"בורות" ו"אלכימאי"

"בורות" ו"אלכימאי"

אני כמעט בטוחה שמישהי פה הציעה לי לקרוא את בורות...אז.אמ...קראתי! ורק הייתי רוצה להגיד לכולם..שזה ספר פשוט מדהים! סוחף, מרתק ושאר ממתקים..^_^ לגבי האלכימאי- גם, ספר שמותיר אותך חסר מילים! שנייהם..ספרים שאם לא תקראו תפסידו ספרים של החיים שלכם! אז....READ ON!

ביאנה

New member
חמודה שכמוך...

אני זוכרת שאמרת פעם שאת בת בערך 12? 13? אוקיי, אז אני מבינה למה אהבת כ"כ את האלכימאי הוא בעיקרון לא יותר מאוסף של קלישאות, אבל תהני לך בטוח שמי שלא קרא אותו לא הפסיד את הספר של החיים שלו כפי שהגדרת את זה אבל העיקר שנהנית, ושאת קוראת את יכולה להגיד לי מה אהבת במיוחד באלכימאי? סתם מתוך סקרנות לילה טוב שיהיה לכולנו

secretly

New member
ביאנה חמודה שכמוך

בת כמה את אומרת שאת? יש קשר בין גילה לבין העובדה שהאלכימאי הוא ספר טוב אם או בלי קלישאות?

ביאנה

New member
חמודה שכמוני

זה לא חשוב כרגע בת כמה אני... אם זה מעניין מישהו אז אני בת 15 וחצי. אני רק אומרת שהאלכימאי זהו ספר שמתאים לאנשים יותר צעירים, ואדם מבוגר עם יותר ידע וניסיון בחיים לא היה נהנה כ"כ מהספר הזה, הוא היה נהנה, בהחלט, אבל לא היה אומר שזה "הספר של החיים שלו" . לא אמרתי מה שאמרתי בכוונה לרדת על אאוין רק אמרתי את דעתי, שזו המטרה של הפורום הזה וזו המטרה שלשמה אאוין כתבה את הודעתה יום טוב לך

slightly

New member
סליחה שאני מתערבת

בדיון של הנוער. למרות שכבר שכחתי מתי הייתי בת 13, ואפילו בת 15 וחצי, גם אני אהבתי את האלכימאי. בעיני, גדולתו היא דווקא בתמימותו. לא הייתי אומרת שזה ספר החיים שלי, אבל בהחלט נהנתי לקרוא אותו. אין לספר כל קשר לגיל הקורא. להבדיל, גם את הנסיך הקטן אני נהנית לקרוא שוב. אוסף של קלישאות? הרבה דברים בחיים שלנו הם קלישה. זה הופך אותם לפחות מרגשים, פחות מהנים ? זה הופך אותם לפחות נכונים ? בכל מקרה, לא היה כאן מקום להתנשאות, בטח לא מרום 2 שנות הפרש.

Rivendell

New member
../images/Emo39.gifאולי אני תמימה

אבל אני אהבתי את האלכימאי גם בגיל 20. הוא אולי לא יצירת מופת קסומה שתלך איתי עד יומי האחרון, והוא אכן מלא בקלישאות, אבל הוא כתוב בחן והוא מאוד קריא וזורם. בנושא הגיל - אני לא רוצה לשפוט אפ´חד, אבל גיל 15 וחצי הוא לא בדיוק פסגת הבגרות הנפשית ונסיון החיים
ודווקא ההודעות של החמודה בת ה 13 או מה שלא יהיה היו דיי בוגרות ומנוסחות היטב לטעמי. גם אני, שעברתי קצת יותר בחיים (דברים כמו צבא, וכו´) לא חושבת שיש לי את כל התשובות והנסיון. לפעמים אני אפילו קצת מקנאה בצעירים ממני (לא שאני כזו קשישה..) שיש להם היכולת לראות את העולם מעיניים שהן אולי יותר אופטימיות ופחות מקובעות.

*GormE*

New member
לא קראתי את האלכימאי אבל

יש לי משהו להגיד. כל אחד עובר מספר רב של חוויות בחייו ומה שהוא מספח מהם זה לפי מידתו האישית. עכשיו- נגיד שיש מישהו בן 35, ומישהי בת 15 וחצי. הבחור עבר הרבה יותר מהילדה בחייו; הוא הספיק להסתובב בעולם, ללמוד קצת, לפתח קריירה ולהתחתן. מה הילדה עשתה? עלתה לכיתה י´ והתמזמזה פעם עם מישהו. אם הילדה תקח כל מקרה ותוציא ותפנים ממנו כמה וכמה מסקנות שונות ודפוסים שיכולים לסייע לה בתחומים רבים בחיים והגבר צריך ללמוד בדרך הקשה ורק לאחר שקורה לו משהו הוא מסיק משהו אחד שמתאים למקרה הספציפי הזה, אולי יותר אבל בסך הכל הרבה פחות ממה שהבחורה יכולה להוציא ממשהו אחד. - ניתן להגיד שהמנטליות שלהם דומה? ולזאתי שהתרהבה בכך שהיא כבר ממזמן חושבת שהאלכימאי זה לתינוקות, אז מידה לבגרות זו הדרכה ולא פסילה של האחר. או שזו עוד קלישאה?

Boojie

New member
לא ממש הבנתי מה אתה מנסה

להגיד בזה. שקלישאות זה דבר יחסי? נו, כן, אז קלישאות זה דבר יחסי. זה משנה את העובדה שיכולים להיות ספרים שאחוז גבוה מהאנשים יגידו עליהם שהם קלישאיים? זה משנה את העובדה שאנחנו יכולים להגיד על ספר מסוים שהוא קלישאי? ובאמת, אני אקח כדוגמה את האלכימאי. קראתי את יומנו של מכשף, ואהבתי אותו מאד. לטעמי, הוא תיאר את החוויה בצורה חזקה ומשכנעת. אז אמרתי, יופי, נקרא עוד ספרים של קואלו. ואז לקחתי ליד את האלכימאי. מה אני אגיד לך, האכזבה שלי היתה עצומה. ערימה כזו של קלישאות, ומילא קלישאות, אבל קלישאות משומשות עד אימה, רדודות כשלולית, וארוזות ביחד כמוצר צריכה מלא צבע מאכל - איכסה. ממש עשה לי רע. אני מאד לא אוהבת ספרים שמנסים להאכיל בכפית פילוסופיה בגרוש, והספר הזה לטעמי הוא אחד מהם. אז שיכול להיות שיהיו אנשים שיחשבו שהוא טוב? מן הסתם, לאור העובדה שהוא רב מכר. זה עדיין לא מפריע לי לחשוב שהוא קלישאי ורדוד. האם אני צריכה להגיד, אוקיי, יש מקום גם לדעות שונות, אז זה לא משנה שאני חושבת שהוא קלישאי ורדוד? זה כבר נותר לשיקולו האישי של כל אחד. למרות שאני מאמינה גדולה ביחסיות, אני עדיין חושבת שעם כל היחסיות צריכים להיות קני מידה מסוימים להגדרה של איכות. אני לא הייתי רוצה שאחד הילדים ממשפחתי, למשל, יגדל על הספר הזה. הייתי רוצה שהם יגדלו על משהו עם תכנים שקצת יותר מכבדים את האינטליגנציה שלהם. אז אפילו אם הם צעירים חסרי נסיון, אני עדיין לא חושבת שהספר הזה בשבילם, אפילו אם הם עשויים להתלהב ממנו נורא. בקצרה, אני יכולה להבין למה אנשים עשויים להתלהב מהספר הזה, אבל זה עדיין לא מעלה את ההערכה שלי כלפיו.

*GormE*

New member
אף פעם

אל תתיימרי לחשוב שאת יכולה להבין אנשים אחרים בכל גיל שהוא זו נקודת המוצא המוטעית שלך

Boojie

New member
במקרה כזה, זה לא קצת בזבוז זמן

לנסות בכלל לדבר איתם? אם אני לא מבינה אותם, למה בדיוק אני מנסה לתקשר איתם? ובמיוחד, לאור העובדה שהם לא יבינו אותי? איזו סיבה יש לי להניח שיש בסיס משותף לתקשורת? הגישה הפילוסופית שאתה מציג מוכרת לי, ויש בה הגיון משלה, אבל היא עקרה לחלוטין. הדבר היחיד שהיא מביאה אליו זה חוסר תקשורת וחוסר אמפתיה, כי אמפתיה יכולה להיוולד רק ממצב שבו אתה מאמין שאתה יכול להבין את הצד השני. לפיכך, תסלח לי אם אני אמנע מלקבל את הגישה שלך. אולי יש בה משיכה פילוסופית כלשהי, אבל היא עקרה לחלוטין, ואני, אם תסלח לי, מעדיפה להיות פרגמטית בגישה שלי. אני חיה באמונה שיש איזושהי אפשרות לבני אדם להבין זה את זה, גם אם הבנה חלקית ולא מושלמת. זו אמונה, כי אין לי כל דרך לוגית להוכיח את זה, אבל זו לפחות אמונה פרודוקטיבית, שאפשר לבנות עליה משהו.

*GormE*

New member
קודם כל תפסיקי להתייחס אלי כזכר

ולא משנה כמה האמונה שלך חזקה- את יכולה רק לשער שאת מבינה את האחר. כמו שאת לא יודעת שהצבעים שאת הורגלת אליהם הם אותו דבר בעיני האחר את לא יכולה לדעת כל דבר אחר לגביו. כל אמונה זה דבר נחמד כשלעצמו כל עוד מודעים שהיא יכולה להתנפץ כל רגע ולכן עדיף לא להסתמך עליה יותר מדי או שתגלי שבנית בניין באויר. אם הגישה שלך עושה אותך שמחה- שתרווי ממנה נחת, אבל תהיי מודעת שהעולם קצת יותר מנוכר ממה שאת חושבת

Boojie

New member
הריני מפסיקה להתייחס אלייך כזכר.

ואני מציעה שלא תנסי ללמד אנשים פילוסופיה עד שתגלי איזו השכלה יש להם בנושא, בסדר? אני מכירה את כל התיאוריות שאת מתייחסת אליהן. למדתי אותן הרבה יותר מפעם אחת, בהרבה יותר מאשר מסגרת אחת, ומהרבה יותר מזווית אחת. הן נחמדות מאד, ואני עצמי התבססתי עליהן כמה וכמה פעמים, אבל זה לא משנה את העובדה שהן לא דרך שאפשר להתבסס עליה בעקביות כשרוצים לחיות. כגישות פילוסופיות, חביבות עלי מאד גם גישת המשקפיים הירוקים של קאנט, גם הסוליפסיזם של דקארט, גם שאר אסכולות שדיברו על הבעייה האפשרית בייחוס התפיסה וההכרה שלנו לאחרים. כדיונים פילוסופיים, הן נחמדות מאד. כדרך לחיות על פיה, הן עקרות בצורה שאין כדוגמתה. אם את ממשיכה לתקשר איתי, אם את משתמשת במנגנון הזה שידוע בשם "פורומים", ושמטרתו לאפשר לך לתקשר עם אחרים, הרי שאת יוצאת בכל זאת מנקודת הנחה שלמילים שלך יש איזושהי משמעות בעיני אחרים, משמעות שאת יכולה להסתמך עליה כדי לבנות רעיונות ולהאמין שאחרים יקבלו את הרעיונות האלה בצורה שקרובה למה שהתכוונת אליו. אם את מסתמכת על הגישה הקאנטיאנית לנושא (זו שאת מסתמכת עליה עד כה) ודומותיה, אין כל טעם שתמשיכי לכתוב הודעות אליי או אל כל אדם אחר. פשוט אין לך כל דרך לדעת אם למילים שלך יש איזושהי משמעות עבורנו, ואם כן, אם היא אותה משמעות שיש להן עבורך. מבחינת האסכולות הפילוסופיות שאני מאמינה בהן, אני ספקנית מוחלטת, וסוליפסיסטית במידת מה. אני בהחלט מסכימה שאין לי כל אפשרות לדעת אם העולם אכן פועל בצורה שהחושים שלי מספרים לי, על פי הלוגיקה שהמוח שלי בנוי לפעול על פיה. אני מאמינה שאין לי כל דרך לדעת אם אכן קיימים אנשים אחרים ודברים אחרים מחוץ למוח שלי, או שמא כל זה הוא פיקציה של מוח מבודד, ואם הם אכן קיימים - האם הם חווים את העולם באותה דרך שאני חווה אותו. אבל אני ממשיכה לכתוב בפורומים, לא? כי להאמין בגישה פילוסופית כלשהי זה טוב ויפה, אבל לחיות לפי זה זה דבר אחר לגמרי.

*GormE*

New member
תודה.

וללמד פילוסופיה אני ממש לא מנסה, פשוט כי מעולם לא ממש התעניינתי בדקארט קאנט וכל הבלה בלה שציינת. אין לי מושג וחצי מי אלו. אני כולה בת 18 עם ראייה בריאה על העולם, מתקשרת כהלכה ואף יותר מזה שגם אם מאמינה במשהו לא הופכת את זה למגבלה והמלצתי אלייך, עם כל המידע חסר התועלת שהפגנת כרגע, להתעלם ממנו. יום טוב.

Boojie

New member
הייתי צריכה לדעת

כבר לפי ההתנסחות שלך, שהרעיונות שלך לא בהכרח מבוססים על העמקה רצינית בכל ה"בלה בלה" הזה, אלא על "ראייה בריאה של העולם", מה שאומר, למעשה, "ככה נראה לי" או "ככה נוח לי לחשוב". מה דעתך לנסות לחשוב קצת על דברים עד הסוף, במקום עד האמצע, כמו שנראה שאת עושה? באמת לחשוב? נגיד, לקחת את הרעיונות שנראים לך כמו תורה מסיני, לפתח אותם עד הסוף, ולראות לאן באמת הם מובילים אותך? או שזה מנוגד ל"ראייה בריאה של העולם"? ותודה רבה על ההמלצות, באמת. בפעם הבאה שאני ארצה ללמוד על החיים והעולם ומה נכון ומה לא נכון מבת שמונה עשרה שמסרבת לחשוב על דברים עד הסוף, ושמנסה למרוח תאוריות פילוסופיות על אנשים למרות ש"כל הבלה בלה הזה" לא מעניין אותה, אני מבטיחה לפנות אלייך ראשונה. עד אז, מה לעשות, בהיותי האדם המוגבל שאני, אני מעדיפה להסתמך על אנשים שכן עשו לפחות את הנסיון לחשוב על דברים.

*GormE*

New member
כולי צער

שעד שאין לי תואר שני בפילוסופיה לא תוכלי להקשיב לי אבל רציתי להעיר דבר מה, בקשר לחשיבה "עד הסוף"- מהו הסוף שהגדרת לך? עוד פרק בספר הלימוד? אולי מעולם לא פתחתי ספר פילוסופיה (או שפתחתי והחזרתי מהר למדף) אבל אני יכולה להכריז בגאווה שאני בנאדם חושב אבל בעל אינטואיציה בריאה לדעת מדי אני לא כדאי לי להשתמש בעובדה הזאת, וזה אין לרבים וזה גם מה שהופך בנאדם למונח המדעי "חרטטן". את אולי מאוד נהנית מהיתרון המדומה שלך שהוא מערכת פיזית המתפקדת פחות טוב משלי, אבל את בהחלט נשמעת וחושבת כמו ילדה.

Boojie

New member
אין לי כוח אלייך.

את אדם שגאה בבורותו, ושכל כך מאמין בגאונותו שחושב שמספיק לו לחשוב קצת על כל עניין וכבר שערי התבונה פתוחים לפניו. אז תעזבי, חבל לי לבזבז עלייך זמן. בניגוד אלייך, יש לי מספיק צניעות כדי להגיד "החשיבה שלי לבד לא מספיקה לפעמים, וכדאי לי לשמוע מה חשבו אנשים אחרים לפניי ואולי גם ללמוד מהם". ידהים אותך כמה שזה נותן כלי חשיבה ונקודות השקפה שונות על החיים. אם נראה לך שהבורות שלך - ויותר מזה, המאמץ שלך לשמור עליה - נותנת לך יתרון, יבושם לך. משום מה נראה שאנחנו חיים בתקופה שאנשים רבים מאמינים שבורות היא ערך שראוי לשמר אותו. ואם אני נשמעת לך כמו ילדה, ובכן, אין לי אלא לשמוח על זה. אני תמיד שמחה כשבורים קטני נפש כמוך חושבים עלי דברים שליליים. תערב לך בורותך, חביבתי. אין ספק שבורות היא המפתח להבנה וידיעה אמיתית.

*GormE*

New member
בורה אני ובורה אשאר

וברכותי אליך שהעמדת אותי על מהותי האמיתי לאחר 4 הודעות בלבד!! איני יודעת דבר בתחומים שמעניינים אותך ולכן נחרצתי לשאת את התואר הזה ממך באמת אין מה לדבר היי שלום

למעלה