בושה וחרפה

אלברט G

New member
בושה וחרפה

היום בטלויזיה דיברו על הטייסים שמשתמטים.... מי שנחשבו לטובי האנשים נופלים ככה, ונותנים לדיעות הפוליטיות שלהם להשפיע על הצבא ?! אני התביישתי בצבא שלנו.

MS6

New member
בושה וחרפה!!!!

ברור שזה פשוט בושה!! אני פשוט לא מאמין שתופעת הסרבנות חדרה גם לדבר הזה. פיני גרשון אמר פעם (זה נראה שאני מצוטט פה חכם ידוע...) "יש שלוש דברים שמדינת ישראל יכולה להתגאות בהם: הגשש החיוור, חיל האויר ומכבי תל אביב בכדורסל" והוא באמת צודק! ואנחנו, שרואים בחיל האוויר מקור גאווה, מתקשים להאמין שדברים כאלו קורים. אנשים תכניסו את זה לראש: אי אפשר ללכת נגד הזרם במוסדות כמו הצבא!!! הצבא אמור להיות עמוד הטווח במדינה הבלאו הכי מפולגת שלנו, אסור שאנשים יקומו ויעשו צעדים כאלה (למרות שזה מנוגד לדעתם). אצלנו בבית"ר, נלחמים נגד התופעה הזאת, והוצאנו כמה וכמה עצומות נגדה, ו חברי המעו"ז אפילו כתבו מכתב לראש הממשלה על תמיכתם בצבא (אגב המכתב נמצא באתר שלנו). אני, אישית, חושב שלא רק שהפעולות שאנחנו עושים מוצדקות, צריך להחמיר אותם ולעשות אותם יותר פוגעות ויותר קטלניות. למה ארה"ב יכולה לשגר טיל במשקל 10 טונות על הבית של "עלי הכימאי" וישראל לא? מה אצלנו הסף של ההומניות יותר מחמיר? לא, פשוט כנראה, בעייני הסרבנים, דם יהודי פחות חשוב מדם אמריקאי.

חיל האוויר וכו'

אני לא אגיב לדבריו של אלברט כיוון שדבריו של הלז היו קיצוניים והרסניים הרבה יותר. הבנאדם האחרון שצריך לצטט ממנו הוא פיני גרשון, שידוע לא מעט באמירות מטומטמות וגזעניות לרוב . אני לא מבינה מה ההילה סביב חיל האוויר. לטעמי זה חיל כמו כל חיל, אז יותר קשה להתקבל אליו, אז מה? חבורה של טייסים (רובם בדימוס) התפכחו והחליטו להקים מחאה כנגד העוולות ש(לדעתם) נעשות בשטחים, לא צריך לעשות מזה כזה עניין גרנדריוזי. לצערי מחאה כזו לא מספיקה כדי לעצור את ההתדרדרות שלנו, אבל לפחות היא מעוררת פולמוס ציבורי סביב הנעשה, וזה כבר טוב... משעשע אותי שאנשים פשוט נעלבים (אין מילה הולמת יותר) מהצעד הזה. "טייסים הם בני אדם?! יש להם דיעות?! יש להם מוסר?! הו! איזו הפתעה!" לטעמי יותר מכל צריך להיות שמחים על כך שיש אנשים שלא הולכים כמו כבשים אחרי המפקד שלהם, ומבצעים פעולות שבכל מדינה אחרת היו נחשבות כפשעי מלחמה (עונש מוות ללא משפט, תוך פגיעה לא מבוקרת בחפים מפשע. ואל תתחילו להתווכח איתי על "פצצות מתקתקות" ובולשיט כזה, לא היו מפציצים ישראלי שעומד לרצוח את אישתו). "פקודה בלתי חוקית בעליל" אומרת לך משהו? אם המפקד שלך היה מבקש ממך לירות באדם מטווח אפס, היית עושה את זה? או יותר חשוב, היית גאה בזה? "אנשים תכניסו את זה לראש: אי אפשר ללכת נגד הזרם במוסדות כמו הצבא!!! הצבא אמור להיות עמוד הטווח במדינה הבלאו הכי מפולגת שלנו, אסור שאנשים יקומו ויעשו צעדים כאלה (למרות שזה מנוגד לדעתם)." ואנשים עוד מתפלאים שיש לנו משהו נגד הצבא, שמדכא אותנו, הופך אותנו לבלילה של מדים, מספרים, דרגות... הצבא הוא הדבר הכי פאשיסטי במדינה הזו, וברגע שאתה מקדש ערכים כמו הטמעות, הליכה בתלם, אחידות אתה בעצם קורא למדיניות פאשיסטית. בוא פשוט נגרש את כל מי שלא מסכים איתנו, לא? אגב, ארצות הברית היא לא מדינה שאנחנו רוצים להידמות לה, היא אימפריה מלוכלכת, זה שהיא עושה פעולות בחן של תפוח רקוב בדבש לא אומר שגם לנו מותר. אם כבר מספיק מבט אחד על מה שנעשה בעיראק כדי לעורר סלידה, צריך להתרחק מכל מה שהיא עושה כמו מאש. "לא, פשוט כנראה, בעייני הסרבנים, דם יהודי פחות חשוב מדם אמריקאי." זו פשוט אמירה מטומטמת ולא ראויה לתגובה. אני יודעת שמלחמה זו מלחמה, והיא דורשת פעולות קיצוניות, אבל זה למה צריך לצאת נגד המלחמה, ולא לוותר כל-כך בקלות על המוסר. אני מצטרפת לחגי. מתביישת שאנשים כמוך חושבים שהם מגנים עלי אם הם מתנהגים כמו בבונים במדים. שנה טובה ושבת שלום.

yossi018

New member
חייל האוויר הוא גאוות המולדת!!!!

"לטעמי זה חיל כמו כל חיל" - מה????? חיל האויר ניצח את מלחמות ישראל כשאומרים חיל האויר הישראלי ארצות ערב משקשקות, אני לא מבין איך אפשר לזלזל בחיל האויר שלנו כמו שאת זילזלת! "חבורה של טייסים התפכחו והחליטו להקים מחאה כנגד העוולות שלדעתם נעשות בשטחים" - קודם כל זה לא "עוולות" זה "הגנה עצמית"! עכשיו, הם טייסים, הם עברו הרבה אימוני קרב ואימונים קשים נוספים, אם הם רצו לעשות מחאה התקשורת זה לא המקום, אפשר ללכת בשקט למפקד חיל האויר, להציג את הבעיות בשקט (זוהי זכותם כתושבי המדינה) ולנסות לפתור אותם בשקט, במקום זה הלכו הנ"ל והשמיצו את החיל הנבחר של צה"ל, בכל מדינות ערב שידרו את הקלטת שלהם ו"הוכיחו" כי מדינת ישראל פוגעת בחפים מפשע (מה שלא נכון כמובן - אנחנו מגינים על עצמנו, נקודה! מקרה כזה ומקרים נוספים של הסרבנים ממש לא עוזרים למדינת ישראל במערך ההסברה שלהם. אני לא מסכים עם ידידי משכבר הימים אלברט בכך שאמר שהוא מתבייש בצבא הגנה לישראל, ההפך אני גאה באיך שהצבא שלנו פועל, בשקט גמור מסכל פיגועים (כמה שאפשר), וכמובן בחיל האויר חייבים להתגאות שהיה לגורם המכריע במלחמות ישראל בעבר בהווה ובעתיד....

MS6

New member
בוא נראה...

"אני לא מבינה מה ההילה סביב חיל האוויר": הפצצת הכור הגרעיני בעיראק הפצצות שדות התעופה הערביים במלחמת ששת הימים. הפשיטה בתוניס. כל הפשיטות בעומק לבנון. חיסול טרוריסטים (ביש"ע, לבנון, סוריה, ירדן וכו') אז בעצם אם חיל האוויר לא היה מוצלח בכלל לא הייתה מדינה... פשש באמת זה כלום! "לטעמי יותר מכל צריך להיות שמחים על כך שיש אנשים שלא הולכים כמו כבשים אחרי המפקד שלהם". מעניין מאוד מה היה המצב שלנו אם כל אחד היה עושה מה שהוא רוצה בצבא .. חיילים היו מסרבים פקודות למפקדיהם, הערבים היו חוגגים על כשלון הציונות ועל חולשת האופי של הישראלים, והצבא שלנו היה פשוט קורס והכל בגלל שגעון גדלות של יפי נפש שמורידים את מוראלם של תושבי ישראל האומללים גם ככה "מבצעים פעולות שבכל מדינה אחרת היו נחשבות כפשעי מלחמה" על מה את מדברת על מה?! על אירופה?!? אין שם מדינה אחת שאין לה עבר היסטורי שפל שאותה היא מאוד הייתה רוצה לשכוח... אין עם בעולם שיכול לקרוא לנו אכזריים. בטח שלא צרפת, שאלי את האלג'יראים שאותם הצרפתים השפילו בשיטתיות ויצרו כאוס ששורר באלג'יריה עד היום בטח שלא בלגיה, שאלי את תושבי קונגו שמיליונים נרצחו בתקופת שלטון הבלגים שם. בטח שלא שוויץ, שכסף שם חשוב יותר מחיי אדם, ולפני 60 שנה היה נוח להם מאוד לשמור על הכסף של הגרמנים למרות שידעו טוב מאוד מאיפה זה בא. ויש עוד הרבה והרבה זוועות שביצעו מדינות אחירות אז לפני שאת כותבת משהו... תבדקי! "אם המפקד שלך היה מבקש ממך לירות באדם... היית עושה את זה?" מה הקשר?!? על מה דיברתי ועל מה ענית? אני דיברתי על סרבני פקודה שמצווים עליהם להשמיד פצצות מתקתקות, לא דיברתי על סתם לירות באדם... למושג פקודה בלתי חוקית בעליל יש פירוש ברור וזה אפילו לא קרוב לסרבנות.. שוב שאת כותבת משהו תבדקי! ".. ברגע שאתה מקדש ערכים כמו הטמעות, הליכה בתלם, אחידות אתה בעצם קורא למדיניות פאשיסטית" יש לך בכלל מושג מה זה מדינה דמוקרטית?! יש הרבה ערכים במושג "מדינה דמוקרטית" שהם בכלל לא דמוקרטים!! שמעת על "דמוקרטיה מתגוננת"?! זה רק מושג אחד שהוא לא דמוקרטי אבל שומר על המדינה הדמוקרטית. איך את בכלל משווה בין אי מילוי פקודה לפאשיסטיות?! אם את חושבת שהליכה בתלם זה פאשיזם אז אוקי בוא נעשה את כל הבתי ספר דמוקרטים ואת כל המוסדות שיש דמוקרטים! ככה כל העובדים יוכלו לסרב הוראות לבוסים שלהם וככה תלמידים יתחצפו למורים ולא יקשיבו להם ואז נוכל לבנות פה ממש מדינה לתפארת!!!! "אני יודעת שמלחמה זו מלחמה, והיא דורשת פעולות קיצוניות, אבל זה למה צריך לצאת נגד מלחמה" פשש יש לך ממש פתרון מעולה! זה הרי כ"כ פשוט למה שלא פשוט נצא נגד מלחמה? ואז השמיים יהיו כחולים, הציפורים יצייצו והערבים יגידו "הא, הם לא רוצים מלחמה אז אוקי בוא נפסיק" לסיכום (וואו כתבתי הרבה... סליחה!) פעם המדינה שלנו הייתה נראית ממש מעולה לא בגלל שהיה שקט, ושלא היו הרוגים במלחמות, להיפך! בעבר המצב היה יותר קשה!!! אז למה אז היה יותר שמח (זה לפחות מה שאומרים המבוגרים)? זה בגלל שפשוט אנשים האמינו בצדקת הדרך, אנשים האמינו בציונות , אנשים ידעו שהמלחמות שיצאנו אליהן והפעולת שביצעו לא היו סתם דברים לא חשובים, הם היו סיבת עצם קיומם ובלעדיהם ישראל הייתה נמחקת, עובדה זו יצרה אחדות, והאחדות יצרה כוח רב מאוד, שגרם לנו לנצח אוייבים חזקים בהרבה מאיתנו. הסרבנים גורמים לפילוג, להרגשה שמה שאנחנו עושים, שזה בעצם הגנה על עצמנו, זה דבר רע. הם חושבים רק על עצמם ולא רואים ממטר דברים חשובים כמו: המדינה, האחדות והעתיד. ואני מתבייש באנשים כמוכם! אני מתבייש בכם שאתם רוצים לפלג אותנו בגלל הקיצוניות הטפשית שלכם! ואני מאוד מקווה שהטייסים האלה יישבו הרבה מאוד זמן בכלא.. ומצידי שירקבו שם, כי אם להם לא איכפת מאיתנו, למה לנו צריך להיות איכפת מהם?

יפות נפש ותמימות לפנים

אני לא רוצה לשוב ולשחזר שיחה שכבר ערכתי פה לפני מספר שבועות. זה משעמם וזה לא מקורי. אני תיכף אמצא לך את הקישור ואז תוכל גם אתה להתעצבן מאמירות מגוונות שאמרתי בנושא. ואולי זה קצת מיותר, התגובה הזו. אבל אני משום מה, חייבת. נראה כאילו יש לך את כל האמיתות לפניך, אתה בולע בעוז כל מה שאמרו לך כל החיים שלך, אתה כיבשה, ואתה גאה בזה. שיבושם לך. מבחינתך אוטופיה היא סדר. היררכיה. תלמידים חצופים? עובדים עם רצונות?! לא בבית ספרינו. אצלנו מקשיבים לממונים! מי קובע מי ממונה? לא ברור. מה הופך את המורה שלך, הבוס שלך, המפקד שלך לאדם יותר ראוי ממך? וותק? גיל? מראה? באמת תענה לי כי אני רוצה לדעת. דיכוי ודיכוי ודיכוי. כי ככה צריך. איך נילחם באיום הטרוריסטי? בדיכוי. כי זו הדרך היחידה שאנחנו מכירים. חינכו אותנו בדיכוי, וכל חיינו פיללנו לרגע בו אנחנו נהיה בפוזיציה המתאימה לדכא. האבא מרביץ לבן שמרביץ לאחיו הקטן.... אני אצטט את ג'לו ביאפרה (עכשיו *זה* בנאדם שצריך לצטט אותו יותר!) כשאומר- חצי מהאנשים רוצים להיות הבוס אותו הם שונאים כל כך.... כולם כל כך מנוונים, לא מסוגלים לפתוח קצת ת'ראש, אבולוציה לימדה אותם שהחזק שולט, ולכן צריך לשאוף לעצמה. מעטים האנשים ששואפים לסולידריות אנושית- למה? כי להיות שווה לבנאדם אחר משמעותו לא להיות חזק ממנו, ולכן, בעינהם זו חולשה... זה היה הקטע האידאולוגי. התיאורטי. המרחק בין האוטופיה שלי (אנרכיה, תקרא על זה) לבין יישום קונקרטי הוא אינסופי. אבל צריך להתחיל מאיפשהו נכון? הנה אני מתחילה. עכשיו לענינינו: "למושג פקודה בלתי חוקית בעליל יש פירוש ברור", זה מה שלימדו אותך בבית ספר? אני במקומך הייתי מקימה מהומה. "פקודה בלתי חוקית בעליל- פקודה שמתנוסס מעליה דגל שחור שדוקר את העין וצובט את הלב" זה אחד הדברים כי פחות ברורים שנכתבו אי פעם. איזה לב? איזו עין? מוסר זה מושג המשתנה מאדם לאדם, ויש אנשים שמבחינתם יירוט טילים מתוך מכונה, מוסתרים מעיני הקורבנות ע"י מסיכות חמצן ענקיות, יש כאלה שזה דוקר להם את הלב? מה תעשה? תגיד להם לא? היית מרוצה אם הם היו עושים את זה מאחורי דלתות סגורות? אם הם היו הולכים למפקד ומיישבים עניינים? אם לא היית יודע על זה בכלל? איך היינו מגיעים לשיחה המלביבה הזו אם הם לא היו שמים סרבלים ויוצאים בקריאה נרגשת? ידיהם של מדינות אירופה אינן נקיות. אבל לפחות הם עושים משהו כדי ללמוד לקחים מהעבר, כדי לנסות לא לשחזר זוועות. שמת לב שכל הדוגמאות המשכילות בגרוש שציינת לקוחות מתוך מלחמה שהתקיימה לפני יותר מ60 שנה? תראה איזה הבדל בין אירופה של אז לאירופה של עכשיו. כמובן שהמדינות רחוקות שנות אור מאוטופיה, אבל לפחות הן מנסות להוות מקל בגלגליו של בוש השועט לקרב. איפה אנחנו היינו לפני 60 שנה? באותו בוץ טובעני שאנחנו עכשיו. שנים של מלחמה עקובה מדם, מת רודף מת רודף מת ובשביל מה? "אז למה אז היה יותר שמח (זה לפחות מה שאומרים המבוגרים)" הנה שוב, מקשיב בעיוורון למה שחבורה של זקנים הוזים אמרו לך על המדינה. אתה חושב שלא היו סרבנים אז? שכולם היו מאוחדים באותה דיעה? שכולם חיבקו ואהבו אחד את השני? בולשיט יקירי, בולשיט. מהרגע הראשון, המדינה הזו מושתתת על אי הסכמה. צינות דתית, ציונות רוחנית, ציונות קונקרטית, מפא"י מפ"ם וכו', אפילו על חוקה אנחנו לא מצליחים להסכים. אנחנו במצב של סטטוס קוו ממשך, וזה מעוער מהיסוד. כמה זמן אפשר להתקע בעבר? הסרבנים הם שמפלגים את המדינה? אני חושבת שזו האשמה קצת מרחיקת לכת. יש הבדל דק מאוד בין התקפה להגנה, במיוחד במצב עדין כמו שלנו כשלא ברור מי התחיל מה ומהי נקמה ומהי פעולה מונעת. אז אם אתה חושב שהצבא שלך מגן עלינו, אם אתה חושב שהדמוקרטיה מגינה על עצמה, אין לי מה לומר כדי לשנות את דעתך... תהנה ממעמדך כקורבן. אז בסדר. עולם ללא מלחמות, זו שאיפה אוטופית. אני יודעת שהשלום לא מתחיל בתוכי, שאם אני אוהב כל זר ברחוב לא יהיה פה שלום עולמי. זה לא אומר שאני מסכימה למצב הזה. רק בגלל שהעולם חרא לא אומר שאני צריכה עכשיו לשים מדים לקחת רובה ולהילחם כדי לשמור עליו ככה. לפחות אני מייחלת לשינוי, נראה כאילו אתה התקבעת על המצב הקיים.... (תגובה ארוכה מדי, ודי מיותרת שכן לא נראה שיש סיכוי שתפקח עיניים מהתמימות הפשאשיסטית שלך. למה לעזאזל אני לא יכולה לכתוב משהו שלא מחולק לפסקאות לא מספקות? אני באמת אבין אם התגובה שלך תהיה "אין לך פואנטה" למרות שיש. איפשהו. שבת שלום)

MS6

New member
הייתם ותשארו מיעוט קיצוני

מה לעזאזל את חושבת שלא יהיו ממונים?! נו בחייך, על מה את מדברת?!?! את יותר מדיי מדברת לא לעניין וככה כל חברייך, הסרבנים למיניהם, אנשים שגאים בפגם שיש בהם. אבל אני רוצה להתייחס לאמירה, שבתור ציוני, פגעה בי ומראה על הסרבנים כאנשים שבועטים בעמם ובמורשתם: "זקנים הוזים". זה השם שבחרת לדור הישן הדור שהקים את המדינה וחי פה בשנים הראשונות לתקומתה. זה בעצם מסביר הכל, אתם אנשים שלא איכפת לכם מהעם שלכם. אתם כ"כ אנוכיים שאתם קוראים למקימי המדינה שלכם "זקנים הוזים". וזה ההבדל בין נוער שבועט בערכים ובעמו, לבין נוער שאליו אני משתייך, ציוני שמאמין בצדקת הדרך. נוער שאיכפת לו ומעריך ומוקיר את אותם "זקנים" ולא מבטל אותם על הסף בגלל שגעון נעורים. זה לשמחתי משהו שלמדתי מהתנועה שלי, בית"ר, תנועה שחינכה אותי על ערכי הציונות, היהדות, וההדר. ושלימדה אותי שהסרבנות היא לא תופעה שאני, כמו הרוב המוחץ של העם, צריך להתנגד לה אבל להישאר אדיש. אלא ליזום כנגדה ולהתווכח כי הצדק איתי!

הדור הקודם

יש לי כבוד למי שראוי לכבוד. אני לא מעריצה אף אדם בגלל שהוא יותר גדול ממני או זקן ממני. סלח לי. אני מעדיפה לא לשקוע בנוסטלגיה. אני בטוחה שעוד 10-20 שנה, כשהמצב (עדיין) לא ישתנה תגיד לילדים שלך שהיה פה פעם יותר טוב? למה? לא יודעת, טבע אנושי כנראה. אני שמחה שאתה גאה בשטיפת מוח שהתנועת הביתר"ית נתנה לך, וששוב אתה נהנה לקבל את כל מה שאומרים לך בעיניים סגורות. אני חושבת שגם הציונות המעשית, נוער הגבעות וכו', זה שיגעון נעורים. לצערי ככל שמתבגרים האידאולוגיה נשכחת במהרה ונשארות רק מילים חלולות. מתוקף עובדת עולם עגומה זו אני קוראת לכמה שיותר פעילות נוער (שבזויה בעיניך) כדי לאזן את ההתנוונות המזדקנת. הדור הצעיר הוא זה שמוביל מהפכות כנגד הדור הקודם. וכשהדור הזה מזדקן לא נותר לא אלא להתרפק על זכרונות העבר. חבל, חבל מאוד שאקטיביזם הוא תופעה נערית. באשר לחברך, מצטערת. אין לי כוח לקרוא את הסיכום שאתה מצטט מאיזו עבודה שעשית פעם לבית ספר, או מאיזה פלאייר שהתנועת הביתר"ית חילקה לך. תכתוב מאמר נורמאלי ואז נראה.

MS6

New member
אנחנו לא מאמינים באקטיביזם?!?

אני לא אומר בואו ונשקע בנוסטלגיה ונתרפק על העבר... אני אומר בואו ונחייה את העבר כי רק כך נוכל לשרוד. הרי ברור ששלום לא יהיה פה, אנחנו לא מסתדרים איתם והם לא מסתדרים איתנו, הרי ברור לכולם שהפלשתינים פשוט מאוד וחד משמעית: לא רוצים אותנו פה!!!!!!! מה שהחבר שלי ניסה להסביר זה מה שהאחדות יצרה! זה שהלח"י והאצ"ל למרות שהיו חברים בהם בסך הכל מאות בודדות של חיילים, הצליחו להשפיע על אמפרייה עצומה כמו האמפרייה הבריטית והצליחו להבריח מפה אותם, וכתוצאה מזאת להקים את מדינת ישראל! אין לי מושג איך את יכולה להגיד שאני לא מאמין באקטיביזם, שוב את כותבת מה שבא לך בלי לבדוק וזה לא הפעם הראשונה שאת עושה את זה נראה לי שיש לך ממש בעייה... בית"ר מאמינה באקטיביזם, בית"ר יוצאת להפגנות, מקימה יישובים (עד היום) אבל לא כמותכם, האקטיביזם שלנו מבורך! אנחנו מבצעים דברים שבעתיד יסייעו לעם ישראל במאבק הקשה הזה לקיומנו... אתם מה אתם עושים?! מסרבים פקודה! ובשביל איזה עתיד?!? בשביל איזו מטרה!? בשביל חורבן מדינת ישראל, טוב לדעתי זוהי לא מטרה מספיק טובה! אם כולם היו חושבים כמוכם תוך חודש-חודשיים היינו כבר בים, אסור שחלשי האופי ייתנו את הטון במדינה כמו ישראל. תנסו לחשוב, ואני לא מתכוון רק אלייך אני מתכוון לכולם, מה היה קורה אם רוב התושבים והחיילים היו חושבים כמו הסרבנים? היינו מושמדים מהר מאוד!!! אז על איזה אקטיביזם את מדברת?! על סרבנות?!? את יודעת מה? אם ככה, אם כל אקטיביזם מבורך אז רוצח שרצח יכול לטעון "עסקתי באקטיביזם" כי הרי גם הוא עסק בסוג של אקטיביזם לא? יש אקטיביזם חיובי ויש אקטיביזם שלילי, אנשים כמו חניכי תנועות נוער מבית"ר, הצופים, בני עקיבא, הנוער העובד, השומר הצעיר וכו' הם בני נוער שרוצים לבנות לעזור ולהילחם לטובת עם ישראל, ושלפעמים למרות שיש איזשהו משהו מנוגד לרוחם, הם בולעים רוק, וממשיכים הלאה לטובת הכלל. לאנשים כמוך לא איכפת מטובת הכלל והאקטיביזם השלילי שאתם יוצרים מקשים עלינו, על הנוער הציוני, להחזיר לעם את הגאווה הלאומית!

תקרא שוב את ההודעה שלי חבוב

בשום מקום לא אמרתי שאתם לא אקטיביסטים, אפילו הזכרתי את נוער הגבעות כדוגמא לאקטיביזם ימני. זה שאני מתנגדת לסוג כזה של אקטיביזם לא אומר שאני מתכחשת לקיומו. אז פעם הבאה שאתה מאשים אותי בחוסר בדיקה (ועוד טוען חוצפה שזו לא הפעם הראשונה שאני עושה את זה!) תשתמש בעיניים (לשם שינוי) ותקרא. "האקטיביזם שלנו מבורך! אנחנו מבצעים דברים שבעתיד יסייעו לעם ישראל במאבק הקשה הזה לקיומנו... אתם מה אתם עושים?! מסרבים פקודה! ובשביל איזה עתיד?!? בשביל איזו מטרה!? בשביל חורבן מדינת ישראל." אני חושבת שזה המשפט שהכי הטריד אותי. כמה נוח לראות בשמאל הקיצוני בוגד, אפילו אנטישמי. ברגע שאתה נכנס להגדרות קיצוניות כאלה אתה מתחמק מתשובה רצינית ומהותית לשאלות שאנחנו מעלים. אתה באמת חושב שאנחנו רוצים חורבן?! ושוב אני אחזור ואומר, שנים על גבי שנים של אקטיביזם ציוני, של מלחמות ומאבקים. למין הרגע הראשון בו פלשנו לאדמות שהיו כבר מיושבות וציפינו (בתמימות מטופשת) שהיושבים כאן יקבלו אותנו, את הפולשים הציוניים בזרועות פתוחות. אני לא אומרת שיש כאן צודק או לא צודק. אין ספק שהעם שלנו עבר זוועות באירופה, ואכן היינו צריכים מקלט, אבל משהו בתהליך הקמת המיקלט נדפק. החל מהעליה השניה התפתחה כאן תחושת עליונות על פני הרוב הערבי שנכח פה. המתיישבים לקחו ו/או קנו מהם אדמות (ולצערי אדמות אלה גם קדושות לציבור הערבי. מתי אנשים יקלטו שזו חתיכת אדמה! ולא צריך למות למענה!), העסיקו רק יהודים וכו'... כמובן שלא רק בנו האשמה, כמובן שמאורעות תרפ"ט לא היו התשובה ההולמת. אבל תראה אותך! לכל בעיה אתה מציב את הפיתרון האולטימיבי- אלימות, אז אל תתפלא אם גם אצלם מיעוט קיצוני ואלים לקח את החוק לידיים והחליט לפעול בצורה אלימה. למה האלימות שלנו צודקת יותר מהאלימות שלהם?! עברו כ60 ומשהו שנה מאז, ובשנים האלה נעשו טעויות אין ספור בשתי הצדדים, שקצרה היריעה מלהרחיב עליהם. אבל אין ספק שכולם נבעו מ"קדושת הארץ" שגברה משום מה על קדושת החיים. היום המטרה שלנו זה לתקן את העוולות ולא להעמיק אותם. לא איכפת לי מטובת הכלל? מה אתה רוצה? שאני אעמוד בצד ואראה איך המדינה והאנשים פה מתרסקים לתהום? מה אתה חושב שיצא מהפעולות ה"מבורכות" שלך? מה העתיד שאתה צופה למדינת ישראל? מבחינתך ישראל טובה יותר תהיה ישראל ללא פלשתינאים? מה תעשה איתם?! תהרוג אותם? תגרש אותם לארץ אחרת? תכלא אותם בתוך גדר הפרדה? אתה חושב שזה ידכא את השנאה שיש להם כלפינו? פתאום הם יחיו בירדן ויגידו "וואלה, האל-יהוד האלה, כפרא עליהם, מזל שהביאו אותנו לפה" ואז השמיים יהיו כחולים והפרפרים יתעופפו והכל יהיה טוב. בטח בטח. ואנחנו, השמאלנים, הם ההוזים. אין מלחמה צודקת! כל מלחמה הובילה למלחמה שאחריה. לא היה כיבוש שלא הסתיים בעצמאות של המדינה הכבושה, למה? כי זו הדרך הלא נכונה. אתה לא יכול להכריח אנשים לרצות בטובתך, אתה צריך לפעול למען זה. אתה חושב שהתנקשויות מועילות לנו לטווח הרחוק? ברור שהן מונעות פעילות נקודתית זו או אחרת, אבל הן רק מהוות בסיס לפיגוע הבא שאולי לא נצליח למנוע, ומחדדת את השנאה נגדינו. כל רגיעה משמעותה רק בניית כוחות משני הצדדים. אין באמת רצון להפסיק את המלחמה הזו, יש רצון לצאת מנצח, והרצון הזה, הרצון לשליטה, זה מה שמדרדר אותנו עוד ועוד, ואלוהים יודע מה תהיינה התוצאות של החשיבה ההרסנית הזו. מה היה קורה אם הצבא היה חושב כמו הסרבנים? אולי באמת היו מגרשים אותנו לים, אבל אני ואתה יודעים שדברים כאלה לא קורים פתאו. סרבנות קולקטיבית תנבע משינויים עולמיים, הצבא לא יקום פתאום יום אחד ויחדל מתפעול. אם זה יקרה (ולצערי אני לא אופטימית בנושא) הדבר יהיה חלק מתהליך בשני הצדדים. אתה חושב שהאקטיביזם השמאלני מתמצה רק בסירוב פקודה? הא! זה רק מעיד על הבורות שלך בנושא. האקטיביזם השמאלני מונה בתוכו ארגונים חברתיים וסביבתיים רבים. לפני חודשיים, בתחילת החופש הגדול אירגנה קבוצת פאנקיסטים הופעות שנעשו בהתנדבות. דמי הכניסה היו קופסאות שימורים שנתרמו מאוחר יותר למשפחות נזקקות. כאן אין מקום לדיון אל התועלת שבמאמצים הומניטאריים. וזו רק דוגמא אחת למודעות החברתית בשמאל, ואני חושבת שבקלות תוכל לחשוב על עוד דגומאות.לומר לנו שאנחנו חושבים רק על עצמינו? שרק על התחת שלנו אנחנו רוצים להגן? זה פשוט אדיוטי. רק לידע כללי- אני מתכוונת לבלות את שלושת השנים הבאות בהתנדבות קהילתית ושירות לאומי (אני פטואה משירות צה"ל מתוקף היותי פציפיסטית). בעוד אתה, כשתתגייס תבלה את מירב זמנך בשמירה על התנחלויות מבודדות שעולות לנו לא רק פיננסית, אלא גם בחיי אדם. ובשביל מה? כדי שתהיה ארץ ישראל שלמה. אנחנו ממשיכים להקריב את עצמינו בשביל קומץ פנאטים שיושבים בשטחים, מגישים את עצמינו לפיגועים שוב ושוב- אני חושבת שזה הדבר הכי אנוכי שאפשר לעשות. גאווה לאומית. פחחחח... רק בגלל גאווה כזו, משני הצדדים, אנחנו נמצאים במצב הזה, רק בגלל שאף אחד לא מוכן לוותר קצת על כבוד לאומי. אני אפילו מפחדת לשאוף למדינה פלשתינאים ריבונית. אפילו אם יפונו כל ההתנחלויות (ולא פונתה -אף- התנחלות עד היום), תראה את המצב שלהם עכשיו, כלואים בתוך גדר. הגאווה הלאומית שלנו ושלהם גררה אותם למצב כלכלי ירוד. אם תהיה להם מדינה ריבונית הם יצטרכו אותנו כדי לשקם את עצמם. אבל ימנים כמוך יקומו ויגידו "נתנו להם מדינה, מה עוד הם כבר רוצים?" ויתנערו (בפעם המליון) מאחריות חברתית לפשעים שאנחנו עושים עכשיו. אני לא אופטימית.

yossi018

New member
יש לי פתרון!!!

אוקיי, אז בואי נתפשר! נפרק את היחידות הקרביות בצה"ל - כדי שחס וחלילה לא נפגע בערבים רודפי השלום וחפי הפשע, שבלאו הכי מסגירים לידינו טרוריסטים, אז למה אנחנו "העם הכובש" נפגע בהם?!? אחרי שנתפרק מנשקינו נכנע, וניתן להם מדינה פלשתינית שבירתה ירושלים (מה לעשות ככה העולם המערבי רוצה - מי אנחנו שנפגע בזכויות הדמוקרטיה) אח"כ הם בטח ירצו גם את בית-שמש, אז נעזוב אותה כולנו ומכיוון שלא יהיה לנו מקום לגור חלקינו יצטרכו לעזוב את הארץ לחו"ל.... אה שכחתי, לבינתיים יקום עוד סרבן ויגיד "מספיק עם הכיבוש" ואחרי שנעבור לגבולות 67 הם ירצו כמובן שנחזור לגבולות 48 מה שאומר - אין מדינה ליהודים רק לערבים. אנחנו כמובן נסכים כי הרי הם היו כאן לפנינו ואנחנו מדינה דמוקרטית עם מצפון (כי העולם קיים 500 שנה לפי הקוראן). אז נעזוב את הארץ ונחזור לגולה ונחייה ב"מדינות שלום". עכשיו כולנו מאושרים ושמחים - יאללה לבצע!!!! * תגובה זו נכתבה בציניות *

MS6

New member
תגובה ליהודי החלש

אוקי בוא נברור שוב את הדברים שכתבת: "למין הרגע הראשון בו פלשנו לאדמות שהיו כבר מיושבות"- הא הא! פה קבור הכלב!!! זו בעצם הדיעה של כל הסרבנים למיניהם וזוהי הסיבה האמיתית למה הם מסרבי פקודה: הם לא חושבים שאנחנו צריכים להיות פה. זה שוב, מראה את חוסר הציונות שבהם ואת אי הכבוד שהם רוחשים לציונות, הבעייה האמיתית של הסרבנים זה לא שהם מסרבי פקודה, זה שהם "מסרבי מדינה יהודית" ואם ככה, אני באמת מבקש ממך ומהחברים היקרים שלך: לכו מפה, אנחנו ממש לא צריכים אותכם, אתם לא תורמים להיפך אתם מפריעים, כי חולשת האופי שלכם כ"כ חזקה עד שאתם לא מאמינים בכך שהמדינה שייכת לנו! המושג שכתבת "פולשים ציונים" מתאים יותר לרשת טלוויזיה של החיזבאללה מאשר ליהודייה, והמושג הזה מאוד מזעזע ושוב מלמד על הייחס המזלזל שלך כלפי עמך, אני אישית, מעריך טרוריסטים, שאיכשהו אפשר להבין שהם רוצים להגן על "עמם" למרות שדרכם כ"כ קשה ומזעזעת, יותר מאשר אנשים כמוך שחפצים לפגוע בעמם. את קוראת למדינת ישראל "חתיכת אדמה" זה שוב מראה איך את מזלזלת בהיסטוריה היהודית שלך ובהבטחה שהובטחה לנו, ה"חתיכת אדמה" הזאת. "מבחינתך ישראל טובה יותר תהיה ישראל ללא פלשתינאים? מה תעשה איתם?! תהרוג אותם? תגרש אותם לארץ אחרת? תכלא אותם בתוך גדר הפרדה? אתה חושב שזה ידכא את השנאה שיש להם כלפינו? פתאום הם יחיו בירדן ויגידו "וואלה, האל-יהוד האלה, כפרא עליהם, מזל שהביאו אותנו לפה" אז זהו אולי לא איכפת לי מהפלשתינים?! למה לעזאזל נראה לך שאיכפת לי מהעתיד של עם שרוצה להרוג אותי? למה שיהיה לי איכפת ממנו? מה אני יקבל על זה צל"ש? המצב יהיה יותר טוב?!?!? ידוע לכל שאין מדינה דמוקרטית אחת בעולם הערבי, המנטליות הערבית, ככל שזה ישמע קשה אך לצערי זו המציאות, היא: מי שחזק יותר שולט. ובוא לא נדבר על סובלנות בעולם הערבי, והיחס כלפי האישה, וההוצאות להורג המשפילות, והעונשים המגוחכים, והלינצ'ים וכו' כן זה נשמע קשה, וכן זה גם מזעזע, אבל עובדה עשינו הסכמי אוסלו היינו בדרך לשלום וככל שהיינו בדרך לשלום איתם ככה הם תקפו יותר. יצאנו מלבנון, מה קרה? הפלשתינאים הבינו שבגלל שהחיזבאללה השתמש בהרבה מאוד כוח והיכה בצה"ל פעמים לא מעטות, הוא כביכול ניצח. אז הם אמרו "אם הם יכולים- גם אנחנו יכולים" זוהי לצערי המציאות הלוואי שהייתי טועה אבל מה לעשות- אין לנו פרטנר, ואם נפנה את יש"ע מחר זה יהיה בית שמש ומחורתיים זה יהיה גוש דן, פשוט מאוד אנחנו חייבם לעמוד על הרגליים שלנו ולהכות בהם מכות קשות מאוד על כל פיגוע שיהיה (מכות הרבה יותר קשות מאיזשהו חיסול ממוקד, זה נשמע רע אבל שוב, לצערי, זו הדרך היחידה). את יודעת את מצחיקה, מצד אחד את בעד הצדק והשלום מצד שני את רוצה שיהיה מדינה ליהודים לא? "מדינת מקלט" ככה קראת למדינה, אז מה את חושבת שהיהודים היו צריכים לעשות? ללכת לאו"ם ולהגיד:" שמעו אנחנו בא לנו מדינה יש לנו העדפה על איזו ארץ שהייתה לנו פעם אבל נתפשר על כל מדינה שתתנו לנו... הא ותשתדלו לרצות את תושבי המקום שנחייה בו טוב?" אין מדינה שקמה בלי למלחמה פשוט מאוד זו הדרך היחידה להבטיח בטחון מדינה או להקים מדינה, ואם את קוראת לי אלים על זה שאני רוצה להגן על המדינה שלי, אז אני סופר- אלים. "בעוד אתה, כשתתגייס תבלה את מירב זמנך בשמירה על התנחלויות מבודדות שעולות לנו לא רק פיננסית, אלא גם בחיי אדם. ובשביל מה? כדי שתהיה ארץ ישראל שלמה. אנחנו ממשיכים להקריב את עצמינו בשביל קומץ פנאטים שיושבים בשטחים, מגישים את עצמינו לפיגועים שוב ושוב- אני חושבת שזה הדבר הכי אנוכי שאפשר לעשות." את יודעת מה? לפי האידיאולוגיה הנהדרת שלך כל יישוב בארץ הוא התנחלות, אז באמת שאין מה להגיד על זה... אבל דיברת על המתנחלים, המתנחלים לדעתי זוהי התגשמות החלום הציוני, התגשמות היהודי האמיתי, יהודי גאה , יהודי שיודע על חשיבות מטרתו, שלא מוכן לוותר כהוא זה על אדמתו, ויודע שסוף סוף אחרי אלפיים שנות צרות ופוגרומים, הוא זה שמרים את הראש ולא שכנו הנוכרי. על זה אני אוהב ומוקיר אותו ומוכן להקריב את חיי למענו, כי אני יודע שעצם הישיבה שלו באיזור מסוכן, הוא מקריב את חייו בשבילי. כי כשהוא יפסיק לגור שמה, החדירות ליישובים והיירי על יישובים לא יהיו כ"כ רחוקים... הם יהיו ממש פה!

ציטוט מהודעה קודמת שלי

"אין ספק שהעם שלנו עבר זוועות באירופה, ואכן היינו צריכים מקלט, אבל משהו בתהליך הקמת המיקלט נדפק. החל מהעליה השניה התפתחה כאן תחושת עליונות על פני הרוב הערבי שנכח פה. המתיישבים לקחו ו/או קנו מהם אדמות (ולצערי אדמות אלה גם קדושות לציבור הערבי. מתי אנשים יקלטו שזו חתיכת אדמה! ולא צריך למות למענה!), העסיקו רק יהודים וכו'... כמובן שלא רק בנו האשמה, כמובן שמאורעות תרפ"ט לא היו התשובה ההולמת. אבל תראה אותך! לכל בעיה אתה מציב את הפיתרון האולטימיבי- אלימות, אז אל תתפלא אם גם אצלם מיעוט קיצוני ואלים לקח את החוק לידיים והחליט לפעול בצורה אלימה. למה האלימות שלנו צודקת יותר מהאלימות שלהם?! עברו כ60 ומשהו שנה מאז, ובשנים האלה נעשו טעויות אין ספור בשתי הצדדים, שקצרה היריעה מלהרחיב עליהם. אבל אין ספק שכולם נבעו מ"קדושת הארץ" שגברה משום מה על קדושת החיים. היום המטרה שלנו זה לתקן את העוולות ולא להעמיק אותם." ציטטתי הודעה קודמת כדי להוכיח שהתשובה לשאלות שלך כבר נכתבו. חוץ מזה, יש לי עוד כל מיני תגובות לדברים שנכתבו כאן בזעם ציוני, אבל כבר אין לי כוח לקרוא את ההודעות שלכם ולהתעצבן כל פעם מחדש. זה לא מלהיב אותי יותר. גוט יענטף

yossi018

New member
כנראה שפיספסת את הנקודה

כל הסיכומים שכתבתי (אידיאולוגיה מהאתר של בית"ר) זו רק הקדמה בשבילך כדי שתדעי מה זה מה ומי זה מי!!! לפי מה שכתבת אין לך מושג קטן בציונות כי אם היה לך לא היית מדברת כך ומשמיצה את הצבא שלך, ואת חיילי צה"ל שמסכנים את עצמם בשבילך, ותאמיני לי שאם היו יודעים חיילים בצנחנים, גבעתי גולני וכו' איך את מדברת זה לא היה עוזר למוטיבציה שלהם לעזור לך לחיות כאן, ובעצם, מה ההבדל בינך לבין המיעוט החרדי שאינו מוכן לשרת במדינה?????? בכל מקרה, אחרי כל הסיכומים שכתבתי ניסיתי לתת לך לחשוב קצת (טיפשי מבחינתי) ולהבין שאם לארגונים העבריים (אצ"ל לח"י וההגנה) היה מצפון היום לא היינו יושבים כאן, והיום לא היינו מתווכחים ב"חרא" של ארץ כפי שאת מכנה אותה. אחרי הסיכומים העלתי כמה שאלות שרציתי לדעת מה את חושבתץ עליהם, ולבסוף באמת רציתי לדעת האם את מחשיבה את אבותינו ה"זקנים" שלחמו למעננו בתקופת המנדט לטרור? אז לפני שאת מתייאשת מכל הסיכומים תמיד תזכרי שיש גם את "השורה התחתונה" תקראי ואח"כ תעבירי ביקורת!!!! מקרה הטייסים שדובר עליו בתחילה, זה לא ה"נושא" כאן ה"נושא" הוא בעצם האם סרבנות היא דבר טוב למדינה או לא? אני חושב שכדי להוכיח שסרבנות היא דבר שמזיק למדינה צריך להסתכל על ההיסטוריה, אצ"ל לח"י וההגנה הם בהחלט היסטוריה שאני גאה בה!!!! ושוב אני רוצה להזכיר, שאני רואה במקרה הטייסים מקרה מיוחד של הסרבנים, בגלל זחיל האויר זה לא סתם חיל, זה החיל הנבחר בארץ וחיל האויר הנבחר בעולם (ואת יכולה לבדוק את זה אם את רוצה!) אז שוב אם את אומרת שזה חיל כמו כל חיל אז אין הרבה מה לדבר כי את אטומה לדעות שונות שאולי יותר צודקות ממך (וזה לא שאני אטום, אני קורא מה שאת כותבת וזה משגע אותי איך את מסוגלת לכתוב שטויות כאלה!!!!!) בקיצר, לא כך פותחים את השנה, אני מאחל לך ולכל בית ישראל שנה טובה ומבורכת, שנה בלי סרבנים, שנה עם ביטחון שנה ללא פיגועים ועם הרבה שיחרורי שטחים למעננו, ובל נישכח את האימרה המפורסמת "שתי גדות לירדן - זו שלנו זו גם כן" ושלא תבינו אני בעד מדינה ערבית (או פלשתינית תלוי מי קורא) רק שהיא לא תהיה במדינה של מטר על מטר אני חושב שיש מקום מצויין בשבילהם ליד אוסטרליה, ותאמיני לי שגם שם לא ירצו אותם - חיות אדם שרוצחים ילדים ונשים חסרי ישע - זה פשעי מלחמה לא "הגנה עצמית" של מדינת ישראל או משהו אחר שתהיה לכולנו באמת שנה טובה!

תגובה לכל החוששים...

שיניתי את דעתי! אתם צודקים במאה אחוז! איפה הרובה שלי? בואו נלך להפציץ את החיות אדם האלה, שהעזו לשבת לנו במדינה הקדושה שלנו! אה... בטח. בכל מקרה, כפי שאתם רואים הדיון הזה חסר סיכוי בעליל, לא נראה לי שיוצאים מפה תגליות מרשימות, אז זו ההודעה האחרונה (שלי לפחות) בנושא. אתם מוזמנים להוציא את התיסכולים שלכם על ההודעה הזו בכיף, אני לא אגיב במילא. אבל בואו נסגור כמה קצוות... "...בכל מקרה, אחרי כל הסיכומים שכתבתי ניסיתי לתת לך לחשוב קצת (טיפשי מבחינתי) ולהבין שאם לארגונים העבריים (אצ"ל לח"י וההגנה) היה מצפון היום לא היינו יושבים כאן, והיום לא היינו מתווכחים ב"חרא" של ארץ כפי שאת מכנה אותה." אם בהיסטוריה עסקינן, יפה שעשית מונופול על גירוש הבריטים מהארץ כשא'- הבריטים לא היו רק נגדינו, הם פעלו באותה מידה כנגד הציבור הערבי (ותסלח לי שאין מולי ספר היסטוריה או אתר של בית"ר כדי לציין אירועים ספציפיים, אבל אתה יכול לבדוק את זה אם אתה ממש מתעקש) וב'- הבריטים לא כ"כ התלהבו להיות כאן במילא, וברגע שהרוחות התלהטו הם ניצלו את ההזדמנות קמו והלכו. "ברית שלום" הציעו מדינה אחת ל-2 עמים, כשבריטניה מהווה בורר בין 2 העמים, צד שלישי אם תרצה. אם כבר, פעילים פטריוטיים ימנים (פלשתינאים ויהודיים כאחד) יכולים לקחת קרדיט על החלום הזה שנגוז. אם לארגונים הנ"ל היה אולי מצפון, יכול להיות שלא היינו יושבים ומקיימים את הדיון הזה כיוון שלא היינו בכלל שקועים בחרא הזה. יכול להיות שאם היינו עושים את הכל נכון, בכלל לא היינו מגיעים למצב העגום הזה. אבל למה להתעסק בשאלות של "אולי"? תצטרך לסלוח לי שלא קראתי את השורה התחתונה הכ"כ חשובה שלך, האמת שהגנבתי מבט לתחתית וראיתי שזה משמים כמו ההתחלה אז וויתרתי. מצטערת, פעם הבאה תזכור שפה זה לא בית ספר, סיכומים שכתובים ללא חן פשוט לא מושכים אותי. אתה שב ואומר שחיל האוויר זה לא חיל כמו כל חיל, ואתה שב ומהלל את פאר היצירה האנושית הזו. הכוונה שלי לא הייתה כזו. הכוונה הייתה שגם שם (רחמנא לצילן!) יש אנשים, ויש להם מצפון, ולא צריך כל כך לקחת את זה קשה שהאנשים האלה נמצאים במקרה בחיל האוויר ולא בחיל אחר. ביג דיל. ה"חיות אדם" האלה שלך, הם פטריוטים לאומיים בדיוק כמוך. מצטערת. גם הם רוצים מדינה עצמאית, גם להם יש ערכים ואמונה בצדקת הדרך וכל החרא הזה שלכם. וגם הם פועלים באלימות כדי להשיג את זה. ואני לא תומכת בזה בשום אופן, לא תומכת בפעולות טרור, לא לא. אבל עד כמה אפשר להיות אדיוט ולחשוב שהשנאה שלהם כלפינו לא נובעת משום מקום? שהם נולדו ככה, החיות האלה? חחח... תעשה לי טובה. ועכשיו לחברך- התחזית האפוקליפטית שלך לסוף העולם משעשעת אותי. תהנה, תלחם בשינאה עם עוד שנאה ונראה לאיזה מצב נגיע. שנה טובה.

MS6

New member
הוווווווו חבל כ"כ...

לא נתגעגע אלייך, יש לנו באתר כבר "איזור ציחקוקים" שהוא מלא בשטויות שדומות למה שכתבת... הבריטים התייחסו שווה לערבים וליהודים הא? פיייי מישהו פה נחר בשיעורי היסטוריה, את רצינית?! אם את לא יודעת, הבריטים סייעו לערבים במהלך מלחמת העצמאות העבירו להם נשק ונתנו להם את כל תחנות המשטרה, מלבד תקופה של שלוש שנים (המרד הערבי) הבריטים לא הפסיקו להתנכל ליהודים וגם לא סייעו להם במהלך הפרעות של הערבים, להיפך באחד המאורעות הם אפילו עודדו אותם... "חיות האדם" האלה הם פטריוטים כמו החבר שלי? החבר שלי ייכנס לבית וירה בתינוקת שאבא שלה מגן עליה?!?!? החבר שלי יתפוצץ באוטובוס מלא ילדים ונשים?!?!?!? טוב עזבי, בין כה את מקרה אבוד גם אם אני יביא לך את כל התירוצים שבעולם את תשארי אטומה. וככה כל חברייך, הסרבנים, כולכם אטומים, ולפעמים אני חושב שכל השטויות שאתם עושים מתבצעים אך ורק בגלל שאתם אוהבים להיות מיעוט נרדף, ממש מזוכיסטים! נהנים למשוך אש, נהנים לשמוע אחרים יוצאים נגדכם, טוב רפואה שלמה!

A m i r 17

New member
אני חושב שהדיון שלכם אכן תורם, אבל

אני מבקש לקיים אותו ברמה אשר תתאים לכללי הפורום, בלי ירידות על חברי הפורום גם אם הם לא חושבים כמו שאתם חושבים אני מבקש לשמור כל רמה נאותה וע"פ כללי הפורום נ"ב אומנם הודעה זו נכתבה בלשון זכר אך זאת מתאמי נוכות בלבד, הודעה זו מיוחסת לזכר ונקווה באחד! ולכל חברי הפורום בכלל

למעלה