של ה"הגנה", האצ"ל והלח"י. בין הפעולות של הלח"י במשך שנות קיומו: התקופות על מחנות צבא בריטיים, חבלה בבתי הזיקוק בחיפה והרס בתי מלאכה של הרכבת בחיפה, פיצוץ שדה תעופה בריטי ליד כפר סירקין ועוד ב1948 הצטרפו אנשי הלח"י לצה"ל. אחרי שהבהרנו מה זה לח" ומה זה אצ"ל (כנראה שפספסת את השיעור הזה) עכשיו אנחנו יודעים איך האצ"ל והלח"י התנהגו, את יודעת איך פעלו הבריטים כנגד זה, אז בואי אני יספר על "הרוגי מלכות" שאת זה לא מספרים בבי"ס או בתנועת נוער שהאידיאולוגיה שלה שונה במקצת מהאידיאולוגיה שאני מאמין בה אז ככה, הרוגי מלכות: תרייסר חברי מחתרת משורות אצ"ל ולח"י הוצאו להורג בתקופת השלטון הבריטי על חלקם בפעולות ארגוניהם. ראשון לכולם היה שלמה בן יוסף, אי אצ"ל, חבר פלוגת בית"ר בראש פינה, אשר ירה לאוטובוס ערבי בתגובה על רצח חבר אצ"ל בידי ערבים. הוא נשפט והועלה לגרדום ביוני 1938. חברי אצ"ל, דב גרונר שנפצע קשה ונשבה בידי הבריטים בהתקפה על משטרת רמת-גן יחיאל דרזנר, אליעזר קשאני ומרדכי אלקחי, שנאסרו בדרכם לחטוף חיילים בריטים, הועלו לגרדום בעכו, באפריל 1945. בינואר אותה שנה הועלו לגרדום בקהיר "שני אליהו" - אליהו חכים ואליהו בית צורי שנעצרו בקהיר לאחר ההתנקשות בלורד מוין, השר הבריטי לענייני המזרח התיכון. מאיר פיינשטין, איש אצ"ל שנשבה בהתקפה על תחנת הרכבת בירושלים, ומשה ברזאני, איש לח"י שנאסר בעת שנשא רימון, פוצצו את עצמם בכלא בירושלים, שעות ספורות לפני ביצוע גזר דין מוות באפריל 1947. אבשלום חביב, מאיר נקר ויעקב וייס, לוחמי האצ"ל שנשבו אחרי הפריצה לכלא עכו, הועלו שם לגרדום ביולי 1947. טוב, אז הבריטים הוציאו להורג, מה ישראל עושה היום לערבים? (שאני לא קורה להם פלשתינים, כי עצם המילה כבר הופך אותם לעם), משחררת רוצחים תמורת 3 גופות של חיילנו השבויים! שאלה (אני מצפה שתעני לי): למה לשחרר רוצחים, שרצחו בעבר יהודים ואני מדבר לפעמים על רוצח שאחראי לרצח של עשרות ואולי מאות יהודים, ולעומת זאת להשאיר יהודים (כדוגמאת אתי אלון) שלא רצחו אלה גנבו כסף, ותאמיני לי שהיא לא תחזור על זה בשנית, ושהיא כבר לא תזיק לציבור. אז למה לעזאזל לסכן חיי אדם ולשחרר רוצחים ולא לשחרר גם גנבים? (כתבתי הרבה ובטח כבר יתייאשתם אבל אני לא מוותר - מצטער!) עכשיו נחזור לכותרת (ברחתי קצת מהנושא), האם את מגדירה את הארגונים אצ"ל, לח"י וההגנה כארגוני טרור, או כאירגונים ציוניים שבזכותם יש לנו היום מדינה ואנחנו יכולים לריב עליה? ואם אני לא טועה, בלח"י באצ"ל ובהגנה היה מפקד ולו הקשיבו ומילאו הוראות של המפקדים מתחתיו, אם זה לא היה קורה את חושבת שהיינו גרים במדינה יהודית עצמאית? ועכשיו נעבור קצת לשלום, מנחם בגין (מיוצאי בית"ר, ומונה לראש בית"ר ע"י אבי התנועה זאב ז'בוטינסקי) חתם על הסכם השלום עם מצרים למרות שהרבה מהעם יצאו להפגנות נגד, ורק היום אנו יודעים כי נחישות של מפקד, שמחליט החלטה גם אם היא שמאלנית במקצת, היא דבר חשוב מאוד ולכן הוא נקרא מפקד חכם. מפקד חכם הוא מפקד שיודע להעמיד את חייליו במקום וחיילים חכמים שיודעים שזו לא "פקודה בלתי חוקית בעליל" (ולא משנה איך תגדירי אותה) וסומכים על מפקד שלהם שמקבל הוראות מבכירים מעליו (בניגוד לטייסים). בברכת תל-חי יוסי

yaelcita

New member
תגובת בית"ר

אני רוצה להבהיר דבר אחד: אף אחד בשום תנועת נוער (לפחות ככה אני מאמינה) לא שוטף לאף אחד את הראש. בטח שלא בתנועת בית"ר שבא כל חניך/מדריך מקבל מקום להביע את הדעות שלו, להסביר אותן ולהתנגד לרעיונות (לא כולם מסכימים עם הכל)ולפעול בהאתם לאמונות שלהם אילו היית מכירה את הבחור שאיתו התווכחת היית מסינה כמה זה בלתי אפשרי לעשות לו שטיפת מוח גם אילו היינו רוצוים, אז בבקה, אתם מתכווחים וזה חשוב וזה יפה אבל לא רדת לפסים הללו כי זה פשוט לא לעניין ולבית"רים: שוב, גאה בכם מאוד.. מאוד.. מאוד.. מאוד

yaelcita

New member
בקשה למנהל הפורום והערה לבית"רים

כמו שתבת כבר זה באמת מעשיר את הפורום וזה חשוב מאוד, ואני מסכימה 100000 אחוז שצריך לשמור על תרבות דיון כאן ולא לרדת לפסים לא במקום.. אני רק מבקשת דבר אחד קטן: שכשמעירים לאנשים על זה שהם מורידים את הרמה וכותבים דברים לא לעניין ומוחקים להם הודעות: שתעיר לשני הצדדים כי אני בתור בית"רית שבכלל לא נכנסה לפרטים ולא נכנסה לויכוח נפגעתי מדברים שהבחורה (סליחה אני לא מצליחה לזכור את השם) כתבה.... סתם, לתושמת לבך. וכמובן הערה גם לבית"רים: א. י. ומ. (תמיד רציתי לקרוא לכם בראשי תיבות) בבקשה לא לרדת לרמה נמוכה, אין לכם שום צורך בכך, יש לכם דעות מאוד מאוד מאוד מאוד מוצקות (וצודקות בעיני) ויש לכם יכולות הרבה יותר מתוחכמות מלרדת נמוך. אני יודעת שאתם יכולים לנהל ויכוח תרבותי (מה שאני לא יכולהלהגיד לגבי המון המון אנשים "מוסריים" אחרים) אז בבקשה: להסביר כן, להתווכח- בטח!!! להגן על הרעיונות שלכם- כמובן... אבל בגבולות הטעם הטוב... כי לנו יש כזה שנה מצויינת לכל עם ישראל

A m i r 17

New member
מקבל את הערתך

אני גם רוצה להודות לך על שאת עוזרת לשמור את רמה סבירה בפורום העניין יטופל תודה ושנה טובה

A m i r 17

New member
ובקשר להודעה שנמחקה...

היא הכילה תכנים ממש קיצוניים, אם ברצונך לדעת מה היא הכילה דברי אם אותו אחד שרשם את ההודעה במסרים

MS6

New member
דברים חמורים שהיא אמרה

היא קראה לי פאשיסט, אמרה שאני בור , כינתה את העם שלי "הפולשים הציונים" את א"י "פיסת אדמה" ואת חיילי צה"ל בבונים במדים..... כל אלה אמירות מאוד קשות!!! הרבה יותר קשות ממה שאנחנו אמרנו אז מה באמת יותר חמור?

למעלה