בושה ואשמה

בושה ואשמה

מחר אני מעביר סדנא בנושא בושה ואשמה מצרף להנאתכם חומר מהסדנא - תלמודי כמובן תהנו. בבלי, סוכה נ"ב א' על בושה ותיקון אביי וזוג הידידים :אביי שמע איש אחד שאמר לאישה אחת (שאינה אשתו): נשכים ונצא לדרך. אמר (אביי לעצמו), אלך ואפרישם מאיסור. הלך אחריהם שלש פרסאות. כשנפרדו האיש והאישה זה מזה, שמע אותם שהיו אומרים זה לזה: דרכנו רחוקה וחברתנו נעימה. אמר אביי לעצמו: לו הייתי אני במקומם, לא הייתי עומד בניסיון. הלך וסמך עצמו על בריח הדלת והיה מצטער. בא זקן אחד ושנה לו: כל הגדול מחברו יצרו גדול הימנו. תענית דף כ"ד ב': רב פפא גזר תענית ולא בא מטר. חלש ליבו. גמע צלחת דייסה וביקש רחמים ולא בא מטר. אמר ליה רב נחמן בר אושפזתי: אם יגמע אדוני צלחת דייסה נוספת, יבוא המטר. התבייש, חלשה דעתו, ובא המטר. והסיפור השלישי הגדול והמפורט בקובץ המצורף תהנו.

אצלי זה בבי"ח

אני מעביר זאת במסגרת פרויקט שנקרא "תורה בעבודה" בפריקט הזה, אנו נכנסים למקומות העבודה ונותנים שעת הנחייה בנושאים הקשורים לשוק העבודה כמו: עבודת צוות, יחסי עובד מעביד, פיתוח צוותי עבודה, אחריות אישית ואחריות קבוצתית, תחושת שייכות למקום העבודה. אנו עושים זאת דרך המקורות היהודיים לדורותיהם. הפרויקט מתקיים במספר מקומות עבודה בנגב ובדרום, בי"ח ברזילי - באשקלון הוא אחד מהם. מקום העבודה מקבל את זה ללא תשלום - את הפרויקט מממנת קרן ניו יורק. ולגבי משתתפי הפרום הרוצים לעשות שימוש בחומר, כל אחד לפי ראות עינייו ולפי איכות הקהל איתו הוא בא במגע. מקווה שעיניתי לך.

למעלה