בוקר עצוב מאד

גליתושש

New member
בוקר עצוב מאד

פיגוע בירושלים, רובם תלמידים, מה יהיה הסוף? עד מתי אלוהי, עד מתי? גליתושש

עד מתי

תמשיכו לבטוח ביישות הוירטואלית שמאז 1939 הפסיקה להבטיח את קיומה בכלל (אולי פרט לאיזה ערב ב-1977 כשמכבי גברו על צסק"א). עשרות של ילדים ומבוגרים,דתיים וחילוניים,בוגדים ונאמנים,כ"כ הרבה,מפוזרים לחלקים,קטועי איברים. בעצם למה זה צריך לעצבן אותי.... תאמינו...

גלגולי נשמות והרוע בעולם

חיינו על פני האדמה הם, בעצם, סדרה של תקופות חיים, וכל גלגול הוא אך המשכו של הגלגול הקודם. ולכן, גם לתקופת חיים קצרה יש תכלית, בין אם היא לקח שנשמתו של ילד צריכה ללמוד, או שהיא לקח לנשמתו של ההורה השכול. על אף הנסיבות הטראגיות במקרה כזה, דבר אינו אובד, ודבר אינו נשכח. יהיו חיי אדם קצרים או טראגיים ככל שיהיו, בהכרח הם תורמים תרומה כלשהי לזכרון של אותה נשמה, או שהם מאפשרים לה לשלם חוב. תורת גלגול הנשמות שופכת אור על בעיית הרוע. יהודים ואחרים לומדים שהבורא טוב, אוהב, צודק וכל יכול. ועם זאת, מי מאיתנו לא תהה כיצד זה שעולמו של הבורא מלא אומללות ועוול? מנהיגים דתיים מחד גיסא, ופילוסופים מאידך גיסא, פושטים ידיהם בתמיהה לנוכח הדילמה הבלתי מובנת הזאת, אך רק מעטים מהם חיפשו לכך תשובה בגלגול נשמות. התשובה, כמובן, היא, שמידת הרוע והעוול השוררת בשפע בעולם הזה, אין לה כל קשר לבורא. מלחמה, רצח, אלימות, הונאה ודיכוי - כל אלה אינם תוצאה של רצון הבורא. הם תוצאה של מאבקיהן של מיליוני נשמות לאזן את החוב הקארמי שלהן, ושל כישלונן בכך. בימינו, ימי עידן הדלי, כשהולכת וקרבה שעת בואו של המשיח והתבטלותו מן העולם של הסדר הישן, מצטופפות אל תוך עולמנו נשמות עמוסות רוע, בנסיון נואש למצוא להן תיקון לפני שיהיה מאוחר מדי. ולכן אין פלא, שהרוע מולך בכיפה, ושהדברים נראים גרועים משהיו אי פעם. המדע, משאינו מצליח למצוא הוכחות אמפיריות לגלגול נשמות, דוחה את התשובה הזאת, המובנת מאליה, וממשיך לדבוק בטענה שהפשע נובע מתנאים חברתיים וכלכליים, ושתכונות אנושיות הן תוצאה של תורשה. והנה, בעוד שילד עשוי להיראות ממש כמו אביו או אימו, מתגלים לא פעם הבדלים גדולים בין ילד להיוריו בחוט השדרה המוסרי ובגישות האישיות. דברים כאלה אי אפשר להסביר בדרך של תורשה, וכן אי אפשר להסביר את העובדה, שלעיתים יש להורים השפעה גדולה על אחד מילדיהם, אך אין להם כל השפעה על ילד אחר. ההבדלים בין בני אדם אינם נובעים מהעדפות אלוהיות או מן החוקים העיוורים של התורשה הגנטית. ההבדלים האלה נובעים מן ההבדלים שבין הנשמות. הבדלים אלה אינם מוטלים עלינו באופן שרירותי. אנחנו עצמנו מביאים לחיים את התכונות שלנו. אנחנו יוצרים את עצמנו. הרע קיים כדי שנוכל לבחור בין טוב לרע. באמצעות הבחירה החופשית שלנו אנחנו יכולים להשתבח במעשינו. שאם לא כן, אילו היה קיים רק טוב, ולא היתה ניתנת לנו בחירה חופשית, היינו כרובוטים. מתוך:גלגולי נשמות (על פי תורת הקבלה) מאת: הרב ד"ר ש.פ.ברג ועכשיו נראה את כבוד הרב אומר דברים אלה למשפחות השכולות של היום.....

נעמי 1

New member
ליהי... שאלה...

את באמת מאמינה בקשר הזה בין גלגול נשמות, רוע ובכלל?

כן אני מאמינה.....

בגילגולי נשמות, לא כל כך בפירוש שהקבלה נותן לדברים, אבל בגילגול עצמו אני מאמינה שזה קיים.

אז תקראי את "מסע הנשמות"

של ד"ר ניומן או נורטון או משהו כזה... מצמרר. לא מצליחה לסיים אותו כבר הרבה זמן. כל סיפור דורש תקופה של הפנמה.

חניבעל.

New member
לא נראה לי העניין

המחשבה שהייתי פעם חתול קצת מטרידה אותי. מצד שני זה גורם לי להבין כמה דברים אצלך.

בחיי שאתה רוצה למות!!!!

אגב, תורת גילגול הנשמות, הדת היהודית, ותורת הקבלה... מתנגדים להתאבדויות....... אז רצוי שתתפוס ממני מרחק!

חניבעל.

New member
אני לא הייתי ממהר להכריז על כך

"בריש גליי"...(יעני בקול רם בארמית...). אצלך הכל,אבל הכל יכול לקרות.

יש חיים לאחר המוות!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני מכירה מישהי שמתה מוות קליני וקמה לתחייה ועברה את החוויה ששינתה את חייה מהקצה לקצה. וגם מדעית זה בדוק יש מלא הוכחות שיש גילגולי נשמה. גם אני קראתי את הספר של ד"ר ש.פ ברג.

מייקי...

איש איש באמונתו יחיה... מידי פעם בעלי ואני יושבים ומתדיינים על יש או אין אלוהים... ואז, כשאני מתחילה להתעייף (אבל לא להשתכנע), אני אומרת לו: "אתה דתי ואני אתאיסטית... ולראיה שנינו אוכלים את אותו החרא ומאותה הכפית... אז מה זה משנה מי צודק ומי טועה?". (ורק לפני 5 דקות סיימתי שיחה עם "מישהי" מכאן, ודיברנו בדיוק על הנושא הזה...)

זה פשוט מצחיק אותי

ואמונה באלוהים מצטיירת בעיני כפאתטית יותר ויותר. אין לאיש מאמין שום קדימות ושום כלום מאתאיסטים מוחלטים כמונו. הם חיים בהגבלות ובאיסורים שלהם,עם תקנות הרבנים והפשקווילים, ובשביל מה?? יבוא המשיח...יתראיין ב-CNN .. יתרום את החמור הלבן לגן החיות בפ"ת, ויתמודד מול הבגצים שנגיש נגדו עקב סגירת הכבישים בשבת וביטול הטלויזיה...

למעלה