"בורות" ו"אלכימאי"

ביאנה

New member
כתבתי פה הודעה לפני כמה ימים

ואני לא יודעת משום מה זה לא הוסיף אותה. אז אכתוב עכשיו בקצרה כמה נקודות חשובות: 1. לא תהכוונתי לרדת על אאווין. לא מובן לי למה אתם הבנתם את זה ככה. אני קראתי את ההודעה שכתבתי ולא ברור לי מדוע אתם קיבלתם את הרושם שירדתי עליה. אם גם היא קיבלה את הרושם הזה אז אני מתנצלת מעומק לבי. מה שניסיתי להגיד זה בעצם שבגיל 12-13 הנסיון של האדם הוא קטן יותר מאדם מבוגר יותר, נסיונו עם ספרים קטן יותר, ולכן הוא עוד לא ממש יודע להגדיר "ספר טוב". ככה הסברתי לעצמי מדוע אאווין קראה לספר שכמו שבוג´י הגדירה אותו "האכלה בכפית של פסיכולוגיה בגרוש"- וצדקה -" הספר של החיים שלי". אני בגיל 12 קראתי את הספר, חשבתי שהוא בסדר, יש בו רעיונות נחמדים כאלה, אבל אלה רעיונות שהיו לי עוד לפני שפתחתי את הספר וקואלו לא חידש לי כלום. ד"א - השטן והעלמה פרים בוחן משהו הרבה יותר מעניין ועמוק וכתוב הרבה יותר טוב מהאלכימאי. אאווין כתבה הודעה ורצתה שנגיב עליה- אז הגבתי וכתבתי מה שחשבתי זה הכל אין שום סיבה לקחת ללב ולהעלב. וד,א זה נכון שלפעמים מנטלית גבר בן 35 הוא פחות מנוסה מבחורה בת 15. אבל לא הבנתי מה הקשר למה שאנחנו דנים בו כרגע. לילה טוב שיהיה לכולנו

ביאנה

New member
כתבתי פה הודעה לפני כמה ימים

ואני לא יודעת משום מה זה לא הוסיף אותה. אז אכתוב עכשיו בקצרה כמה נקודות חשובות: 1. לא תהכוונתי לרדת על אאווין. לא מובן לי למה אתם הבנתם את זה ככה. אני קראתי את ההודעה שכתבתי ולא ברור לי מדוע אתם קיבלתם את הרושם שירדתי עליה. אם גם היא קיבלה את הרושם הזה אז אני מתנצלת מעומק לבי. מה שניסיתי להגיד זה בעצם שבגיל 12-13 הנסיון של האדם הוא קטן יותר מאדם מבוגר יותר, נסיונו עם ספרים קטן יותר, ולכן הוא עוד לא ממש יודע להגדיר "ספר טוב". ככה הסברתי לעצמי מדוע אאווין קראה לספר שכמו שבוג´י הגדירה אותו "האכלה בכפית של פסיכולוגיה בגרוש"- וצדקה -" הספר של החיים שלי". אני בגיל 12 קראתי את הספר, חשבתי שהוא בסדר, יש בו רעיונות נחמדים כאלה, אבל אלה רעיונות שהיו לי עוד לפני שפתחתי את הספר וקואלו לא חידש לי כלום. ד"א - השטן והעלמה פרים בוחן משהו הרבה יותר מעניין ועמוק וכתוב הרבה יותר טוב מהאלכימאי. אאווין כתבה הודעה ורצתה שנגיב עליה- אז הגבתי וכתבתי מה שחשבתי זה הכל אין שום סיבה לקחת ללב ולהעלב. וד"אזה נכון שלפעמים מנטלית גבר בן 35 הוא פחות מנוסה מילדה בת15. אבל לא הבנתי מה הקשר למה שאנו דנים בו כרגע. לילה טוב שיהיה לכולנו

Esmena

New member
צעירה קראתי את הספר הזה

וצעירה מצאתי אותו טיפשי, קלישאתי, ופילוסופי-בגרוש. ומאז אני מנסה להניע אנשים תמימים מלהניח עליו יד.

../images/Emo45.gif

איך שאת יודעת לסכם דיונים

../images/Emo6.gif

מבוגרים...
הצחקתם אותי...
לא הייתי פה מספר ימים, חזרתי היום וקראתי כרגע את כל התגובות לטופיק שלי. טוב, אז..תגובות? אני רואה שממעמדכם ה"כה-גבוה" של "בגרות", כפי שאתם מגדירים אותה, אתם חושבים את עצמכם יותר מדי: "בגיל 12-13 הנסיון של האדם הוא קטן יותר מאדם מבוגר יותר, נסיונו עם ספרים קטן יותר, ולכן הוא עוד לא ממש יודע להגדיר "ספר טוב". ככה הסברתי לעצמי מדוע אאווין קראה לספר שכמו שבוג´י הגדירה אותו "האכלה בכפית של פסיכולוגיה בגרוש"- וצדקה -" הספר של החיים שלי"" א. לא אמרתי בשום מקום "הספר של החיים שלי". ב.
אה...טוב..אז אחרי שקראתי את הספר "מישהו לרוץ איתו", חשבתי שהוא "ספר טוב"..אבל כנראה טעיתי, מכיוון שהנני ילדה קטנה ותו לא...והרי השקפתי על העולם כה תמימה וחסרת חשיבות..הלא כן? ג."כפית הפילוספיה" הזאתי, פתחה את עיני לעוד נקודת מבט! תמהני, אם רק בילדות יש את הכישרון המיוחד הזה של קבלת אינפורמציה ולא להתבסס עליה. אני ממש -חייבת- לבחור לי נקודת מבט ולהתיישב עליה? אסור פשוט להיות בעולם וללמוד דברים חדשים בלי להתבסס עליהם? אתם..שכבר איכשהו התבססתם על סוג של דעה, חושבים שאתם הולכים בדרך הנכונה, וספרים כמו "בדולינה" ו"אלכימאי" הם אוסף קלישאות לא יוצלחות שאסור בשום פנים ואופן לאהוב מכייוון שאינם מובילים בדרך הנכונה. ומה אם אני אגיד, שיש לי כמה נקודות מבט? ומה אם אגיד, שאני אוהבת נקודות מבט רבות..וככל שאפשר להשתגע מכל השאלות וכל נקודות המבט המבלבלות והשונות- אני בכל זאת אוהבת אותם? אומרים "ככל שתדע יותר, תבין פחות". אני מספיק גדולה להבין שהידע שלכם רב משלי...אך תמהני אם הבנתכם גדלה מאז ציערותכם? כרגע, אם אינני טועה טעות חמורה, התחלתם ויכוח על נקודות מבט שגויות..בתמציתו של דבר, אכן- זה מה שעשיתם. די טיפשי, לומר לי- שאני קטנה מדי ותמימה מדי, מכיוון שיש לי נקודות השקפה רבות על העולם ועדין לא בחרתי בדרכי. כפי שאני רואה את זה, מסגרתם את עצמכם במסגרת בטון בלתי חדירה. אתם כמעט חרדים שתכף מישהו יצליח לשנות את דעתכם המסוגרת והממוסגרת. בסך הכל ספר! דעה! אלוהים ישמור!!! כבר הספקתם לפתוח ויכוח סוער על נקודות השקפה שגויות? כאילו מה? כולם אמורים לראות את העולם בדיוק בדרך שלכם- כי אם לא...חס וחלילה! לא תסתדרו בחיים.."ומאז אני מנסה להניע אנשים תמימים מלהניח עליו יד" כי חס ושלום! עוד יקבלו נקודת מבט שגויה!
וכאילו...ממרום גדולתכם הבגרותית, הרי אתם יודעים איזו נקודת מבט היא נקודת המבט הנכונה!! עובדה: כתבתי "הפסדתם את הספר של החיים שלכם", ישר קפצתם ואמרתם "בשום אופן! לא ספר חיים ולא כלום! זה לא לפי נקודת מבטי!". אתם כל כך חרדים- עד שלא יכולתם לחשוב את המושג הפשוט "ספר של החיים שלכם" ל"אחלה ספר! ממש יפה"...הייתם צריכים לנתח ולחשוב מה בדיוק התכוונתי..ואז כשהגעתם למסקנה שהתכוונתי ל"ספר שלפיו כתובים חייכם, או שלפיו חייכם אמורים להתנהל" התפרצתם במלוא חוכמתכם המעלה של המבוגרים...אז כן, יכול להיות שטעיתי- השתמשתי במושג הלא נכון- במחילה ממכם מבוגרים! אך עם כל הכבוד..
..לפתוח קצת את הראש ואת העיניים לא יזיק...כן! גם לא ל"מסגרת-הקדושה-שתחייה-לנצח" שלכם..
מצד שני...אני בסך הכל ילדה קטנה ותמימה...מה לי ולדעות הגדולות והכה חכמות של הבוגרים ממני..
יום טוב לכולם

*GormE*

New member
כפרה עלייך..!

סיכמת את כל מה שהלך פה כמו שצריך וכמו ש"בעלי הנסיון" יכלו רק לקוות אך לא להצליח

ביאנה

New member
אאווין יש לי שתי מילים בשבילך

את מדהימה באמת וזה כבר שלוש מילים ועכשיו כבר שבע

למעלה