בור מיחזור מים

בור מיחזור מים

שלום לכם. הרכבנו בביתנו צנרת חיצונית ישירות לבור מיוחד המשמש למיחזור מים. בבור ישנה משאבה השואבת את המים (מפלס 0 כמעט כדי שהמים לא יעמדו) ואנו משתמשים בבית בחומרים אקוגניים. המים הם אפורים ולא שחורים. שמנו לב שלאחרונה יש ריח לא נעים למים. כיצד ניתן למנוע זאת? האם להכניס לבור טבליות כלור? חומר אחר? תודה לעונים.

פיטנגו4

New member
לאיזה מחזור אתם משתמשים?

לגינה? אם כן, הפסיקו מיד. אתם משתמשים במים עם מלחים ופתוגנים בלי שום סינון !!!! למרות הכוונות הטובות, אתם גורמים נזק לקרקע, לסביבה, לבריאות ולצמחים, ואולי אפילו למי תהום !!! זה כמובן גם לא חוקי, והסיבות ברורות. אם מדובר במחזור לאסלות - אין לי מושג.

רשר

Well-known member
מנהל
מחזור לאסלה מחמיר את הבעיה

כי המים יורדים לאסלה במהירות גבוה ומתיזים רסס לסביבה, מה מכיל הרסס - את כל מהשגורם לריח הטוב שעולה מהבור,

ש ג ה

New member
בדקתי את העניין הלא חוקי

הבנתי שזה לא ממש לא חוקי ולא ממש חוקי זה נמצא בתחום האפור של החוק אין לגבי זה התיחסות....שאלתי אם אפשר לקבל טופס 4 עם מערכת כזאת ונאמר לי שכן.... שאלתי אם יש חוק כתוב או אם משרד הבריאות/איכות הסביבה יכולים להגיע אלי ולתת לי קנס/הערה וכדומה והתשובה היתה שלילית... אני אמשיך לבדוק את העניין במשרד לאיכות הסביבה ואכתוב הודעה אם יהיה צורך...

פיטנגו4

New member
נכון לעכשיו

אין שום התיחסות לשום מערכת, כי מדינת ישראל עוצמת עיניה ופשוט לא מודה שזה קיים. לכן, לא כתוב שזה לא חוקי, וגם לא איך לעשות שזה יהיה חוקי (תקנים, סטנדרטים וכו'). פשוט כתוב שחובה לחבר את השופכין למערכת הביוב. כמובן שזה חוקי לחלוטין להפריד את צנרת הביוב לכמה חלקים שאת רוצה, פשוט לא כתוב שאסור... אבל לא חוקי לא לחבר אותם למשהו אחר פרט למערכת הביוב. כתוב בחוק שהבית חייב להיות מחובר למערכת ביוב , ובור שופכין אינו חוקי אלא בישובים שלא מחוברים לביוב. אם תבקשי, אחפש לך את הניסוח המדויק. כאמור, מערכת ללא סינון לעולם לא תהיה חוקית, וטוב שכך. את יודעת להסביר טוב ממני את הסיבות והסכנות

msvnk

New member
תוכלי לקבל טופס 4

ראיינו בזמנו בכתבה גדולה (ורצינית לשם שינוי) שנעשתה, לא זוכר באיזה עיתון, ומומחה ממשרד הבריאות נדמה לי אמר שהדבר אינו "לא חוקי" כי פשוט אין שום התייחסות בחוק ובטח שלא סמכות אכיפה. ישנם כמה פרוייקטים מקומיים גדולים מאורגנים ויזומים של מחזור מים אפורים שמשרד הבריאות מפקח על ביצועם ופעילותם, אבל לא מעבר לזה. הוא אמר שלכל היותר אם מתעקשים, ניתן לקטלג את זה כעבירת בנייה שלא נאכפת. והדרך היחידה למנוע באופן תיאורטי הוא לא לאשר את בקשת היתר הבנייה אם מוגש כחלק מתוכניות הבנייה או לחילופין להתייחס לזה כבנייה לא חוקית אם נבנה. אני לא מאמין שיש תוחלת למערכות כאלו בארץ. גם אם כרגע ישנם צידוקים לבניית מערכת כזו (וגם לגבי רובם ככולם יש לי השגות), הקרקע מתחתתם תישמט תוך שנים ספורות ולא יהיה שום יתרון לעומת כל החסרונות.

איזה חוסר ידע והפחדה מיותרים

מאות משפחות בישראל כבר ממחזרות מים. חבל שאת גורמת להפחדה מיותרת ודיס-אינפורמציה בפורום הזה. אני בהחלט ממליץ למחזר מים ואין צורך בהשקעה של אלפי שקלים - בהחלט אפשר להקים מערכת פשוטה ויעילה באופן פרטי על ידי קניית הציוד הבסיסי בחנויות שונות. תרשו לי להפנות אתכם לאתר שהקמתי בנושא הזה - קצת על אבקות כביסה במים אפורים מספר מונחים הקשורים למים אפורים - http://gray-water.co.il/index.php?name=news&op=view&id=11 הפתוגנים המפחידים - מה זה באמת? איך לחטא מים אפורים ואיך לנקות מים אפורים ע"י פילטר חול - http://gray-water.co.il/index.php?name=news&op=view&id=13 או ע"י אחו לח - אגן ירוק אני לא מנסה למכור שום דבר - אני מנסה לקדם את העניין החשוב הזה בארץ.

פיטנגו4

New member
מאות נהגים בישראל

עוברים קו לבן ולא עוצרים באדום. הם גם מגיעים יותר מהר הביתה. אז מה??!?! אי אפשר להקים מערכת פשוטה וזולה שתעמוד בתקנים בין לאומייים, תהיה בעלת יכול ניטור, ולא תזיק. עובדה. מי שרוצה למחזר, שישקיע כסף ויקנה מערכת שעומדת בתקנים בין לאומיים שמתישהו יאומצו גם כאן מי שרוצה להיות חאפר, להזיק לקרקע ולמי התהום, והכי גרוע - להזיק לבריאות השכנים שלו, הוא עבריין .

msvnk

New member
אתה סתם אינטרסנט שמחלק עיצות אחיתופל

כמה ספינים שתעשה זה לא ישנה את העובדות.

ש ג ה

New member
למה הנחרצות הזאת...

כל אחד ומה שהוא חושב...אין נכון או לא נכון במקרה הזה (של שימוש חוזר במים בבית).... יש הרבה סיבות לכאן או לכאן ושכל אחד יעשה את שיקול הדעת שלו... עד שיכנס חוק בנושא ככה נראה לי בכל אופן

msvnk

New member
כי הוא אפילו לא מנסה להתייחס באובייקטיביות

בחתימה של יש לינק לאתר המים האפורים של ישראל. הוא קורא לכל אלו שמביעים דעה נגד כמפחידנים ובורים. זה לא רציני. הייתי יכול לבחור אולי מילים עדינות יותר אבל זה לא ישנה את המהות.

ש ג ה

New member
ממש לא כלור...

תכניסי חמצן - משאבת אויר של אקווריום - תעשי ניסוי ותהייה, כמה חמצן צריך ותוסיפי לפי הצורך.. הסבר - בתהליכים אנאירובים נוצר הריח המסריח ולכן הוספה של חמצן מונעת את הריח. אם אין ריח תדעי שיש מספיק חמצן. בגדול בקיץ צריך להוסיף יותר חמצן (כאשר טמפרטורת המים גבוהה, יש יותר נידוף של חמצן החוצה וגם בגלל שהחידקים יותר אקטיבים וצורכים יותר חמצן).

תודה לעונים

קודם כל אפתח ואומר שאת המחקר שלנו בעניין עשינו. החלטנו למחזר מים אפורים לגינה בלבד ואנו בסה"כ מרוצים. המים הם רק שלנו, לא עם הפיפי של השכן וכמובן שרק "מים נבחרים" ממוחזרים. עם זאת יש על מה לתת את הדעת ולשפר ולכן פניתי ושאלתי פה. תודה לרעיון המצוין של משאבת חמצן. אבל אם נעשה זאת נצטרך להגביה את המצוף שכרגע נמצא על 5 ס"מ. הבור עצמו קטן בכוונה ועומד על 60 ליטר. כמובן שלא היינו שמים כלור מטעמים ברורים. לאלו המתלבטים אם למחזר, בגדול אנחנו ממליצים. תלוי מה איפה ואיך. ראינו במקום נוסף כי ישנן טבליות מיוחדות לטיהור אגן כזה אך לא ניתן להשיגן בארץ. האם מישהו יודע משהו עליהן? מצא חן בעינינו מאד השימוש ב"אחו לח". חשבנו לנסות את הפתרון הירוק הזה. מה דעתכם?

פיטנגו4

New member
במים שהם "רק שלכם" אין מלחים?

הסבונים ה"אקוגניים" לא מכילים מלחים בכלל? החידקים שמתרבים ללא סינון בגינה שלכם, לא עוברים לגינות השכנים? מי התהום שמתחת לישוב שלכם, שייכים רק לכם? אתם יודעים שבגלל זיהום נסגרו בארות מי תהום בנהריה ובתל מונד? אתם רוצים להיות שותפים לזה ???? אני לא מבינה למה אנשים עם כוונות טובות מעיזים בכלל לשפוך מי ביוב אפורים ללא סינון לאדמה, במדינה שכבר יצאה מזמן מתקופות בורות הספיגה, ובגלל בורות וחוסר התחשבות בסביבה מזיקים לכל האחרים. לשאלתך על אחו לח - אם זה כמו "אגנים ירוקים" אז בודיא שכן ורצוי מאד. של "איילה" הוא "המטהר". הם מעולים אבל יקרים. העיקר שיהיה סינון ושלא תשפכו את המים הפרטיים שלכם ותזיקו לסביבה ולמי התהום שהם גם שלי.

פיטנגו4

New member
רבים? נכון. מפרסמים אינטרסנטים!

אני לא מתיחסת למאמרים "מטעם" אנשים שמשווקים מערכות בעצמם. כבר הערתי כאן בפורום למוטי ניר עצמו שהמאמר מלא בהמון הטעיות, ואפילו ציינתי אחדות מהן. אני ממליצה לך להכנס למאמרים אקדמיים ומחקריים, אם את יכולה - אז לא רק בעברית. בכלל לא להתיחס למאמרים שהם פרסומת.

למעלה