בור מיחזור מים

msvnk

New member
אגב נושאים "ירוקים"

אביב לביא, עם הטור ה"ירוק" של מעריב, די קוטל את העניין של טוחני האשפה. מתייחס למחקר של הטכניון שאת נוהגת להזכיר. לא וזכר בדיוק מה היה כתוב שם ומי המומחים שהוא מסתמך עליהם - ממשלתיים נראה לי - כי הכתבה לא מולי, אבל הוא די שומט את הקרקע מתחת למסקנות של המחקר הזה.

פיטנגו4

New member
זה?

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/921/108.html זה אומר הרבה מילים אבל לא אומר כלום... כדאי ולא כדאי.. כדאי קומפוסט... אני עושה קומפוסט, וזורקת לטוחן רק שאריות מהצלחות או חומרים שלא יגיעו לקומפוסט. בישוב שלי יש מערכת מט"ש איכותית (שמזרימה מים מסוננים לים
) . אני מאמינה לפרופסור מהטכניון. כשיוכיחו לי אחרת באותה רמת מהימנות, הטוחן שלי יצא משימוש מיידית, והשאריות יזרקו לפח.

ש ג ה

New member
העניין עם הטכניון ושאר האקדמיה....

שיש להם בראש רק לפרסם...כל אחד בודק איפה שהוא הכי יודע ובכל מחקר אפשר למצוא טיעונים לטובתך או לרעתך תלוי מה אתה מחפש....זאת אחת הסיבות למה אין לי מילה נחרצת לגבי טיהור השפכים בבית, חלק אומרים שזה רע וכו' וכו' וחלק אומרים שאין עם זה שום בעיה להפך....והעניין ששניהם צודקים לחלק יצא ככה מפני שזה מה שהם חקרו ולחלק יצא אחרת מפני שזה מה שהם חקרו...ככל שלומדים יותר, בעצם לומדים שיודעים פחות...צריך להקשיב לנסות ולראות מה מתאים אישי לכל אחד.... ועכשיו מה שאני יודעת למשל על טוחן אשפה - שהוא רע מאוד למכוני השפכים - רוב החומר שנגרס בכלל עובר בסינון הראשון ישר לפח האשפה והחומר שמומס מעמיס על המערכת וזה אומר - או שהשפכים יצאו ברמה נמוכה כלומר מזוהמים יותר ממה שצריך - המערכת הרי מתוכננת לקבל עומסים בסדר גודל מסויים ומעל העומס הזה היא תקרוס או שזה אומר הוספה של חמצן שזולל חשמל (מכל מה שמשתמע מזה - כולל שריפה של יותר פחם בתחנות הכח ויותר כסף שהמכון יצרוך) והבוצה צורכת המון אנרגיה בתהליך עד שהיא הופכת לבוצה שאפשר להשתמש בה והשינוע שלה אל השדות זה גם לא נלקח בחשבון וכו' וכו' מניחה שאת יודעת אבל לידיעת כולם מתאן נוצר רק בתהליך אנאירובי (ללא חמצן) לסיכום רק קומפוסט ולמי שגר בקומות יש קומפוסט תולעים אדומות שדומות מאוד לתולעת שילשול מהילדות.... בתיאבון (מצטערת על הכתיבה הרצופה ללא פסיקם ונקודות - זה קוטע לי את החוט במחשבה ומקווה שאני מובנת בכל זאת)

טוחן אשפה

בעייתי בעיניי ולו משום השימוש הבזבזני והמיותר במים שפירים. מבקשת לחזור לשאלתי ברשותכם. האם מישהו בנה אגנים ירוקים? למישהו יש דיעה בעניין?

ש ג ה

New member
לא אישית אבל חבר כן...

האמת שעד שראיתי את המערכת שלו הייתי נגד בניה עצמית של אגנים ירוקים אבל ראיתי שאפשר גם אחרת....ועם הסברים מאנשים שקצת יותר מבינים הוא משדרג לאט לאט הוא עשה מן שילוב של אגן ירוק עם תוספת... האגן (החבית) הראשון הוא אגן שיקוע, נדמה לי שזמן שהיה של 24 שעות, לא בטוחה וגם לא בטוחה שאם כן יש צורך ב-24 שעות (מילת המפתח היא ניסוי ותהייה) , אח"כ אגן מאוורר כמו שהסברתי לך עם משאבת האויר של האקווריום (זה עדין בשלבי בניה בהתחלה היה לו אגן אנאיירובי שהיה מיותר) משם המים זורמים אל אגן ירוק מאולתר בתוך חבית גדולה המצע הוא חצץ בגודל של כ-1-2 ס"מ בערך כדאי לשים צמחיה מעורבת של עב קנה, אגמון מצוי ועוד שמות שלא זוכרת כרגע אבל כל צמחיה שגדלה במים עושה את העבודה ומשם בהשקיה עם צינורות מתחת לאדמה כדאי בהתחלה לקחת בדיקות מידי פעם למעבדה בעיקר לבדוק ערכים של BOD (אולי חנקן זרחן למרות שזה דשן מצויין לצמחיה והאמת שאין לי מושג כמה הצמחים צורכים והאם הכמות שהשפכים מספקת לא גבוהה מידי - צריך לברר) ואני חושבת שהכי חשוב כבדיקה ראשונה זה לבדוק מלחים (ע"י מוליכות אני חושבת) ואם יש עוד קצת כסף גם פטוגנים בהצלחה אפשר רק לשאול למה את רוצה לטהר את השפכים שלכם?

tacher

New member
אגנים ירוקים

אנחנו עדיין בבניה אבל זו תהיה השיטה שבה נשתמש, השיטה היחידה שלא מערבת חומרים חיצוניים ונותנת לטבע לעשות את שלו, כמו בנחלים. מכיוון שאני לא רוצה לפרסם סתם, אשלח לך במסר עוד פרטים על המתקיני שקיבלנו מהם הצעת מחיר וכו' רק לידיעה, זה ממש לא יקר וגם עומד בתקני בינ"ל, כך שבעתיד כשמדינת ישראל תתעשת זה כנראה יעמוד בדרישות. לא יודעת איך זה באזורים אחרים בארץ, אבל אצלנו לא מקבלים טופס 4 אם יש מערכת מי אפורים מחוברת, אז אנחנו נעשה את העבודות אחרי כן.

פיטנגו4

New member
לזה בדיוק התכוונתי !!

מערכות שעומדות בתקנים כל הכבוד לכם ולכל למי שמשקיע ומתקין אותן. לא מערכות חאפריות ב 1000 ש"ח !!!!!!!!! מי שחושב שאני עוסקת ב"מסע הפחדה " נגד מיחזור, פשוט מנסה להתחמק מהשאלה העיקרית: (1) האם המערכת עומדת בתקנים בינ"ל (2) האם יש ניטור למערכת. מי שמתחמק ולא עונה, הוא חאפר, שמנסה לעשות כסף ומזיק לסביבה של כולנו.

תודה שגה וtacher

אשמח לקבל פרטים. אנו ממחזרים מי אמבטיה כיורים וכביסה למטרות השקית הגינה הפרטית שלנו. זה הכל :) וכן, הִתקֲנו מערכת נפרדת לחלוטין בזמן החלפת כל האינסטלציה בבית.

פיטנגו4

New member
אני חוזרת ואומרת

אם אתם מתקינים מערכת טובה (ויקרה) תבורכו. אתם עושים משהו נפלא. אני מצדיעה לכם. כל הכבוד לאנשים כמוכם. אבל אם את, בגינה הפרטית שלך, שופכת מים אפורים ( ברור שמהכיורים פרט למטבח ומהכביסה) בלי שום סינון (!!!) - זה לא "זה הכל" , כדבריך, אלא זה גרוע לכולם, גם לי אישית, אפילו אם אני גרה בקצה השני של המדינה. ואכפת לי מזה. (הגבתי רק בגלל שברור לי שאת "כועסת" עלי)

אודה לך אם תשלחי לי פרטים על מערכות מים - הצע

אודה לך אם תשלחי לי פרטים על מערכות מים אפורים - תכנון ועלויות

msvnk

New member
אני מתכוון לזה

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/927/140.html גורסים אחרת: טוחני האשפה הביתיים מזיקים לסביבה טחינת אשפה בכיור גורמת לבזבוז אנרגיה פעמיים: פעם במהלך הטחינה שצורכת חשמל רב, ואחר כך בפירוק של הפסולת במכון הטיהור. בתנאים הקיימים בישראל טוחני האשפה הם עונש לסביבה. לא עוצר בירוק, חלק ג' דיון קצר שערכתי כאן לפני שבועיים בסוגיית טוחני האשפה נחתם במסקנה שהנזק שהם גורמים לסביבה לא עולה על התועלת, ושמי שמוכן להיפרד מסכום נאה יכול ליהנות משירותיהם בלי נקיפות מצפון ירוקות. הדברים נסמכו על מחקר שנערך לפני מספר שנים בטכניון. אלא שאנשי המשרד להגנת הסביבה ומומחים נוספים נזעקו למקרא השורה התחתונה: מתברר שמחקרים נוספים, יסודיים יותר, כמו גם בדיקות מקיפות שנערכו במשרד להגנת הסביבה, הביאו למסקנה שבתנאים הקיימים בישראל טוחני האשפה הם עונש לסביבה. לאמריקאים הם מתאימים כמו כפפה ליד: שם, בעיקר באזורים כפריים, מפנים אשפה פעם בכמה ימים, פרק זמן שבו פסולת שנאספה מהכיור מספיקה לתסוס ולהפוך למפגע שמפיץ ריח רע ומושך מזיקים. לרוב מכוני טיהור השפכים בארצות הברית אין קושי להתמודד עם עומס החומרים האורגניים שמוזרמים אליהם, והם מעכלים בקלות את שאריות האשפה מהכיור. בישראל המצב הפוך: איסוף האשפה תכוף יותר, ולעומת זאת רוב מכוני טיהור השפכים כורעים תחת הנטל. טחינת אשפה בכיור גורמת לבזבוז אנרגיה פעמיים: פעם במהלך הטחינה שצורכת חשמל רב, ואחר כך בפירוק של הפסולת במכון הטיהור, שמתקשה לעמוד בעומסים האורגניים. מסיבות אלה, יש מדינות באירופה שבהן נאסרה התקנת טוחני אשפה בבתים פרטיים. בישראל זה כנראה לא יקרה בקרוב: הרי איש כאן לא ימהר לפגוע באינטרסים המסחריים של ארצות הברית, שממנה מיובאים רוב הטוחנים הנחשבים.

טרמפל

New member
האם אתה ברצינות טוען שמאמר במעריב

של עיתונאי, מושכל ככל שיהיה, "שומט את הקרקע" מתחת למחקרים מדעיים שבוצעו ע"י חוקרים בתחום מהטכניון?

msvnk

New member
תקרא את תוכן הטור ואז תבין

הדבקתי אותו פה למעלה בשרשור.

פיטנגו4

New member
קראתי, לא הבנתי

זה גם בגלל שמדובר על מחקר ולא מצוצצ המחקר...(רמה עיתונאית ממוצעת) המחקר הטכניוני כמובן התיחס לישראל ולא לכפר אמריקאי, כמובן שהתיחס להרגלים של ישראלים ולקצב פינוי אשפה ישראלי ולעומס על מכוני טיהור ישראליים. האידיאלי לדעתי, זה לשים מקסימום בקומפוסט, ועוד קצת בטוחן. כך האשפה לא מסריחה (אצלי עומדת בלי להסריח אפילו שבוע, כי מכילה רק פלסטיקים ועטיפות) ואפשר לדחוס אותה עוד ועוד ועוד, מה שכמובן טוב לאיכות הסביבה. מי שחושב שטוחן זה בזבוז מים, מעולם לא השתמש בטוחן כראוי... הרי בכל מקרה שוטפים את הצלחת לפני שמסבנים אותה או שמים בדיש-וושר. נכון? אז אני עושה זאת לכיוון הטוחן. שום טיפת מים לא מתבזבזת.

msvnk

New member
תראי

אני אף פעם לא מאמץ בעיניים עצומות אף מחקר, זה גם לא שהטור שלו מתעלה לרמות אקדמיות מזהירות, אבל העניין הוא שלנוכח המחקרים האלו, כל הגופים שהנושא באחריותם קובעים בנחרצות שזה לא משהו חיובי. ועושה רושם שיש אחידות דעים אצל כל הגורמים המקצועיים בגופים הרלוונטיים לגבי העובדה שזה פשוט לא מתאים ולא טוב במדינה שלנו.

מפגר1

New member
מים אפורים

בעייתך הינה מים אפורים עומדים יש לרכישה במספר אתרים ירוקים אורגניזמים.אותם נין להוסיף למים עפ מינון ובעייתך תיפתר

ש ג ה

New member
מפגר 1? איזה מן כינוי זה?

זאת לא הבעיה שלה - האורגניזמים האנאיירובים שלה הם אלה שיוצרים את הבעיה של הריח...תוספת של אורגנזמים למצב הקיים או שתגביר את הבעיה או שתהרוג את האורגנזמים מחוסר חמצן

פיטנגו4

New member
אורגניזמים מפרקים מלחים?

אני יודעת שבקטריות מפרקות חנקות , אבל מה עם השאר? ומה עם החיידקים? הלואי והיה פתרון קסם שמוסיפים משהו בכפית למים אפורים, והוקוס-פוקוס הם הופכים לטהורים. רעיון לסטארט- אפ, לא?

למעלה