תודה על פיתוח הדיון
1. בעבר הרחוק עשיתי מחקר שעסק בשינוי סגנונות הורות של אבות לאחר גירושין. הממצאים שלנו היו, בדומה למחקרים קודמים, שאבות שלא נטו להיות מעורבים יתר על המידה, הפכו לאחר הגירושין ליותר מעורבים בגידול הילדים. הוסבר שבמקרים רבים (כפי שתיארת גם בסעיף השני) האישה היא יותר דומיננטית בגידול הילדים והגבר מקבל על עצמו את תפקיד המפרנס שנמצא פחות בבית - וזה יוצר דינמיקה שבה האב לא מעורב בגידול ילדיו כפי שהיה רוצה. כאשר המצב המשפחתי משתנה, יותר קל לגברים לבצע שינוי.
אגב, באותו מחקר גילינו גם נטיה מדאיגה שאבות מעורבים מאוד הפכו לפחות מעורבים לאחר הגירושין בגלל שהמעורבות שלהם היתה תלויה בתנאים המשפחתיים שאפשרו להם את זה. לאחר התפרקות המשפחה, הם כבר לא הצליחו לשמור על רמת המעורבות (לעיתים גם בגלל הסכסוך הזוגי).
בשורה התחתונה, במקרים רבים מדי ההתנהגות ההורית לפני הגירושין לא דומה להתנהגות ההורית אחריה, לכן זה לא פרמטר מספיק טוב כדי לתכנן לפיו את המשמורת.
כך או כך, במקרים שבהם שני בני הזוג (או אולי גורמי רווחה) מדווחים על מסוגלות הורית נמוכה במיוחד מצד האבא - אני חושב שהגיוני שהמשמורת תהיה יותר אצל האם (עם תשלומי מזונות כמובן)
2. אני מסכים איתך לגמרי בסעיף הזה. אני חושב שהנוהג האמריקאי של "מזונות אישה" לא מספיק מפותח בארץ. ראוי לבחון כל עניין לגופו ולראות אילו הקרבות קרייריסטיות עשתה האישה לאורך השנים - ובשל כך צריך לחייב את הגבר בפיצוי לאחר הגירושין.
ובכלל - אני חושב שהדברים האלה צריכים להיות מגובים בהסכמים לפני הנישואין שבו כל צד מצהיר מהן השאיפות שלו - על מה הוא מתחייב ועל מה הוא מוותר. וכמובן להפסיק להתחתן ברבנות השובניסטית ולהפוך את ניהול משק הבית להסכם משותף בין שני בני זוג
סליחה אם קצת גלשתי